Bir bayan var hayatımda.Yaklaşık 6 aydır birlikteyiz.Herşey çok güzel gidiyor gibi.Hayatımda karşıma çıkan en 4-4'lük insan.Geçen gün evlenmek istediğimize karar verdik.Ancak işte sorun burada başladı;
Bugün bana şunu söyledi;
"Dedem mutlaka evi olan bir insanla evlenmemi istiyor!!"Kızın yada ailesinin başka hiçbir şartı yokmuş.Gel gör ki kızın babası yok benim de evim yok
Bir arabam var 2003 Albea başka da hiçbir mal varlığım yok.Haa bir de orta gelirli bir işim var.Arabamı satıp ek olarak bulabileceğim bir kaynak ile bir ev sahibi olmak istiyorum
Akşam ona yolladığım telefon mesajında bulduğum bazı evlerin fiyatlarından ve mekanlarından bahsettim.Bahsettim bahsetmesine ama ilginç olduğunu düşündüğüm şu cevabı aldım.
"Herşeyin hayırlısı olur İnşallah"
Dumura uğradım bir anda.Beklediğim cevap bu değildi.Ben ondan ne bileyim bir destek yada cesaret verici bir söz söylemesini beklerken "Herşeyin hayırlısı olur inşallah" pek bir düşündürücü geldi bana.
Acaba bu insan beni gerçekten sevmiyor mu?Düşündüğü tek şey ev sahibi olan herhangi birisiyle evlenmek falan mı?
Aklıma takılan bu konu dışında herşey mükemmel ve ben bu insanı kaybetmeyi hiiiç istemiyorum.Kaybedersem elime geçtiğini düşündüğüm son şansı da kaybetmiş olacağımı düşünüyorum.Hayatımın bundan sonraki dönemleri benim için hiçbir anlam taşımayabilir.Geberip gidene kadar ot gibi yaşarım Evet arkadaşlar 29 yaşındayım ve bu benim son şansım.
Birde dostlarım ev alma konusundaki alternatifler neler olabilir?Bu konuda tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini benimle paylaşmasını rica ediyorum.
Fikirlerini paylaşan yada yolu bu sayfadan geçen herkese saygılarımla
Not ; İmzam artık geçerliliğini kaybetti sanırım
"Acaba bu insan beni gerçekten sevmiyor mu?Düşündüğü tek şey ev sahibi olan herhangi birisiyle evlenmek falan mı? "
Bence böyle şeyleri düşünme.. kadın milletini anlamak zor.. sorular sorular sorular.. kafayı yersin abijim.. En iyisi akışına bırak.. seviyosan sonuna kadar git... kafana bişey takılırsa bunu direk takana sor.. n olucaksa olur zaten (yolu yarılamışsın ne kaldıki zaten... bence çok takma, sen şanslı olanlardansın)
Her ne kadar sevgi , aşk önemli olsa da bi yerden sonra mantık devreye girer.... ev olsun istemesi gayet doğal çünkü yarın bir gün bir terslik olur parasız kalırsanız sokakta kalmazsınız hiç olmazsa ... evlilik sorumluluk isteyen birşeydir , sen bekar olarak en kötü şartlarda da kendini geçindirirsin ama yarın bir gün çoluk çocuk olunca ortada kalmak bayaa bir sıkıntıya sokar seni
Teşekkürler "wk" dostum.Ben de kendimi şanslı hissediyorum ve bu şansımı kaybetmeyi hiç istemiyorum.Genelde her konuda çok şanssızımdır.
Umarım sen dahil herkesin karşısına böyle bir insan çıkar.
quote:
Orjinalden alıntı: isyankar1976
Her ne kadar sevgi , aşk önemli olsa da bi yerden sonra mantık devreye girer.... ev olsun istemesi gayet doğal çünkü yarın bir gün bir terslik olur parasız kalırsanız sokakta kalmazsınız hiç olmazsa ... evlilik sorumluluk isteyen birşeydir , sen bekar olarak en kötü şartlarda da kendini geçindirirsin ama yarın bir gün çoluk çocuk olunca ortada kalmak bayaa bir sıkıntıya sokar seni
Bravo kardeşim o da bugün senin dediklerinin aynısını söyledi bana.Ancak babama bu mezuyu açtığımda bana şunu dedi."Git kirada otur ben senin kiranı karşılarım"Tabii ev sahibi olana kadar.Biliyorum bu hoş bir durum değil ama şu anda elimden gelen sadece bu.Gel gör ki buna da olumsuz bakıyor.Bu da içimdeki şüpheleri daha da arttırıyor
kesinlikle katılıyorum ben bi arkadaşın ilişkisinede aynı kendisi anlatır evlenince şöyle yaparız ederiz diye arkadaş başka zaman der ona böyle olur değil mi evlenince falan diye oda du bakalım evlenebilecek miyiz dermiş anlıcağın kadın milleti dengesiz bir millet hormonlarına göre ruh hali değişiyor o yüzden sallama anlık bokluklar devamlı olur
quote:
Orjinalden alıntı: krushmut
kesinlikle katılıyorum ben bi arkadaşın ilişkisinede aynı kendisi anlatır evlenince şöyle yaparız ederiz diye arkadaş başka zaman der ona böyle olur değil mi evlenince falan diye oda du bakalım evlenebilecek miyiz dermiş anlıcağın kadın milleti dengesiz bir millet hormonlarına göre ruh hali değişiyor o yüzden sallama anlık bokluklar devamlı olur
Abi dedesi tutturmuş bir evdir gidiyor.Yoksa istesem de vermezler bu kızı bana.Ama beni gerçekten seven bir insanın bir şekilde dedesini ikna edebileceğini düşünüyorum.Yanlış mı düşünüyorum acaba?Bilmiyorum ki..
