Şimdi Ara

SICAK FIRSAT KAVRULMUŞ FINDIK TMO'dan (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
19.509
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün izmir alsancak tmo satış yerine gittim daha düne kadar sattıkları fındıkları artık satmıyoruz dediler...
  • dün akşam aldım. 500gr lık paketler halinde satılıyo 5tl fiyatı. 4 paket aldım git gel zor oluyo diye. fındıklar giresun fındığı. küçük yağlı olanlardan. bu arada ben trabzondayım, aldıktan sonra yolda görenler düşman gibi bakıyodu. sanki ucuz satsalar onlardan almıyacağız.
    neyse aklınızda bulunsun bu fiyata bu fındığı toptancı olmadıktan sonra bulamazsınız. kuru üzümle beraber yenmesi tavsiye edilir :)

• izmirde bulabileceğimiz yer varmı bilen yardımcı olabilirmni,,,,,
  • izbanla alsancakta in veyahut alsancak gara bir şekilde otobüsle ulaş.

Orda tmo binasını görürsün limanın bitişiğinde uzun borular. Onun altında ufak bir dükkanda satış yeri var. fakat 8-12 12-15 gibi değişik çalışma saatleri oluyor boş bir günde gitmekte fayda var bekleme olasılığı olabilir zira genelde sıra oluyordu kapısında.
  • Beyler rami toptancılarda kabuklu fındık 5-5.5 arası.giresun fındığı
  • geçen sene akarada soykan altunbilekler gibi yerlerde 1 kg lık paketleri 9.9 tl idi. bu sene hiç bi yerde göremedim. bi ara ankarada kumrulardaki yerine gidicem. acaba hala aynı fiyat mıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simasher

izbanla alsancakta in veyahut alsancak gara bir şekilde otobüsle ulaş.

Orda tmo binasını görürsün limanın bitişiğinde uzun borular. Onun altında ufak bir dükkanda satış yeri var. fakat 8-12 12-15 gibi değişik çalışma saatleri oluyor boş bir günde gitmekte fayda var bekleme olasılığı olabilir zira genelde sıra oluyordu kapısında.

üstadım bir kaç mesaj üsttede yazdım sanırım görmediniz...alsancaktaki yerlerine gittim artık satmıyoruz dediler ona istinaden izmirde başka bulabileceğimiz yer varmı diye sordum...
  • Ankara Kızılay'daki TMO Ofisinde

250 Gr =2,75 TL
    500 Gr = 5 TL
    1000 Gr = 9,75 TL

fiyatlar böyle diye hatırlıyorum ancak şuan 250 gr yok hatta 1 aydır yok

bu arada başlık 2008'in
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirasa

dün akşam aldım. 500gr lık paketler halinde satılıyo 5tl fiyatı. 4 paket aldım git gel zor oluyo diye. fındıklar giresun fındığı. küçük yağlı olanlardan. bu arada ben trabzondayım, aldıktan sonra yolda görenler düşman gibi bakıyodu. sanki ucuz satsalar onlardan almıyacağız.
    neyse aklınızda bulunsun bu fiyata bu fındığı toptancı olmadıktan sonra bulamazsınız. kuru üzümle beraber yenmesi tavsiye edilir :)

Kuru üzümle yiyelim sonra da horoz dövüşüne çıkarız artık
    olmadı düz duvar, düz koşu , sprint , hareket imkanı yoksa boks vb teknikler kullanılabilir ...
    (not: dövüşe çıkacak horoza kuru üzüm verilir )

• quote:

Orijinalden alıntı: kerim_bayramoglu

Ankara Kızılay'daki TMO Ofisinde

250 Gr =2,75 TL
    500 Gr = 5 TL
    1000 Gr = 9,75 TL

fiyatlar böyle diye hatırlıyorum ancak şuan 250 gr yok hatta 1 aydır yok

bu arada başlık 2008'in

fiyatlar aynen devam ediyor yeni başlık açmaya gerek yok ama izmirde artık alamayacağız of offf...
  • izmirdeki arkadaşlar telefonla komşu illere ulaşsınlar belki vardır ordan alabilirsiniz.
  • DEvlet artık tamamen çekildi ve tüccarlara bıraktı fındık alımını...TMO tüccardan aıyor mu bilmem ama muhtemelen elinde kalanları eritiyordur...bizim fındıklığımız var, bu sene 3,5 liradan satıldı kuru fındık...kabuğunu kırıp kavuruyorlar sadece, çok da büyük bi maliyet değil...ne üretici para kazanabiliyor ne tüketici ucuz yiyebiliyor ama aradaki tüccar parayı götürüyor..hükümete teşekkürler...

