Şimdi Ara

Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
12
Favori
106.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafa gitti benim. Son 10 sayıyı tekrar okumakta fayda olacak sanırım. Taraflar karışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Kafa gitti benim. Son 10 sayıyı tekrar okumakta fayda olacak sanırım. Taraflar karışıyor.

eldian vs. marley

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkı Dur Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Aslında tam olarak eldian vs. marley değil.
    marleyin, ana karadaki düşmanlarıyla olan savasını okuyoruz mangada.
  • zekenin a*k hain p*c. killi hali de normal hali de birbirinden igrenc tipini.. o degil de bir suru kisi oldukten sirlar ortaya ciktiktan sonra sizde de bosluk hissi olmadi mi? onceki sayilar kadar heyecanli hissettirmedi son sayilar. sanirim anime gizem uzerine kuruluydu o da gidince pek bir olayi kalmadi mi acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eldian ve mayler savaşı var anladık. Ama bunun erenlerin yaşadığı memleket ile ne alakası var. Neden o duvardan eldianları dönüştürüp atıyorlar. Orasını pek anlamadım. Ryner ile zek neden eren i istiyorlar. Gücünü mü çalacaklar yoksa öldürmek için mi?

Bir de bu 9 titanın hepsi sıradan başıboş gezen titanları kontrol edebiliyor mu yoksa bu da eren ve zek yavşağına özel bir durum mu..

Son olarak erwin ve armin arasındaki seçimin armin olarak seçilmesi çok saçmaydı. Erwin çok daha güçlü bir titan olurdu. Zekası, liderliği ile çok fark yaratırdı. Armin in dev hali zayıf çelimsiz bir şeydi. Mangaka armin e kıyak geçti. Armin zeki diye çok kasıyor mangaka..

• Unutmadan Levi maymunu doğrarken zevk çığlıkları attım. Sonu bir şekilde gelmese de..

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    ilk olarak eldian marley savası yok.Marley anakaradaki orta-doğu güçleriyle savasıyordu.O savaş bitti.Marley kazandı.
    Duvarda eldianlıları titan yapma olayı geçmişte yapıldı.Artık öyle bi sey yok.

Zeke, erenin babası tarafından beyninin yıkandığını düşünüyor.Bir gün seni kurtaracağım diyor erene.Bana göre ereni öldürmek istemiyor onu kendi tarafına çekmek istiyor.

8 dönüsebilen titanın hiç biri akılsız titanları kontrol edemez.Bir tek kurucu titan ancak kral kanı taşırsa kontrol edebilir.

Zeke annesinden dolayı kral kanı taşıyor.Bundan dolayı insanları titana dönüştürebiliyor ama onları kontrol edemiyor.Sadece titanlar onun sözünü dinliyor bazen karşı çıkan olabliyor.

Benim de oyum erwin yaşasın olurdu ama arminin titan olacağı belliydi. Arminin akılsız titan halini gördük, titan hali bertolt u yedikten sonra değişmis olmalı.

• Bütün söylediklerine katılıyorum 👍🏼

Ayrıca bir sonraki bölümde neler olacak çok merak ediyorum. Ya aslında bu benim ilk manga okuyuşum. 2.sezon için 4sene bekledikten sonra karşımıza 12 bölümcük çıkınca haliyle insan delleniyor ve alternatif yollar arıyor 😒 İki üç gün içinde manganın da son bölümüne geldim. Şimdiye kadar mükemmel gidiyor bence. Yalnız yazılanlardan anladığım kadarıyla ayda sadece bir bölüm yayımlanıyormuş 😭 nasıl bekliycem o kadar ben? Bir de acaba daha ne kadar devam edecek manga. One piece gibi yıllarca olmasa da daha uzun sürebilirdi bence. 3-4sene denilmiş ya toplamda. Merakla devamını bekliyoruz bakalım 👀

• Son 7 bölümü yeni okuyabildim ancak biraz beynim yandı.

Öncelikle Marley'in neden Founding Titan'ı almaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Hali hazırda mevcut askeri teknoloji zaten titan'ları indiriyor. Bu şartlarda 145. kralın "bize saldırmayın titanları salarım" tehdidinin bir değeri kalmadığı gibi tüm titanları kontrol etmenin de artık bir anlamı yok. Marley'in yüksek askeri teknolojisi var, üstelik uçakları dahi mevcut orduyu toplayıp rahatlıkla adaya çıkarma yapabilir. Sonrasında adadaki fosil kaynakları mı alıyor Eldian'ları mı biçiyor ne yaparsa yapar. Founding Titan biraz manasız bir hal aldı bence.

