Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.262
Cevap
150
Favori
207.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sasuta

Biraz el becerisiyle yapılabilecek bir kasaya gerçekten 250 dolar istemek. Büyük cesaret doğrusu...

Siz yapamasanız dahi herhangi bir demirciye gidin 2 saatte hazırlar verir.
    Bulsam direkt yaptıracağım da :D
  • Ben de asrock fatality b450, ryzen 1700, sapphire pulse 5700xt, evga gm550, g-skill 3200mhz cl14 tridentz ramleri Sharkoon qb one kasama yakin zamanda montajlayip itx’e gecicem.

Tek eksigim gm550 psu o da almanya’dan geldi haftaya elime gecicek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Yeni bir PC toplamak üzere araştıma yaparken şu videoyu gördüm
    Bitwityoutube
    The smallest water cooled PC I've EVER built! DAN Case A4 SFX v3
    https://www.youtube.com/watch?v=dXbc2z-zHUs&feature=youtu.be&t=626

ve :) Silverstone SG13 ile aranıza katılmak üzereyim.
    Malum Dan Case hem yok hem pahalı, bir yerden başlamak lazım.

Düşündüğüm sistem:
    - AMD Ryzen 3600
    - Anakart ??? şuraya yazdım:https://forum.donanimhaber.com/am4-mini-itx-anakart-secimi--141878857#141878857
    - RAM 2x8gb 3200 CL16
    - Corsair SF450 -- alındı
    - AMD RX560 - elimde var şimdilik yetiyor
    - depolamaya kasaya göre bakacağım. elimde ssd+hdd var, belki 2. ssd ya da nvme eklerim
    hafif de olasını istiyorum o yüzden hdd harici olabilir
    şu videoya göre ekran kartı da küçük olunca yer sorunu yok gibi:
    VortexTheoryyoutube
    Building a Mini-ITX PC in a Silverstone SG13: Unboxing and Build Log
    https://www.youtube.com/watch?v=GPg5EdYmluU&feature=youtu.be&t=775

SSD nin üstündeki kızakta HDD var.

- soğutma soru işareti, önce stok fan ile sonra öne 120mm ilave ederek bir bakarım duruma, sonra,
    - öne kaliteli vs sessiz bir 140mm fan
    - low profile CPU fan tavsiye edilenler:
    NH-L9a-AM4, CRYORIG C7, Noctua NH-L9x65, Scythe Big Shuriken 3 Low Profile
    ama hiçbiri yok?
    benim bulduklarım:
    - Be Quiet Shadow Rock LP
    - COOLER MASTER MasterAir G200P RGB
    ve bunlar 350 TL, bu kadar para verince su soğutmaya geçsem, derken:
    - 120mm sıvı soğutma ile aynı zamanda intake fan mı oluyor? böylece CPU + ön fan tek para?
    - sıvı soğutma kasa taşınırken riskli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 4 Şubat 2020; 11:0:50 >

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Teşekkür ederim, bu kasa biraz daha ucuz dan caseden, 70 dolar fiyatı var. Benzer kasalar taboo adlı çin sitesinde biraz daha ucuza gelebilir ancak siteden alım biraz uğraştırıcı.
    Bu linkten bendeki kasanın sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • CarpeDieM-TR- kullanıcısına yanıt
    valla güzel, bir sonraki itx imde bu kasayı düşünebilirim. küçük kasa fetişistiyim galiba, çantaya girebilecek kasa görünce gözlerim dönüyor :D
  • harikaymış gerçekten,
    benim de niyetim Dan Case vb.
    İnşallah Türkiye'ye alabiliriz bunları.
  • Fotoğraflar eski şuan güzel bir masada duruyo mitx'im Onu da atarım yakında.
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

• Selam beyler bu mini itx kasalı bir pc toplamak istiyoruz(abime laptop yerine).R5 1600 12nm - gtx 1050ti(tekfan) yada gtx 1060(tekfan) gigabyte b450m - 8gb ddr4 ram - 240 gb ssd - 500 watt 80 plus atx güç kaynağı.Şimdi bu sistemi mini itx kasaya sığdırma şansım var mı?Böyle bir itx kasa bulabilir miyiz?Yoksa ucuzundan alıp kesip biçerek bu sistemi takabilir miyim?

Eğer olmaz başın ağırır sorun çıkar derseniz şu kasayı alıp yan tarafına 19-20 inç monitör monte edeceğiz.
    urun.n11.com
    Aerocool Cylon Mını 8cm Fan Usb3.0 Pencerelı Matx Mını Sıyah Kas - n11.com
    https://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/aerocool-cylon-mini-8cm-fan-usb30-pencereli-matx-mini-siyah-kas-P368553009

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jose_Gökhan -- 8 Şubat 2020; 18:42:14 >

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    kolink satellite belli ölçülerdeki matx anakartları alıyor diye biliyorum.

