Şimdi Ara

Shingeki no Kyojin (Attack On Titan) (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.499
Cevap
25
Favori
120.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gabi çocuk yalnız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

görselliğe kafayı takanları görünce üzülüyorum. sağlam senaryo ile kahramanların artık karanlığa yönelmesi beni çok etkiledi. gabi artık benim helalimdir istemeye gideceğim başka yolu yok

• Her şey güzel de bu şov'da karakterlerin "garter" giymesi cidden çok gözüme batıyor.

• 8

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Hay Gabi gibi ya. Sasha bok yoluna gitti iyi mi....Yine ters köşe oldum.. Zeke bizimkilerle işbirliği mi yapmış? Allah allah. Erene niye giydirdiler :( Noldu acaba acayip merak ettim. Flashbacklerle anlatacaklar heralde
  • Ne olursa olsun anime > manga. Malum sahneyi(
    Sasha'nın ölümü
    ) kaç kere gördüm, ilk gördüğümde de sadece "oha" demiştim. İlk kez anime izlerken cidden üzüldüm.
    Bu arada arkadaş 6. bölümü acaba dalgasına mı çizdiler? 6.bölüm gerçekten kötüydü görsel anlamda, 7 ve 8'de 6'daki vasatlık yok. Mikasa, Levi, Floch neydi mesela öyle? 7 ve 8'i yeniden mi çizdiler anlamadım. Hepsinin de yüzü düzelmiş. Floch çok tombik çizilmişti zayıflamış, mangadaki gibi olmuş. Savaş sahneleri deseniz 6'da aşırı göze batıyordu. İlginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 31 Ocak 2021; 23:59:4 >
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Hocam giydirmeleri normal değil mi? Öyle bir plan yaptı ki tek bir hata Paradis'in sonunu getirirdi. Jaw titan 1 dk önce varsa savaş alanına Eren yenilirdi. Armin patlayamadan öldürülse oradan sağ çıkan olmazdı. Levi Jaw 'a 5 sn daha geç girse Eren yenilirdi. Ayrıca plan başarılı oldu olmasına ama tüm düşman ülkelerin dikkatini çektiler. Paradis'in hepsiyle savaşacak gücü yok. Marley'le bile savaşacak gücü zar zor var.
    Ayrıca 8 kişinin ölümüne sebep oldu. 1'i keşif birliğinin en tecrübelilerinden ve en yakın arkadaşları. Arkadaşlarının onu suçlaması da normal. "Hepinizi korumak istiyorum" diyen adam ateşin içine attı kendilerini. Herkes kızar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Hocam giydirmeleri normal değil mi? Öyle bir plan yaptı ki tek bir hata Paradis'in sonunu getirirdi. Jaw titan 1 dk önce varsa savaş alanına Eren yenilirdi. Armin patlayamadan öldürülse oradan sağ çıkan olmazdı. Levi Jaw 'a 5 sn daha geç girse Eren yenilirdi. Ayrıca plan başarılı oldu olmasına ama tüm düşman ülkelerin dikkatini çektiler. Paradis'in hepsiyle savaşacak gücü yok. Marley'le bile savaşacak gücü zar zor var.
    Ayrıca 8 kişinin ölümüne sebep oldu. 1'i keşif birliğinin en tecrübelilerinden ve en yakın arkadaşları. Arkadaşlarının onu suçlaması da normal. "Hepinizi korumak istiyorum" diyen adam ateşin içine attı kendilerini. Herkes kızar.

Spoiler,

Yani.. Planları hep beraber ortak yaptılar diye düşünmüştüm ilk başta. Şimdi öğrendikki Erenin başı altından çıkmış.Yukarıda malum sahne derken Eren'in warhammeri yemesini mi kastettiniz? eğer oysa bende 2.kez izledim bugün yeni bölümü izlemeden önce. Gerçekten etkileyiciydi.

• Bu bölümü bayağı düzgün adapte etmişler bayağı şaşırdım. Müzikler düzgün kullanılmış, karakter tasarımlarının çoğu düzeltilmiş, daha çizim odaklı falan çok güzel olmuş. Mangayı başlamıştım bu saatten sonra düzeltemezler diye inat olsun diye düzgün bölüm çıkardılar herhalde.

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

yok hocam sashadan bahsediyorum

• İyi bölümdü. Mappa 6. bölümde dalga geçmiş bizle.

• Evet marley arcın sonuna geldik. 119-123 arasındaki manga bölümlerini kenara bırakırsak bana göre en kaliteli arc'a veda ettik. Bu arc başlamadan önce isayama, öz eleştiri yaparak... ben yeterince düşüncelerimi, duygularını mangada iyi yansıtamadım; umarım anime istediklerimi yansıtma konusunda daha başarılı olur demişti. Bu konuyla beraber kısaca arc'ı ve son bölümü incelersek

Spoiler,

İsayamanın burada asıl bahsettiği, gabi ve birazda reiner aslında. Bu iki karakterle empati yapıp onları anlamamızı istemiş isayama ama bu ters tepti, özellikle manga okuyucularında gabiye karşı büyük bir nefret oluştu ( sasha ölümünden dolayı). Öncelikle Ayane Sakurayı kutlamam gerek, önceki bölümdeki bağrışı olsun, gabiyi anlamamız olsun çok iyi iş çıkarmış.Açıkçası sashaya üzülmedim. Yapılan günahların, eylemlerin geri ödemesi olmalıydı, oldu da. Zaten 104. takım içerisinde bir ereni birde jean'ı severim. Bunun sebebi de genel olarak 104. takımda empati eksikliği olmasından kaynaklanıyor bence. Tamam burada eren suçlu ama 104. takımda ereni durdurmak veya anlamak için hiçbir şey yapmadı.(bizi mecbur bıraktın eren deyip çıktılar işin içinden, her zaman bir yolu vardır.) Eren çoluk çocuk demeden katletti ses çıkarmadınız, sasha kaç kişiyi öldürdü vicdanınız sızlamadı, aynı şekilde diğerleri de kaç tane kişinin ölümüne sebep oldu vicdan yapmadınız. Sasha ölünce vay eren senin yüzünden öldü deyip vicdan yapmak bana biraz iki yüzlülük geliyor. Burada jean'ı suçlamıyorum genel olan tavırdan bahsediyorum. Ki jean o takımda erenle beraber en empatik karakterdir. Zaten seride yaptığı eylemlerin sorumluluğunu hisseden bir reiner var bir jean var eren'de hissediyor. Ama bizim 104. takım hak getire

• Herkesin düşüncesine saygım var ama iki yorum okuyayım dedim de sanırım Aot'un kitlesi kanser diyenler haklılar. Arkadaş ben şu sezona yapılan öyle eleştiriler gördüm ki çok ilginç geliyor ya. Mangaya birebir uyarlamışlar diye eleştiriyorlar. Hayır öyle de değil kendi ekledikleri sahneler de var bolca. Ne yapmalarını bekliyorlardı ki, tamamen mangadan farklı mı çizilmeliydi? Müzik konusu. Tamam eski sezonlardaki müzikleri arıyorsunuz da 2 aydır sıkılmadınız mı müzik müzik demekten? Öyle facia seçimler de değiller bu arada. Bir de manga spoilercıları var. Ben daha önce başka hiçbir seride bu kadar spoiler verme heveslisi insan görmedim. Ailesinden sevgi görmeyen gelip spoiler mı kusuyor nedir? Neyse ki spoiler yemeden mangayı okudum ben ama anime only birinin hiç spoiler yememesi imkansız neredeyse. Seriyle ilgili heeeer yerde spoiler var.
    Bazı insanlar hayatındaki tek önemli şey bu seriymiş gibi davranıyor. İnciğine cinciğine niye takılıyorsun, her hafta 20 dk izle geç işte. Bu animede Reiner ve Bertholdun sahnesi gibi bir sahne göremeyeceksiniz bir daha, bunu kabullenip zevkini çıkarın.