Dostlarım hayatımda böyle bir insanın karşıma hiçbir zaman çıkmayacağını düşündüğümden yatırıma fazla önem vermedim.Siz siz olun genç yaşta mutlaka ve mutlaka bir ev sahibi olmak için birikim yapın.
EV-LENMEK adı üstünde... doğada da da hep böle.. arada belgesellerde islios kuşlar yapıo ya ..ilk önce bi yuva yapman lazım...
ya bırak dede bahanesi zaten o ev olsun istiyor ki kendincede haklı isyankar'ın dediği gibi bir güvencedir ev hemde senin için test gibi birşey hem bir yükün altına girip kalkıp kalkamayacağın için hemde onun için neleri yapıp yapamayacağın adına bunları görmek istiyorda olabilir ama dediğim gibi dede kesinlikle bir bahane
Ev istemekle yerden göğe kadar haklı. Kiralarda sürünmek gibisi var mı... Böyle bir şartı olan birisinin sevgisinden şüphe edilmez. Senden atla deve değil evlenmenin temek şartlarından birini istemiş.
Ben de senin kadar hayat yolunu teptim ve şunu gördüm. Bu zamanda Türkiye gibi bir memlekette evlenmek akıl karı değil.
quote:
ya bırak dede bahanesi zaten o ev olsun istiyor ki kendincede haklı isyankar'ın dediği gibi bir güvencedir ev hemde senin için test gibi birşey hem bir yükün altına girip kalkıp kalkamayacağın için hemde onun için neleri yapıp yapamayacağın adına bunları görmek istiyorda olabilir ama dediğim gibi dede kesinlikle bir bahane
Aynen senin gibi düşünüyorum dostum
quote:
Orjinalden alıntı: |TuVNeRa|
Ev istemekle yerden göğe kadar haklı. Kiralarda sürünmek gibisi var mı... Böyle bir şartı olan birisinin sevgisinden şüphe edilmez. Senden atla deve değil evlenmenin temek şartlarından birini istemiş.
Haklısınız dostum.Bu onun hakkı.Verdiğin moral için sağol
Ve ayrıca seni tebrik ediyorum. Benimle aynı yaştasın ama benim cesaret edemediğim bir sorumluluğu almaya hazılanıyorsun. Üstelik senin gibi ev vs. derdi de yok bende.
hoca senin içinde iyi birşey araba dediğin nedirki devamlı yiyor benzini yer bakımı var birsürü şey ilerde Allah göstermesin bir ayrılık olursa gene sen kazançlı olursun o yüzden üzme canını seviyorsunya doya doya çıkar tadını
quote:
Orjinalden alıntı: |TuVNeRa|
Ve ayrıca seni tebrik ediyorum. Benimle aynı yaştasın ama benim cesaret edemediğim bir sorumluluğu almaya hazılanıyorsun. Üstelik senin gibi ev vs. derdi de yok bende.
Dostum bu insanı kaybetmemek için herşey.Ne yapayım,mecburum Evin var demek,ne mutlu sana.Allah daha da iyi eder inşallah
quote:
hoca senin içinde iyi birşey araba dediğin nedirki devamlı yiyor benzini yer bakımı var birsürü şey ilerde Allah göstermesin bir ayrılık olursa gene sen kazançlı olursun o yüzden üzme canını seviyorsunya doya doya çıkar tadını
Araba problem değil.İşyerinin arabası devamlı bende zaten.
İlişkimin tadını çıkarıyorum çıkarmasına ama baskı var anlyor musun
Dede olayına taktım ben abi yaa.Ne dedeymiş bu be!
O gavur ben elimi çabuk tutmazsam başkasına verir kızı valla.Korkuyorum abi adamdan resmen.70 küsür yaşında.Ne zaman ebediyete intikal eder acaba diye düşünmüyorum değil hani
Ama "krushmut"'un da dediği gibi dede bahane sanırım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme