Öncelikle bir Philips SHE 9500 kullanıcısıyım. Şöyle bir durum yaşadım.
3 sene önce SHE 9500/00kulaklık aldım, sesi temiz basları derin ve kuvvetliydi, Dinlediğim müzik tarzlarına (Dubstep,Club,New Age, Akustik) uygun bir kulaklıktı. Ancak kulaklığım kötü kullanımımdan kaynaklı bir tarafı kopunca gidip aynısından tekrar aldım.
-> Fakat farketmediğim aldığım kulaklık SHE 9500/99 du. Yüksek frekanslar (tizler) çok daha iyi kalitedeyken basslar çok daha kuvvetsiz bir hale getirilmiş haliyle temizlik konusunda daha memnunken basslar konusunda bir hayli mutsuz oldum.
Herkesin istediği frekans tepkileri farklı gördüğüm kadarıyla kimisi düşük frekansları (devamlı derin basslar) severken kimisi orta seviye bass frekansları (sert tek vuruş basslar) seviyor. Ancak sesin temizliğine yani yüksek frekans tepkilerine geldiğimizde gördüğüm üzere bu konuda sadece kaliteli kulağı olan kişiler buna özen gösteriyor.
Mesela şahsen ipod kulaklıklarının tiz sesleri çok temiz verebildiğine inanıyorum ancak bass konusunda vasat olduğunu düşünüyorum.
-> Kız arkadaşıma DH forumdan aldığım tavsiyeler yönünde EP-630 aldım. Fakat dinlediğimde farkettimki bassları bir hayli güzel vermesine karşın yine şahsi görüşüm tiz ve temiz ses konusunda vasat. Club müzik sevenler için çok güzel bir kulaklık olmasına karşın "New Age, Klasik, akustik" müzikler için iyi bir kulaklık olmadığını düşünüyorum.
Uzun lafın kısası;
Kendim ve kız arkadaşım için şu sıralar kulakiçi kulaklık araştırmaktayım. Öneri ve tavsiyelerinize saygı duyarım.
--> Frekans aralığı geniş, gücü 100mw veya daha fazla olan bir kulaklık araştırmaktayım ve bu konudan ciddi manada anlayan arkadaşlar içinde şunu diyebilirimki, 10-250hz aralığında ve 8khz-25Khz aralığında yüksek verime sahip kulaklık aramaktayım.
Daha basit söylemem gerekirse kuvvetli derin basslara sahip, ayrıca temiz ve kaliteli tiz ses veren bir kulaklık aramaktayım.
Kulakiçi kulaklığın yanında PC de kullanabileceğim bir kulaklıkta arıyorum şu an ki bulduğum ve almayı düşündüğüm Pioneer HDJ-500, buna alternatif bir fikir verebilicek arkadaş olursa çok sevinirim.
Ayrıca SHe950, SHL5003, ipod Touch 4. nesil, iphone 4s, pioneer mj721 gibi cihazlar hakkında karşılaştırma ve inceleme olarak bilgi verebilirim.
Kulakiçinde kulaklık başına 150TL , kulaküstü kulaklıkta 300TL ye kadar limitim var yokmu yardım edebilecek bilgili bir arkadaş ?
up
Yokmu arkadaş kimse yardımcı lacak , yada kendi araştırmaları hakkında yorum yapabilecek ?
Sennheiser modellerine bir bakın aradığınızı bulursunuz muhakkak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme