Şimdi Ara

SHARP TV KULLANIM SAATİNE NASIL BAKILIR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

ok+anladım

o zaman acele etme süreci bekle,"tamir ediliyor" denmesi de normaldir örneğin Modül değişimi zaten bir tamir dir takılma bunlara şimdi+
    ancak bazı durumlar da bu tamir işi normal süresini geçiyor! bu durum da yine bekle bir süre,çünkü Modül dışarı dan gelecek(belliki ellerinde stok yok)
    bu da zaman alıyor,Avrupa deposun da varsa daha çabuk gelir ama Malezya/Japan dan v.s gelirse uzun sürüyor! veya baktılar işi beceremiyorlar veya
    Modül gelmeyecek v.s o zaman para iadesi gündeme gelir veya sana başka bir teklif yapabilirler;farklı seri bir panel verilmesi gibi

sayın albani ilgine ne kadar teşekkür etsem az. Bugün aradım panel bekliyoruz panel değişecek denildi. Halen parça beklemedeyiz dediler. En yakın zamanda değiştirip göndereceğiz dediler. Bende beklemedeyim. İnşallah yeni gelecek panelde bulutlanma tarzı hatalar söz konusu olmaz.

• quote:

ok+anladım

o zaman acele etme süreci bekle,"tamir ediliyor" denmesi de normaldir örneğin Modül değişimi zaten bir tamir dir takılma bunlara şimdi+
    ancak bazı durumlar da bu tamir işi normal süresini geçiyor! bu durum da yine bekle bir süre,çünkü Modül dışarı dan gelecek(belliki ellerinde stok yok)
    bu da zaman alıyor,Avrupa deposun da varsa daha çabuk gelir ama Malezya/Japan dan v.s gelirse uzun sürüyor! veya baktılar işi beceremiyorlar veya
    Modül gelmeyecek v.s o zaman para iadesi gündeme gelir veya sana başka bir teklif yapabilirler;farklı seri bir panel verilmesi gibi

Albani şefim tv servisde kaldığı süre bugün itibariyle iş günü olarak yasal sınırı aştı. Aradım parça bekliyor diyorlar. Ne zaman verileceği de belli değil. Normalde 20 iş günü geçemez diyor servis formunda. Biraz daha beklemelimiyim? Panel değiştirecekler ancak yeni panelde de bulutlanma hatası olur dediler.

Çok kararsız kaldım. Para iadesi için pazartesi günü itibariyle iletişime geçeceğim. Bana bir tv önerebilirmisiniz? Amblight özeliğinden dolayı gönlüm philipsden yana sizde öneririmisiniz philipsleri. Aşagıdaki tv nasıldır?

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-65pus910912-65-164-cm-ultra-slim-4k-3d-smart-led-tvdahili-hd-uydu.html

• valla kardeşim elin mahkum bekleyeceksin,az sabır et çünkü nasılsa bir şekilde senin işini çözecekler! daha olmadı al paranı geriye derler! bence bunu yapsalar daha iyi
    sen boşver kanuni 20gün süreyi filan ve bekle uzasa bile netice alacaksın ve sanmam çok da uzayacağını

bulutlanma efektleri riski her zaman vardır özellikle büyük ebat ve EDGE-LED olan Sharp paneller de

Phil hoşuna gidiyorsa olabilir ama ilgili bir kaç başlığı var onları iyi oku ltf!!!

bence sen önce Sharp ile olan işini sonuçlandır gerisi kolay,piyasaya panel dolu yaw
  • Sefim biraz önce aradılar. Panel gelmiyor, o sebepten pazartesi ya iade alıp paranın vereceğiz yada 0 TV vereceğiz dediler. Para iadesi olma olasılıgı daha yüksek dedi. Servis pazartesi haber verecek dedi. Neden pazartesi bu bekliyorlar acaba 0 ürünlerine bakacaklar varmı yokmu diye. Birde 0 sharp mi daha iyi olur para iadesini sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sharp artık Dükkan kapattı sayılır ben Sharp uzmanıyım bu ara da! ancak daha önce defalarca çeşitli sebebler yüzün den uyarmıştım Sharp alacakları/kullanıcıları v.s
    mümkünse "uzak durun" diye;bu ara da Digicom da boşladı haliyle işleri!

Avrupa-Sharp zaten hep hikaye idi her zaman için;XS1/925/HD1(2008/9/10 modeller) bu adamlar 1999 dan beri Avrupa için sadece bu 3 paneli çıkardılar adam gibi Sharp
    panelleri olarak hatta XS1 Araba parasına satılıyordu ve TR de neredeyse tamamını ben aldırmıştım ama bu panel TFT-LCD teknlojisin de uygulama tekniği olarak
    tek ve referance olan serisi idi örneği yok sadece ona çok yaklaşan Sony X45x var dı! Sharp TFT-LCD de en iyisi dir ama bu herifler sadece Canada/Japan/USA/China
    pazarına bakarlar gerisi hikaye dir!

Dolayısıyla sizlerin aldığı paneller Sharp için işl olsun diye üretilen seriler dir!(China/Malaysia üretimleri) teknik olarak zayıf veya kötü paneller dir! spec.leri de düşüktür!
    ancak yine de resim kalitesi olarak çoğu iş görür veya iyidir v.s ama bunlar "esas oğlan" paneller değildir

Umarım ileri de Digicom iyice su koyvermez! gerçi Sabri Bey bu işleri çok iyi bilir ama Dükkan kapanınca onun da eli bir de zorlaşıyor! şimdi Sharp da "Modül" gelmiyor olayı
    olabilirmi,olmaz tabiki,yaw adamların işi bu Modül üretmek,ama şimdi yok!

Sonuç olarak bence parasını alan şanslı sayılır! kullandığınız süre de size panel beleşe gelmiş olur!
    yeni bir panel de şayet stoklar da varsa gelebilir,bu daha da işlerine gelir ancak aynı seri olmayabilir bir üstü bir altı da gelebilir,artık el de ne kaldıysa o gelecektir!

++

• quote:

Sonuç olarak bence parasını alan şanslı sayılır! kullandığınız süre de size panel beleşe gelmiş olur!
    yeni bir panel de şayet stoklar da varsa gelebilir,bu daha da işlerine gelir ancak aynı seri olmayabilir bir üstü bir altı da gelebilir,artık el de ne kaldıysa o gelecektir!

++

Panel olarak daha altını verebilirler mi? Sonuçta bu işten benim kaybım olur. Daha alt model bir tv sunmayacaklarını umut ediyorum. Öyle bir şey olduğundan büyük ihtimalle kabul etmem. Ve bu işlerde süreç nasıl işler?
  • arkadaşım bunların dükkanı kapandı,el de ne varsa sana da o gelir! ancak teklif sana sunulsun,o zaman bakarsın veya işine gelmezse para iadesin de ısrar edersin
    ama kabul ederlermi etmezlermi orasını bilmiyorum netice de normal işleyen bir üretici durum yokki! süreç dediğin olay normal de,işleri devam eden ve ona
    göre stokları v.s olan üretici içindir ama Sharp da bunlar bitti! sen hele bir bekle bakalım ne çıkacak+
  • quote:

arkadaşım bunların dükkanı kapandı,el de ne varsa sana da o gelir! ancak teklif sana sunulsun,o zaman bakarsın veya işine gelmezse para iadesin de ısrar edersin
    ama kabul ederlermi etmezlermi orasını bilmiyorum netice de normal işleyen bir üretici durum yokki! süreç dediğin olay normal de,işleri devam eden ve ona
    göre stokları v.s olan üretici içindir ama Sharp da bunlar bitti! sen hele bir bekle bakalım ne çıkacak+

Albani hocam merhaba. Bugün itibariyle para iademi almış bulunmaktayım. Sizden 60 yada 65 inch tv önerileri istiyorum. Öncelikle bulutlanma hatası olmayan bir ekran olsun istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkeryuksel1986 -- 4 Kasım 2015; 16:38:48 >
  • quote:

arkadaşım bunların dükkanı kapandı,el de ne varsa sana da o gelir! ancak teklif sana sunulsun,o zaman bakarsın veya işine gelmezse para iadesin de ısrar edersin

Albani hocam seni sürekli rahatsız ediyorum. Bana bir TV önerirken çok sevinirim.TOSHIBA 65M9363 65'' ULTRA HD 3D SMART LED TV nasıldır?Önerirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkeryuksel1986 -- 5 Kasım 2015; 10:59:24 >
  • yaw kardeşim bana çok zor soru sordun,ben orayı çalışmadım,başka yerden sor
  • albani kullanıcısına yanıt
    abi sana sormadan bir sey yapmadım hemde fikirlerine deneyimine saygı duyuyorum. İşi bilenine soruyorum öyle düşün.TOSHIBA 65M9363 65'' ULTRA HD 3D SMART LED TV bu tv nasıldır?
  • quote:

yaw kardeşim bana çok zor soru sordun,ben orayı çalışmadım,başka yerden sor

Abi en azından bir kaç model söylesende ben onlar arasından seçsem de olur. Birde Eğer bilgin varsa 65M9363 hakkında bilgi istiyorum. Buda Edge LED bir ürün. Ürün hakkında bilgi istiyorum toshibadan bilgi dahi verilmiyor.
  • Tosh hk. son aylar da bazı msg lar yazmıştım;bence acele etmeden önce bunları bul ve okumanı tavsiye ediyorum!

Tosh da "Dükkan" kapatanlar arasına girdi;tıpkı Pio,Pany ve Sharp gibi!!!

Tosh TR Dist.firma TNB de sanırım işleri ya bıraktı ya da devretti Aytaç bey o da sıkıldı çünkü

Dolayısıyla artık Tosh almak risk dir! yarın sorun çıksa Digicom gibi Sharp da olduğu gibi Tosh da daha da sorun çıkar+

++

Panele gelirsem,58/65/84 üç ebat dır ama sadece 58 olanı VA dır diğer iki ebat IPS dir! geç IPS ve LGD panellerini!
    58 olanı da 10-bit/VA/5bin;1 CEVO4k Engine dır

sanırım 65 olanı iki sene önce TNB de 24 kağıt idi belki de daha pahalı! şimdi kaç para bilmiyorum ama 1/2 kağıt anca eder benim paramla!
    ayrıca yinede "macera" olur

bazı teknik bilgiler

-Tosh "IPS" panel kullanımın da dünya daki en iyi ve tek ana üretici dir daha doğrusu "idi"!! Modülü her ne kadar LGD üretse bile LGE deki IPS ler yaramaz ama Tosh daki ler çok iyidir!
    ilk günden beri de hep böyley di!

-SD&HD resim kalitesi olarak,piyasa da uçurulan/gazlanan Sony ve Samy den çok daha iyidir!!!

-L9x serisinin aksine M9x serisi çok daha iyidir! aslında piyasadaki bulacağın en kalite paneldir!

-ancak IPS olması sebebiyle Black&Contrast zayıftır! bu panel de her ne kadar LG gibi alt seviye Modül kullanılmamış olsa da yine de bu iki kriter de panel zayıftır!

-3D si aman aman değildir!(pasif FPR sistem dir)

-doğru resim kalitesi ise en iyisi denen Sony de daha iyidir!

-"FILM" ci adama pek gitmez! hatta hiç gitmez

-ebat 65/84 olunca EDGE-LED paneller hikayedir,Tosh da çok fazla mura efekti/homjenite sorunları çıkıyor 2012 den sonraki modellerin de!! sana böyle bir panel gelirse
    değiştirme şansın da pek yoktur hatta hiç yoktur! "Garantili" deniyor ama bunu da geç bir kalem yaw herifler Dükkan kapattı hani Pio olsa 10 senelik de olsa hem parçası
    vardır hem de Digicom tamir edebiliyor!

Tosh artık bitti,ama sen yine de aklın da bulunsun bunun varsa 58 olanına bak!

ama bana göre hiç bakmasan da olur!

++

Samy ve Sony den bir şeyler bak artık

Samy den 75x/90x ok dir,Sony den ise ben bir tek X9x derim

LGE yi salla geç,Vestel bak çok daha iyi!

bu bahsettiğin 65M9x kaç para???

• Abi 6999 TL arıyorum bilgi dahi anlamıyorum. Vestel güzel fiyat verdiler vestel alayım mı abi

• Abi vestel 4K 65 incj 5450 TL dediler alayımmi görüntüde titremeler oluyor.

• quote:

Tosh hk. son aylar da bazı msg lar yazmıştım;bence acele etmeden önce bunları bul ve okumanı tavsiye ediyorum!

Tosh da "Dükkan" kapatanlar arasına girdi;tıpkı Pio,Pany ve Sharp gibi!!!

Tosh TR Dist.firma TNB de sanırım işleri ya bıraktı ya da devretti Aytaç bey o da sıkıldı çünkü

Dolayısıyla artık Tosh almak risk dir! yarın sorun çıksa Digicom gibi Sharp da olduğu gibi Tosh da daha da sorun çıkar+

++

Panele gelirsem,58/65/84 üç ebat dır ama sadece 58 olanı VA dır diğer iki ebat IPS dir! geç IPS ve LGD panellerini!
    58 olanı da 10-bit/VA/5bin;1 CEVO4k Engine dır

sanırım 65 olanı iki sene önce TNB de 24 kağıt idi belki de daha pahalı! şimdi kaç para bilmiyorum ama 1/2 kağıt anca eder benim paramla!
    ayrıca yinede "macera" olur

bazı teknik bilgiler

-Tosh "IPS" panel kullanımın da dünya daki en iyi ve tek ana üretici dir daha doğrusu "idi"!! Modülü her ne kadar LGD üretse bile LGE deki IPS ler yaramaz ama Tosh daki ler çok iyidir!
    ilk günden beri de hep böyley di!

-SD&HD resim kalitesi olarak,piyasa da uçurulan/gazlanan Sony ve Samy den çok daha iyidir!!!

-L9x serisinin aksine M9x serisi çok daha iyidir! aslında piyasadaki bulacağın en kalite paneldir!

-ancak IPS olması sebebiyle Black&Contrast zayıftır! bu panel de her ne kadar LG gibi alt seviye Modül kullanılmamış olsa da yine de bu iki kriter de panel zayıftır!

-3D si aman aman değildir!(pasif FPR sistem dir)

-doğru resim kalitesi ise en iyisi denen Sony de daha iyidir!

-"FILM" ci adama pek gitmez! hatta hiç gitmez

-ebat 65/84 olunca EDGE-LED paneller hikayedir,Tosh da çok fazla mura efekti/homjenite sorunları çıkıyor 2012 den sonraki modellerin de!! sana böyle bir panel gelirse
    değiştirme şansın da pek yoktur hatta hiç yoktur! "Garantili" deniyor ama bunu da geç bir kalem yaw herifler Dükkan kapattı hani Pio olsa 10 senelik de olsa hem parçası
    vardır hem de Digicom tamir edebiliyor!

Tosh artık bitti,ama sen yine de aklın da bulunsun bunun varsa 58 olanına bak!

ama bana göre hiç bakmasan da olur!

++

Samy ve Sony den bir şeyler bak artık

Samy den 75x/90x ok dir,Sony den ise ben bir tek X9x derim

LGE yi salla geç,Vestel bak çok daha iyi!

bu bahsettiğin 65M9x kaç para???

Abi biraz önce toshibadan aradılar size 67500 0 kutusunda verelim dediler. 58 de sorayım bir. M serisi önerdiler banada senin dediğin gibi. Adam bu tvnin paneli piyasanın en iyilerinden dedi. Vestele de baktım rengi çok pastel ve koyu geldi valla ne zor bir işmiş. Bir türlü karar veremedim. 90X serisi çok güzel 65 incde Samsung 12000 lira dedi.

• Tosh için yukarıda yazdıklarımı ve diğer msg larımı bul ve iyi oku ltf! sonra "başımı yaktın" deme bana

ben sadece 58" M9x dan bahsediyorum! 65/84 leri salla geç! ellerinde varsa 58 ok yoksa unut+

Vestel den ise ben aslında sadece 50"9200 için ok verebilirim ama TRT4 açmıyor! 9300 serisi açıyor ama o da yaramaz!

Sony X9x güzel,daha doğrusu alınası en iyi bu sayılır! fiyatı kazık marka ama,bana sorma,çünkü ben o rakama değmez diyeceğim
    bu rakamlar ile millet avlanıyor adeta,ortada değecek hiç bir şey yok inan bana ben içlerini açıyorum,ama "içler acısı" vaziyetleri!
    satıcılar ve bazı tipler var veriyorlar haybeye gazı,o paraya süper panel alıyorsun o paraya bilmem ne özelliği alıyorsun v.s v.s
    diye sallıyorlar aynen ülen ortada ne kalkite var ne de başka bir şey hepsi aynı bok,aynı seriden bazı özellikleri aktif ederek
    fiyatı iki katına çekerek panel satıyorlar,eskiden de böyleydi yine!

