Şimdi Ara

Sherlock Teorileri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-2 Sherlock Teorisi: Bunlardan bazıları 2. sezon 2. bölümde Baskerville'deki laboratuvardaki DNA deneyleri sonucu Sherlock'un kendisini kopyalattığı veya Sherlock'un 1 adet ikizi bulunduğu yönünde. Yani aynen Prestige filmindeki gibi, 1 Sherlock'un diğeri için kendini feda ettiği. Bu en çılgın ve diziye en fazla hayran kaybettirecek teori. Elbette Sir Arthur Conan Doyle'un eseriyle de tamamen çelişiyor. Bir çok hayran bu teoriye "eğer gerçekten böyleyse diziyi bırakırım" diye yaklaştı ki Moffat'ın bu işe gireceğini hiç sanmıyorum.

2-Sherlock Maskesi Teorisi: Bu da zayıf bir teori. Sherlock'un intihar eden Moriarty'e Sherlock maskesi takıp aşağı fırlattığı şeklinde. Yine birçok mantık engeli var. Atlayan insanın havadayken direk canlı olduğunun belli olduğu, maske yerleştirmek için çok kısa bir süre olduğu, sadece maske değil elbiselerinde değişmesi gerektiği ve Moriarty ile Sherlock'un gözle görülür boy farkı.Buna da pek ihtimal vermiyorum.

3-Mycroft Teorisi: Mycroft'un ölüm haberini gazetede gördüğü andaki boşvermiş halinin onun da işin içinde olduğu yorumlarını güçlendiriyor. Gerçeği bildiği ya da en azından gerçeğin manipüle edilmesinde parmağı olduğu fikirleri mevcut.

4-Molly: Elbette herkesin ve benim de en fazla desteklediği teori. Sherlock'un final öncesi Molly'den yardım istemesi ve sonra da Molly'nin ortada görünmemesi bunu destekliyor. Burada kilit atlama anı ile Watson'ın, Sherlock'un yanına ulaşması arasında geçen zaman diliminde olanlar. Bisikletli, park etmiş kamyon, Sherlock'un başına üşüşen insanlar vs. Molly'nin morgda görev yapması ve cesetlere ulaşmadaki yetkisi de bunu daha geçerli kılıyor. Elbette püf noktası Sherlock'un yardım istedikten sonra devam eden konuşmalarında

5-Bisikletçi Teorisi: Bir grup insan Sherlock'un Watson'a çarpan bisikleti kullandığını ileri sürüyor ama bu mantığı en az kopya Sherlock kadar zorlayan bir ihtimal. O yüksekten yere düşen bir insanın aynı hızla bir bisiklete atlayıp olay yerinden uzaklaşması (tabii atlayan kendisi ise) çok mümkün görünmüyor. Yine de bisikletçi çarpışının bir kurmaca olduğu kesin gibi.

6-Manken teorisi: Sezon finalinin hemen başında 221B Baker Street'in tavanında asılı gördüğümüz manken çatıdan aşağıya fırlatılan bir Sherlock kopyası olabilir. Ancak burada Sherlock'un atlamadan önce Watson'la telefonda konuşması onun mutlaka ya hiç atlamaması, ya da atladıktan sonra onun yerine birisinin cansız mankeni çatıdan itmesi anlamına geliyor. Molly olabilir. Bu teori Sherlock'un park edili kamyonun kasasına atladığı görüşünün takipçilerinden.

7-Sherlock'un Adamları Teorisi: Teori kaldırımdaki tüm seyircilerin, bisikletlinin Sherlock'un adamı olduğunu ileri sürdüğü gibi, Sherlock'un bölümde oynadığını gördüğümüz squash topunun kol altına sıkıştırılarak nabız atışının durdurulduğunu ileri sürüyor. Bu zaten diğer teorilerle beraber giden bir varsayım.

8-Uyuşturucu Teorisi: Bu teori de yine Hound of Baskervilles bölümünden kalma. Watson'ın Sherlock tarafından uyuşturucu vasıtasıyla bir halüsinasyona maruz kaldığı ve Sherlock'un intihar edeceği fikrine kendini inandırıp bunu kafasında yarattığını öne sürüyor. Yine çok ihtimal vermediğim bir teori.

9-Moriarty Teorisi: Bazı teoriler Moriarty'nin dahi ölmediğği ve intiharın düzmece olduğu yönünde. Senaristle bu durumda kanın nerden geldiğini ve daha a önemlisi Doyle'un eseriyle neden yollarının ayrıldığını anlatmak zorundalar. Tabii bu çifte bir ters köşe gerektiriyor.

10-Hayal Gücü Teorisi: Bir çok yapımda gördüğümüz "bakış açısı" teorisi burada da karşımıza çıkabilir ve Watson'un bütün bu olanları yanlış gördüğü ve telefon konuşmasını yapan kişinin dahi farklı bir kişi olduğu, bir başka kişinin (örneğin Molly) bakış açısından anlatılabilir. Yine yapılması halinde çok hoş tatlar bırakmayacak bir teori.

• Moriarty "you miss me" dedi yani büyük ihtimalle ölmedi bu yüzden ikisinin anlaşmış falan olabileceğini düşünüyorum ama o zamanda moriarty sherlockun onun suç ağını temizlenmesine izin vermezdi
    Çok soru var çok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya benim aklıma takılan mollynin bi erkek arkadaşı vardı sherlocka çok benzetmiştim onla bi bağlantısı olabilirmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tahminler 2. sezon için yapılmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Watchmen Çizgi Roman PDF
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.