Şimdi Ara

Sezgin Tanrıkulu' nün AKINCI hakkındaki ilk yorumu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
7.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ne ara Atatürkçü oldun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

1944’te Nuri Demirağ’ın uçak fabrikası, pilot okulu (Gök okulu) kapatan kimdi? Bugünkü Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı arazisini kim istimlak etti?

Zaten bugüne kadar bir şeyler okumuş olsaydın sorduğum soruların cevabını biliyor olurdun.

Alıntıları Göster
    Kimmiş? Ben bilmiyorum da. Sanırım öyle bir olay olmadığı için. Cumhuriyet Halk Partisi ile fabrika kapatmayı ilişkilendirmek abes kaçıyor. Asıl fabrika kapatan amerikancı menderestir.
    Nuri Demirağ'a soy ismini veren bile Mustafa Kemal Atatürk'tür. Demirağ denmesinin sebebi ise asıl demiryolu müteahidi olması.
    1949 Nuri demirağ'ın uçak fabrikası kapanır.(iflas eder) Arazi kamulaştırılarak bugünkü Atatürk Havalimanı arazisi olur.
    Fabrika kapatma ve özelleştirme diyince akla gelen menderes ve akpdir o yüzden kasıtlı bir haber gerisini okumaya gerek bile yok.
    Ankara, Kayseri ve Eskişehir'deki Uçak ve Uçak Motoru Fabrikalarının (Türk Hava Kurumu'na bağlı fabrikalar) tamamı 1950'li yıllarda Adnan Menderes hükümeti tarafından kapatılmıştır.
    1950 DP-Adnan Menderes hükümetinden itibaren demiryolu yapımları durduruldu. Cumhuriyet Halk Parti'si döneminde tam gaz yapılmasına devam edilen ve yabancılardan satın alınan demiryolları.
    Menderes köylüye her türlü iş öğreten okumayı yazmayı öğreten köy enstitülerini kapattı (hangi zihniyetle)
    Amerikadan Dış borç alarak Türkiye'nin kapanmayan yarası dış borç sorununu başlattı
    Türkiye'yi şimdilerde çoğu ülkenin başına bela olan sadece emperyalistlere hizmet eden nato'ya üye yaptı
    Abd'nin üsleri Türkiye'ye menderes zamanında kuruldu
    TL menderes zamanında değerini yitirmeye başlamıştır
    Bunun üstüne anti-demokratik yönetim şekli
    İsmet İnönü paşaya ve kendilerinden olmayana zulüm uygulamıştır. Zamanı gelmiş İsmet paşanın evine girmesine bile izin vermemişlerdir.
    Kırşehir'i kendilerine oy vermedi diye ilken ilçe yapmıştır böyle de faşisttir.
    Uyguladığı sansür yasakçı zihniyet de şimdikiyle çok benzerdir

Aa sen hala burda mısın ben de menderesin kapattığı fabrikalardan bahsederken dalmış gitmişim ya kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 27 Mayıs 2020; 9:19:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan457

Kimmiş? Ben bilmiyorum da. Sanırım öyle bir olay olmadığı için. Cumhuriyet Halk Partisi ile fabrika kapatmayı ilişkilendirmek abes kaçıyor. Asıl fabrika kapatan amerikancı menderestir.
    Nuri Demirağ'a soy ismini veren bile Mustafa Kemal Atatürk'tür. Demirağ denmesinin sebebi ise asıl demiryolu müteahidi olması.
    1949 Nuri demirağ'ın uçak fabrikası kapanır.(iflas eder) Arazi kamulaştırılarak bugünkü Atatürk Havalimanı arazisi olur.
    Fabrika kapatma ve özelleştirme diyince akla gelen menderes ve akpdir o yüzden kasıtlı bir haber gerisini okumaya gerek bile yok.
    Ankara, Kayseri ve Eskişehir'deki Uçak ve Uçak Motoru Fabrikalarının (Türk Hava Kurumu'na bağlı fabrikalar) tamamı 1950'li yıllarda Adnan Menderes hükümeti tarafından kapatılmıştır.
    1950 DP-Adnan Menderes hükümetinden itibaren demiryolu yapımları durduruldu. Cumhuriyet Halk Parti'si döneminde tam gaz yapılmasına devam edilen ve yabancılardan satın alınan demiryolları.
    Menderes köylüye her türlü iş öğreten okumayı yazmayı öğreten köy enstitülerini kapattı (hangi zihniyetle)
    Amerikadan Dış borç alarak Türkiye'nin kapanmayan yarası dış borç sorununu başlattı
    Türkiye'yi şimdilerde çoğu ülkenin başına bela olan sadece emperyalistlere hizmet eden nato'ya üye yaptı
    Abd'nin üsleri Türkiye'ye menderes zamanında kuruldu
    TL menderes zamanında değerini yitirmeye başlamıştır
    Bunun üstüne anti-demokratik yönetim şekli
    İsmet İnönü paşaya ve kendilerinden olmayana zulüm uygulamıştır. Zamanı gelmiş İsmet paşanın evine girmesine bile izin vermemişlerdir.
    Kırşehir'i kendilerine oy vermedi diye ilken ilçe yapmıştır böyle de faşisttir.
    Uyguladığı sansür yasakçı zihniyet de şimdikiyle çok benzerdir