• victor zsasz kullanıcısına yanıt

Ben de katılıyorum aslında burada yazanlara. Sasha'yı hiçbir zaman önemli bir karakter olarak görmedim, pek düşünmedim üstüne. Jean konusunda katılıyorum, Connie ve Sasha'dan farklı. Aot karakteri olsam Jean olurdum ben de sanırım. Bir de Reiner. Çok insanın ölümüne sebep oldu ama Eren'den ya da Armin'den daha suçlu değil kesinlikle. Erenle Arminin yerinde olsa onların yaptıklarını yapmayacak bir karakter.
    Mikasayla Armin de aslında empatik gibi dursalar da pek düşünmüyorlar üstüne. Armini mangada öldürdüğü yüzlerce insanı düşünürken hiç görmedim savaştan sonra. Jean çok daha iyi bu konuda.
    Ben Sashanın ölümünde Ereni suçlamalarını doğru bulmuyorum. Ortada bir savaş varsa illa ki birileri ölecek. Planın riskinden bağımsız bu ki Sasha'nın ölümünü kimse tahmin edemezdi, çok random gelişti. Sonuçta savaş alanında ölmedi.
    Şu animeyi izlerken düşünmekten yoruldum ya. Çoğu anime gibi al kardeşim bunlar kötü bunlar da iyi demediği için sürekli değiştiriyor fikirlerimi. Eren'in saldırısını haklı buluyorum, sonra tersine dönüyor, gabiyi haklı buluyorum sonra o da değişiyor. Daha fazla çıkması lazım böyle serilerin.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt

Önümüzdeki bölüm arminin söyleyeceği bir sözü spoiler'da belirteceğim, çok büyük bir şey değil ama açıp açmamak sizin elinizde animeciler.

Spoiler,

Hocam armin önümüzdeki bölüm diyecek ki '' başka çarem yoktu tıpkı sizin gibi değil mi annie ....'' tamam burada bir empati var, annilerin ne hissettiğini anlayıp üzülüyor peki.... arkadaş o kadar insan öldürdün çocuklarda dahil olmak üzere..... seride ki en büyük katliamlardan birini gerçekleştirdin... bir üzül vicdan yap değil mi ? başka şansım yoktu dedi kapandı bitti konu. Mikasa zaten bir mermer ne kadar pişmanlık yaşarsa o kadar yaşıyor, tam bir odun (eren hariç). Ama reiner'a bakıyoruz adam paradiste kişiliği bölündü pişmanlıktan, bertolt desen içine kapandı pişmanlıktan.... ama 104. takım kendi içleri olmadığı müddetçe pek bir pişmanlık yaşamıyorlar. Jean ve eren haricinde (eren 3. sezon pişmanlıktan kendini yumruklamış, yenmeyi dilemişti mesela)Zaten serinin özü bu hocam, doğru veya yanlış kimseler yok.... mecburiyetler var. Mesela reiner marcoyu öldürmeseydi plan ve hayatları tehlikeye girecekti mecburiyetten öldürdüler. Her şeyi başlatan aslında grisha yeager'dı saldırı titanı paradise kaçırarak ama onunda kendince haklı sebepleri var vs ( aslında her şey karl fritz başlattı ama orası da biraz uzun konu)

• Mangasında da sarmamıştı bu kısım, animede de sarmadı. Fakat müzikleri malum mevzulara güzel adapte etmişler.

• Cidden bütün chapterı sadece tek bölüme mi ayırdılar? Kalan chapterlarda baya önemli bilgiler vardı demek ki hepsini kesicekler, yetiştirmek için.

Mangada olmayan ekstra süreyi uzatmak için sahneler eklemişler ve kalanı da flashbackle tamamlayıp bölümü bitirmişler.

Mantığı katleden bir bölümdü. "Plot Convenience" dediğimiz sırf plot ilerlesin diye mantığı katleden şekilde seriyi ilerletmeye denir. Bu bölüm olan şey buydu.