şu fındık biz de değilde rusyada falan olsaydı petrol gibi bağımlısı olurduk herhalde, ama biz b, türlü pazarlayamadık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenercan

DEvlet artık tamamen çekildi ve tüccarlara bıraktı fındık alımını...TMO tüccardan aıyor mu bilmem ama muhtemelen elinde kalanları eritiyordur...bizim fındıklığımız var, bu sene 3,5 liradan satıldı kuru fındık...kabuğunu kırıp kavuruyorlar sadece, çok da büyük bi maliyet değil...ne üretici para kazanabiliyor ne tüketici ucuz yiyebiliyor ama aradaki tüccar parayı götürüyor..hükümete teşekkürler...

şu fındık biz de değilde rusyada falan olsaydı petrol gibi bağımlısı olurduk herhalde, ama biz b, türlü pazarlayamadık..

siz satıyormusunuz sizden alsak üstadım olmazmı....
  • quote:

DEvlet artık tamamen çekildi ve tüccarlara bıraktı fındık alımını...TMO tüccardan aıyor mu bilmem ama muhtemelen elinde kalanları eritiyordur...bizim fındıklığımız var, bu sene 3,5 liradan satıldı kuru fındık...kabuğunu kırıp kavuruyorlar sadece, çok da büyük bi maliyet değil...ne üretici para kazanabiliyor ne tüketici ucuz yiyebiliyor ama aradaki tüccar parayı götürüyor..hükümete teşekkürler...

Özel sektör bu, pazarlamak üreticinin işi bence... o kadar fındık tanıtım grubu , fiskobirlik bilmem ne ne işe yarar pazarlasın işte...
    Devlete bok atmakla olmuyor ...devlet bir aldı zarar etti iki aldı zarar etti, o zarar da vatandaştan çıktı fındık üretip devlete zorla satandan değil, her zaman da yemiyor demek ki devlet... Üretiyorsan git pazarla onu da devlet mi yapacak... Fındık üreticilerini hep haksız buldum bu konuda...

Bak karsan taksi üretti new yorkun tüm taksilerinin ihalesini aldı adamlar newyorkta artık tüm taksiler Türkiye üretimi olacak. Devlet mi pazarladı ... HAYIR !..

Devlet baba diye ağlamakla olmaz, kendi göbeğini kendi kesmeli işadamı

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Özel sektör bu, pazarlamak üreticinin işi bence... o kadar fındık tanıtım grubu , fiskobirlik bilmem ne ne işe yarar pazarlasın işte...
    Devlete bok atmakla olmuyor ...devlet bir aldı zarar etti iki aldı zarar etti, o zarar da vatandaştan çıktı fındık üretip devlete zorla satandan değil, her zaman da yemiyor demek ki devlet... Üretiyorsan git pazarla onu da devlet mi yapacak... Fındık üreticilerini hep haksız buldum bu konuda...

Bak karsan taksi üretti new yorkun tüm taksilerinin ihalesini aldı adamlar newyorkta artık tüm taksiler Türkiye üretimi olacak. Devlet mi pazarladı ... HAYIR !..

bu kadar olur. tamamen aynı fikirdeyim. hemde ben trabzondayım. her tarafta fındık üreticileri var. yok fındık çok ucuz, yok biz fındıktan bişey kazanamıyoz!! trabzondaki ben, gidip tmo dan fındık alıyorsam utanman yerin dibine girmen lazım senin. sonra "fındık ucuz" hani nerde ucuz yarım kilo fındık işte iç kavrulmuş. sen sat senden alalım. koy tezgaha alalım. ama yooook. 50gr bile olmayan ufacık paketlere koyup üstüne 2tl yazarsın sen. bende alırım tabi. anlımda enayi yazıyo.

bu ülkede hadi ben üreteyim satayım devlete. paramı alayım yatayım aşşağıya. abi bir kişi çıksın adam gibi reklamıyla fındık satsın şu tmo fiyatın yok satar yemin ediyorum. mesela bu işi antep fıstıkçıları mis gibi yapıyo. seyyar tezgahlarda kilosu 5tl ye aldık zamanında. hemde deli gibi yedik.

güzel günler bizi bekliyor.

