Şimdi Ara

Sevr ile kaybedilen Topraklar. Kurtuluş savaşı sonrası İşgal kuvvetleri ile Yapılan Lozan Antlaşması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
8.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Anlamadım aga "Lozanı imzalayanlar selaniki neden bıraktılar mı?" sorusunu soruyorsun?

Biraz daha aç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfselektronik

Anlamadım aga "Lozanı imzalayanlar selaniki neden bıraktılar mı?" sorusunu soruyorsun?

Biraz daha aç.
    Soru sormuyorum, yaptığım alıntı Atatürk'e ait.
    Bunlara kalsak bırak bu sevr haritasını hiç bir yer kalmazdı bence.

Zabit ve kumandan ile hasbihal kitabını tavsiye ederim. Tek kurşun atılmadan verilmiş.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Anladım .Hocam kurtuluş savaşına binlerce kitap var. Hangisini okuyayım.

Vaktiyle Canlı canlı Trablusgarp düşmana esir düşen vs . vede kurtuluş savaşına katılan dedemin memlekette işgal kuvvetlerince ırzına geçilen teyzelerimizin bize anlattıkları bana yetti.
  • mfselektronik kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkür ediyorum
  • Saltanatı kovduktan sonra ülkenin adını hâlâ Osmanlı bırakmak biraz tuhaf olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 24 Eylül 2019; 15:10:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani sen Mustafa Kemal olsan, kurtuluşu ingiliz mandasının altında arayan, her emirlerine sadık bir uşak(yumuşatılmış sansür) gibi riayet gösteren, adına katlini emreden fermanlar düzenleyen birine / veya ailesine ülkeyi bırakır mıydın ? ülke yok olurken millet kan ağlarken sadece kendini (yumuşatılmış sansür) düşünen biriydi vahdeddin (tescilli vatan haini idi)

ayrıca osmanlının borç ödeyecek durumu olsa öderdi, osmanlının borçları Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun inkilapları ve dev atılımlarının meyveleri ile ödenmiştir..

ismet inönü'ye gelirse; kardeşim farz edin ki bu adam bütün hayaı boyunca hata yapmış olsun.. Sadece bizi 2. dünya savaşına sokmaması bile, saygı duymamıza yeter !
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    düzgünce bir şey sordum açıklayıcı bi cevap aldım ama şuan sizin yaptığınız sadece demogoji
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bence uzatmayalım. Konuya dalmak isteyen yobazlar var. Fırsat çıkmasın. bilmem anlatabildim mi.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Simdi, Ataturk'un sozlerini carpitmak icin kesinti yaptiginiz bolumu de ekleyelim basina ve tekrar okuyalim:

Gerçekten, bir gün Sireanik muharebe sahasından Balkan yangınına koşarken... Bir gün Afrika kıyısından vatanıma ulaştıracak yolların kapandığını görürken... Bir gün duydum ki, vatanım Selanik, oradaki anam, kardeşim, bütün akrabalarım -iç yüzlerini anlattığım için vatanımdan kovulduğum kişilerce- düşmana bağışlanmış.

Sireanik neresi? Trablusgarp
    Trablusgarp harbi ne zaman? 1911
    Balkan yanginindan kastedilen, Balkan harbi ne zaman? 1912
    Demek ki bu sozler hangi zaman icin soylenmis? 1911-1912 yillari
    1911-1912 yillarinda devleti yoneten kim? Osmanli soyundan hain Vahdettin ve tefrikasi
    Iç yüzlerini anlattığı için, Mustafa Kemal'i vatanından kovan kisiler kim? Yine Osmanli soyundan hain Vahdettin ve tefrikasi
    Yani Ataturk vatani icin cephede savastan savasa kosarken, Selanik kim tarafindan (sizin kendi ifadenizle "tek kursun atmadan") dusmana baglanmis? Osmanli soyundan hain Vahdettin ve tefrikasi tarafindan

Bayiliyorum boyle yalancilari madara etmeye.

