Şimdi Ara

Shar Pei alıcam ama ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
20.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gooner

Tamam biryerde haklısın ama hala karşıyım bu tavrınıza.
    Ben gönüllü akita inuda besledim, shar peide, öyle 1-2 köpek üzerinden konuştuğumuda sanmayın sakın.
    Gönüllü yaptım köpek eğitimciliğini ve bakıcılığını.
    Çoğu cinsi çok iyi tanırım.
    Bir çok yarada vardır vücudumda.
    Sedolimaya 1-2 aylık ön eğitimden sonra bir sharpeiyi idare edebilir.
    Golden gibi şımartmayacaksınız her köpeği.
    Bizim sorunumuzda bu.
    Köpeği sen mutfağa, yatak odasına sokarsan o köpek nasıl eğitilir ki?
    Katı ve istikrarlı kurallarla her köpeği yola getirebilirsiniz, korktuğunuzu anlamazsa tabii.
    Bizim ulaşamayacağımız bir örnek olabilir ama, bakınız köpeklere fısıldayan adam.
    O yıllarca çalışmış her köpeği eğitebiliyor.
    Bizde bir kaç ay eğitim alarak -köpeğin cinsine göre- bir köpeği idare edebiliriz.
    Alma demekten ziyade, bunu önerebiliriz.
    Saygılar.

aslında senin beni çok iyi anlaman lazım ama neyse
    barınaktada çalıştığım için köpek bakıcılığı temizliği vs hepsinin içinden geçtim.aynı yaralar bendede var.hekimim ama meslek geçmişim muayene masasıyla büro masasında geçmedi.aynı yaralar bendede var inan.
    neyse konumuza geçelim.biraz reel olalım bence.sence yeni köpek almak isteyen kaç kişi için senin dediğin 1,2 aylık eğitimin uygulanabilirliği vardır.keske senin dediğin bütün köpek alanlar için geçerli olsa.keske hayvan sahipleri bu şekilde eğitim alsalar.keske iyi bakımını yapmayan hasta sahiplerinin elinden o canlılar alınsa.
    olaykonu zaten sırf eğitimlede ilgili değil zaten.tamam eğitimin aldı.bu köpeğin sağlık problemlerini sende çok iyi bilirsin.biraz kendi haline bırakışlırsa bu köpeklerin ne halde geleceğini tahmin edersin.üstelik ırksal olarak yatkın olduğu rahatsızlıklarda ortaya çıkarsa o köpeği bir hevesle alan kişi ne kadar ilgilencek o hayvanla.hem maddi hem manevi olarak.bize sürekli sahiplendirimisiniz diye gelenler oluyor.niçin haynanın gözünde harder kisti çıkmış yaptıramıyacak tedavisini sahiplendirin diyor.15 yaşına gelmiş köpeğini meme tümörü çıkmış diye sahiplendirin diyen var.köpek besleyen insanların bir kısmı bu kafa yapısına sahip.
    ben şahsen bu cins köpek ırklarını almak isteyen insanlara bakamıyacaklarını düşündğüm zaman alma derim.benim diyeceğim budur.karar alacak olanındır

• Gooner,

Haklısınız, eğer ki köpeğin karakterinde dengesizlik, aşırı agresiflik, korkaklık ya da psikopatlık yoksa biraz araştırıp kitap okuyan ve de okuduğunu doğru uygulayan her kimse en zor denilen irklara bile son derece başarılı bir şekilde bakabilir. Hatta bazen hiç beklemediğiniz kişiler bu özelliklere sahip köpeklerde bile saygı duyulacak mesafe kaydedebiliyorlar. Otorite, tutarlılık ve doğru zamanda ve dozunda sevgi ile köpekleri kontrol etmek dünyanın bilmem kaçıncı harikası değil.

Ben 11 yaşında iken köyünden kaçmış, gerçekten çok iri, çok dominant ve de agresif bir köpeğe baktım, bir kez hariç sorun yaşamadım. O günkü şartlar gereği sonra vermek zorunda kaldığımızda ne kadar üzüldüğümü ve de hayvanın arkamdan nasıl ağladığını aradan 30 seneden fazla geçmiş olmasına rağmen hiç unutmam. Belki bu yüzdendir ki aldığım köpeğin son nefesine kadar her türlü ilgimi hakettiğini düşünürüm, aşırı fazla araştırırım...
    Kendi sahibi ( akrabam ) dahil herkesi ısıran bir Alman Çoban köpeği ile bile gezip senelerce ısırılmadan kurtulmayı başardım .
    Bundan dolayı köpeği başka insanlara nedensiz agresyon gösteren, hatta ısıran insanları çok garipsediğimi söylemem lazım. Kendi köpeğimi veteriner hekime bırakıp kulakları ya da başka bir yeri kontrol edilirken, aşı yapılırken dışarıda kahve içtiğimi bilirim, o, masa üzerinde işlem yapılırken bana bakar ama doktora en ufak bir hareketi olamaz, olursa nasıl bir fırça yiyeceğini bilir. Hatta son zamanlarında doktoru ona fırça atmaya başladı, gözünü benden ayırmıyor ve de onun dediğini yapıyor artık. Her köpeğin böyle olması gerektiğini düşünüyorum, bunun yolu da otorite ve de sadece sahibin verebileceği eğitimden geçiyor. Bana göre bu anlamda ırk farkı sadece uygulanması gereken eğitimin dozuna etki eder, sonuca değil....

Shar-Pei olağanüstü zor bir ırk değil, sahibine tapar, sahibi de doğru davranırsa gül gibi geçinip giderler...

• Mesaj yazarken, saygı çerçevesinde ve forum kurallarına uygun biçimde yazınız lütfen....

Tartışmaya devam edilirse, mesajlara müdahale etmek zorunda kalacağım.

Anlayışınız için teşekkürler.
  • caretta tüm yaxdıklarına en içten şekilde ve tecrübelerimle katılıyorum shar pei hakkında verilebilecek en güzel bilgileri vermişsin...

ahmet kurtuluşun da dediklerinin bazılarına katılmak mümkün bazılarına değil...özellikle kulak temizleme kısmına hiç katılmıyorum shar pei kulakları düzenli temizlenmelidir zorunluluktur bunun bir tane doğrusu var başka da yok....ben bu tavsiyei abd de yaşayan ve konusu sadece shar pei uzmanlığı olan hayatını bu ırka adamış ve genetik hastalıkları için hayvandan alınan kandan aşı üretmeye kadar getirmiş linda tintle adlı veteriner hekimden aldım...

bu yüzden bana özellikle türkiyede hangi veteriner hekim gelir de shar pei ile ilgili sağlık konusunda ahkam keserse ciddiye almam maalese ülkemizdeki veterinerler golden rotweiller husky ırklarıyla sınırlı kalmış ve kendilerini geliştirmeden ezebere konuşmaktalar...araştırma yapmıyor makale akademik yayın okumuyorlar ama bu sadece veteriner hekimlerin değil ülkemizdeki genel eğitim sorunlarından insanların kendilerini yetiştirmesinden ziyade yok o sınava yok bu sınava koşturmaktan ve para kazanma dert ve hırsından hekimlerimiz pratisyenden öteye geçemiyorlar...

bana shar peinin yaşı büyüdüçe kırışıklıkları artar diyen,kırışıklıklar arasında egzama mantar olur diyen,belli bir yaşa gelen hayvanın hala azı dişlerini ilerde çıkar bunlar diyen veteriner hekimler gördüm...
    iyileri ve düzgünleri de var elbet ama konu özel ırklar ve özel hastalıklar olduğunda yetersiz kaldığımız bir gerçek.....

caretta tekrar teşekkürler bilgi ve tecrübe dolu yazılarına emeğine sağlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemisferik

caretta tüm yaxdıklarına en içten şekilde ve tecrübelerimle katılıyorum shar pei hakkında verilebilecek en güzel bilgileri vermişsin...

ahmet kurtuluşun da dediklerinin bazılarına katılmak mümkün bazılarına değil...özellikle kulak temizleme kısmına hiç katılmıyorum shar pei kulakları düzenli temizlenmelidir zorunluluktur bunun bir tane doğrusu var başka da yok....ben bu tavsiyei abd de yaşayan ve konusu sadece shar pei uzmanlığı olan hayatını bu ırka adamış ve genetik hastalıkları için hayvandan alınan kandan aşı üretmeye kadar getirmiş linda tintle adlı veteriner hekimden aldım...

bu yüzden bana özellikle türkiyede hangi veteriner hekim gelir de shar pei ile ilgili sağlık konusunda ahkam keserse ciddiye almam maalese ülkemizdeki veterinerler golden rotweiller husky ırklarıyla sınırlı kalmış ve kendilerini geliştirmeden ezebere konuşmaktalar...araştırma yapmıyor makale akademik yayın okumuyorlar ama bu sadece veteriner hekimlerin değil ülkemizdeki genel eğitim sorunlarından insanların kendilerini yetiştirmesinden ziyade yok o sınava yok bu sınava koşturmaktan ve para kazanma dert ve hırsından hekimlerimiz pratisyenden öteye geçemiyorlar...

bana shar peinin yaşı büyüdüçe kırışıklıkları artar diyen,kırışıklıklar arasında egzama mantar olur diyen,belli bir yaşa gelen hayvanın hala azı dişlerini ilerde çıkar bunlar diyen veteriner hekimler gördüm...
    iyileri ve düzgünleri de var elbet ama konu özel ırklar ve özel hastalıklar olduğunda yetersiz kaldığımız bir gerçek.....

caretta tekrar teşekkürler bilgi ve tecrübe dolu yazılarına emeğine sağlık...

