Tamamını okumak istemeyen arkadaşlar, en alt koyu paragrafı okumalarını tavsiye ederim. Kendime, eşime ve kızıma 28.06.2012 tarihinden 03.09.2012 tarihine kadar geçerli olan 67 günlük bir Allianz'da seyahat sigortası yaptırdım. Tatil esnasında kaplamalı olan dişim kırıldı. Bende bulunduğum şehirdeki bir Türk diş hekimine gittim. Tatilimizin bitmesine yaklaşık 20 gün kaldığını belirterek, eğer dişimin aciliyeti yoksa bir şey yaptırmayacağımı söyledim. Hekim dişimi çektirmezsem kaplamanın düşmesi sonrası gelişen iltihabın ilerleyebileceğini ve çok zor durumda kalabileceğimi belirtti. Mevcut dişimi yaklaşık beş yıl önce yaptırdım ve tamamen sorunsuz bir dişti. Kaplamanın çıkması ile dişimi çektirmem hekim tarafından tavsiye edildi. Hatta Diş hekimine seyahat sigortasının bunun karşılayıp karşılamayacağını sordum. Hekim diş çekiminin standart bir işlem olduğundan ve durumun acil olmasından karşılama noktasında tereddüt yaşamamam gerektiğini ifade etti. Ülkeye dönünce gerekli evrakları Malatya Allianz Sigorta birimine teslim ettim. 14.09.2012 sigorta tarafından arandım. Dişimin daha öncesinde iltihaplı olduğu iddia edilerek sigortanın bunu karşılamayacağı belirtilmiş. İşin ilginç yanı bu iddiaların, söz konusu doktor aranarak yada benim panaromik diş filmime bakarak değil de, fatura ve teşhis evraklarının incelenmesi ile bu sonuca ulaşılması. Tatilimin ilk 47 gününde dişimin iltihaplanmadığı nereden biliyorlar? Gerçekten insanlarla dalga geçiliyor. Ne güzel iş! Evrağa bak karşıdakini itham et, yalancılıkla şuçla. Ne güzel sigortacılık anlayışı. Soruyorum size dişim sorunlu olsa, ben niçin tatil öncesi dişimi çektirmeyeyim. Estetik ameliyatı, saç ekimi yada implant yaptırmıyorum, dişimi çektiriyorum. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. Kaldı ki memurum ve tüm sigortalar diş çekimini karşılar. Ülkemde yaptırsam bir kuruş para ödemeyeceğim. İki yıldır tüm ailemi zorunlu olmama rağmen, seyahat sigortasının yaptırıyordum. Meğer durduk yere kendimi emniyette hissediyormuşum.
Yeşil pasaport sahibiyim. Yeşil pasaport sahiplerinden seyahat sigortası istenmez. Yeşil pasaport sahipleri seyahat sigortasını yaptırırken iyi düşünün. Bir diş çekimini bile ödemiyorlar. Bir düzen kurmuşlar, sizin verdiğiniz belgeyi sigorta poliçesinde yazılı sigortanın karşılamadığı durumlardaki maddelere dayandırarak sizi haksız çıkarıyorlar. Madde ile bir şekilde bağlantı kuruluyor ve ödenmiyor. Mahkeme masraflarını ödemeye gücün yetiyorsa, mahkemeye gidersin ve paranı alırsın. Bunun da kimsenin yapmayacağını bildikleri için, aynen yola devam. Özetle seyahat sigortası yaptırmaya mecbur değilseniz, kesinlikle tavsiye etmem. Sigortaya verdiğim paralara acıyorum.