Şimdi Ara

SEVGİLİNİZİN EĞİTİM DURUMU ÖNEMLİ MİDİR İLİŞKİYİ ETKİLER Mİ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: El maquinista

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Erkeğin eğitim durumu etkiler ama Bayanın o kadar etkiliceni düşünmüyorum.

Ama tabiki arada ucurum olursada zevkler felen filen anlaşamazlar.

Neden? Nasılsa bu ülkede okumamış kadınlarla evlenmeye alışık diye mi erkekler?

Artık şu at gözülüklerini çıkartın n'olur!!!

Kadın ya da erkek, hiç farketmez... ''De ki hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?'' demiş değil mi bir ayette...

Kişiliği, insanlığı vs katmıyorum işin içine, bu konular farklı şeyler... Ancak okumamış, ya da daha doğru bir ifade ile okuma şansı varken okumamış, hayalleri uğruna çaba sarfetmemiş, eğitimi ciddiye almamış bir bayanı hangi erkek ister?

İsteyenler de vücutlarından başka neyini ister? Ki güzel bayan dışarıda çok, ne kadar süre bu istek devam eder diye de sormak lazım?

Ha belki iyi huylu, ailesine önem veren, anaç bir kadın etkileyebilir bir erkeği, ancak oturup 2 çift laf edemedikten, felsefeden-sanattan-ekonomiden-ülke sorunlarından-edebiyattan-astronomiden veya başka tür ilgi konularından sohbet edemedikten sonra o ömür geçmez, ge-çe-mez...

ya tam tersi için?okumuş olan taraf bayan olursa o zzaman da aynen geçerli olur mu bu söylediklerin?

• Yazdıklarımı okumuyor musunuz yoksa Türkçe anadiliniz mi değil?

Cevap vermiyorum, zaten okuyan herkes gibi sizde görebilirsiniz düzgün okursanız cevabı...
  • kişiler olgun ve oturaklıysa problem olmaz çocukca davranılırsa tabikide etkiler
  • Universite egitimin insana ve onun kulturune builgisine neler kattigini dusunursen bence gayette onemlidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Yok eğitim çok farkediyor.

Geçen yıl Fizik profesörü bir hatunla çıkıyordum. Onunla vakit geçirmek eziyet olmaya başladı. Tamam ben de severim quantum fiziğini ama hatun çay bahçesinde peçetelerin üzerine formülleri yazardı.
    Ben "Aziz" değilim ki.

tuvnera yinemi
  • Eğitimden ziyade kültür önemli. Ülkemizde kültür eğitimle bir tutulduğu için lise mezunu üniversiteli ile anlaşamaz gibi bir yargı var.
    Lise mezunu olupta üniversiteli cahilleri kat kat geçebilen niceleri var.
  • şahsi düşüncem, karakteriniz uyuşmadıktan biriniz adam olmadıktan sonra astronot olsanız kaç yazar? aynı şekilde o senin değerini bildikten sen onu sevdikten zevkleriniz ortak bir noktanız e her ne kadar üstünde durulmasa da ayaklarınız üstünde durabildikten sonra sen profesör o ilkokul mezunu olsa kaç yazar.
    ayrıca üniversiteli olmanın adam olmak olduğunu kim söyledi? önce kendim neyim o kim bana ne ifade ediyor buna karar vemezseniz ayrıntılarda kalırsınız.öyle de kalmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus347 -- 2 Kasım 2007; 11:58:55 >
  • Kendini yetiştirmiş lise mezunu tanıdıklarım var sanırsın ki 2 üniversite bitirmiş. Böyle bir durumda etkilemez tabiki. Ama gidipte düz lisede eteğinin boyuyla uğraşan, orasını burasını göstermek olan bir kızla beraber olursan etkiler. Sen kendini geliştirmişsin o vücuduyla öne çıkmak istemiş. Bu tip insanlarla tek işim sex olur gerisi yalan çünkü.

Ben işletme okuyorum, kız arkadaşım büyük bir aksilik olmazsa endüstri mühendisliği okuyacak.

Kısacası etkiler.
  • Diplomalarla ölöülücek bişey değil bu

insanın kendini geliştirmesiyle ilgili daha çok. Çiftler birbirlerine yakın kültürel düzeyde olmaları gerekir diye düşünüyorum, ben tersini yapamam şahsen.
  • valla benim bir arkadaş var, babası ilkokul terk annesi üni de prof oldu mu oluyor demekki
  • kız üniversite mezunu ise en az onun kadar okumuş biriyle olmalı bence.erkek için pek sorun olmuyor.ama kalkıpta doktorasını yapmış bi adam ilkokul mezunu bir bayanla evlense ortak noktoları ne olacakki.üniversitede okurken erkek arkadaşım öss ye hazırlanıyordu.lise mezunuydu yani.huzursuzluklar oluyordu.sonra 2 yıllık okudu.ailem o okumamış çocuklamı geziyosun dediler.sonuç ne?ayrıldık.şimdi doktora yapan biriyle nişanlıyım.tabi ne kadar mutluyum.meçhul...
  • quote:

Orjinalden alıntı: imkansiz

kız üniversite mezunu ise en az onun kadar okumuş biriyle olmalı bence.erkek için pek sorun olmuyor.ama kalkıpta doktorasını yapmış bi adam ilkokul mezunu bir bayanla evlense ortak noktoları ne olacakki.üniversitede okurken erkek arkadaşım öss ye hazırlanıyordu.lise mezunuydu yani.huzursuzluklar oluyordu.sonra 2 yıllık okudu.ailem o okumamış çocuklamı geziyosun dediler.sonuç ne?ayrıldık.şimdi doktora yapan biriyle nişanlıyım.tabi ne kadar mutluyum.meçhul...

2 yıllık üniversite mezununu okumamış olarak mı niteliyor ailen
  • benim ailemin gözü yükseklerdeydi.benim için sorun yoktu.ama evet değil 2 yıllık açıktan okuyanlara bile o gözle bakılıyor.üzücü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: El maquinista

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Erkeğin eğitim durumu etkiler ama Bayanın o kadar etkiliceni düşünmüyorum.

Ama tabiki arada ucurum olursada zevkler felen filen anlaşamazlar.

Neden? Nasılsa bu ülkede okumamış kadınlarla evlenmeye alışık diye mi erkekler?

Artık şu at gözülüklerini çıkartın n'olur!!!

Kadın ya da erkek, hiç farketmez... ''De ki hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?'' demiş değil mi bir ayette...

Kişiliği, insanlığı vs katmıyorum işin içine, bu konular farklı şeyler... Ancak okumamış, ya da daha doğru bir ifade ile okuma şansı varken okumamış, hayalleri uğruna çaba sarfetmemiş, eğitimi ciddiye almamış bir bayanı hangi erkek ister?

İsteyenler de vücutlarından başka neyini ister? Ki güzel bayan dışarıda çok, ne kadar süre bu istek devam eder diye de sormak lazım?

Ha belki iyi huylu, ailesine önem veren, anaç bir kadın etkileyebilir bir erkeği, ancak oturup 2 çift laf edemedikten, felsefeden-sanattan-ekonomiden-ülke sorunlarından-edebiyattan-astronomiden veya başka tür ilgi konularından sohbet edemedikten sonra o ömür geçmez, ge-çe-mez...

Kişilerin sevgiliden , evlilikten ne beklediklerine bağlı. Ben bir şirkette sekreterlik yapıyorum Eşim bir şirkette yönetici konumunda. Ben lise mezunu o universite mezunu. Yedi senelik evliyiz ve mutluyuz. Hangi evli çift işten yorgun döndüğünde felsefeden-sanattan-ekonomiden-ülke sorunlarından-edebiyattan-astronomiden bahsedebiliyorki. Heleki ortalarda dolaşan minik bir çocuğunuz olunca. Bütün sanat edebiyat felsefe çocuğunuz oluyor.