öncelikle veteriner hekimler hakkında yazdıklarınızından birtakım eksiklikler olmasına rağmen bu insanlara haksızlık yaptığınızı düşünüyorum.bir ırk üzerine uzmanlaşmak veya belli bir alanda uzmanlaşmak için yapmanız gereken iki şey var.birincisi üniversiteden doktora eğitimi alırsınız ki doktoraya önce kabul edilmeniz lazım sonrasındada istediğiniz konuda size araştırma konusu vermeleri gerekirki buda imkansıza yakındır.veteriner fakültelerinde maalesef köpek ırkları bunlara özgü hastalıklar yönünden yeteri kadar lisansüstü veya doktora eğitimi verilmemektedir.bu konuda maalesef geridedirler.haliyle mezun olup serbest hekimlik yapmak isteyen hekim ancak okuldan aldıklarına mahkumdur.ancak ırka dediğiniz ırka kendi özel bir merakı varsa bunu maddi imkanları elverdiği ölçüde yerine getirebilir.avrupadaki eğitim kalitesiyle ülkemizdeki eğitim kalitesi gerçekten çok farklı.bunu bizzat fransada hekimlik yapan sınıf arkadaşımdan biliyorum.kmakale ve akademik yayın konuusndada size katılmıyorum.ispatı çok basit bunun.beşeri hekimlikle ilgili herhangi bir konuda google dan yazdığınız zaman ilk sayfada mutlaka birkaçtane akademik araştırma gelir.birde veteriner hekimlikle ilgili bir konuyu yazdığınız zaman karşınıza gelecekleri ben söyleyeyim.birkaç pet hayvan sitelerinin forum köşesinde kullanıcı soruları vede cevaplar düşünceler vs.ülkemizde akademik kurumlar bu konuda görevini yerine getirmemişken serbest veteriner hekimlerin suçlanması bence haksızlık.pratisyen olarak kalıyorlar derken zaten ünvanlarında doktor luk yoktur.hekimdirler.sağlık ocağına gittiğiniz zaman aile hekiminin ne kadar hekimlik yaptığı ortadayken serbest veteriner hekimler tedaviden operasyona kadar birçok şeyi yapıyorlar.veteriner hekimlik çok geniş bir alan.sen olayı köpek ırkı yönünden sorguluyorsun ama bunun kedisi köpeği kuşu kaplumbağası var.kimisi dahiliye alanında kendini geliştirirken kimisi daha çok cerrahiyi yapar.bunların diğer sizin bahsettiğiniz ince araştırmaya yönelik konuları bilmemeleri bence eksiklik yada eleştirilcek birşey değildir.alan çok ama çok geniş.bir kişinin bunların hepsini ayrıntılarıyla bilmesi imkansız.tıp hekimliğinde onlarca kol var.dahiliyesi cerrahisi kbb si diş i hatta ağrı bilimi bile var.dolayısıyla eksiklikler var kabul ama çokta haksızlık yapmıyalım.bu durumdan kurtulmanın yolu bence veteriner fakültelerinin doktora verme sayısını artırmaktır.sayı artarsa dediğiniz noktalara varmak daha kolay olur
    2.nokta kulak temizleme olayı.ben dediğimde ısrarcıyım sağlıklı kulağa koruma amacıylada olsa herhangi bir solusyonla yıkanması gereksizdir.bahsettiğiniz uzmanın ne gibi durumda temizlenmesi gerektiği yazdıklarınızdan anlaşılmıyor.düzenli temizlenmeli derken kulakta problem yada akıntı varsa düzenli temizlenir evet.ama herhangi bir rahatsızlığı olmayan kulağı düzenli temzilenmesi gerektiğini söyliyeceğini pek zannetmiyorum.bu konuda varsa link verirseniz sevinirim.

• ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım Türkiyedeki veterinerlerin halini ve iddia ediyorum ki onların eksik olduğu pek çok konuyu hayvanlarına iyi bakan ve bakmaya çalışan hayvan sahipleri daha iyi biliyorlar...
    bir ırk konusunda uzmanlaşmak için veterinerler için eğitim şart olabilir ama uzmanlık illa belgeyle diplomayla kazanılacak birşey değildir özellikle hayvan bakımında tecrübe sahibi birçok kişi gerçekten uzmandırlar sadece belgeleri yoktur...
    ben zaten belgeye diplomaya bakmam tecrübeye ve ne dediğine bakarım karşımdakinin...
    maalesef ülkemizde hayvana bakış açışısı farklı boyuta gelmedikçe veteriner hekimler de idealist olmayıp araştırma yapmadıkça veteriner hekimlik çok gelişmeyecektir...
    mesela veteriner muayenehanesinde pet ürünü satmamalıdır mama satmamalıdır işi bu değildir ve bana samimiyetsiz geliyor ama ülke şartları hemen hemen hepsi bu işleri de yapıyorlar...
    barf beslenmeye hemen hemen bütün veterinerler karşıdır çünkü bu konuda adam gibi eğitimleri yoktur mama firmalarının verdikleri seminerlerle sınırlıdır ve kendi sattıkları markayı savunurlar...
    benim demem o ki shar pei gibi özel bir ırkı anca ve anca en iyi sahibi tanır türkiyede hiçbir veterinerin shar pei de genetik olan fsf denilen hastalıktan bir haberleri olmadığına eminim tek tük bilen varsa bilir ama genelde hayvan amiloid olduktan sonra böbrek yetmezliğinden hayvanı uyuturlar...kimse bilmez ki amiloide neden olan fsf denien akdeniz ateşi hastalığının shar pei de görülmesidir ve kolşisin içeren ilaçla kontrol altına alınıp uzun ve sağlıklı bir ömür sürebilir....

işte bu yüzdendir ki veteriner hekimler ağırlıklı para kazanma öncelikli mantıktan kurtulmadıkça iyi veterinerler tek tük çıkacaktır...

konu dallanıp budaklanır ve uzar...ben ülkemizdeki veteriner hekimlerin bilgi ve tecrübelerinden memnun değilim sadece baktığım veterinerin iyi niyetli olması,veterinerim iyi niyetliyse onu ikna edip bazı bildiklerimi öğretebilirim o da hevesliyse konuyu benden alır ve geliştirir...

bana veteriner bir dostumun söylediği şu söz manidardır;yıllardır hayvanlara verdiğimiz bazı mamaların yıllar sonra displazi yaptığını öğrendik ama para kazanmak için satıyorduk...
    mesela izmirdeyim kan tahlili yapan yer yok aydında fakülte var birçok konuda eksik gibi gibi....bu devlet politikası ve zihniyetle çözülecek bir durum gelişmiş ülkelerde böyle sorunlar pek yok...bizde halk olarak hayvanın yaşam hakkı insandan geride olduğuna inanıldıkça birşeylerin düzelmesi zor...

ha bir de veteriner olan birisi bana 2 yaşında köpeğin hala azı dişlerinin çıkmasını beklememeli ve çıkmayacağını bilmeli ama bana ilerde çıkar dediğinde ben diplomasından şüphe ederim...bir konuda fikir sahibi olmak için illa eğitim almak mesleğin içinde olmak gerekmez biraz kafanız çalışıyorsa zaten olayları yorumlayıp karar verebilirsiniz bu örnekte olduğu gibi...

içinde olduğunuz için beni anlamanız çok daha kolay sadece biraz hem mesleki hem kişisel özeleştiri yapabilmenizde herşey ki eminim bunu yapabilecek bir kişisiniz...

bahsettiğim link şu;
    http://www.wvc.vetsuite.com/templates/ContentPages/More_Info/ClinicContentPage.aspx?guid=b872fddf-1610-4893-a055-45d69f436c5d

burda madde 9 da bahsediyor...

shar pei kulak kanalı dar ve kulağı kapalı olduğu için kulağının temiz kalma imkanı yok bir süre temizleyeince hemen iltihap oluyor ve bu iltihap var ise fsf hastalığını tetikliyor bu yüzden bu riske girmemek için kulakları üsrekli temiz tutulmak zorunda ve düzenli temizlik yapılmalı temiz de olsa pis de olsa....
    belki dediğiniz gibi zararlı ama göze alınacak diğer şey fsf nin tetiklenmesi olunca ağır basan ve artı eksilere bakınca mantıklı olan temizlemek...
    2 kez ciddi kulak iltihabı yaşadık hemen kaşı gözü şişmeye ateşi yükselmeye başladı şimdi haftalık düzenli temizlik yapmak zorundayız...yani bu ırk için zorunluluk...

ha konu nerden nereye gelmiş shar pei tavsiye ise konu ilk köpek için zor ayrıca yaşanabilecek tüm hastalıklara kaşrı sabırlı olmak zaman ayırmak zorundasınız,dominanat dışarda laf dinlemesi zor hiçbir zaman tasmasız salık golden gibi sokakta bırakamayacağın bir ırk....ama bir o kadar güzel ve sahibine bağlı...almak isteyen ciddi düşünüp karar vermelidir...

