Şu borçlara bak hele milyar TL leri geçmiş. İzmir Ve Şişli Hiç AKP'li olmadı mesela. Ankara- İstanbul - Adanada 2 dönemdir CHP'de nasıl bu borçlar AKP'den kalmış oluyor ? Bakanın açıklamasına göre. 96 milyar TL'lik borcun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu açıkladı. |
SGK CHP'li belediyelere 'Haraç' kesmeye başladı (2. sayfa)
-
-
Akp'nin işi kendine göre yontacağını bilsemde muhtemelen ilk defa 0zkanK ile aynı fikirdeyiz.
Borçlarını ödesinler-takvime bağlasınlar.Haksızlık varsa anlatsınlar , normalleşmeyi de görsünler.
-
Peki ya borcu olan diğer parti belediyeleri ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsi ödesin diyoz Türkçe anlıyorsunuz dimi ?
Bir konuyada amaaa ABİİİ AKP Demekten ne zamna vaz geçeceksiniz ?
TOPLAM SGK Borcunun neredeyse yüzde 68'i CHP'li belediyelerin zaten resmi açıklama bu .
Geri kalan yüzde 32'yi AKP-MHP- DEM- İYİ parti vb partilere bölecen daha. Ayrıca borcu olup bunu kademe kademe ödemek başka. BEN ÖDEMİYORUM DEMEK BAŞKA. Ödemiyorsan devlet haciz koyar tabii. Bazı belediyenin borçları MİLYAR TL'yi geçmiş. Milyon değil bak 3-5 milyar TL gibi rakamlar konuşuluyor.
Ayrıca Listede en borçlu 10 belediye açıklanmıştı bir ara onlarında hepsi CHP'li idi. Bu CHP'nin bir ayıbı bu borçları ödemesi lazım demek bu kadar zor olmasa gerek ya ! Bunu koşunnn devlet haraç kesiyor CHP'ye çöküyor gibi lanse etmeye çalışmak nedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 16 Aralık 2024; 17:31:36 > -
zaten adamlar yıllarca ödenmeyen çok büyük borçlara getirmiş haczi herkese değil inatla ödemiyorsan herkese gelir.
o %30 u kısa sureli miktarı az anlık borçlar geri kalan tüm partilere bölecen zaten sadece akp ye değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Aralık 2024; 17:21:24 > -
önce işsiz gençlere sonra muhalefetteki belediyelere...
Sgk yı biz batırdık faturayı siz ödeyin demek gibi bir şey bu ama anlayana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O belediyeler CHP’li değilde AKP’li olsaydı da eminim aynısını yaparlardı
Yahu bu AKP zihniyeti hiç akıllanmayacak. Büyükşehirlerde insanlar neden AKP’den nefret ediyorlar, AKP’yi neden kovuyorlar bunları düşünmeleri gerekirken o şehirlerde yaşayan insanları cezalandırmayı tercih ediyorlar.
AKP zihniyeti şunu anlamalı: zorla güzellik olmaaaaaaz...olmaz yani. Bu halkla atışmanın tepişmenin AKP’ye bir faydası yok. Bu yapılanlar, belediyelere el koymalar, darbeler, ekonomik haraç kesmeler vs. CHP’yi güçsüzleştirmiyor ancak AKP zihniyeti bunu kesinlikle anlamıyor.
Gerçi AKP zihniyeti İsrail’le ticaretini protesto eden AKP’lileri bile kodese attırmış, saatlerce su vermemiş, türbanlı müslüman kadınların bile türbanlarını keserek eziyet etmiş bir zihniyet. Kendi insanına bunu yapan bize neler yapmaz ki.
Böyle devam etsinler...bunların hepsi CHP’ye yarıyor. Saray’da kafası çalışan bir tane danışman yok. Karşıt görüş bildiren ne kadar adam varsa kovdular malumun etrafını yağcılarla yalayıcılarla doldurdular. Bu çapsızlar da kendi çapları oranında akıl veriyorlar işte maluma...
-
Bu illerin belediyeleri daha önceden akpdydi ne kadarı o zamandan kalma ne kadarı chp döneminden olduğu neden açıklanmıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Resmen muhalefetin özetisiniz hee amaa ABİİİ AKPPP den başka bir şey bilmiyor söyleyemiyorsunuz. Sonra muhalefet neden iktidar olamıyor diyorlar. Tamda böyleleri yüzünden işte.
Bakanın daha geçenlerde açıklaması.
Mesela Ankara Büyükşehir Belediyesinin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var. 2019 yılında Melih Bey'den belediye devralındığında 200 milyondu.
Belediyeyi CHP aldı alalı doğru dürüst SGK ödemesi yapmamış.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var. Borçlarını kapatma noktasında ne adım attılar, ne de taksitlendirme başvurusu yaptılar." dedi.