• benim için önemli
  • Eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kız üniversite mezunu ise kesinlikle erkeğinde öyle olması gerekir ancak kızın lise mezunu olması birazda olsa kabullenebilir.
    Yukardada bir arkadaşımın belirttiği gibi kızın doktor erkeğin işçi olması cok absurd olurdu.
    Fakat kültürün önemli olduğu ortamda üniversiteye gitmeyen arkadaşlarımın birçoğu gayet akıllı ve kültürdü fakat üniversite diince akla ne geliyor şahsen benim aklıma kültür,donanım ve düşünce tarzı geliyor.
    Peki kültür ve eğitim ilerde ilişkiyi nasıl etkiler?
    Sizi bilmiyorum ama kendime cevap veririsem ilk zamanlar hariç ilerde konuşacak konu bulunmaz , kesinlikle bazı düşünce uyuşmazlıkları cıkar ,yine kendi düşüncem kesinlikle kimse üzerine alınmasın şahsi düşüncem bir üniversite mezunu ile bir lise mezunu arasında kesinlikle kültür farkının olacağına inanıyorum.
    Peki Türkiyede böyle bir evlilik gerçekleşirse ne olur?
    yine kendi düşüncem ile cevap vericem; Türkiyede böyle birşeyi pek önem vericeklerini düşünmüyorum
    türk erkeğinin büyük coğunluk "Ya oturusun evinde temizliğini yapsın, yemeğini yapsın bana hizmet etsin"
    düşüncesinde zaten böyle bir evlilikte konuşulacak konu bulmak önemli değil zaten bu tip evliliklerde konuşma pek olmuyordur.
    Ki bütün bunları geçersek tabiki arada yukarda belirtildiği gibi "kültürün ve eğitimin önemsenmediği" pek nadir olacağını düşündüğüm ilişkilerin olmacağı anlamına gelmez.
    Yinede ilerde anlaşmazlıkların cıkacağına inanıyorum. Eğitimin ve kültürün bir evliliği veya ilişkiyi etkilicek önemli unsurlar arasında en üstte yer bulacağına eminim.

• Üniversite insana bilgiden ziyade başka erdemler kazandırır arkadaşlar...Ben bitireli 3 sene oldu üstüne askerlik falan derken,bilgi olarak neredeyse hiç birşey hatırlamıyorum...
    Ancakkk dünya görüşüm,olaylara bakış açım çok değişti,,Üniversite insana çok farklı erdemler kazandırır bunu unutmayın...
    Ayrıca evt ilişkide eğitim aşağı yukarı aynı seviyede olmalıdır,,sonuçta karşınızdaki kişinin arkadaşları ile oturduğunuzda bunu çok iyi anlarsınız...
    Ayrıca karşı tarafın ailesinin de size bakış açısı değişir eğer eğitim olarak altta kalmışsanız...
    Eskiler hiç boş konuşmazlar,ne demişler ''Davul bile dengi dengine''...
  • önemli çünkü bir boyu beraber yaşıcaksın ee onunda davranışlarının daha düzgün olmasını istersin ama sevgili olcam diyosan önemli değil
  • arkadaşlar bende 2 yıllık mezun bir teknik ressamım ve yaklasık beş yıldır konuştugum bir bayan var diş hekimliginde okuyor birbirimizi çok fazla seviyoruz çok iyi anlasıyoruz önemli olan biribiinizi anlayabilmek fakat olayın birde şöyle bir kısmı var bugün birçok okumuş kız kendisi gibi okumuş insan arıyor yok okumuş olsun yok benim bölümümden olsun banada yararı olur hem diye falan bu sadece sunu gösteriyor arkadaşlar günümüzde malesef evlilik gibi önemli bir kuruluşta bile insanların sevgi haricinde diplomalara kadar çok farklı menfaatler arayorlar inanın bu tip şeyleri arayan insanlar genelde hayatlarında gerçekten hiç aşkı yaşamamış hatta çogunun adam akıllı bir sevgilisi bile olmamış insanlar tabi dogal olarakta sevigiyi bilmeyen insanların evlilige ve aşka bu açıdan bakması gayet normal ve bu lafı söyliyen çogu kıza bugün ünlü ilkokul mezunu biri veya gene ilkokul mezunu fakat çok zengin biri yaklaştıgı zaman asla ben diplomaya bakarım demeyecekler ve o şahısın kucaklarına atlayacaklarına emin olabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.