(Eleştirim Manga içinde geçerli tabi ki mangadan uyarlanma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 1 Şubat 2021; 7:54:54 >
  • Bu bölüm aydınlanma yaşadık bi bakıma.

Zeke birkaç kaç bölüm önce "Bu odada Marleyli yok" dediği zaman ondan şüphelenmiştim. Bunlarda bir iş var ama demiştim yine de şaşırdım. Eren'in saldırıyı başlatması ve Zeke'nin o kadar kolay ölmesi mantıklı değildi. Bu bölümde bunların açıklanması iyi oldu. Gerçi tam açıklamayı görmedik. Zeke neden taraf değiştirdi? Tüm planlar nasıl yapıldı? Onları da göreceğiz. Tüm dünya karşısında bizimkiler ne yapacak merak ediyorum.
    Gabi konusuna gelirsek, geçen bölüm Gabi'nin bir saçmalık yapacağını hissetmiştim. Ama bu kadarını beklemiyordum. Sasha'yı severdim ben. Animenin komedi tarafıydı o. Artık o da gitti. Ve kim ne derse desin bu şekilde ölmeyi hiç hak etmemişti. Gabi'ye verilen rol hiç hoşuma gitmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sasha'nın ölümüne çok üzüldüm. Ulan senarist bunu bize nasıl yaparsın tam bir pislik.
    O kıyafetler çok güzel de bari göğüs bölgesi kurşun geçirmez olsaymış o zaman Sasha ölmezdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Herkesin düşüncesine saygım var ama iki yorum okuyayım dedim de sanırım Aot'un kitlesi kanser diyenler haklılar. Arkadaş ben şu sezona yapılan öyle eleştiriler gördüm ki çok ilginç geliyor ya. Mangaya birebir uyarlamışlar diye eleştiriyorlar. Hayır öyle de değil kendi ekledikleri sahneler de var bolca. Ne yapmalarını bekliyorlardı ki, tamamen mangadan farklı mı çizilmeliydi? Müzik konusu. Tamam eski sezonlardaki müzikleri arıyorsunuz da 2 aydır sıkılmadınız mı müzik müzik demekten? Öyle facia seçimler de değiller bu arada. Bir de manga spoilercıları var. Ben daha önce başka hiçbir seride bu kadar spoiler verme heveslisi insan görmedim. Ailesinden sevgi görmeyen gelip spoiler mı kusuyor nedir? Neyse ki spoiler yemeden mangayı okudum ben ama anime only birinin hiç spoiler yememesi imkansız neredeyse. Seriyle ilgili heeeer yerde spoiler var.
    Bazı insanlar hayatındaki tek önemli şey bu seriymiş gibi davranıyor. İnciğine cinciğine niye takılıyorsun, her hafta 20 dk izle geç işte. Bu animede Reiner ve Bertholdun sahnesi gibi bir sahne göremeyeceksiniz bir daha, bunu kabullenip zevkini çıkarın.

Herkesin düşüncesine saygım var dedikten sonra adaptasyonu eleştirenlere kanser demen ne kadar saygılı olduğun hakkında güzel bir fikir verdi :)

• anomaly A kullanıcısına yanıt
    Herkesin fikrine saygı duyup yorumları yine de kanser bulamaz mıyım? Herkes istediğini eleştirebilir, gidip de sana yorum yapma demem ki haklı eleştiriler de var. Ama öyle komik eleştiriler görüyorum ki hani şey kıvamında "ekşi sözlük bir boku beğenmeme timi". Code Geass şimdi çıksa mesela aynı kıvamda eleştiriler yapılırdı, neyse ki güncel bir seri değil. Aynı şekilde aot 2010 - 2015 yapımı olsa bu kadar eleştilmezdi.
    Gerçi bu kadar eleştiriye rağmen puanı 10'lara dayandı 4.sezonun. Demek ki manga okuyucuları dışında herkes çıldırıyor. "Ama mangayı okusalar böyle düşünmezler" ben manganın üstünde 2 - 3 kez gezdim ama animenin yerini tutmuyor.

• 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.