Bir diğer husus ise Middle East Union ile savaştıkları dönemdeki Reiner, uçaktan atladığında duvardan bir sahneyi anımsıyor. Ancak bu Reiner bizim bildiğimiz Reiner olamaz. Tanıdığımız Reiner, Bertholt ve Annie üçlüsü bunlar,http://i998.mangareader.net/shingeki-no-kyojin/92/shingeki-no-kyojin-9166903.jpg ve çocukluk zamanlarını görüyoruz. Colossus Titan'ın duvara ilk saldırısının biraz daha öncesi diye tahmin ediyorum. O dönemde diğer Reiner duvardan sahneyi nasıl anımsıyor çözemedim keza Eren Krueger'de Mikasa ve Armin ile ilgili bir anıyı nasıl hatırladı anlayamadığım iki konu, bayağı gelecekten sahne görüyorlar.

Bir de duvarın Madagaskar'da olduğu söylenmiş ama mümkün değil zira en dış duvarın çapı 960km, bu da Madagaskar'dan büyük. Haritayı sadece referans olarak kullandığını düşünüyorum. Şöyle bir görüntü çıkıyor ortaya,

Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı.

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    Teknoloji sayesinde marleyin düşmanları önemli bir savaş gücüne sahip olmuşlar.Bir çok titanı da öldürdüler ama gözden kaçırdığın bir nokta var.Savaşı marley topla tüfekle kazanmadı titanlar sayesinde kazandı.Bu savaş sonucunda titanların gücünün önemi azaldı.Eskiden sadece titanların görünmesi savaşın kazanılması için yeterken artık anlaşıldı ki savaşta titanları düzgün kullanman gerekli. Reiner a olduğu gibi titanların ağır yararı olarak yerde yatabilir ya da daha kötüsü düşman tarafında ele geçirilebilir.Titanları daha etkili kullanmak içinde kurucu titanın gücüne ihtiyaçları var.

Neden reiner, bildiğimiz reiner olamıyor anlamadım yazdıklarından.Reiner paraşütle atlarken erenlerle duvarda oldukları bi anı hatırlıyor.Eren krueger ın mikasa ve armini nasıl bildiği mangada daha anlatılmadı hatta o anda ne oldu baykuş bile anlamadı.

Tabii ki bu ada madagaskarın ta kendisidir demek saçma olur.Zira bu adadakiler daha maymunun ve kahvenin ne olduğunu bilmiyor.

• kpwale kullanıcısına yanıt
    Askeri gelişme olayını Marley'in gelişmesi olarak algılamıştım, aynen düşmanların gelişmesi kastedilmiş.

Söylediğim gibihttp://i998.mangareader.net/shingeki-no-kyojin/92/shingeki-no-kyojin-9166903.jpg resimde sırasıyla Reiner, Bertolt ve Annie'nin küçüklük halleri gözüküyor, bizim tanıdığımız Reiner soldan ikinci olan.

Bundan dolayı 91-92'de gösterilen sahnelerin geçmişten olduğu çok net, çünkü Bertolt artık yok. Hali ile bölüm esnasında Armored Titanı kontrol eden Reiner'da başka biri. Eren Krueger'ın durumu ile aynı, sebebinin açıklanmadığını biliyorum ama işte resmen geleceğe dair bir şeyler anımsamaları çok ilginç geldi. Mangaka bu durumu nasıl açıklayacak gerçekten merak ediyorum.

• 92. Deki savaş ve reinar in atlayış şuan oluyor ya da 1 2 ay oldu biteli brethold yok ve female titan ve colossal titan'ı zaten bu kaybettik gibisinden muhabbet geçiyor o genç 3 lü o armored titan'in sonraki sahipleri sadece, piyade olarak savaşıyorlar sadece o kız Annie falan değil yani. Ben böyle anladım şahsen, bir de şimdi 9 tane titan var insan yönetimde Atacker, Beast, Clossal, Armored, Dancing (Ymir in titani) 92 de Marley Titan gördük ve bir de tank& taşıyıcı görevi üstlenen bir titan gördük değil mi kaçırdığım var mı? Ymir e ne olmuştu en son ben hatırlamadım ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemolicK -- 1 Mayıs 2017; 4:29:12 >
  • SemolicK kullanıcısına yanıt
    Olabilir tabii ama tesadüf olamayacak kadar da çok benziyorlar, neyse birkaç bölüme anlaşılır zaten.

Saydıkların dışında Founding Titan var o da Eren'de, bir de Female var işte ama onu kontrol eden yok gibi gözüküyor. Ymir mektup da yakın zamanda öleceğini yazmıştı, onun dışında başka bir bilgi yok.
  • Beyler kafam karisti

SPOİLER **********

Ben son sahneyi anlamadim,en son bunlar kar yagarken klubelerin orda segilmiydi,kadin ufak kiza sana sirrimi soylebilirim dedi ve bi onceki bolumun finaline gecti sahne,ne alaka anlamadim ?herkes karli dagdayken ne ara kulelerin yikildigi yere geldide kadinin aslinda dev oldugunu gorduler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 1 Mayıs 2017; 17:32:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manganın mayıs sayısı çıktı (93.bölüm)
    http://readms.net/r/attack_on_titan/093/4222/1

Mangada olanlar:

Marley, savaşlarda titanların öneminin azaldığının farkına varıyor.
    Zekenin 1 yılı kalmış.Bu kalan zamanını intikam ve kurucu titanın gücünü almak için harcamak istiyor.

quote:

Zeke annesinden dolayı kral kanı taşıyor.Bundan dolayı
    insanları titana dönüştürebiliyor ama onları kontrol edemiyor.
    Ama kral soyundan geldiğini marleye söylememiş.

Marley 32 destroyer göndermiş ama bunlar hepsini batırmış.

Ackerman klanı, titan araştırmalarının ürünüymüş.

ymir öldü.Onu galliard diye biri yedi ve jaw titan oldu.
    Kargo titanın adı pieck.

Harita ile sorusu olan kalmamıştır.

• 9 titan
    Founding titan: Eren
    Attack titan: Eren
    Colossal titan: Armin
    Female titan: Annie
    Armored titan: Reiner
    Beast titan: Zeke
    Jaw titan: Galliard
    Cart titan: Pieck
    Sonuncu bilinmiyor hala.

Çocuklar gelecek jenerasyonun titan shifterı olma adayları.

O karlı dağdaki olaylar flashbacktı.Sonra normal zamana utgard kalesine geldi olaylar.

ymir reinerlarla anakaraya gitti.Galliardın abisini yediği için onun tarafından yenildi.
  • Beyler bunlar eldian halkını nasıl asimile etmiş cephelerde savaştırıyor nasıl iş bu sinirlendim acayip.

Rebuild the Eldian Reich

• O değil de armin de titan olmuşken mikasa neden olmasın. Annie yi onun için saklıyor heralde mangaka :)

Şu alt yazılı videoya koptum bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: kpwale

9 titan
    Founding titan: Eren
    Attack titan: Eren
    Colossal titan: Armin
    Female titan: Annie
    Armored titan: Reiner
    Beast titan: Zeke
    Jaw titan: Galliard
    Cart titan: Pieck
    Sonuncu bilinmiyor hala.

Çocuklar gelecek jenerasyonun titan shifterı olma adayları.

O karlı dağdaki olaylar flashbacktı.Sonra normal zamana utgard kalesine geldi olaylar.

ymir reinerlarla anakaraya gitti.Galliardın abisini yediği için onun tarafından yenildi.

Sonuncu ymir işte.dancing titan sanırım

• Şimdi bu geçmiş 2 sayıda Marley tarafı (Zeke, Reiner) ana karadaki Eldia'ya karşı savaşıyor değil mi? Anladığım kadarıyla Eldia'ın eski durumu şuan Marley için geçerli. Yani titan güçlerini kontrol eden taraf şuanda Marley. Ve Eldia'ya, tıpkı geçmişte Eldia'nın yaptığı gibi titanlar ile saldırıyorlar. Fakat Eldia'lılar kendini teknolojik olarak geliştirmiş ve bu titanlara karşı koyabilecek seviyeye gelmişler.

Benim merak ettiğim nokta ise bu Eldia'lılar niye adadaki bizim Eldia'lılar ile iletişime geçmedi? Niye onlara yardım etmiyorlar? Düşmanın amacı adayı yok ederek orjinal titan gücünü ele geçirmek çünkü. Bu ana karanın da işine gelmez diye düşünüyorum. Peki bunu teknolojik olarak gelişmiş ana karadaki Eldia'lılar niye önlemiyor? En azından bir adam yollayıp neyin ne olduğunu söyleyebilir. Teknolojiyi aktarabilir vs... Bizim garipler ilkel çağda yaşıyorlar resmen.

Birde şu geçen 2-3 sayı timeskip sonrasında geçiyor değil mi? Şimdi 9 yıl mı geçti 4 yıl mı geçti? En son gördüğümüz Reiner, bizim Reiner'den sonraki mi önceki mi?

Bu nasıl bir anlatım tarzı ulan mangaka. 3 sayıda herşey karıştı.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.