Samy den "Tizen" başlığına takıl oradan yazdıklarımı okuyabilirsin 7500 ok dir/9000 de öyle

ancak ışık kaçırma/bulutlanma/homjenite v.s v.s sorunlar da gırla gidiyor o malum çakal tipler ise hiç bunlardan bahsetmiyor,sonra
    millet benim kapımı çalıyor yaw herifler tam çakal beriyorlar gazı sonra kaçıyorlar teknik bilgi ise "sıfırın altında" yaw ayıptır günahtır
    desem de boş!

istediğin rakamı ver istediğin paneli al,ama hepsi macera bu "meretlerin"!!

• quote:

Tosh için yukarıda yazdıklarımı ve diğer msg larımı bul ve iyi oku ltf! sonra "başımı yaktın" deme bana

ben sadece 58" M9x dan bahsediyorum! 65/84 leri salla geç! ellerinde varsa 58 ok yoksa unut+

Vestel den ise ben aslında sadece 50"9200 için ok verebilirim ama TRT4 açmıyor! 9300 serisi açıyor ama o da yaramaz!

Sony X9x güzel,daha doğrusu alınası en iyi bu sayılır! fiyatı kazık marka ama,bana sorma,çünkü ben o rakama değmez diyeceğim
    bu rakamlar ile millet avlanıyor adeta,ortada değecek hiç bir şey yok inan bana ben içlerini açıyorum,ama "içler acısı" vaziyetleri!
    satıcılar ve bazı tipler var veriyorlar haybeye gazı,o paraya süper panel alıyorsun o paraya bilmem ne özelliği alıyorsun v.s v.s
    diye sallıyorlar aynen ülen ortada ne kalkite var ne de başka bir şey hepsi aynı bok,aynı seriden bazı özellikleri aktif ederek
    fiyatı iki katına çekerek panel satıyorlar,eskiden de böyleydi yine!

Samy den "Tizen" başlığına takıl oradan yazdıklarımı okuyabilirsin 7500 ok dir/9000 de öyle

ancak ışık kaçırma/bulutlanma/homjenite v.s v.s sorunlar da gırla gidiyor o malum çakal tipler ise hiç bunlardan bahsetmiyor,sonra
    millet benim kapımı çalıyor yaw herifler tam çakal beriyorlar gazı sonra kaçıyorlar teknik bilgi ise "sıfırın altında" yaw ayıptır günahtır
    desem de boş!

istediğin rakamı ver istediğin paneli al,ama hepsi macera bu "meretlerin"!!

Abi bu değerli bilgilerin için çok teşekkür ediyorum az çok kafamda bir şeyler oluştu. Sadece Arçelik A65 C9583 tvsini 6999 tl satıyorlar gayette güzel bir görüntüsü var. Satıcı Samy 75X serisinin panelini kullanıyor dedi. Servis yönünüde dikkate alırsak bu tv bu fiyata alınır mı? Belki garip gelebilir ancak çoğundan güzel görüntüsü var. bu işler gerçekten zor işmiş.

• sayın albani öncelikle yoğun bilgi ve deneyimlerini aktardığın için teşekkür ediyorum. Dün Arçeliğin yeni çıkan A65 C curveni aldım. Baya uygun bir fiyata ve garanti süresini göz önüne alarak onda karar kıldım. Çok endişeleniyordum görüntü kötü çıkacak mura efekti olacak diye ancak kurulduktan sonra farkettim ki Sharpda yaşadığım bulutlanma hatalarını hiç yok.Gece karanlık sahneler çok iyi. Ancak renk kalitesi yönünden Sharp sanki daha fazla renge çıkabiliyordu gibi geldi. Ama tabiki sharp ekran ayarlarını sizden almıştım. Arçeliğin yeni curve de ekran ayarları ile ilgili bilgileriniz var mı? Varsa paylaşabilirmisiniz? Bu arada tvnin ses kalitesi Sharpdan bir kaç gömlek üstte. Tv hızlı ve internet bağlantısı Sharpdan daha hızlı. Birde MEMC, gürültü azaltma,dijital gürültü azaltma ayarları var bunlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.