Şimdi Ara

Jabra artık kablosuz kulaklık veya kulakiçi kulaklık üretmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jabra artık kablosuz kulaklık veya kulakiçi kulaklık üretmeyecek
    Danimarkalı şirket Jabra, kısa bir süre önce Elite 10 ve Elite 8 Active kulaklıklarının yükseltilmiş versiyonlarını tanıtmıştı. Bu ürünlerin üzerinden çok geçmeden Jabra, daha kârlı iş kollarına odaklanmak için aniden tüketici ses alanından çıkmaya karar verdi. Firma, bu alanın rekabetçi kalmak için çok pahalı olduğunu öne sürüyor.

Jabra, tüketini kulaklığı pazarından çıkıyor

Jabra, Elite 10 ve Elite 8 Active’in yeni versiyonlarını tanıttıktan sonra tüketici kulaklık pazarından tamamen çekildiğini açıkladı. Jabra'nın ana şirketi GN, artan rekabeti öne koyarak artık daha cazip alanlara odaklanmak istediklerini söyledi. Firma Elite ve Talk ses ürün serilerini sonlandırdığını duyurdu.

Elite 10 ve Elite 8 Active’in Gen 2 modelleri bu ürün serisindeki son iki ürün olacak ancak 2024 ve sonrasında da (envanter bitene kadar) satışlarına normal şekilde devam edilecek. Bu ürünler yine aynı şekilde normal şekilde, kullanım ömürleri boyunca desteklenmeye devam edilecek. Firmanın bundan sonra profesyonel ses, video ve OTC işitme cihazları gibi diğer kategorilere odaklanması bekleniyor.

Ayrıca Bkz.iOS 18 ile AirPods'a üç yeni özellik geliyor

Rekabet ve düşük karlılık olsa da Jabra, kablosuz kulaklık üreten ilk şirketlerden biriydi. Elite ürün serisi ise tüketiciler tarafından genellikle olumlu yönde yorumlar alıyordu. Öte yandan Apple, Sony, Sennheiser, Bose ve Samsung gibi devlerin üst seviyelerdeki baskısı Soundcore ve Anker’n rekabetçi seçenekleri Jabra’yı sıkıştırmış olmalı

Kaynak:https://www.globenewswire.com/news-release/2024/06/11/2896501/0/en/GN-to-gradually-wind-down-its-Elite-and-Talk-product-lines-Strong-performance-in-the-Hearing-division-to-partly-off-set-the-extraordinary-impact-from-the-gradual-wind-down.html
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/6/12/24176764/jabra-exits-consumer-earbud-market-elite-talk-wireless-bluetooth

• Satın alınacaklar listemden Jabra'yı uçurduk. En azından bir seçeneğin azalması benim için iyi oldu.

• Şimdi acaba son jabra ürünlerini almak mı mantıklı artık hiç almamak mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 yıldır 3 elite serisi kulaklık kullandık ne bozulma ne batarya ömründe azalma ne de kozmetik yıpranma yaşadık. 3 arkadaşız benim tavsiyemle aldık. Yine alırım

• Elite 7'den inanılma memnundum, hatta ikinci kulaklık olarak Elite 8 almayı düşünüyordum.

Piyasadaki en iyilerden biriydi. Gitmesi iyi olmadı.

• Elite 65T = Sadece açılışta ufak bir cızırtı vardı, onun dışında senelerce kullandım. Hala çalışıyor, ablama verdim. (2. el almıştım)

Elite 7 Pro = Film izlerken kullanıyorum. Başarılı bir ürün. 2. elini piyasa fiyatının 1/3'üne almıştım.

Jabra ile alakalı "Sorunsuz" tabiri mümkün ancak Jabra ürünlerde BASS diye bir kavram yok. Ben biraz beyin zonklatan basslardan bahsediyorum, Galaxy Buds 2 Pro kadar bass üretemiyor.

• Jabra connect 5 aldım son olarak çok beğendim arkadaşıma da connect 5 alıcaktık jabra nın böyle bir karar alması Kendi düşüncesi zira piyasada sayısız firma var bu alanda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet kısaca yazmış ama anlamanız için bende konuyu açayım biraz firma fabrikaya 1000 yerine 100 yap deyince, fabrikada fiyatı yükseltiyor. Böylelikle diğer 1000 alan rakipleri daha uyguna satabiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 senedir Jabra Elite 3 Active kullanıyorum, gayet memnundum. Dostlar birer birer eksiliyor masadan.

• Jabra, halihazırdaki kullanıcılarını asla üzmez, desteğe devam eder. Üzücü bir haber tabi ki. Bu şubatta elite 10 alarak yarı fiyatına rakiplerinden çok daha iyi bir ses deneyimine sahip olabileceğimi gösterdi.

• active 65t şarj sorunu hariç iyiydi.
    elite 7 pro hayal kırıklığı.

• Jabra ürünlerini yaklaşık 12 senedir kullanıyorum, telefon görüşmelerinde de kullanırdım. Kaliteli bir seçeneğin elenmesi üzücü. Diğer sevdiğim ve kaliteli bir marka olan plantronics ise hiç yok sayılır pazarda. Geriye tek seçenek sennheiser kaldı, o da elenmez umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 12 Haziran 2024; 21:18:51 >
  • Fiziksel kontrolcüsü olan nadir markalardan, çok üzücü bir haber.

• 75t kullanıyorum 50 kere düşürdüm, kulaklık kutusuyla beraber sütün içinde dakikalarca yüzdü ve temizleyince kullanmaya devam ettim, hala da taş gibi. airpodsu olan arkadaşımın sürekli tek kulaklığı bozuluyor

• nuksws_99 N kullanıcısına yanıt
    75t 5 sene önce aldım tepe tepe kullandım sırf ekosistem ayağına airpod proya geçtim, 75t’yi de kayınvalidem kullanmaya devam ediyor. Ses kalitesi olarak airpodsa on basar aşırı özlüyorum geri ver de diyemiyorum müthiş bir üründü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

Airpod proyu kayın validene ver, jabra boşta kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jabra elite 10 zirve yi temsil ediyor. En iyisibenim diyen markaları 2 ye böler . Sennheiser momemtum 4 ile birlikte sk sallar . Fiyatları göz önünde bulununca yine jabra yine jabra .ömürlük kulaklık ihtiyacımı tek modelde tamamlamak .herşey için teşekkürler .

• Vay be... Jabra elite 4 active kullanıcısı olarak bu karar beni baya bir üzdü. Piyasaya kök salmış bilindik firmaların agresif pazar hareketleri yüzünden, kaliteli iş çıkaran firmalar da yok oluyor. Onlar bize hangi kalite de, hangi fiyata sunarsa kabul etmek zorunda kalıyoruz.

• 4 yıldır elite 75t modelini kullanıyorum. Çok da memnunum. Çok iyi bir markaydı yazık oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.