Şimdi Ara

Shanling stp-80 hakkında. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: S.Togay

Başlığı hortlatıp son kez fikrinizi almak istedim ne dersiniz?
    Bu arada the_cantan gönderdiğin şema ile lambalı amfi icadına emek veriliyor
    ondan da vazgeçmiş değilim.

@STogay değerli hocam,
    Şükrü beyi tanıyorsam av-711 'e iyi demez. nezaketen ya da umursamazlığından bir şey dememiştir diye düşünceye kapıldım nedense. ''arada korkunç uçurum tablosu gözler önüne serilmişse'' bilmem orasını...
    shanling bir kutu satılmış. diğer iki kutu bir senede satılmaz. çünkü onlar epey zamandan beri orada. ha belli olmaz yarın ikiside satılır. ya da yeniler geliyordur? Şükrü beyi şahsen çok severim. ama fiyatları bir o kadar fahiş ya da tatsız. kendi bileceği iş saygı duyarım; duydum hep. alışverişimde çok olmamıştır. müşterisi büyükelçi, sosyete vs. imiş...
    özetle kulağınızda son kalan, çıkış katının tonu buffer katı sayesinde lambalı olan hybrid 711 yerine safkan bir tüplü ampli kesinlikle değer. çinya ve-veya çin dışı üretimli ürünler. shanling olmaz değil. kötü, uyduruk marka-ürün değil pek tabi. ama La Scala ile aradığınız analitik-süssüz, kesin tonlu ve tane tane- lambalı ses sonucu için kesinlik vermek güç. değeceğini düşünüyorum.
    DIY tube çalışma inş. netice verir. sevgiler

• Umarım analitik-süssüz, kesin tonlu ve tane tane- lambalı ses sonucu verir shanling. İthalatçısı bu ürünü
    getirmeyi bırakmıştı yanlış hatırlamıyorsam. İstanbul camarossaudio bu üründen 4 adet satmış
    1950 dolardan kendisi alıp 2100 dolara satmış. Her satıcının aynı tatlı rakama alamama olasılığı kadar
    farklı kar etme beklentisi de olabilir. Fiyatı 2200 dolara kadar kurtarıyor olamsı lazım.
    Yani aldık aldık gerisi yok. En azından elimdekilerle denemeye değer
    sonucu bende kestiremiyorum. Yüksek seste dağılma yapan bots bile kısık seste kulağımda güzel yer yarattı.
    Yalnız sizin tanımınızla bana kt88 lamba uygun iken bunda el34 var bakalım sevecekmiyim...
    DIY tube çalışma için şemadan yola çıkarak gerekli parçaların listesi yapıldı.
    Sonraki adımda bulamadığımız olursa temini için uğraşılacak. Bu noktada yardımlaşırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 14 Kasım 2012; 6:59:47 >

• bence lambalı sesini seveceksiniz.
    bu yüzden el34'ün ses karakterinden yana çokta şüphede değilim.
    tabi belli olmuyor bazan bildiğiniz lamba bir amplide farklı diğer amplide farklı ses sonuçları
    verebilmekte.
    veya sesini net bildiğiniz bildiğiniz ampliye ağır gelecek bir hoparlör kabini amplinin sesini boomy yapabilir.
    711'in lambalı ampliyle ilgisi bence çok az... hiç dinlemedim. benzer yapı felsefesinde ki av-713 dinledim.
    amplinin ses tonunu etkileyen pre ampli katıdır. Ve sinyal kaynağı. 711’in giriş op-amp’ı ve çıkış katı arasında tube buffer var. Dolasıyla tube buffer’ın sesini dinliyoruz. Gerisi SS.
  • Zaman zaman kullandığım elektronik malzemeler ile aramda sempati oluşuyor
    ve satma zamanı geldiğinde ayrılması zor olabiliyor. Belkide bu yüzden evde
    elektronik anlamda yığılmalar oluştu yıllar içerisinde.
    Luxman ları çok amfi ile eş zamanlı dinlemiş ve tercih etmiştim. 1999 yılından beri
    bende. İç aksam pırıl pırıl. Takasla yerine aldığım eskiyi aratırsa bu alışverişin
    geri dönüşü yok. İkinci elde Luxman bulmak tesadüftür. Haşim kılıç bey de bu işlere meraklı
    elindeki amfi benimkiyle aynı ve olmazsa olmazı gibi tutuyor. Takas yapmadan alacak durumum
    şu an yok.
    Yan yana koyup aynı kablolamalar ile sürerim, tahminimce ciddi fark oluşacak işte o zaman
    geriye dönüp bakmadan vedalaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 14 Kasım 2012; 11:06:31 >
  • Luxman'rı düşünmeden yorumumu yaptım. orasıı bilemem. duygusal ayrılıkları sevmem.
  • Olaki bizim DIY tube çalışma shanling alırsak ve onu tokatlarsa ne olacak o da ayrı film

KT-88 Push-Pull Hashimoto ağa mono mono kullanmış çiftlemek mi lazım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 14 Kasım 2012; 17:20:57 >
  • O fatih abiniz de elma ve armut olan iki cok farkli cihazı oturmuş kiyaslamis mi? Biri 250 tl digeri 2500 usd...kim ne derse desin 250 tl ye bots av711 den daha iyisini bulamazsiniz....2500 usd lik cihaz tabii ki ve pek tabii ki bots dan daha iyi olacaktir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

KT-88 Push-Pull Hashimoto ağa mono mono kullanmış çiftlemek mi lazım acaba

haşim ağa en iyisi. audio hi-fi felsefesi olarak monaural yapı hep en iyisi. arzu ederseniz tek kasada iki mono kanal oluşturulabilir.
  • Orijinalden alıntı: atalayalper
    Biri 250 tl digeri 2500 usd...kim ne derse desin 250 tl ye bots av711 den daha iyisini bulamazsiniz....2500 usd lik cihaz tabii ki ve pek tabii ki bots dan daha iyi olacaktir..

Kıyaslamak çok yanlış da olsa aradaki korkunç uçurum tablosu gözler önüne serilmiş oldu.
    Bu kıyasta amacım kulağımda son kalan lambalı sesi yerine neyi koymak istediğim mantığıydı.

haşim ağa en iyisi. audio hi-fi felsefesi olarak monaural yapı hep en iyisi. arzu ederseniz tek kasada iki mono kanal oluşturulabilir.

Maliyet kısmına bakalım uygun düşerse neden olmasın. Kasaya özeniriz. Ahşap yani mdf yapsak nasıl olur dış kasayı hava devir daim edebilecek nitelikte?
  • kasa her türlü olur. sac, ahşap, aluminium vb.
  • Arkadaşlar yıllar önce Vestelin sahibi olan zorluya bir gazeteci sormuştu...

Çin malları ülkemize de girdi hem de çok ucuzlar, korkmuyor musunuz?

Zorlu da yanıt vermişti... ''Cinlilerden değil, içimizdeki cinlerden korkuyorum''

Çin malı kalitesiz diye bir şey yok... Asıl sorun çinliler teknoloji üretemiyorlar... Copy paste yapıyorlar.. Fason üretim yaptıkları Avrupalıların know-howını ucuz işçilikle takas ediyorlar....

Bahsi geçen anfi tabi ki x marka 30-40bin dolarlık bir anfiyle aynı performansta değil... Bunu beklemek de ona haksızlık etmetir... Ama fiyat fayda eğrisine de bakarsanız o müthiş markalardan çok daha yüksekte seyretmekte.... %2-3 iyi ses için 10 kat para harcayan, asıl amacı müzik dinletmek olan sistemlerin seyirlik plastik sanatlar ürünleri (resim heykel) konumuna sokulmasından dolayı bu hi-end işinden soğudum....