Sonra devlet borçları tahsil etmek için adım attımı sizin gibiler hemen başlıyor amaa abiii AKP diye. Vatandaş olarak ben neden borçlarımı ödüyom ozaman bende ödemeyeyim CHP'li belediye gibi sordular mı Ahmet' te ödemedi Mehmet te ödemedi Hasan'a neden haciz gelmiyorda bana geliyor derim nasıl kafa ?
Bakanın daha geçenlerde yaptığı açıklama. Ama muhalefet ne yapıyor BORCU HEM ÖDEMİYOR HEM YAPILANDIRMA BAŞVURUSU YAPMIYOR. HACİZ GELİNCE KOŞUNNN BİZİ ÇALIŞTIRMIYORLAR BİZE ÇÖKECEKLER BİZE HARAÇ KESİYORLAR ALGISI KASMAK HER ZAMAN Kİ GİBİ. Şu muhalif belediyeleri ne zaman icraatları ile projeleri ile plan programları ile duyacaz neden hep aynı tartışmalar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 16 Aralık 2024; 18:51:36 >
-
Konuya özkan mıdır nedir A*pli bankamatik memuru gelmiş yine geç bile kaldı
''AKP'nin Kalesi'' olarak bilinen Gaziantep'ten ve Büyükşehir başkanı Fatma Şahin'den 1 Lira bile alınmamıştır %100 eminim mesela ironiye bakın ki zaten 'göstermelik' olması için bile akpli belediye yok listede :)) Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden tahsil edilmek istenen ''Haraç'' Gökçek ve Mekanı Cehennem Ateşi de bol olsun Kadir Topbaş dönemine ait. NOT: Gaziantep belediyesinin SGK borcu ödeme istenen 6 Muhalefet Belediyesi'nin toplamından daha fazla <
20 yıldır AKP tarafından yönetilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki GASKİ’nin toplam borcunun 15 milyar TL’ye dayandığı öğrenildi.
BirGün, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin 2023 yılından 2024 yılına devreden borçlarına ulaştı. En büyük borç büyükşehir belediyesine yazılırken GASKİ’nin borcu da dikkati çekti.
<p class="ql-align-justify"> </p><p class="ql-align-justify"> </p>BORÇ DAĞLARI AŞTI
<p class="ql-align-justify"> </p><p class="ql-align-justify"> </p>Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun 9 milyar 785 milyon TL olduğu bildirildi. Borcun 8 milyar 910 milyon TL’sinin uzun vadeli, 875 milyon TL’sinin ise kısa vadeli borçlardan oluştuğu belirtildi. Belediye iştirakinin borcu ise 3 milyar 965 milyon TL ile ifade edildi. GASKİ’nin toplam 3,9 milyar TL’lik borcunun 2 milyar 395 milyon TL’si uzun vadeli, 1 milyar 570 milyon TL’si ise kısa vadeli borçlardan oluştu.
<p class="ql-align-justify"> </p>PARA NERELERE HARCANDI?
<p class="ql-align-justify"> </p>
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, büyükşehir belediyesinin 2023 Yılı Faaliyet Raporu’na dev borç nedeniyle ret oyu verdi. BirGün’e konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Hasan Şencan, şunları söyledi:
“Üzülerek söylüyorum, büyükşehir borç batağının dibini görmüş. Belediyenin 10 Milyar TL’den fazla borcu var. Metro yok, alt yapı yok, bu para nerelere harcandı bilinmiyor. Gaziantep’te her yağmurda sele teslim oluyor, gördük ki GASKİ de batmış. Belediye kasasını popülist harcamalarla batıranlar, yeni dönemde nasıl yöneteceklerini düşünüyorlar. Bu enkaz 50 yılda geçse zor kaldırılacak bir enkaz, maalesef gelecek kuşakların hakkı yendi bu vebal ile nasıl insan içine çıkacaklar merak ediyorum.”
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 16 Aralık 2024; 19:57:5 >
-
Parti ayrımı yaptın. Al bu da kapağı. En çok borçlu belediyeler AKP'li. Kasıtlı ALGI ve YANLIŞ BİLGİ paylaşımlarına DEVAM EDİYORSUN.
Kocaeli zirvede
AKP’li Tahir Büyükakın yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “En borçlu belediye” unvanını geçen yıl da kimseye kaptırmadı.
Belediye, 2 milyar 123 milyon 984 bin TL ile en borçlu AKP’li belediye oldu. Kocaeli’nin arkasından 1 milyar 65 milyon 951 bin TL’lik borç ile AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi geldi. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin Hazine borcu ise kayıtlara, 407,6 milyon TL olarak geçti.
Hazine Alacak Stoku verileri de AKP ve kayyım idaresindeki yerel yönetimlerin bilançosundaki vahim tabloyu gözler önüne serdi. Bazı yerel idarelerin borçları, şöyle sıralandı:
Batman Belediyesi (kayyum): 350 milyon 249 bin TL
Bursa Büyükşehir Belediyesi (AKP): 604 milyon 108 bin TL
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (AKP): 424 milyon 224 bin TL
Denizli Büyükşehir Belediyesi (AKP): 74 milyon 686 bin TL
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (AKP): 31 milyon 41 bin TL
Siirt Belediyesi (kayyum): 71 milyon 392 bin TL
Sivas Belediyesi (AKP): 272 milyon 217 bin TL
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (kayyum): 238 milyon 429 bin TL.
-
Hocam siz neden böylesiniz ? Sonra muhalefet kötü dedimi muhalifler SIĞ söylemde bulunuyor dedimi kızıyorsunuz.
Bana ne AKP'li belediyelerin toplam borçlarından. Burada mesela belediyelerin normal borçları değil ki. Üstteki konu sahibide işi trollüğe vurup Gaziantep belediyesinin toplam borcunu söylüyor bana. Buınlardan BANA NE konu bu değil ki. İBB'nin İzmir belediyesinin veya ABB'nin toplam borcu tartışılmıyor burada farkındaysanız.
Belediyelerin SGK borçları konu. Ve toplam SGK borçlarının yüzde 70 e yakını CHP'li belediyelerin bunları ödesinler diyor devlette bu kadar basit.
Ama siz ne yapıyorsunuz işi trollüğe vurup Toplam borçları atıyorsunuz buraya. Sonra sap- saman karıştırıp konuyu çarpıtıp kaybolacaksınız.
-
Bu belediyeler önce kendi çalıştırdığı işçilerin sigortalarını ödesinler.
İşçi çalıştırıyor, adamlar emekli olacaklar, hastane işleri var. Yoksa tüm bunlar ya olmayak yada hepsi devletin üstüne yük kalacak.
Konserlere para verene kadar bunları ihmal etmesinler.
Bir de neden Chp'li belediyeler başı çekiyor??
Nedeni basit : Sonra veryansın edecekler.
----
kurduğun cümleyi kınıyorum, haraç ne ya, adamların borcu var SGK'ye borcu var. SGK, borcuna karşılık, yaptıkları anlaşmaya göre haciz gönderiyorlar, bu mu haraç.
-
"Sanat sanat içindir"
Ne yani bu paraları muhteşem sanatçılarımıza vermeyelim de SGK'ya mı ödeyelim şeklinde düşünmüş olabilirler.
Gelecek olası iktidarımız! da da arayan soran olmayabilir diye de bir düşünce ye kapılabilirler zamanla.
Belki biri Cumhurbaşkanı biri de yardımcı sı olabilir.
Dur bi dakka öyle değil di galiba.
Başka biri Cumhurbaşkanı iki farklı yardımcısı olacaktı diye biliyorum sanki. Birbirlerine baßkanım diyorlardı
Videoları vardı internette
Akboylar SIĞ söylemde bulunuyor dediğimizde kızıyorsun.
Banane muhalefetin borçlarından. Ülkeyi muhalefet mi yönetiyor? CHP'den BA NA NE. Belediyelere muhalefet alınca ZORUNA MI GİTTİ kardeş?
Toplam borçtan da girsin. SGK borçlarından da girsen, borçların %90'ı AKP'nin. Senin hazımsızlığın belediyeleri kaptırmak.
-
Geleceğin müstakbel Cumhurbaşkanları da böyle yaparsa...
Videoları vardı internette.
Birbirlerine sayın başkanım diye hitap ediyorlardı
Konu CHP'li belediyelerin SGK borcu ya hani :D Konu hakkında YAZMAMAKTA ÖZGÜRSÜN. Zorla yaz diyen de yok sana .
Ama SGK borçları konusuna gelip belediyelerin düz normal borçlarını yazmak Trollük oluyor yapmayın böyle kendinizi. Komik oluyor artık.
Vatandaş nasıl SGK borcunu ödemek zorundaysa belediyelerde ödemek zorunda dersin geçersin bu kadar basit. Neyi savunuyonuz belli değil ki.
Yoksa belediyeler yüzlerce iş yapan kurumlar BORÇLARI İLLAHA OLUR. Maksat bu borçlar dönüyormu gelen kazançları ile karşılıyorsalar sıkıntı yok. Zaten yasal sınırlamaları var borç almada yıllık kazançlarını geçemezler. Belediyenin yıllık kasası atıyorum 20 milyar TL ise bu belediyenin 10 milyar TL borcu olması ve bunu yıllara yaymış olması çok bir şey değil ki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 16 Aralık 2024; 19:38:28 > -
Belediye başkanlığına aday olanların kurum içi eğitim gibi bir tedrisata tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum.
Devlet yüzyılın afetinin yaralarını sarmaya çalışırken hiç kimsenin ben bilmem, ben anlamam, alacak-vereceğe karışmam diyememeli diye düşünüyorum.
Koltuğu kapasaya ne vaatler ne vaatler.
deme öyle
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X