• quote:

ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım Türkiyedeki veterinerlerin halini ve iddia ediyorum ki onların eksik olduğu pek çok konuyu hayvanlarına iyi bakan ve bakmaya çalışan hayvan sahipleri daha iyi biliyorlar...
    bir ırk konusunda uzmanlaşmak için veterinerler için eğitim şart olabilir ama uzmanlık illa belgeyle diplomayla kazanılacak birşey değildir özellikle hayvan bakımında tecrübe sahibi birçok kişi gerçekten uzmandırlar sadece belgeleri yoktur...
    ben zaten belgeye diplomaya bakmam tecrübeye ve ne dediğine bakarım karşımdakinin...
    maalesef ülkemizde hayvana bakış açışısı farklı boyuta gelmedikçe veteriner hekimler de idealist olmayıp araştırma yapmadıkça veteriner hekimlik çok gelişmeyecektir...
    mesela veteriner muayenehanesinde pet ürünü satmamalıdır mama satmamalıdır işi bu değildir ve bana samimiyetsiz geliyor ama ülke şartları hemen hemen hepsi bu işleri de yapıyorlar...
    barf beslenmeye hemen hemen bütün veterinerler karşıdır çünkü bu konuda adam gibi eğitimleri yoktur mama firmalarının verdikleri seminerlerle sınırlıdır ve kendi sattıkları markayı savunurlar...
    benim demem o ki shar pei gibi özel bir ırkı anca ve anca en iyi sahibi tanır türkiyede hiçbir veterinerin shar pei de genetik olan fsf denilen hastalıktan bir haberleri olmadığına eminim tek tük bilen varsa bilir ama genelde hayvan amiloid olduktan sonra böbrek yetmezliğinden hayvanı uyuturlar...kimse bilmez ki amiloide neden olan fsf denien akdeniz ateşi hastalığının shar pei de görülmesidir ve kolşisin içeren ilaçla kontrol altına alınıp uzun ve sağlıklı bir ömür sürebilir....

işte bu yüzdendir ki veteriner hekimler ağırlıklı para kazanma öncelikli mantıktan kurtulmadıkça iyi veterinerler tek tük çıkacaktır...

konu dallanıp budaklanır ve uzar...ben ülkemizdeki veteriner hekimlerin bilgi ve tecrübelerinden memnun değilim sadece baktığım veterinerin iyi niyetli olması,veterinerim iyi niyetliyse onu ikna edip bazı bildiklerimi öğretebilirim o da hevesliyse konuyu benden alır ve geliştirir...

bana veteriner bir dostumun söylediği şu söz manidardır;yıllardır hayvanlara verdiğimiz bazı mamaların yıllar sonra displazi yaptığını öğrendik ama para kazanmak için satıyorduk...
    mesela izmirdeyim kan tahlili yapan yer yok aydında fakülte var birçok konuda eksik gibi gibi....bu devlet politikası ve zihniyetle çözülecek bir durum gelişmiş ülkelerde böyle sorunlar pek yok...bizde halk olarak hayvanın yaşam hakkı insandan geride olduğuna inanıldıkça birşeylerin düzelmesi zor...

ha bir de veteriner olan birisi bana 2 yaşında köpeğin hala azı dişlerinin çıkmasını beklememeli ve çıkmayacağını bilmeli ama bana ilerde çıkar dediğinde ben diplomasından şüphe ederim...bir konuda fikir sahibi olmak için illa eğitim almak mesleğin içinde olmak gerekmez biraz kafanız çalışıyorsa zaten olayları yorumlayıp karar verebilirsiniz bu örnekte olduğu gibi...

içinde olduğunuz için beni anlamanız çok daha kolay sadece biraz hem mesleki hem kişisel özeleştiri yapabilmenizde herşey ki eminim bunu yapabilecek bir kişisiniz...

bahsettiğim link şu;
    http://www.wvc.vetsuite.com/templates/ContentPages/More_Info/ClinicContentPage.aspx?guid=b872fddf-1610-4893-a055-45d69f436c5d

burda madde 9 da bahsediyor...

shar pei kulak kanalı dar ve kulağı kapalı olduğu için kulağının temiz kalma imkanı yok bir süre temizleyeince hemen iltihap oluyor ve bu iltihap var ise fsf hastalığını tetikliyor bu yüzden bu riske girmemek için kulakları üsrekli temiz tutulmak zorunda ve düzenli temizlik yapılmalı temiz de olsa pis de olsa....
    belki dediğiniz gibi zararlı ama göze alınacak diğer şey fsf nin tetiklenmesi olunca ağır basan ve artı eksilere bakınca mantıklı olan temizlemek...
    2 kez ciddi kulak iltihabı yaşadık hemen kaşı gözü şişmeye ateşi yükselmeye başladı şimdi haftalık düzenli temizlik yapmak zorundayız...yani bu ırk için zorunluluk...

ha konu nerden nereye gelmiş shar pei tavsiye ise konu ilk köpek için zor ayrıca yaşanabilecek tüm hastalıklara kaşrı sabırlı olmak zaman ayırmak zorundasınız,dominanat dışarda laf dinlemesi zor hiçbir zaman tasmasız salık golden gibi sokakta bırakamayacağın bir ırk....ama bir o kadar güzel ve sahibine bağlı...almak isteyen ciddi düşünüp karar vermelidir...

öncelikle yazdıkların çok abartılı.birtakım olgulara inanmışın ve bunların doğruluğu yada yanlışlığını sorgulamıyorsun.elbette bir ay veterinerin yanına takılıp sonra klinik açan kişilere bende karşıyım.senin bahsettiğin çoğu olay bu kişilerden kaynaklanıyor.aslında avrupada olduğu gibi mezun olan hekim birkaçsene çalıştıktan sonra klinik açma yetkisine sahip olmalıdır.ancak ülkemizde durum bu değil ve bu şekilde devam edecek.ama işini layığıyla yapan birçok hekim arkadaş var.yazında genellemeler çıkıyor ve bu yanlış.burada görev pet sahiplerine düşüyor.kedisini yada köpeğini götürdüğü hekimi kendi seçecek.birtakım klişelere göre seçim yaptıktan sonra başına birşey geldiği zaman suçu kendinde arayacak.
    mamanın veteriner kliniklerinde satılmasında hiçbir mahsur görmüyorum.avrupadada amerikadada kliniklerde satılıyor zaten.tabi pet shop bölümü klinik bölümünü geçiyorsa orda bir sorun vardır tabi.kliniklerde satılması hem hasta veteriner hemde hasta sahibi veteriner diyaloğunu artırır zaten.
    kulak temizliği olayında veteriner hekim orada sadece kendi görüşünü yazmış.o yazıda bu konuyla ilgili yapılmış bilimsel çalışmalar örneklemeler yok.ben sağlıklı kulağa ilerde olcak şüphesiyle yaklaşarak ilaç uygulamasını yanlış buluyorum.ama senin olayda 2 kez ciddi enfeksiyondan dolayı kulakta hassasiyet oluştuğu için kullanman gerekebilir.zaten hiç görmeden incelemeden bunu söylemek yanlış olur kullanılır yada kullanılmaz diye.sadece ben sağlıklı kulaklar için kullanılmaz diyorum

• herkesin kendi doğruları var yaşadıkları ve bilgileriyle eş değer halde...senin doğruların sana benimkiler bana o yüzden yazdıklarımda bartılı hiçbir yan görmüyorum...sende ayrıca psikologluk var sanırım ruh hali tahlilleri de yapıyorsun böyle düşünüyorsun falan diye ki bu çok yanlış...

ben de senin yazdığın ve savuduğun pek çok şeyi abartılı yanlış ve hatalı buluyorum ama bu benim doğrum herkes kendi doğrusuna göre yaşar seçimini kendi yapar...

ben veterinerlerde pet ürünleri bulunmasını hiç doğru bulmuyorum ve bu konuda örnek olarak amerikayı göstermene de şaşırıyorum onlarda var diye doğru olmak zorunda değil...her konuda amerikanın örnek gösterilmesi zaten ne kadar ezik bir durumda olduğumuzun kanıtıdır...

sen hiç ilaç oyuncak gıda satan doktor gördün mü?