• istanbulda olanların işine yaramadı sonunda izmire taşınacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

elime 1 kilo fındık alıp ülke ülke dolaşayımmı şimdi yani...biz aile olarak ciddi üretici değiliz, miras tarlmaız var ondan da 500 kilo- 1 ton fındık çıkar en fazla..benim geçimim fındığa bağlı değil...ama 3 aşağı 5 yukarı üreticiler 3 ton-10 ton arası fındık toplar...en büyükleri 50 ton-70 ton toplar...bizim ailemizde olduğu gibi tarlalar miras yoluyla bölündüğü için her geçen sene üreticiler çoğalıyor tarlalar adet olarak çoğalıyor hacimsel olarak aynı oldu halde...hangi biri gidipte yurtdışında tanıtım yapsın..karsanla tarım ürünü bir mi allah aşkına?

Fındığı yurtiçine satma konusu olsa tamam bizim tanıtım gayretimiz önemli...ama biz bu üründe dünya lideriyiz ve üretimin çoğu ihraç oluyor, devlet kendi ihraç malına sahip çıkmıyorsa pazarlamıyorsa kim sahip çıkacak..galatasaraya stad yapmakla cargille özel kanun çıkarmakla devlet olunmuyor..gübreye zam üstüne zam geliyor, gıda fiyatları dünyanın heryerinde artıyor ama fındık fiyatları düşüyor..aynı şey diğer tarım ürünlerinde de var, ülkede çiftçilik bitiriliyor resmen..

Fiskobirlik içinde birsürü dalevere döndü...devlet istese 5 liraya aldığı fındığı çok az bi maliyetle yurtdışına satabilirdi ama bu kimsenin işine gelmedi..fiskobirlik üzerinden bir sürü kişi zengin oldu diğer kit'lerde olduğu gibi....

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanpaşa

quote:

siz satıyormusunuz sizden alsak üstadım olmazmı....

hocam satsam forum üzerinden gerçekten insanlar ucuz fındık yer ama bu genel anlamda çözüm değil sonuçta... evde kavurup yediğiniz fındıkla dışardan aldığınız kavrulmuş fındık arasında dağlar kadar fark var lezzet açısından, evde yaptığınız çok lezzetli oluyor..ama tabi fırında kavurup kabuğunu kırması var, biz küçüklüğümüzden beri alıştığımız için dişimizle kırarız ama çoğu insan bunu yapamaz ve çekiçle ya da diğer aparatlarla bi noktadan sonra gına gelir..ayrıca kurutulmuş kabuklu fındık, nemsiz bi ortamda 1 seneden daha uzun bi süre bozulmadan saklanabilir, dayanıklı bi üründür..

• genel anlamda çözüm amaçlı düşünmeyin bence satabiliyorsanız bence satmalısınız o kadar çok şey satılıyorki bu forumda siz satmaya başladığınızda inanıyorum alan çok kişi olacaktır ptt kargoda çok ucuz fiyatlara taşıma işlemini gerçekleştiriyor...
  • fenercan yeni olmadığına forumdaki fındık vakasını belki hatırlarsın. O elemanlar yüzünden forumda fındık kötü bir üne kavuştu ama satmayı düşünürsen paylaşmanda fayda var. O elemandan bende aldım, geçte olsa fındığım gelmişti, biraz karışıktı ama olsun epeyce bir süre yemiştik.

TMO Ofislerinde fındık fiyatları hala aynı Ankara'dakinde 1 kiloluk 13-15 fındıklar vardı geçen hafta.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.