SONRADAN EKLEME:
    quote:

HIGHER @ 24 Eylül 2019 12:37:24

Bu mesajinizda "bunlara kalsak" diyerek kast ettiginiz Osmanli hanedan ailesi ise bu mesajda yazdigim ilk ve son satiri geri aliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 24 Eylül 2019; 22:57:51 >

• @mfselektronik gayet guzel aciklayici bir cevap vermis, ben de izninizle son kismina katkida bulunayim.

quote:

bizim madem böyle bir askeri gücümüz vardı bunu yönetecek komutanımız vardı ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonrada osmanlının borçları ödeyecekti madem neden osmanlı olarak savaşılıp osmanlı olarak devam edilmedi

Vatanin savasacak gucu ancak dogru lider tarafindan uygulanacak strateji, vizyon ve motivasyon sonucu mumkun olabildi. Ataturk'un dehasi halki, devletin ve vatanin kendisine ait olduguna inandirmak oldu, halk da ordunun kuvayi milliye tarafi da kendilerine ait olacak bir vatan icin savasti. Yoksa neden padisahin mulku icin savassinlardi ki? Osmanli'yi yoneten kohne kadrolarda bu strateji, vizyon ve motivasyon bulunmadigi icin boyle bir girisime yeltenmesi dahi duzunulemezdi.

quote:

ülke osmanlı olup yönetim biçimi saltanattan demokrasi ye geçilemez miydi?

Gecilemezdi. Diktatorlukten demokrasiye devrimsiz gecis olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 24 Eylül 2019; 21:48:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Simdi, Ataturk'un sozlerini carpitmak icin kesinti yaptiginiz bolumu de ekleyelim basina ve tekrar okuyalim:

Gerçekten, bir gün Sireanik muharebe sahasından Balkan yangınına koşarken... Bir gün Afrika kıyısından vatanıma ulaştıracak yolların kapandığını görürken... Bir gün duydum ki, vatanım Selanik, oradaki anam, kardeşim, bütün akrabalarım -iç yüzlerini anlattığım için vatanımdan kovulduğum kişilerce- düşmana bağışlanmış.

Sireanik neresi? Trablusgarp
    Trablusgarp harbi ne zaman? 1911
    Balkan yanginindan kastedilen, Balkan harbi ne zaman? 1912
    Demek ki bu sozler hangi zaman icin soylenmis? 1911-1912 yillari
    1911-1912 yillarinda devleti yoneten kim? Osmanli soyundan hain Vahdettin ve tefrikasi
    Iç yüzlerini anlattığı için, Mustafa Kemal'i vatanından kovan kisiler kim? Yine Osmanli soyundan hain Vahdettin ve tefrikasi
    Yani Ataturk vatani icin cephede savastan savasa kosarken, Selanik kim tarafindan (sizin kendi ifadenizle "tek kursun atmadan") dusmana baglanmis? Osmanli soyundan hain Vahdettin ve tefrikasi tarafindan

Bayiliyorum boyle yalancilari madara etmeye.

SONRADAN EKLEME:
    quote:

HIGHER @ 24 Eylül 2019 12:37:24

Bu mesajinizda "bunlara kalsak" diyerek kast ettiginiz Osmanli hanedan ailesi ise bu mesajda yazdigim ilk ve son satiri geri aliyorum.
    @HIGHER arkadaş azıcık heyecanlı ve aşırı şengör müdavimi.
    Kendisi Atatürkçüdür. Bazan acele yazdığından mı ne anlaşılmaz cümleler kurabiliyor.

Hala var olan hilafet heveslilerini kasdediyor . Bulsa bir kaşık suda boğar. o derece

• Hocam İsmet İnönü'yü mü övüyorsunuz.. Nelere kaldık yahu!
  • GoNAMe kullanıcısına yanıt
    quote:

GoNAMe @ 26 Eylül 2019 23:39:45

Hocam İsmet İnönü'yü mü övüyorsunuz.. Nelere kaldık yahu!

Kurtuluş savaşını anlatmak İnönü'yümü övmek oluyor.
    vatandaş İnönü düşmanlığı nereden geliyor?

Oturduk hilafet yanlılarına basitçe bir ulusun kurtuluş savaşı hikayesini Sevr'den Lozan'a özetledik.
    hilafet yanlılarının inönü düşmanlığı çekilmiyor.

Bu kurtuluş savaşı ve Lozan sizi neden rahatsız ediyor?

Yukarıda yazdıklarımı algı kapasitene göre bir kaç defa okumalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfselektronik

Anladım .Hocam kurtuluş savaşına binlerce kitap var. Hangisini okuyayım.

Vaktiyle Canlı canlı Trablusgarp düşmana esir düşen vs . vede kurtuluş savaşına katılan dedemin memlekette işgal kuvvetlerince ırzına geçilen teyzelerimizin bize anlattıkları bana yetti.
    Ben pek bu konu hakkında kitap okumadım ama Nutuk'u tavsiye edebilirim. Tarihsel açıdan da iyi bir kaynaktır Nutuk.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.