Ayrıca O bahsettiğiniz 30-40bin dolarlık anfilerin de pek çoğu ya çinde yapılıyor ya da en iyi olasılıkla çinde imal edilmiş parçalardan avrupada ya da amerikada montajlanıyor....

Gelelim zorlunun lafına... bizden gidiyor bir masa bir telefon ithalatçısı, adamın 110 dolar dediği bir motosiklet parçasına 35 dolara çek benim değerli arkadaşım diye israra ediyor...
    Adamda 35 dolarlık mal veriyor.....

Bu gün cebimizdeki iphonedan, bmw motosikletin motor ekipmanına kadar pek çok şey çinde yapılıyor...

Önemli olan iyilerini seçmek...

En iyi anfi bütçenize en uygun olup, size sevdiğiniz müzikleri dinleten anfidir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tindersticks

Arkadaşlar yıllar önce Vestelin sahibi olan zorluya bir gazeteci sormuştu...

Çin malları ülkemize de girdi hem de çok ucuzlar, korkmuyor musunuz?

Zorlu da yanıt vermişti... ''Cinlilerden değil, içimizdeki cinlerden korkuyorum''

Çin malı kalitesiz diye bir şey yok... Asıl sorun çinliler teknoloji üretemiyorlar... Copy paste yapıyorlar.. Fason üretim yaptıkları Avrupalıların know-howını ucuz işçilikle takas ediyorlar....

Bahsi geçen anfi tabi ki x marka 30-40bin dolarlık bir anfiyle aynı performansta değil... Bunu beklemek de ona haksızlık etmetir... Ama fiyat fayda eğrisine de bakarsanız o müthiş markalardan çok daha yüksekte seyretmekte.... %2-3 iyi ses için 10 kat para harcayan, asıl amacı müzik dinletmek olan sistemlerin seyirlik plastik sanatlar ürünleri (resim heykel) konumuna sokulmasından dolayı bu hi-end işinden soğudum....

Ayrıca O bahsettiğiniz 30-40bin dolarlık anfilerin de pek çoğu ya çinde yapılıyor ya da en iyi olasılıkla çinde imal edilmiş parçalardan avrupada ya da amerikada montajlanıyor....

Gelelim zorlunun lafına... bizden gidiyor bir masa bir telefon ithalatçısı, adamın 110 dolar dediği bir motosiklet parçasına 35 dolara çek benim değerli arkadaşım diye israra ediyor...
    Adamda 35 dolarlık mal veriyor.....

Bu gün cebimizdeki iphonedan, bmw motosikletin motor ekipmanına kadar pek çok şey çinde yapılıyor...

Önemli olan iyilerini seçmek...

En iyi anfi bütçenize en uygun olup, size sevdiğiniz müzikleri dinleten anfidir...

Çok güzel de asıl içimizdeki en baba çinli zorlu olmasın daha ben birşey icat ettiğini görmedim de......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşin içinde takas olduğu sürece Şükrü abiden indirim beklemeyin. Ha, takası devreye sokmaz iseniz çok şık indirimler sizi bekler. Şükrü abi ile yıllarca büyük miktarlı ticaret yapmış ve kendilerini çok iyi tanıyan biri olarak yazıyorum
  • Ayrıca bu ilan duruyorsa bir iletişime geçin derim: shanling stp-80
  • DIY çalışma yaptık; konuyu açarken mumla aradım temiz ikinci el hayaldi.
    Şimdi de büyük proje peşinde olduğumdan yine uzak düştüm. kısmet değilmiş.
    İstanbul camaross audio ilk getirdi ve görüştüğümde dip fiyat olarak sıfırını piyasaya
    2000 dolardan sürmüştü. Şükrü bey pazarlıkla 2250 dolarlarda geziyordu sıfırı için.
    Fakat verdiğiniz linkteki 2000 tl olan ürün sorunsuzsa alınası durumda
    Luxman m-03 c-02 takımı 3500 den alıcısı vardı kıyıp verebilsem onun yerine belki
    yine alırdım düşün düşün dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 3 Mart 2013; 14:47:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.