Herkes yazsin hemde kitap önerisi olur insanlar 😊😊 En sevdiğim roman : MARTIN EDEN En sevdiğim felsefe kitabı: BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT En sevdiğim tarih kitabı : HUN TARİHİ ÜZERİNE (kadim medeniyetler kitapları ilgimi çekiyor) Sevdiğim psikoloji kitapları : Alfred Adler'in bütün kitapları < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sevdiğiniz en güzel kitaplar 📚
-
-
Martin Eden güzel kitaptır. En sevdiğim demeyelim ama okuduğumda beğendiğim kitap Fedailerin Kalesi Alamut olabilir. -
beni en derinden etkileyen roman karamazov kardeşler olmuştu.
en keyifle okuduğum kitap şüphesiz oblomov, martin eden'i de okuduktan bir ay sonra baştan okudum
karakteri kendimle çok özeşleştirdim sanırım çok hoşuma gitmişti.
-
Karamazov kardeşleri yazın okudum. 3 cilt halinde.
Kitabın geneline laf söyleyemem. Çok ayrıntılı hazırlanmış bir kitap. Dostoyevskiyi de severim fakat bu kitapta Türklere laf atmış. Sizdeki yayinda belki sansürlemis olabilirler. Bu yüzden biraz kırgın bir tavrım var bu kitaba...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle Buyurdu Zerdüşt - Nietzsche
Usta ve Margarita - Mihail Bulgakov
Ölü Canlar, Palto - Gogol
Utopia - Thomas More
Küçük Ağaç'ın Eğitimi - Forrest Carter
Tüfek Mikrop ve Çelik - Jared Diamond
Ölü Bir Evden Hatıralar, Karamazov Kardeşler - Dostoyevski
Hayvan Çiftliği - George Orwell
Martin Eden, Yıldız Gezgini - Jack London.
-
john barleycorn- jack london
Bu kitabı da okumanı tavsiyer ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azimlibirisii -- 18 Ocak 2021; 22:2:34 > -
quote:
Orijinalden alıntı: azimlibirisiijohn barleycorn- jack london
Bu kitabı da okumanı tavsiyer ederim.
Tavsiye için teşekkürler. Söz ettiğiniz kitabı da yeni okuma fırsatı buldum, hoş bir otobiyografi eseri.
-
Sapiens
yarısına kadar eski basım üç cilt (pembe rekli) meb yayınlarından okudum. sonrasında dayanamayıp can yayınları tek cilt okumaya devam ettim.
türkler hakkında ağır yergi hatırlamıyorum, sanırım bir çoğunda sansürlenmiş dediğiniz gibi. milliyet kavramlarına duygusal bakmadığım için beni fazla etkilemezdi zaten.
-
En sevdiğim roman : Yıldız Gezgini
En sevdiğim felsefe kitabı: Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret
En sevdiğim tarih kitabı : Von Hammer- Osmanlı Tarihi
En Sevdiğim Bilim Kurgu: Cesur Yeni Dünya
En sevdiğim psikoloji Kitabı: Totem ve Tabu
En sevdiğim psikolojik roman: Mai ve Siyah
Dünya edb. en sevdiğim roman: Akdeniz
Türk edebiyatından en sevdiğim: Zavallı Necdet
-
Şato, Kafka.
Herkesin en azından bir kez okumasını önerdiğim kitaplardandır.
-
Adam Smith - Milletlerin Zenginliği...
Bu kitap bana çok şey kattı. Neyi anlamam neyi öğrenmem gerektiğini, nasıl bir ekonomik sistemde yaşadığımızı tek tek gösterdi.
-
düşünüyorum da, okuduğum kitaplar arasında benim için en güzel kitap maalesef yok. fakat en çok hatırımda kalan, günlük hayatta yol arkadaşım olan ve dünyayı yorumlamamı sağlayan sizin de sevebileceğiniz bazı kitaplar var elbette.
kesin inançlılar -- toplumdaki insanların neden "kesin inançlı" olduğunu gösteriyordu. ama ben bu kitaabı neden bazı insanlar sürekli rte'yi beğeniyor diye okumadım. neden iktidar olmayanların da kavga çıkarmaya bu kadar istekli olduğunu da buldum. siyaset öğrencileri için ders kitabı gibiydi sanırım. bu sene okudum. çok değerli bir kitap olduğunu düşünüyorum.
allahın ayısı -- kısa bir oyun. toplumcu gerçekçi. günlük hayattaki dertlerimizi paylaşan insanlar sahnede olduğu için seviyorum.
günleri sayılı olanlar -- bu da kısa bir oyun. kolyesinde ölmesine ne kadar gün kaldığı yazılı insanlar var. kolyeyi sadece kendileri görebiliyorlar. olaylar gelişir...
şok doktrini: felaket kapitalizminin yükselişi -- bu kitap daha çok ekonomi ile alakalı. felaket kapitalizmi teorisi şurdan çıkıyor: bir ülkeyi siyasi ve ekonomik açıdan çoğunlukla darmaduman et/kandır veya işgal et ve insanlar neye uğradığına şaşırıyorken bölgede dış ticarete bağlı özel sektörü insaa et. abd ve friedman başrolde. yazar abd'nin dünyadaki birçok ülkede (şili, ırak, polonya, ingiltere, rusya ve hatta abdnin kendisi. kimler kimler...) bunu uyguladığını iddia ediyor. bütün teorilere aynı şekilde inanmasam da çok olası gözüktüklerini ve bir ülkeyi mahvetmek için nasıl dahice ve içinden çıkılmaz yollar üretildiğine şaşırdığımı itiraf etmeliyim. şu ülkelerin, şirketlerin para için yapmayacakları iş yok.
ve şu sıralar okuduğum hayvan özgürleşmesi -- şimdi burdaki insanlar çoğunlukla veganlardan nefret ediyorlar biliyorum ama internetteki aptalca argümanlara sığınmak ve circlejerk yapmak yerine hayvanların gerçek hayatlarını ve ne halde olduklarını okumak ve ona göre bir duruş sergilemek istiyorlarsa bu kitabı okusunlar derim. çünkü olması gereken ve insan olarak görevimiz budur. hayvanlara karşı sorumluluğumuz sadece kedi, köpek ve nesli tükenmekte olan yeşil sümüklü ayı kertenkelesi için değil.
-
Tutunamayanlar - Oğuz Atay
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kuyucaklı Yusuf ve Kürk mantolu Madonna -Sabahattin Ali
İlk okuduğumda etkisinden kurtulamadığım iki kitap
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kardeşler Takimi - Stephen Ambrose
Vatan ve Führer İçin - Erwin Bartmann
Kan Kırmızı Karlar - Gunter Koschorek
Ölüm Meleği - Lyudmila Pavliçenko
Fuhrer İçin Uçtum - Heinz Knoke
Beğendiğim epey bir kitap var artık.
-
tabii öyle, ama yeri ayrı olan kitaplar olur ya.
-
Özellikle en son okuduğum Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık'ı çok güzeldi.
Benzer içerikler
- yeraltından notlar kaç yaş için
- martin eden hangi yayınevinden okunmalı
- westeros haritası türkçe
- haritada kaybolmak özet
- okuduğumu anlamıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X