Aa sen hala burda mısın ben de menderesin kapattığı fabrikalardan bahsederken dalmış gitmişim ya kusura bakma

Alıntıları Göster
    Ne iflas etmesi? Evet gerçekten bilmiyorsun.

Nuri Demirağ ile ilgili olay için bana kaynak gösterebilir misin? Bak ben sana kaynak veriyorum.
    NurI Demirağ’ın damadının (Türkiye’nin ilk uçak mühendisi Selahattin Alan) anılarını hiç mi okumadın? Ya kızı Mefkûre Azak’ın anıları?

Bak bu Nuri Demirağ’ın uçak sanayiisinde İnönü tarafından nasıl önüne engel konulduğunun ispatı. Dalmadan oku.

https://dspace.ankara.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12575/56728/16960.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Ya 15 Mart 1950’de alınan 5591 sayılı kanundan hiç mi haberin yok? Bu yasa çıkarken iktidarda Menderes mi vardı? Dediğin fabrikaların kapanmasının temelinde bu yasa yatıyor. Bu yasanın içeriğini de TBMM arşivinden bulabilirsin.

Nuri Demirağ’ın olayı tamamen İnönü yüzünden olmuştur. Hatta kendisi sırf İnönüye muhalefet yapmak için Demokrat Parti’drn memleketi Sivas’tan vekil olmuştur.

Demirağ soyadını Atatürk verdi ama İnönü’nün Atatürk sonrasın hele ki Marshall yardımlarını kabul etmesi tam bir fiyasko. (Yardımlar 3 parça halinde alındı 1.parti İnönü, kalan kısımlar Menderes dönemi. Ama ilk imza İnönü döneminde atıldı 1945’in 2.yarısında.)

Bak sana Marshall yardımları için çok basit kaynak bırakıyorum dalmadan oku.

http://cdn.istanbul.edu.tr/statics/ataturkilkeleri.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2013/03/ydta-09-malkoc.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 27 Mayıs 2020; 15:32:55 >

• Yorumumun niçin silindiğini çözebilmiş değilim. Görüş bildirmek de mi yasak? Üstelik hakaret, küfür vb. sözler içermeden yapılan bir eleştiri silinmiş. Eleştiren herkesi ak troll ilan edip hakaret edenlerin yorumları duruyor, normal bir yorum siliniyor. O zaman forumun ne anlamı var? Siyaset konularındaki bazı hesapların adminlerin yan hesapları olduğunu düşünmeye başladım. Artık yorumum kimlerin zoruna gitmişse hemen silinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 27 Mayıs 2020; 16:35:27 >
  • aerosoldreams kullanıcısına yanıt
    Olayın iç yüzünü bilmeden yorum yapanlarda bugün ve evet iflas etmiştir.
    Sezgin Tanrıkulu' nün AKINCI hakkındaki ilk yorumu

Hayır dediğim fabrikaların kapanmasının temelinde bu yatmıyor temelinde menderesin fabrikaları kapatması yatıyor.

15 mart 1950 tarihinde çıkartılan resmi gazeye 5591 sayılı kanunu okuyabilirsin
    https://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/7457.pdf&ved=2ahUKEwiP5vqop9TpAhUk0aYKHWY1Dc4QFjADegQIARAJ&usg=AOvVaw1BACErizaZWnxhtKgKJnjI&cshid=1590591634362
    Ama sen bana okudun mu diye sorduğuna göre kesin okumussundur sen. Bak yüzde yüz eminim ya kesin bu yazıları okumuşsundur sen KESSSSİN. Ben okumadım. Sen söyleyince şöyle bir göz gezdirdim. "Uçak fabrigaları gapanacak" "nuri demirağın önü gesilecek" gibi veya bunu anımsatan bir madde göremedim sana kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 27 Mayıs 2020; 18:2:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan457

Olayın iç yüzünü bilmeden yorum yapanlarda bugün ve evet iflas etmiştir.

Hayır dediğim fabrikaların kapanmasının temelinde bu yatmıyor temelinde menderesin fabrikaları kapatması yatıyor.

15 mart 1950 tarihinde çıkartılan resmi gazeye 5591 sayılı kanunu okuyabilirsin
    https://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/7457.pdf&ved=2ahUKEwiP5vqop9TpAhUk0aYKHWY1Dc4QFjADegQIARAJ&usg=AOvVaw1BACErizaZWnxhtKgKJnjI&cshid=1590591634362
    Ama sen bana okudun mu diye sorduğuna göre kesin okumussundur sen. Bak yüzde yüz eminim ya kesin bu yazıları okumuşsundur sen KESSSSİN. Ben okumadım. Sen söyleyince şöyle bir göz gezdirdim. "Uçak fabrigaları gapanacak" "nuri demirağın önü gesilecek" gibi veya bunu anımsatan bir madde göremedim sana kolay gelsin
    Hala ciddi ciddi olayı Menderes ile ilişkilendirip iflası buna dayandırıyorsun. Sana kaynak veriyorum okumaya bile tenezzül etmiyorsun.

Uçak fabrikalarının 1970 li yıllarda tekstil makineleri fabrikasına dönüşümü 15 Mart 1950 yılında çıkartılan 5591 sayılı yasadır.

Bak o yasayı TBMM arşivinden zahmet edip koymayacağını bildiğim için özet geçiyorum; der ki tüm sivil ve askeri teşebbüsler MKE’ye bağlanacak yani amacı uçak tasarlamak olan şirketler makina kimya kurumuna bağlandı.

Yani bugün Roketsan ASELSAN TUSAŞ hatta Baykarın MKE’ye bağlandığını düşün. ;)

Sana kaynak veriyorum hala boş beleş iddialar atıyorsun ortaya. Forumda sayınız çok fazla ne yapacağız sizinle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 27 Mayıs 2020; 20:53:10 >

• ben geçtim artık yerli milli filan artık üretime geçelim en azından üretelim 😄 başlamak başarmanın yarısıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heval seviciler hemen koşmuş savunmaya. Böyle konular açmayın malum kesimin aklı karışıyor. Hemen ordan çal bir izmir marşı rakıları tokuşturalımda herşeyi unutsunlar

Sezgin Tanrıkulu' nün AKINCI hakkındaki ilk yorumuSezgin Tanrıkulu' nün AKINCI hakkındaki ilk yorumu

• Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Utanmazlar ki. Çoğunluğu sürü psikolojisine tutulmuş. Bir kısmı da gerçekten terör sempatizanı. Şimdi bunu yazdım ama yine silinir ak troll olduğum için(!) Birilerinin zoruna gidiyor, yönetim hemen siliyor. Belki üstüne ban da atılır. Sonuçta burası özgür (!) bir platform.

• Uçak fabrikası Atatürk'ten sonra İsmet İnönü'den gereken desteği görmediği için iflas etmiştir. Kapatan AP olabilir fakat kapanmasının asıl nedeni İnönüdür. İsmet İnönü bu milletin kaderini değiştiren savaşlar kazanmış bir komutandır fakat her iyi komutan iyi siyasetçi olacak diye bir kural yok. Vatan millet sevgisinden kimsenin şüphesi yoktur fakat bu kötü bir siyasetçi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Genel Kurmay Başkanlığından daha yüksek bir makama geçmemesi gerekiyordu.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Duygularıma tercüman olmuşsunuz tamda bunları yazmak için girmiştim. Bu ve benzerleri partini içine etti maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.