işin doğasına ters...üstelik veteriner sırf para kazanmak için 5 para etmez mamayı sana bana önerebiliyor hayvan sağlığını düşünmeden sırf elinde o mama olduğu için bu ne kadar doğru???

bence veterinerde olması gereken yegane ürünler sağlık ürünleri olmalı çünkü dışarda bulunmuyor ne gibi göz merhemi kulak göz solüsyonu antibiyotik gibi v.s. ama mama falan bana samimiyetsiz geliyor bu işi çok güzel yapan veterinerler var türkiyede ve bizde pet shop ürünü bulamazsınız sadece kliniğiz diye tanıtımlarını yapıyorlar...

ben ülkedeki veterinerlik eğitiminin çok yetersiz olduğunu mezunların bu ülkede kendini geliştirme imkanının çok az olduğunu o yüzden iyi veteriner sayısının da az olduğunu düşünüyorum tabi mutlaka iyi niyetli ve yetenekli hekimler var ama çok az bulmak çok zor...
    benim shar peim var ve kaç tane veterinere gittyisem bana ezbere entropium var operasyon dediler,şimdi ben nasıl güveneceğim ki kendi veterinerim şunu dedi hayvanın gelişimi sürecinin sonuna dek bekleyelim kafa büyüdükçe yüz sarkabilir ve doğal olarak göz kapakları rahatlayabilir...sağolsun ki onu dinledim ve 2 yaşında ameliyat olmayan bir shar peim var ama yüzde 90 ne diyor sen daha iyi biliyorsun daha ırkı görür görmez entrop.. operasyon....neden işine geliyor parasını alıyor halbuki hayvan büyüdükçe belki bir veya daha fazla kez tekrar operasyon yapılacak...mecbur olmadıkça büyümesi beklenmesi gerekmez mi?evet ama kimse bunu pet sahibine söylemiyor...
    bana yeni mezunun 2 yaşında hayvanın dişleri çıkar demesinin hiçbir açıklaması yok bu adama nasıl güvenirsin ben veterinerlik fakültesinin önünden bile geçmesem 2 yaşında bir hayvanın diş çıkarma ihtimali olmadığını bilirim...
    kulak temizleme konusunda dediğim gibi sen çok fazla bilimsel yayına teze akademik araştırmalara takılmışsın hata ediyorsun bilim sadece var olan yayınlarla sınırlı değildir sürekli gelişir deneme yanılma ve yeniliklerle doludur...bu veterinerin kendi görüşü ama hayatını shar pei ırkına adamış bir veterinerden bahsediyoruz yeryüzünde daha ötesi yok o yzden bana bilimsel yayınların kralını getirsen benim için bu kadının deneyip gözleyip yaptığı çalışmalar sonucu ulaştığı doğrulardan vazgeçiremez o yayınlar...

her konuda görüş var kimi tavuk eti sağlıklı diyor kimi sadece köy tavuğu sağlıklı diyor burda birey aklını mantığını kullanıp kendi doğrusunu seçecek bu da öyle....ben tekrar ediyorum ki shar pei ırkı köpeklerin genetik yapısından dolayı kulaklarını temizledeğin müddetçe temiz kalma şansı yok bunun bilimsel araştırma falanla ilgisi yok senin bana getireceğin bilimsel araştırmalar standart ırklara yaapılmıştır ve kulakları açık hava alan ırklardır shar peiyi burda bu çalışmalardan ayrı tutmak zorundasın ve haklı olduğumu görmelisin bence...istersen dene bedava al bir shar pei bak kulaklarına temiz mi diye ondan sonra hiç temizleme 2 ayda bak neler oluyor beyne kalıcı zarar verip epilepsi bile yapabilirsin hayvanı...

işte bu ve bunun gibi detaylar veterinerlerin asla bilemeyeceği sadece üretici yetiştirici ve pet sahiplerinin bileceği şeylerdir...neden öünkü veteriner dediğin gibi birçok dala bölünmüş her detayı bilmesi mümkün olmayan bir meslektir bu yüzden veterinerler bu detay bilgiler yanında yüzeysel kalırlar ve mutlaka hayvan sahiplerinin tabi bilinçli araştıran hayvan sahiplerinin deneyimlerini dikkate almalıdır başka türlü birşey öğrenemezler...
    sen kliniğine gelen bir hayvanı normal protokole göre tedavi edersin fsf yi bilmezsen shar pei sahibine bilgi veremezsin ve hayvanı anca ölüm döşeğinde amiloid olduğu zaman uyutursun bu bir gerçek...çünkü sen her ırk için her tür canlı için ayrı ayrı araştırma yapıp uzmanlaşacak ne zamana ne imkana sahipsindir özel merak gerekir...ama pet sahibi seni yönlendirirse böyle birşey var buna bakalım diye sende iyi bir hekimsen karşındakini dinler ukalalık yapmaz(maalesef pek çoğu ukala ben bilirim tarzında yaklaştığından) ve dikkate alır araştırısan senin hekimlik bilgilerile sana gösterilen ışıktan büyük bir aydınlık çıkarır ve yeni birşey öğrenmiş olur hayvan sahibine de hayvana da yardımcı olmuş olursun....

ben shar pei konusunda pek çok deneyim yaşadığım için bu konuda ahkam kesiyorum ama bilmediğim konuda konuşmam ama meraklıyım araştırırım ona göre bir fikrim oluşur....
    mesela pek çok veteriner barf diyetini önermez ama öneren az sayıda veteriner bence doğru bir önerim yapıyorlardır onların görüşlerine daha çok önem veririrm benim bakış açıma bilgi birikim mantığıma göre en sağlıklı beslenme barftır ama layıkıyla uygulamak zordur...

ayrıca maalesef pek çok veteriner shar peilerdeki hastalık için düşük proteinli mama önerir koca bir yanlıştır çünkü o veterinerler tahlil sonuçlarına bakıp proteini parçalayamadığını görerek bu şekilde önüne geçeceğini düşünürler ama bilseler ki proteini parçalayamamasının sebebi başka ve tedavisi bir ilaçla yapılabiliyor o zaman proteini yüksek vermenin bir sorun olmayacağını çünkü laçla protein sentezlemesinin yoluna sokulabileceğini bilir....

burda verdiğim örneklere sakın takılma bunlar çok detay ama işin mantığını anlatabilmek adına bunları yazıyorum....

aynı konu doktorlar için de geçerli diğer meslek dalları için de geçerli diplomamı alır işimi kurar para kazanırım mantığı hakim oldukça ve insan içinde araştırma kendini geliştirme ruhu olmadıkça her işe dalında uzman özel insanlar maalesef az çıkıyor....

türkiye de takdir ettiğim yegane veteriner hekim tamer dodurka'dır bu arada bence müthiş bir insan....dediğim gibi karşındaki eğitimi bilgisi konumu ne olursa olsun söyleyeceği ve öğretebileceği değerli ve bizlerin bilmediği bilgileri olduğunu o yüzden herkesin dinlenenecek ve alınacak bilgiler taşıdığını kabul etmek zorundayız....

bu tartışma bitmez aslında sen başka ben başka düşünüyoruz konudan da epey saptık istersen shar pei ırkıyla ilgili bilgileri paylaşmaya devam edelim...

• neyse
    quote:

herkesin kendi doğruları var yaşadıkları ve bilgileriyle eş değer halde...senin doğruların sana benimkiler bana o yüzden yazdıklarımda bartılı hiçbir yan görmüyorum...sende ayrıca psikologluk var sanırım ruh hali tahlilleri de yapıyorsun böyle düşünüyorsun falan diye ki bu çok yanlış...

ben de senin yazdığın ve savuduğun pek çok şeyi abartılı yanlış ve hatalı buluyorum ama bu benim doğrum herkes kendi doğrusuna göre yaşar seçimini kendi yapar...

ben veterinerlerde pet ürünleri bulunmasını hiç doğru bulmuyorum ve bu konuda örnek olarak amerikayı göstermene de şaşırıyorum onlarda var diye doğru olmak zorunda değil...her konuda amerikanın örnek gösterilmesi zaten ne kadar ezik bir durumda olduğumuzun kanıtıdır...

sen hiç ilaç oyuncak gıda satan doktor gördün mü?

işin doğasına ters...üstelik veteriner sırf para kazanmak için 5 para etmez mamayı sana bana önerebiliyor hayvan sağlığını düşünmeden sırf elinde o mama olduğu için bu ne kadar doğru???

bence veterinerde olması gereken yegane ürünler sağlık ürünleri olmalı çünkü dışarda bulunmuyor ne gibi göz merhemi kulak göz solüsyonu antibiyotik gibi v.s. ama mama falan bana samimiyetsiz geliyor bu işi çok güzel yapan veterinerler var türkiyede ve bizde pet shop ürünü bulamazsınız sadece kliniğiz diye tanıtımlarını yapıyorlar...

ben ülkedeki veterinerlik eğitiminin çok yetersiz olduğunu mezunların bu ülkede kendini geliştirme imkanının çok az olduğunu o yüzden iyi veteriner sayısının da az olduğunu düşünüyorum tabi mutlaka iyi niyetli ve yetenekli hekimler var ama çok az bulmak çok zor...
    benim shar peim var ve kaç tane veterinere gittyisem bana ezbere entropium var operasyon dediler,şimdi ben nasıl güveneceğim ki kendi veterinerim şunu dedi hayvanın gelişimi sürecinin sonuna dek bekleyelim kafa büyüdükçe yüz sarkabilir ve doğal olarak göz kapakları rahatlayabilir...sağolsun ki onu dinledim ve 2 yaşında ameliyat olmayan bir shar peim var ama yüzde 90 ne diyor sen daha iyi biliyorsun daha ırkı görür görmez entrop.. operasyon....neden işine geliyor parasını alıyor halbuki hayvan büyüdükçe belki bir veya daha fazla kez tekrar operasyon yapılacak...mecbur olmadıkça büyümesi beklenmesi gerekmez mi?evet ama kimse bunu pet sahibine söylemiyor...
    bana yeni mezunun 2 yaşında hayvanın dişleri çıkar demesinin hiçbir açıklaması yok bu adama nasıl güvenirsin ben veterinerlik fakültesinin önünden bile geçmesem 2 yaşında bir hayvanın diş çıkarma ihtimali olmadığını bilirim...
    kulak temizleme konusunda dediğim gibi sen çok fazla bilimsel yayına teze akademik araştırmalara takılmışsın hata ediyorsun bilim sadece var olan yayınlarla sınırlı değildir sürekli gelişir deneme yanılma ve yeniliklerle doludur...bu veterinerin kendi görüşü ama hayatını shar pei ırkına adamış bir veterinerden bahsediyoruz yeryüzünde daha ötesi yok o yzden bana bilimsel yayınların kralını getirsen benim için bu kadının deneyip gözleyip yaptığı çalışmalar sonucu ulaştığı doğrulardan vazgeçiremez o yayınlar...

her konuda görüş var kimi tavuk eti sağlıklı diyor kimi sadece köy tavuğu sağlıklı diyor burda birey aklını mantığını kullanıp kendi doğrusunu seçecek bu da öyle....ben tekrar ediyorum ki shar pei ırkı köpeklerin genetik yapısından dolayı kulaklarını temizledeğin müddetçe temiz kalma şansı yok bunun bilimsel araştırma falanla ilgisi yok senin bana getireceğin bilimsel araştırmalar standart ırklara yaapılmıştır ve kulakları açık hava alan ırklardır shar peiyi burda bu çalışmalardan ayrı tutmak zorundasın ve haklı olduğumu görmelisin bence...istersen dene bedava al bir shar pei bak kulaklarına temiz mi diye ondan sonra hiç temizleme 2 ayda bak neler oluyor beyne kalıcı zarar verip epilepsi bile yapabilirsin hayvanı...

işte bu ve bunun gibi detaylar veterinerlerin asla bilemeyeceği sadece üretici yetiştirici ve pet sahiplerinin bileceği şeylerdir...neden öünkü veteriner dediğin gibi birçok dala bölünmüş her detayı bilmesi mümkün olmayan bir meslektir bu yüzden veterinerler bu detay bilgiler yanında yüzeysel kalırlar ve mutlaka hayvan sahiplerinin tabi bilinçli araştıran hayvan sahiplerinin deneyimlerini dikkate almalıdır başka türlü birşey öğrenemezler...
    sen kliniğine gelen bir hayvanı normal protokole göre tedavi edersin fsf yi bilmezsen shar pei sahibine bilgi veremezsin ve hayvanı anca ölüm döşeğinde amiloid olduğu zaman uyutursun bu bir gerçek...çünkü sen her ırk için her tür canlı için ayrı ayrı araştırma yapıp uzmanlaşacak ne zamana ne imkana sahipsindir özel merak gerekir...ama pet sahibi seni yönlendirirse böyle birşey var buna bakalım diye sende iyi bir hekimsen karşındakini dinler ukalalık yapmaz(maalesef pek çoğu ukala ben bilirim tarzında yaklaştığından) ve dikkate alır araştırısan senin hekimlik bilgilerile sana gösterilen ışıktan büyük bir aydınlık çıkarır ve yeni birşey öğrenmiş olur hayvan sahibine de hayvana da yardımcı olmuş olursun....

ben shar pei konusunda pek çok deneyim yaşadığım için bu konuda ahkam kesiyorum ama bilmediğim konuda konuşmam ama meraklıyım araştırırım ona göre bir fikrim oluşur....
    mesela pek çok veteriner barf diyetini önermez ama öneren az sayıda veteriner bence doğru bir önerim yapıyorlardır onların görüşlerine daha çok önem veririrm benim bakış açıma bilgi birikim mantığıma göre en sağlıklı beslenme barftır ama layıkıyla uygulamak zordur...

ayrıca maalesef pek çok veteriner shar peilerdeki hastalık için düşük proteinli mama önerir koca bir yanlıştır çünkü o veterinerler tahlil sonuçlarına bakıp proteini parçalayamadığını görerek bu şekilde önüne geçeceğini düşünürler ama bilseler ki proteini parçalayamamasının sebebi başka ve tedavisi bir ilaçla yapılabiliyor o zaman proteini yüksek vermenin bir sorun olmayacağını çünkü laçla protein sentezlemesinin yoluna sokulabileceğini bilir....

burda verdiğim örneklere sakın takılma bunlar çok detay ama işin mantığını anlatabilmek adına bunları yazıyorum....

aynı konu doktorlar için de geçerli diğer meslek dalları için de geçerli diplomamı alır işimi kurar para kazanırım mantığı hakim oldukça ve insan içinde araştırma kendini geliştirme ruhu olmadıkça her işe dalında uzman özel insanlar maalesef az çıkıyor....

türkiye de takdir ettiğim yegane veteriner hekim tamer dodurka'dır bu arada bence müthiş bir insan....dediğim gibi karşındaki eğitimi bilgisi konumu ne olursa olsun söyleyeceği ve öğretebileceği değerli ve bizlerin bilmediği bilgileri olduğunu o yüzden herkesin dinlenenecek ve alınacak bilgiler taşıdığını kabul etmek zorundayız....

bu tartışma bitmez aslında sen başka ben başka düşünüyoruz konudan da epey saptık istersen shar pei ırkıyla ilgili bilgileri paylaşmaya devam edelim...

shar pei ile bilgileri paylaşmaya devam edelim ama sen cevap hakkı doğuracak yazılar yazıyorsun.neyse birtakım yazılar yazıp konuyu kaparıyorum
    pet malzemeleri sırf amerikada değil tüm avrupada veteriner kliniklerinde satılır.ki bu ülkelerin bazılarında veteriner hekimliği eğitimi tıp hekimliği eğitimden statü olarak daha üst seviyededir.bildiğim kadarıyl fransa ve ingilterede durum bu.amerikadan tam emin değilim.bunları örnek göstermek ne ezikliğe girer dene özentiye.dünyada gelişmiş ülkelerde durum budur.ama isteyen daha idealist davranır bunları satmaz.birbaşkasıda klinik açar sadece uzman olduğu konuda hekimlik yapar başka işlere karışmaz.nitekim bu şekilde çalışan klinikler yurtdışında sıkça vardır.örneğin sırf ortopediyle ilgili sağlık hizmeti verenler yada kuşlarla ilgili sağlık hizmeti verenler gibi.ama kliniklerde mama tasma satılması bana ters gelmez.önceden yazdığım gibi pet shop klinik bölümünden daha ağırlıktaysa orda sorun vardır
    veteriner konusunda gerçekten kendini yetiştirmiş çok sayıda hekim sahadalar suanda güzel şeyler yapıyorlar.inan yazdıklarını okuyunca sanki veteriner olmak istermişte olamamışsın havası var.sana birkaç kişi ters gelmiş olabilir.bu şekilde banada çok insan geliyor başka yerlerin hatalı uygulamaları yüzünden.ama bunlar hep genç arkadaşlar ve mesleği yeni icra etmeye başlamışlar.ama burada suç onların olduğu kadar klinik açma yetkisini diplomayı alıp almaz verenlerdedir
    diğer yazdıklarına daha önceki yazdıklarımla cevap verdim.ben kendim bildiğim şekilde uygularım ve her uyguladığım tedavi kitaplarda yazılanlarla aynı değil hatta çok farklılıklarda içeiyor.tedavilerde mevcut duruma göre hareket edersin.dönem gelir normal mama verirsin dönem gelir düşük proteinli mama verirsin dönem gelir mamayı bırakıp protein ağırlıklı beslenme yaparsın.
    konu nerden nereye gelmiş doğru.başlangıca dönersek ben bu ırkı tanımayan sadece görerek sevmiş ve almaya karar vermiş bir kişiye önermiyorum

• valla veteriner olma niyetim hiç yoktu da bu fakültelerden mezun olup ezbere iş yapanları görünce sinirleniyorum sanki her olaya her protokole aynı şey uygulanırmış gibi...pet ürünleri satmak bana ters geliyor ve samimi gelmiyor doğrusu yanlışı tercih meselesi ama bana sırf sağlık hizmeti veren yerler daha samimi geliyor ama gidince elindeki mamayı satmaya çalışan tasmayı satmaya çalışan veteriner görünce maalesef gözümde değeri biraz düşüyor ben onu orda pazarlamacılık yaparken görünce kafamdai tabu bozuluyor açıkçası...
    ama haklı mı haklılar çünkü bu kadar bilinçsiz hayvan sahibi var ki mutlaka saçma abuk birşeyler alacaklar bari bilen yönlendiren birinsen alsınlar en azından dışardan alacağın ürüne göre sana tavsiyeyi veren hekim olacak artısına bakınca....

veterinerlik bence idealist ve çocukluktan hayal edilerek yapılan bir meslek ve sırf okumak için sevmediğin birşey okuana göre kendini bence mutlaka geliştirmesi işini sevmesi ve paranın 2. planda olması gereken bir iş...çünkü burda sıl tatmin yapılan iş zevk veren yapılan iş...

shar pei konusunda ise diyeceğim eğer zaman normalden fazla ayıracaksan hiç bırakmayacaksan her türlü sağlık sorununa hazır olacaksan 1 ay boyunca günde 20 kez saatli dk lı gözüne damla damlatabileceksen,hayatın boyunca tasmasız salamayacağını kabul edeceksen,dışarda lafını dinlemeyeceğini bilirsen sonuçta zahmeti çok olan ama yaşaması zahmetine göre çok değen bir ırk olduğunu kabul edeceksen al yoksa hiç yanaşma...

bana arkadaşlarım hayatımda kaç köpek besledim senin başına gelenler hiç başıma gelmedi diyorlar...

müthiş sabır gerekiyor ve stresli bir hayvan....ama 45 günlükken wc eğitimi aldı,havlamaz koltuklara çıkmaz eşyaları parçalamaz arkamdan ağlamaz yalnız kalır evde süper bir hayvandır....

yani artılarını da eksilerini de sayarım fazlaca ama özellikle ilk köpek alacakların temkinli yaklaşmalarını tavsiye ederim sırf görünüşü için alınacak bir ırk değil çünkü zor bir ırktır...

• Beyler bu sayfayı bir kitapçıya verin bence.Mübarek hepsi roman gibi uzun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: king22

Beyler bu sayfayı bir kitapçıya verin bence.Mübarek hepsi roman gibi uzun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: king22

Beyler bu sayfayı bir kitapçıya verin bence.Mübarek hepsi roman gibi uzun :D

ama faydalı bilgiler var konu shar pei olunca yaşadığım deneyimlerden girdiğim tartışmalar ve çoookkk detaylı araştırmalardan sonra birçok fikir ve bilgi edindim ve bunları inanın paylaşmak güzel...daha aslında sayfalarca yazılacak bilgiler var hele ki yönlendirici sorular gelse....

ayrıca konu içinde bir veteriner hekim de olunca güzel tartışmalarla herkesin fikri genişliyor ufku açılıyor ve birbirimizden yeni şeyler öğrenme fırsatımız doğuyor...doğru bildiklerimizi sorgulama eğer önyargılı değilsek karşı görüşleri savunmasak ta bir bakayım diyip araştırma isteği gelişiyor...bunun sonucunda belki inanmadığımız savunmadığımız konularda yanlış fikre sahip olduğumuzu karşımızdakinin haklı olduğunu bile görebiliyoruz....

o yüzden bu tartışmalar kavgaya hakarete dönmedikçe ve kişisel egolara ve komplekslere kurban gitmedikçe oldukça faydalı...

mesela ben shar pei hakkında bilgi arasam sıkılmadan bu yazılanların kat be katını uzun da olsa okurum ki almadan önce okudum da...

mesela barf diyeti konusunda 100 sayfanın üzerinde olan bir forum sayfasını 2 kez her mesajı okuyup not alarak bitirmiştim....

umarım birilerine faydası olur özellikle ülkemizde bilgi açısından fakir bir ırk shar pei...golden rotwiller yazsan pek çok bilgi var ama shar pei yazınca genelde göz problemleri çıkıyor ve standart kopyala yapıştır biliglere rastlıyoruz....

yine uzun oldu keseyim burada.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemisferik -- 23 Haziran 2012; 19:40:12 >

• kulak temizleme olayıyla ilgili bir bilgi daha paylaşayım sizinle ahmet bey;
    2-3 gün önce diafarm marka ear cleaner aldım,bu ürün standart kulak solüsyonlarından farklı piyasada fazla bulunmayana güzel kaliteli ve daha çok veteriner hekimlerin kliniklerinde tavsiye edip sattıkları ve kendilerinin de kullandıkları bir ürün....

ürün üzerinde şöyle diyor;birçok özelliğini anlattıktan sonra koruyucu olarak haftada 1-2 kez uygulanmalıdır...

diğerlerinden ayırdığım bu özel üründe bile kullanımında düzenli olarak kullanılabileceği yazıyor....

kaldı ki kendi hekimimle burdaki yazışmaların sonuçlarını paylaşıp sorduğumda daha çok antibiyotik içeren ürünler için düzenli kullanılmasının sorun yaratabileceğini,bu tarz borik asiitli ürünlerin sorunlu veya sorun olmaya yatkın kulaklarda önleyici olarak düzenli kullanılması gerektiğini ve sorun yaratmayacağını paylaştı... sanırım siz bu konuda biraz daha önyargılısınız veya daha önce bahsettiğim olaylarda bu tarz değil başka türlü içerikleri olan solüsyonları düşünüp cevap vermiş olabilirsiniz....

ürünü alıp okuyunca bu başlık aklıma geldi paylaşayım dedim....

• Hemisferik - Teşekkür ederim.
    Kulak temizliğinin gerekmedikçe haftada birden fazla yapılması mukozaya zarar verebilir, ben oldukça az kullanırım açıkçası, borik asit iyidir, kulak temizleme solüsyonu alırsam da en az tahriş edecek olanı almaya çalışırım....

Shar-Pei ırkı molosser tipi ırklara dahil edilmiştir; zaten 4 ila 7.ay arasındaki hızlı büyümesi de size bu konuda ipucu verebilir. Ayrıca karakter yapısı da tipik bir molosser gibidir... Köle olmaz, her komuta uymaz, kendi kafasının dikine gitmeyi sever, inatçıdır vs. Anladığım kadarıyla siz de bu tecrübelerden "faydalanan" bir köpek sahibisiniz :)

Göz ameliyatlarını ülkemizde ne yazık ki bir çok hekim çok erken yapıyorlar, asla ve de asla bir yaşını bitirmeden yapılmamalıdır. Üstelik göz kapağının kıvrılma sorunu çok sık oluyorsa ameliyata kadar yapılabilecek çok basit bir uygulama da var.. Ne yazık ki bir çok hekim bundan bi haber, önüne kitaptan tercüme edilmiş resimli metni koyduğum zaman bile reddeden aşırı ünlü hekimler vardı bir kaç sene öncesine kadar, umarım değişmişlerdir...

İsmini yazdığınız hekim ABD'de SP sahipleri arasında gerçekten çok bilinen ve de saygı duyulan, başarılı bir hekimdir. Ayrıca başka bir hekim daha var, isterseniz bilgilerini özel mesaj ile paylaşabilirim - hekim isimlerini uluorta paylaşmayı sevmem, başarılı hekimler bu saygıyı hakediyorlar benim gözümde...

Ben şu anda toplam 8 senedir bu ırkla yaşıyorum, birini gömdüm, bu kaç sene yaşar bilmiyorum... Ama sağlıklı bir SP - FSF ve de protein çökelmesi dışında - sanılanın aksine gerçekten çok az hastalanan, çok sağlam köpektir - maalesef ülkemizdeki örnekleri merdivenaltı üretim tabir edilen yerlerden geliyor. Ama Batı Avrupa'da üreticilerde gördüğüm örnekleri gerçekten çok sağlıklılardı. Benim şu andaki köpeğimin babası 11 yaşında çiftleşti ve de bu maymun babasının kopyası olarak dünyaya gelmiş... Tam bir delifişek vaziyetinde beni delirtmekle meşgul... :) Babası da zaten dışarı çıkınca yerinde durmayan bir deliydi.... !

Bilgi - tecrübe alışverişinde bulunmak isterseniz memnun olurum; aslında söz konusu olan bu ırk olunca kendimi sadece ve hala cahil kabul ediyorum fakat öğrenmenin yaşı, sonu yok... En ufak fırsatta karakter triplerine giren benim maymunu görmek isterseniz uygun bir zamanda buluşma ayarlayabiliriz...

Sizin köpeğiniz kaç yaşında, cinsiyeti nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: caretta9

Hemisferik - Teşekkür ederim.
    Kulak temizliğinin gerekmedikçe haftada birden fazla yapılması mukozaya zarar verebilir, ben oldukça az kullanırım açıkçası, borik asit iyidir, kulak temizleme solüsyonu alırsam da en az tahriş edecek olanı almaya çalışırım....

Shar-Pei ırkı molosser tipi ırklara dahil edilmiştir; zaten 4 ila 7.ay arasındaki hızlı büyümesi de size bu konuda ipucu verebilir. Ayrıca karakter yapısı da tipik bir molosser gibidir... Köle olmaz, her komuta uymaz, kendi kafasının dikine gitmeyi sever, inatçıdır vs. Anladığım kadarıyla siz de bu tecrübelerden "faydalanan" bir köpek sahibisiniz :)

Göz ameliyatlarını ülkemizde ne yazık ki bir çok hekim çok erken yapıyorlar, asla ve de asla bir yaşını bitirmeden yapılmamalıdır. Üstelik göz kapağının kıvrılma sorunu çok sık oluyorsa ameliyata kadar yapılabilecek çok basit bir uygulama da var.. Ne yazık ki bir çok hekim bundan bi haber, önüne kitaptan tercüme edilmiş resimli metni koyduğum zaman bile reddeden aşırı ünlü hekimler vardı bir kaç sene öncesine kadar, umarım değişmişlerdir...

İsmini yazdığınız hekim ABD'de SP sahipleri arasında gerçekten çok bilinen ve de saygı duyulan, başarılı bir hekimdir. Ayrıca başka bir hekim daha var, isterseniz bilgilerini özel mesaj ile paylaşabilirim - hekim isimlerini uluorta paylaşmayı sevmem, başarılı hekimler bu saygıyı hakediyorlar benim gözümde...

Ben şu anda toplam 8 senedir bu ırkla yaşıyorum, birini gömdüm, bu kaç sene yaşar bilmiyorum... Ama sağlıklı bir SP - FSF ve de protein çökelmesi dışında - sanılanın aksine gerçekten çok az hastalanan, çok sağlam köpektir - maalesef ülkemizdeki örnekleri merdivenaltı üretim tabir edilen yerlerden geliyor. Ama Batı Avrupa'da üreticilerde gördüğüm örnekleri gerçekten çok sağlıklılardı. Benim şu andaki köpeğimin babası 11 yaşında çiftleşti ve de bu maymun babasının kopyası olarak dünyaya gelmiş... Tam bir delifişek vaziyetinde beni delirtmekle meşgul... :) Babası da zaten dışarı çıkınca yerinde durmayan bir deliydi.... !

Bilgi - tecrübe alışverişinde bulunmak isterseniz memnun olurum; aslında söz konusu olan bu ırk olunca kendimi sadece ve hala cahil kabul ediyorum fakat öğrenmenin yaşı, sonu yok... En ufak fırsatta karakter triplerine giren benim maymunu görmek isterseniz uygun bir zamanda buluşma ayarlayabiliriz...

Sizin köpeğiniz kaç yaşında, cinsiyeti nedir ?

selamlar konu shar pei olunca ve deneyimlerim artıp ırk hakkında bilgi sahibi oldukça yazışmak keyif veriyor...

ben kulak solüsyonunu borik asitli kullanıyorum ve rutin haftada 1 kez kulaklarına doldurup sallamasına izin vermeden birkaç saniye kadar ellerimle kulak diplerini ovuşturup sonra bırakıyorum sallayarak fazlasını atsın verahatlasın diye...

bu rutin uygulamayı yapmaya başlamadan önce sadece kirlenince temizlerdim ve maalesef dipleri iltihaba kadar gidiyordu ben yüzeydeki kirleri görüp kirlendiğini anlayana dek...kaşı gözü şişiyor kulakları ağrıyordu ve sokakta içine antibiyotikli merhem sıkarken bile ciyak ciyak bağrıyordu bunları gördükten sonra shar pei besleyen bir tanıdığımdan aldığım tavsiye sonucu haftada 1 rutin temizlemeye başladım ve iltihap sorununun önüne geçtim...hayvan eski agresiflğini kaybetti daha rahat...kulaklarına sorun olunca daha huysuz ve mutsuz oluyordu...ayrıca maalesef kulak sorunu yüzünden kimseye kafasını elletmiyor...

karakter olarak gerçekten tv de köpekli gençlik filmlerini seyredip köepğmle bende böyle bir yaşam süreceğim diyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir yapısı var...evde sorunsuz bir yaşamımız var ama dışarda söz dinlemesi zor oluyor...hatta dağ bayırda tasmasını açtığımda gidip gelmeme eğilimi fazla adını sesim kısılana kadar bağırsamda dönüp bakmıyor eğer birşeye takıldıysa...

normalde komutları biliyor ve işine gelince ne kadar zeki olduğunu bu konutlara uyaraka gösteriyor...yalnız komut alırken çok sert bir ses tonunu seviyor maalesef...

göz ameliyatları konusunda kesinlikle size katılıyorum...çoğu veteriner hemen ameliyat edip cepten parayı almaya bakıyor...halbuki kafa büyüklüğünün ve yüzündeki esneme gerilemelerin tamamlanması için 1 yaşıan dek acil değilse beklenmesi gerek...bana sürekli ameliyat dediler 3 farklı veteriner hemen ameliyat entropium gelişmiş dediler...hepsine tacking yönteminden bahsettim geçici şekilde göz kapaklarını ameliyatsız kıvırıp toparlama diye basitçe anlatabilecğeim bir yöntem...ama nafile hiçbirinin haberi yoktu...inat ettim yaşını bekledim...şimdi aa ne güzel göz kapakları artık az dönüyor rahatsız etmiyor diyorlar...ayrıca gözlerinde zaman zaman hyorulinon birikmesinden dolayı oluşan keratitleri bie görünce ameliyat eidlmesi lazım gibi saçma sapan yorumlar getirmeye devam ediyorlar...
    abd deki diğer hekimi ile ilgili bilgileri bana özelden ulaştırmanızı çok isterim gerçekten....benim linda dediğim hekim son zamanlarda vücudunun çeşitli yerlerinde içi su dolu baloncuklar gelişen shar peimizde bize nedeni konusunda yol gösterdi...burda kimse anlayamadı alerji ilaçları falan ama alerjile alakası olmdığını öğrendik...genetik sorunu olan vücudunda hyorulonan maddesi birikiyor ve çeşitli yerlerde içi sıvı dolu su kabarcıklaır ile kendisini gösteriyor...balık yağı ve c vitamini ile aynı hekimden aldığımız kendi özel shar pei takviyesi olan hy vitality hapını kullanıyoruz...

lütfen bana diğer hekimin bilgilerini yazın oldukça mutlu olurum...

bizimki çek cumhuriyetinden gelmesine rağmen fsf genleriyle birlikte geldi maalesef...

bende bilgi ve tecrübe paylaşmak siterim zira öğrenmenin sonu yok...kızımız 3 yaşında blue bir shar pei...nasıl görüşür tanıştırızı bilemiyorum açıkçası siz hangi şehirdesiniz?

eğer farklı yerlerde isek en azından bana resimlerini gönderin...size özel mesaj gönderip iletişim bilgilerimi yazıyorum...görüşmek üzere...

• Ben eski maymunumla ormanda gezerdim saatlerce, gerçek anlamda çıldırırdı sevinçten, sırt çantamda termos ve de çakı vs. ile gezerken o da durmadan koşardı.. 3-5 dakika boyunca görmezsem durur ve beklerdim çünkü hep dönüp bana bakardı, aynı yönde yürüdüğümü görürse gene ileriye devam ederdi. Eğer yön değiştirmek istiyorsam gelip beni kontrol ettiği zaman arkamı döner giderdim, tereddütsüz gene beni takip ederdi, açıkçası çok büyük bir dairenin merkezi konumundaydım ve de o hep beni kollardı... Şu prensibi unutmayın : Komutu veriyorsanız ne olursa olsun yaptıracaksınız, eğer yaptıramayacaksanız komutu vermeyeceksiniz - bu her köpekte geçerlidir, liderliğin ana şartlarından biridir. ayrıca komuta ne kadar geç uyarsa uysun uyduğu zaman azarlamayın çünkü olumlu hatıra oluşturmanız lazım :)
    Ayrıca tecrübeli üreticiler şunu söylerler : "Shar-Pei avlanmayı sever, fırsatını bulunca avlanacaktır, siz olmadan ! Yorulunca size dönecektir :)"
    Atalarının çok iyi bir kemirgen avcısı olduğu söylenir, ayrıca fakir halkın beslediği bir ırk olduğu kendi başının çaresine baktığı da belirtilir, biraz farklı bir ittir bu ırk :)

FSF genleri her SP'de mevcuttur neredeyse ama dozu ve de ortaya çıkıp çıkmaması ayrı bir konudur.. ABD'de bu geni belirleyebilecek bir test üzerinde çalışılıyor duyduğuma göre...

Ben günde 4 adet balıkyağı kapsulu veriyorum, ama 2 ayda bir bir kaç hafta ara veriyorum, en ufak bir yan etkisini görmedim...

Mesaj gönderdim...

• Benim de 1.5 yaşında shar pei erkek köpeğim var, secere araştırması yaparak almadım, 3 aylıkken sahiplendim. Açıkçası o dönemde köpek bakımı konusunda çok da bilgi sahibi olduğumu söyleyemem. Paşa benim ilk köpeğim. Biraz internet araştırması sonrası ilk köpek için itaat konusunda dominant bir ırk olması sebebiyle zorluk yaşayabileceğimi öğrendim. Eğitimi ve bakımı için Tamer Dodurka ve Cesar Millan'nın kitaplarından ve veterinerinin önerilerinden, köpek sahibi arkadaşlarımın tecrübelerinden faydalandım. İlk günlerde internetten okuduğum ve sıkça karşılaştığım SP'lerin sahibini ısırma öyküleri beni biraz tedirgin etti özellikle de veteriner hekim muayeneleri sırasındaki ısırma olayları.. Neyse ki böyle bi durum başıma gelmedi ancak bunun için bana geldiği ilk aydan itibaren oyunlar ve sevme sırasında genital muayenesini yaptım ki hekim muayenesi sırasında zorluk çıkarmasın. Kan örneği alınırken bile ağızlık takılması gerekmedi canı yansa da sadece ağlayarak tepki gösteriyor. Ben de kulak bakımını haftada bir olmasa da sık aralıklarla yapıyorum. FSF'ı ilk defa bu başlık altında duydum daha önce okuduğum şeyler böbrek yetmezliğinden bahsetmesine rağmen bunun amiloidoza bağlı olduğunu yazmamıştı. Şimdiye kadar bir kez ateş ve kusması oldu ama bundan sonra ateş konusunda daha dikkatli gözlem yapacağım.
    Paşa ile tecrübelerime gelirsek, aşıları tamamlanana kadar ev içinde ilk günden itibaren gazete alışkanlığı edindi ama oyunlar sırasında kazalar olmuyor değildi. İlk yürüyüşe çıkmasından beri de heyecan çişleri dışında bir problemimiz yok. Apartman hayatına kesinlikle uyumlu havlamadığı günlerin sayısı oldukça fazla. Uyurken horlar ve ara ara beni kontrol eder eğer uyandığında göremezse üşenmeden kalkıp evde beni arar ve beni bulduğu yerde yatıp uykuya devam eder. Yatağa koltuğa çıkmaz. Diş çıkarma döneminde 1 kablo ve 2 komodin köşesi zayiatı oldu ki ikisinde de evde yalnızdı, biraz da sıkıntıdan yaptığını düşünüyorum. Bir süre evde sadece ikimiz vardık (3-6 aylık dönemde) ve ben işe gittikten sonra birkaç kez ağladığına kapıcı şahit olmuş. Şu an ailenin 5. üyesi ve 5-6 saatlik yalnız kalmalarında bir sorun çıkarmıyor eve dönen onu uykudan yeni uyanmış buluyor. İşine gelirse şaşırtıcı derecede komutlara uyarken kimi zaman da hiç sallamaz hareketleri var. Ev içinde tam bir takipçi; sen mutfağa o mutfağa sen salona o salona dolanıyorsunuz. Bizim en büyük problemimiz tüy dökmek, ırk özelliklerinde kısa tüylü ve tüy dökmediği yazmasına rağmen evin heryeri tüy içinde, tabii bunun aşırı alerjik yapısıyla de ilgisi olduğunu düşünüyoruz. Birkaç besin dışında yediği herşey derisinde yaralar oluşturacak derecede kaşıntıya sebep oluyor ve bu bizi ailecek çok üzüyor. Herkesin köpeği ne var ne yok yerken biz hep mama seçmek zorunda kaldık bir dönem hipoalerjik mama bile kullanmışlığımız var hala tam olarak neye alerjisi olduğunu bilmiyoruz. Günde iki kere uzun yürüyüş arada da evde müsait biri varsa ek bir kısa yürüyüşe çıktığı için çok sakin. Bunun dışında tuvalet ihtiyacı çok sıkıştırırsa dışarı çıkarmamızı istediğini kapıya patisiyle vurarak çok da güzel anlatıyor. Alerji ve tüy dökmeyle ilgili problemleri için veterinere danışıyorum ama yine de aynı ırkla birebir tecrübeleri olanların ek önerileri olursa ya da bu ırkla ilgili bilmem gerektiğini düşündükleri şeyleri paylaşırlarsa çok memnun olurum.

• Allerji zordur hatta çok zordur. Eski köpeğimde mevcuttu ancak onunki daha çok bağışıklık sisteminin aşırı tepkili çalışmasından kaynaklanıyordu ve de sadece allerji derdi yoktu..
    Günümüzde kan testi ile köpeğin allerjik reaksiyon gösterdiği maddeler ( gıda maddeleri, otlar, ağaçlar, kumaş tipleri vs. ) tespit edilebiliyor. Ucuz değil ama oldukça işe yarıyor. Eğer İstanbul'da iseniz gittiğiniz veteriner hekimin hangi laboratuvarla irtibata geçmesi gerektiğini bilmesi gerekir.

Eğer allerjik reaksiyonlar yattığı zaman yerle temas eden bölgelerde de oluşuyorsa mutlaka kontakt allerjisi vardır; bu durumda da allerji testi size çok faydalı olur.
    Dışarıda gezdikten sonra eve geldiğinde patilerini fazla yalıyorsa - patilerin altı da kızarır genelde - o zaman mutlaka gezdiğiniz bölgeyi değştirmeniz lazım..

Test ucuz değildir ancak size çok bilgi verir.

Kan testleri bazı hekimler tarafından güvenilmez olarak nitelendirilir ancak tam tersine güvenilirdirler. Allerji birden ortaya çıkabileceği gibi azalabilir ya da ortadan kaybolabilir, bunun nedenini en azından benim bildiğim kadarıyla bilen yok. Ayrıca deri üzerinden yapılan bir test var ancak kitleri burada mevcut mu bilemiyorum.

Mecbur kalmadıkça kortizon kullanmayın.

Köpeğinizde allerjiden dolayı yaralar oluşuyorsa yani kendini kaşıyarak kanatıyorsa yaraları dezenfekte etmeyi ihmal etmeyin.

Testi yaptırdıktan sonra önerilen mamayı vermeye başlarsanız şunu unutmayın, gerçek anlamda emin olabilmeniz için 6-8 hafta beklemeniz gerekecektir, allerjie neden olan maddeler vücuttan ancak o sürede atılacaktır. Bu süre boyunca da köpeğinize ödül olsun, sempati nedeniyle olsun başka hiç bir şey vermeyeceksiniz.... !

Size eliminasyon diyeti de önerebilirler ancak bu çok zordur.

Allerjinin dozuna göre bazen bir kaç saat içerisinde ortaya çıkabilir bazen de birikim arttıkça kendini belli eder..

Genelde allerjik köpeklerde kulak sorunları da artar, sizinkinde bunu gözlemliyor musunuz ?

Tüy dökme gerek allerjiden gerekse yenilen mamanın kalitesinden etkilenir, kısa tüylü köpek tüy dökmez demek için kötü niyetli olmak lazım, aynı uzun tüylüler gibi dökerler ancak göze daha az batabilirler. Stres de ek bir faktör olabilir, allerjik bir köpekte zaten farklı bir stres her zaman mevcuttur. Balık yağı kapsülleri - eczanelerde satılan Alaskan Deep Sea fish oil mesela - gayet etkili olabilirler, pahalı markaları almanıza gerek yok. Balık yağı hem bağırsak sistemine ve de metabolizmaya faydalıdır hem de tüy kalitesine olumlu etki eder, ayrıca antienflammatuvar özelliğe sahiptir. Günde 2 kapsül ile başlayıp köpeğinizin sevip sevmediğine ve de dışkı değişimine bakabilirsiniz. Olumlu bir etki görebilmeniz için yaklaşık iki hafta kullanmanız gerekecektir. Ama bunu da doktora da danışarak yapın...

Sorularınız olunca net formüle ederseniz tecrübem dahilinde yardımcı olmaya çalışırım ama ana yetkili kişi doktorunuz olacaktır; ne kadar tecrübeli olursa ve de bu ırka ön yargısız yaklaşırsa o kadar faydalanırsınız.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caretta9 -- 1 Şubat 2013; 12:11:20 >

• Benimde shar pie m var. 1.5 yaşında (babama bi arkadaşı verdi biraz engelli olduğundan köpeğe bakamıyordu)köpeği eğitmek istiyorum uğraşıyorumda ödül mamasında veriyorum istediğim hareketi yaptığında yapmaya başlıyor sonra biraz mola veriyorum geldiğimde yine unutmuş oluyo acaba yaşından dolayımı bide sokak köpeklerine falan hep saldırıyor . Ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.