• Benim de mini bir kasa / sistem kurasım var. Bakalım kurabilirsem yazarım buraya.
  • apemen A kullanıcısına yanıt
    Sugo için en ideal soğutma çözümü 120mm aio olur. Anakart olarak Ryzen 3600 kullanacağınız için seçici olmaya gerek yok. Ben Gigabyte ve Msi b450i kullandım şimdiye dek ikisinde de sorun yaşamadım. Ancak Gigabyte ab350n itx anakartı brick ettim ram profili girerken yani önermem. Herhangi bir b450 itx anakart işinizi görür. Sugo alacaksanız depolamada sıkıntı yaşamazsınız.

10 lt altına inildiğinde depolama olarak fazla seçenek kalmıyor m.2 haricinde. Bende Louqe Ghost var m.2 ile kullanıyorum.

Noctua NH-L12S soğutucu iyidir kendim de kullanıyorum şu an ancak Sugo'da psu üst kısımda havayı kesiyor. Bu nedenle su soğutma daha ideal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım ve incelediğim kasalara göre kalite sıralaması da yapayım gelmişken.

Louqe Ghost
    Cryorig Taku
    Dan Case=Ncase M1(bu Avrupa'da yok o yüzden çok bilmiyorum yalan olmasın)
    Streacom DA2
    Kolink Rocket=InWin A1 Plus
    Lian Li TU150
    Raijintek Ophion
    Nzxt Manta=H200=H210i(bunlar sff değil aslında)
    Fractal Design Node 304
    Fractal Design Core 500
    Silverstone Sugo

Bunları denedim, baktım ettim o yüzden yukarıdan aşağıya bir kalite sıralaması yaparsam böyle gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    raijintek ophion aradım ama bulamadım maalesef ahşaptan kendi kasamı yapmaya karar verdim ben de
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Elin yatkinsa en guzel cozum olur. Ahsap degil de bukme sac dis ceper yaparsan aslinda cok iyi olur, ic kisminin pek bir onemi yok zaten ahsap tahta ne bulursan olur :D
    hocam bükme saç işine giremem büyük ihtimalle. CAD bilmediğim için elde çiziyorum ama fena olmayacak. marangoz bir arkadaş var o yardımcı olacak. velka 5 gibi ama sandviç değil klasik, önü de temperli cam düşünüyorum bitince buradan paylaşacağım inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 9 Şubat 2020; 18:26:11 >
  • WRRKRR kullanıcısına yanıt
    Primat kasa çok güzelmiş hocam güle güle kullanın :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omara

hocam bükme saç işine giremem büyük ihtimalle. CAD bilmediğim için elde çiziyorum ama fena olmayacak. marangoz bir arkadaş var o yardımcı olacak. velka 5 gibi ama sandviç değil klasik, önü de temperli cam düşünüyorum bitince buradan paylaşacağım inşallah.
    Aslinda 3d printerdan guzel seyler cikabilir. Bizim is yerinde cnc falan da var ama autocad falan birakali 10 sene oldu. Bence ideal yerlesim sandvic dizayn Dan Case, Louqe, Kolink Rocket gibi. Hem ekran karti ile cpu birbirini pisirmiyor hem de cok ekonomik kullaniyor hacmi. Tek dezavantaj riser cable gerektirmesi.
    pcpartpicker.com
    Walnut Wall-E - Custom Wood ITX PC
    https://pcpartpicker.com/b/477WGX
    bundan esinlenerek bir sandviç yapmak istedim hocam ama dediğiniz gibi riser kabloya hiç bulaşmayıp klasik yapmaya karar verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omara

https://pcpartpicker.com/b/477WGX bundan esinlenerek bir sandviç yapmak istedim hocam ama dediğiniz gibi riser kabloya hiç bulaşmayıp klasik yapmaya karar verdim.
    Goruntusu cok guzel de ben bu kasanin sicakliginin kullanilabilir seviyelerin ustunde olacagini dusunuyorum. Her tarafi aluminyum ve delikli olan Louqe de bile hassas davranmazsan sicaklik problem olabiliyor. Hem ahsap, hem temper cam bu kasa nerden hava alacak alttaki fan deligi yeterli olmayacaktir. Yanlarin temper cam degil de delikli aluminyum olmasi gerek veya on arka kisimlarin hava giris cikisli ve fanli olmasi gerek baska turlu sogumaz o sistem.

• Ben de kasa ve power alarak bu mini itx toplama derdine düşmüş bulunuyorum :). Şuraya güzel bir mesaj bırakayım da takip edeyim buraları. İhtiyaç durumundan ziyade keyfi olarak uğraşmak istediğimden, hiç kasmadan ufak ufak uğraşma niyetim var. Bakalım artık.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.