Şimdi Ara

Shell Cam Suyu Araç Boyasına Zarar Verir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
20.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cornelius09

Çok geçmiş olsun sonucu mutlaka buraya bildirin..takipteyim

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun görünce kendi arabam gibi üzüldüm cidden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

geçmiş olsun görünce kendi arabam gibi üzüldüm cidden

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. İnşallah lehinize sonuçlanır. Ben birşeyle karıştırmadan direk antifirizli cam suyu koyuyorum. Zararı olur mu? Korktum şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Geçmiş olsun. İnşallah lehinize sonuçlanır. Ben birşeyle karıştırmadan direk antifirizli cam suyu koyuyorum. Zararı olur mu? Korktum şimdi.

Alıntıları Göster
    Enjektör temizleyeci koymuştur cam suyuna belki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Alıntıları Göster
    bende shell'den aldığım camsuyunu kullanıyorum üstelik hiç su katmadan ve aracım fiat bilenler bilir genelde fiatın boyaları çabuk yanar fakat bende ne hortum çürümesi nede boya yanması gibi bir sorun oluşmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: çoksakatvar

bende shell'den aldığım camsuyunu kullanıyorum üstelik hiç su katmadan ve aracım fiat bilenler bilir genelde fiatın boyaları çabuk yanar fakat bende ne hortum çürümesi nede boya yanması gibi bir sorun oluşmadı

Alıntıları Göster
    Bence eleman yanlış sıvıyı boşalttı. Bu da davayı kazanma ihtimalini güçlendiriyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: c a g a t a y

Hayır
    Cam suyu depoda numune alınacak su kalmadı aylar gecti ve cok su koydum (saf su)
    Hep litrelik içme suyu alirim 1-2 LT onu koyarım (saf su)
    Ama hiç cam suyu koymadım o tarihten beri
    Shell cam suyunu pompadaki eleman koydu
    Elimde kredi karti bilgilerim var, cam suyunu aldigima dair
    Peki aldim cam suyunu da koydum mu?
    O tarihte, o gün istasyon kameralari (elimde degil, mahkeme isterse alinabilir heralde)

Ben shell cam suyu cok kullandim bir sorun olmadi.
    Icme suyu saf degildir. ya kaynak suyudur yada saflastirilmis sonra da mineral eklenmistir. Saf su icme suyu olarak kullanilmaz, kullanilirsa saglik sorunlari olabilir.

Simdi gelelim nerede yasadiginiza. Eger surekli gunesli ve sicak bir yerde yasiyorsaniz ve aracinizi parketmeye yakin su puskurtuyorsaniz, bu sular guneste aracin boyasini yakabilir. Bunu icme suyuda yapar, shell cam suyu da yapabilir.

Fakat bir de arada hortum curumesi olayi olduguna gore koyulan sey cam suyu degildi belki de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Hayır
    Cam suyu depoda numune alınacak su kalmadı aylar gecti ve cok su koydum (saf su)
    Hep litrelik içme suyu alirim 1-2 LT onu koyarım (saf su)
    Ama hiç cam suyu koymadım o tarihten beri
    Shell cam suyunu pompadaki eleman koydu
    Elimde kredi karti bilgilerim var, cam suyunu aldigima dair
    Peki aldim cam suyunu da koydum mu?
    O tarihte, o gün istasyon kameralari (elimde degil, mahkeme isterse alinabilir heralde)

Ben shell cam suyu cok kullandim bir sorun olmadi.
    Icme suyu saf degildir. ya kaynak suyudur yada saflastirilmis sonra da mineral eklenmistir. Saf su icme suyu olarak kullanilmaz, kullanilirsa saglik sorunlari olabilir.

Simdi gelelim nerede yasadiginiza. Eger surekli gunesli ve sicak bir yerde yasiyorsaniz ve aracinizi parketmeye yakin su puskurtuyorsaniz, bu sular guneste aracin boyasini yakabilir. Bunu icme suyuda yapar, shell cam suyu da yapabilir.

Fakat bir de arada hortum curumesi olayi olduguna gore koyulan sey cam suyu degildi belki de.

Alıntıları Göster
    bahedilen cam suyu resimde görülen etkiyi yapmaması gerekir. Burada kasıtlı bir şey yapılmış gibi bir durum var.

Mahkemede alınabilecek en iyi sonuç marketten aynı marka açılmamış bir kutu alınır ve boyalı bir kaporta örneklemesinin üstüne uygulanıp sizin iddianıza uygun bir süre güneşte bırakılarak benzer etkiyi yapıp yapmadığı gözlenir. eğer bu şekilde bir sonuç alınabilirse artık dava açarken elinizde bilirkişi önünde yapılmış bir test olmuş olur bunu noter kananıyla tespit ettirip dava açılırsa kazanılma şansı on kez artacaktır. ANCAK TABİİ Kİ ÜRÜNDE BİR PROBLEM varsa. Geçmişe yönelik ispatlar bizim hukuk sistemimizde benzeri ispatlanmadan sadece mahkeme dosyalarının arasında bir kayıt olarak kalmaktadır. Beyan değil ispat yükümlülüğü esas alınmaktadır.

Yargı sistemimiz tam anlamıyla dökülüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

bahedilen cam suyu resimde görülen etkiyi yapmaması gerekir. Burada kasıtlı bir şey yapılmış gibi bir durum var.

Mahkemede alınabilecek en iyi sonuç marketten aynı marka açılmamış bir kutu alınır ve boyalı bir kaporta örneklemesinin üstüne uygulanıp sizin iddianıza uygun bir süre güneşte bırakılarak benzer etkiyi yapıp yapmadığı gözlenir. eğer bu şekilde bir sonuç alınabilirse artık dava açarken elinizde bilirkişi önünde yapılmış bir test olmuş olur bunu noter kananıyla tespit ettirip dava açılırsa kazanılma şansı on kez artacaktır. ANCAK TABİİ Kİ ÜRÜNDE BİR PROBLEM varsa. Geçmişe yönelik ispatlar bizim hukuk sistemimizde benzeri ispatlanmadan sadece mahkeme dosyalarının arasında bir kayıt olarak kalmaktadır. Beyan değil ispat yükümlülüğü esas alınmaktadır.

Yargı sistemimiz tam anlamıyla dökülüyor

Alıntıları Göster
    Sevgili Arkadaşlar
    Açıkcası böyle bir başvuruyu sirf TOPLUMSAL BİR FARKINDALIK yaratabilir miyim diye başlattım
    FaceBook ta aynı başlıkta grup kurdum (Shell Cam Suyu diye aratabilirsiniz)
    Arabama olan olmuş, giden gitmiş...Bu saatten sonra Türkiye gibi bir yerde bir şey ispatlamaya imkan yok

Farz edelim uğradığım zarar ve mağduriyet %100 Shell'den kaynaklanıyor ve mahkemedeyiz;
    Unutmayın; "Kanunlar örümcek ağlarına benzerler, küçük sinekler yakalanırken büyük sinekler delip geçer"

Vezir'in dediği gibi Hukuk'a pek güvenim yok aslında

Buradan 3-5 kişiyi ayık tutabilirsem ne mutlu,
    1. Siz siz olun istasyonlarda aracınızın başından ayrılmayın
    2. Sadece benzin değil her türlü ürün alışverişinizde üretim ve son kullanma tarihini mutlaka inceleyin.

• quote:

Sevgili Arkadaşlar
    Açıkcası böyle bir başvuruyu sirf TOPLUMSAL BİR FARKINDALIK yaratabilir miyim diye başlattım
    FaceBook ta aynı başlıkta grup kurdum (Shell Cam Suyu diye aratabilirsiniz)
    Arabama olan olmuş, giden gitmiş...Bu saatten sonra Türkiye gibi bir yerde bir şey ispatlamaya imkan yok

Farz edelim uğradığım zarar ve mağduriyet %100 Shell'den kaynaklanıyor ve mahkemedeyiz;
    Unutmayın; "Kanunlar örümcek ağlarına benzerler, küçük sinekler yakalanırken büyük sinekler delip geçer"

Vezir'in dediği gibi Hukuk'a pek güvenim yok aslında

Buradan 3-5 kişiyi ayık tutabilirsem ne mutlu,
    1. Siz siz olun istasyonlarda aracınızın başından ayrılmayın
    2. Sadece benzin değil her türlü ürün alışverişinizde üretim ve son kullanma tarihini mutlaka inceleyin.

Alıntıları Göster
    Cam suyunu analiz ettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miroglu_

Cam suyunu analiz ettir.

Alıntıları Göster
    Cam suyundan olacağını sanmıyorum kasıt var bunda fren hidroliğine benziyor ama o olsa camlarda fark edilir, asidik bişey olabilir boyayı böyle ne kaldırabilir hatta sadece boya değil tavanıda tahriş etmiş..
    Aracınıza sizden başka müdahale eden birisi yada ne bileyim bir servis yada yıkamacı varmı açıkçası ben silecek suyundan olacağını sanmıyorum başka birşey var ve bence bilinçli yapılmış...
    En çok şüphelendiğim yıkamacıdaki birisinin bunu yapmış olma ihtimali bence bunuda araştırın

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Cam suyundan olacağını sanmıyorum kasıt var bunda fren hidroliğine benziyor ama o olsa camlarda fark edilir, asidik bişey olabilir boyayı böyle ne kaldırabilir hatta sadece boya değil tavanıda tahriş etmiş..
    Aracınıza sizden başka müdahale eden birisi yada ne bileyim bir servis yada yıkamacı varmı açıkçası ben silecek suyundan olacağını sanmıyorum başka birşey var ve bence bilinçli yapılmış...
    En çok şüphelendiğim yıkamacıdaki birisinin bunu yapmış olma ihtimali bence bunuda araştırın

Alıntıları Göster
    @Miroglu: Başüstüne

@esenlik: Mesajimi tam okumamışsın, neden cam suyundan süpheleniyorum; Sileceklere su giden hortumlar da cürüdü.

• quote:

@esenlik: Mesajimi tam okumamışsın, neden cam suyundan süpheleniyorum; Sileceklere su giden hortumlar da cürüdü.

Benim tahminim pompacı raftan cam suyu yerine başka bir sıvı aldı ve siz farketmeden cam suyu haznesine doldurdu...
    Boş şişe durmuyordur sanırım, büyük ihtimalle çöpe gitmiştir.

Bir cam suyunun yapabileceği bir hasar değil bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 24 Ağustos 2011; 10:01:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Benim tahminim pompacı raftan cam suyu yerine başka bir sıvı aldı ve siz farketmeden cam suyu haznesine doldurdu...
    Boş şişe durmuyordur sanırım, büyük ihtimalle çöpe gitmiştir.

Bir cam suyunun yapabileceği bir hasar değil bu.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar
    Tuhaf olan ne biliyormusunuz?
    Şu sürecte 1 kez Shell den aradilar 3 kez SEAT tan aradilar
    Shell; konuyu nasıl kapatiriz minvalinde beni sorumlu tutma arayisi icinde
    Seat; Nasil yardimci oluruz da sizin magduriyetinizi gideririz peşinde

Dur bakalim sabirla bekliyorum...

• quote:

Arkadaslar
    Tuhaf olan ne biliyormusunuz?
    Şu sürecte 1 kez Shell den aradilar 3 kez SEAT tan aradilar
    Shell; konuyu nasıl kapatiriz minvalinde beni sorumlu tutma arayisi icinde
    Seat; Nasil yardimci oluruz da sizin magduriyetinizi gideririz peşinde

Dur bakalim sabirla bekliyorum...

e hadi hayırlısı.

İnşallah çözüme ulaşırsınız...
  • Gelismeleri tekrar buraya yazarsiniz. Umarim magduriyetiniz giderilir. Seat'in tutumu memnuniyet verici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Gelismeleri tekrar buraya yazarsiniz. Umarim magduriyetiniz giderilir. Seat'in tutumu memnuniyet verici.
    Öncelikle geçmiş olsun, vallahi içim cız etti.

Kostik genelde bunu yapıyor.

Mesela fırçasız köpüklü yıkama solüsyonlarında kostik bulunuyor, kiri çıkarmak için.

Ama eğer bu solüsyon suyla dikkatli karışıtırlmaz, oranlarda hata yapılır ise aynen bu şekilde zarar veriyor boyaya ve plastiğe.

Benim amcamın arabasının yanındaki plastik çıta köpürmüştü solüsyon değince. Baya köpürdü bişeyler oldu plastiğe.

yıkamacı hemen su döktü, sonrada solüsyonu yanlış yapmışız abi falan diye geçiştirmeye çalıştı.

Yani bu cam suyu sahte olabilir, biliyorsunuz bunların kutusunu falan yanımıza almayız, orada doldurur atarız, belki orada çalışanlar boş kutuları alıpğ kendi hazırladıkları bir zımbırtıyı doldurmuş olaiblirler. Kostik içerikli bir sıvı muhtemelen.

O da bu hale getirmiştir.

Ne diyeyim, Allah bunları ıslah etsin, mübarek ay hepimizden uzak tutsun böylelerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Öncelikle geçmiş olsun, vallahi içim cız etti.

Kostik genelde bunu yapıyor.

Mesela fırçasız köpüklü yıkama solüsyonlarında kostik bulunuyor, kiri çıkarmak için.

Ama eğer bu solüsyon suyla dikkatli karışıtırlmaz, oranlarda hata yapılır ise aynen bu şekilde zarar veriyor boyaya ve plastiğe.

Benim amcamın arabasının yanındaki plastik çıta köpürmüştü solüsyon değince. Baya köpürdü bişeyler oldu plastiğe.

yıkamacı hemen su döktü, sonrada solüsyonu yanlış yapmışız abi falan diye geçiştirmeye çalıştı.

Yani bu cam suyu sahte olabilir, biliyorsunuz bunların kutusunu falan yanımıza almayız, orada doldurur atarız, belki orada çalışanlar boş kutuları alıpğ kendi hazırladıkları bir zımbırtıyı doldurmuş olaiblirler. Kostik içerikli bir sıvı muhtemelen.

O da bu hale getirmiştir.

Ne diyeyim, Allah bunları ıslah etsin, mübarek ay hepimizden uzak tutsun böylelerini.

Alıntıları Göster
    Toorop
    En baştaki şüphelerimden birisi (Pompadaki elemanın farklı bir şey koymuş olması)
    Ahh bi ispatlayabilsem
    Şu müdarek ayda değil belki ama bayram sonu o pompanın hortumunu (tabancasıyla birlikte) münasip bir yerine (!) sokmaz mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c a g a t a y -- 24 Ağustos 2011; 23:05:32 >

• quote:

Sevgili Genckan
    Zaten mesaj soru amacliydi?
    Birileri de benle aynı sorunu yaşıyormu merak ediyorum.
    Shell Cam suyunu henüz suçlamıyorum. Bilimsel ispat peşindeyim

Şu anda konu SEAT+SHELL+Tüketici Mahkemesi+Ticaret Mahkemesi arasında

Neden Cam Suyundan süpheleniyorum?
    Cünkü önce sileceklere su götüren hortumlarim cürüdü, ardından araç tavanında beyaz noktasal lekeler oluştu, sonra beyaz lekeler kabuk atmaya başladı.
    Hortumlar patlayana kadar silecekler tavana atıyor(muş)du.

Selamlar

Alıntıları Göster
    ALAKA YOK CAM SUYU ANTIVIRIZI OLSA BIKERE TAVANDA VAR TEK NE ALAKA PEKI FISKIYE KENARLARINDA SU ATARKEN HIÇMİ BIRIKMIYOR TAVAN DA BIRIKMISSE GİDEN ARAC ICIN :d BU DAMLALAR FISKIYE KENAR LARI TERTEMIS EN UFAK BISEY YOK BOŞA SUCLAMA MILLETI MANTIKSIZ BAKMISSIN OLAYA :)

• quote:

Orijinalden alıntı: poneryas

ALAKA YOK CAM SUYU ANTIVIRIZI OLSA BIKERE TAVANDA VAR TEK NE ALAKA PEKI FISKIYE KENARLARINDA SU ATARKEN HIÇMİ BIRIKMIYOR TAVAN DA BIRIKMISSE GİDEN ARAC ICIN :d BU DAMLALAR FISKIYE KENAR LARI TERTEMIS EN UFAK BISEY YOK BOŞA SUCLAMA MILLETI MANTIKSIZ BAKMISSIN OLAYA :)

Alıntıları Göster
    şimdi tavan boyanacak araç taklalı olacak.al başına bela
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberKnight

şimdi tavan boyanacak araç taklalı olacak.al başına bela

Alıntıları Göster
    Konu hort ama gerçekten enteresan olmuş, cam suyunun ne kadar üretim hatası olursa bu derece bir harabiyet yaratması garip.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.