Şimdi Ara

SICAK FIRSAT KAVRULMUŞ FINDIK TMO'dan (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
19.505
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: omeravalar

TMO sizlere yürekten teşekkürler en azında fındık satıyom diyenlerde kurtardınız ve fiyat satıyom diyenler yanına yanşamayacak kadar sıcak.
    Yarın gidip alacam arkadaş. Hemde alırken gururla alacam çünkü en kaliteli malı Devletten alıyorum.

Fındık üreticisi arkadaş varsa belki benle hemfikir olabileceği bi konu. Ne haldeyiz görün diye yazıyorum. Karasu fındık üreten muhteşem bir ilçemiz. Burda müstahil ortalama 8-10 ton falan fındık alır ve satar. bir vatandaşla sohbete girdik. Kaçtan satıldı diye sordum ben aralık da 5 ton verecem 5 ytl falan kilosu olacak dedi. para ödeme nasıl dedik. kayıp olmuyomuş. iyi dedim 5 ton fındık 20 kağıt , istanbul da yaşayan fındık için bir ay memlekete giden için çok iyi para dedim. doğru gibi görünür dedi ama kzın ayağı öyle değil. ve başladı anlatmaya . yeni nesil fındık bahçesini sevmez ve toplamazmış normalde 7 ton fındık alırım ama dedi uğraşan yok. para kzandırmıyo. nası yani dedim. bendeki fındıklığın gübre maliyeti 1000 ytl falan, kendim toplasam 30 bin temiz kalır , bu kadar fındığı da 4 kişilk bir aile rahat toplar, bi de bi ara 1 hafta falan bahçelerin temizliğini yapmak gerekir. Neyse dedi nerde o para .. Biz işçi tutuyoz, toplatıyoz, işçi tutuyoz temizletiyoz. sonuçta biz baksak 7 ton verecek fındık el elin eşeğini türkü çığıra çığıra araması nedeniyle verim 5 tona iniyor. 5 ton 20 bin aslında, 1000 ytl de gübre, 11-12 bin işçi masrafı ile 7-8 bin ytl ye iniyor dedi. artık tembelleştik galiba dedi. ve uğurlandık
    Üzücü bir konuda malum vatandaşlar müzikholleri doldurmuş ve fındık zamanı ödenmek üzere senetle muabbet yapıyorlarmış. bilenler doğrulayacaktır. Güzelim sahilde eşinizle yürüyemez olmuşsunuz.
    Bu gerçek hikayeyi de anlatmış oldum..

quote:

Orjinalden alıntı: Math77

Telefon açtım T.M.O'ya.İstanbul'da Haydarpaşa GATA'nın ordaymış yeri . 09:00-15:30 arası çalışıyorlarmış.

Lutfen Herkez Okusun

Ben bir findık ureticisiyim. Dünyanin en iyi fındıklarını üretiyoruz. Yer GİRESUN

Dediklerin tamamen doğru ama eksik olan konular var. Kuru fındığın kilosu 5 lira demişsin ama bu fiyat sadece TMO nun fiyatı. piyasada ortalama 800-900 bin ton fındık var ve TMO bunlarin 300 bin tonunu alıyor. Geriye kalan 500-600 bin tonunu ise serbest tuccarlar aliyor. Onlarda özel fındık işleme fabrikalarına satıyorlar.

Bu tuccarlar fındığı malesef istediği fiyattan alıyor. Yani piyasaya gore fiyatlar değişiyor. Kac lira derseniz genelde 2,5 lira civarında değişti. Yani TMO fiyatının yarısına.

Üretici olarak şunu söyleyebilirim. Fındık işi zahmetli bir iş, 2 defa gübre, 2-3 defa zararlı böcekler ile mucadele için ilaçlama yapılır.. Fındık dallarını 1-2 yılda bir kesip düzenleme yapılır. Fındık toplamaya başlamadan önce bahcenin altını temizlenir. (ot, tiken vs)

Yani yukarıda yazdiğin gibi bu iş 1 ayla olmuyor. Bu dediklerim yılın farkli zamanlarinda yapiliyor. İlaclama, daları kesme ve bahçe altı temizleme herkezin yapabileceği şeyler değil mecburen işcilik masrafı oluyor.

Daha ben findiğın satışa hazır hale gelme işlerini yazmadim. Kendimden örnek verirsem 3 ton satışa hazır fındığımız oldu. Sadece fındığı yeşil kabuklarından ayırmak için patoz dediğimiz makineye odediğimiz ucret 500 lira. Bahçe altini temizlemek için motorculara verdiğimiz para ise 700 lira.

Şimdi sadece burada 2 kalem gideri yazdim. Diğer gübre, ilaclama, dal kesme, fındik toplama, nakliye giderleri, saymadiğım bir cok giderleride dusunursek bu işin karli olup olmadığına siz karar verin.

Bu yıl 3 ton findiği TMO almadığı icin tuccara 2.5 dan sattık. Aldiğimiz para 7.5 Bin lira. Yukarida sadece 2 kalem giderimiz 1.2 bin lira. Şimdi yukarıda saydiğim giderleride düşünerek (gübre, ilaclama, dal kesme, fındik toplama, nakliye giderleri, saymadiğım bir cok giderler) fındığın nasın hangi şartlardan gecip size ulaştigını ve bu işin karli olup olmadiğını bilmeniz için sizlere anlatmak istedim.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 31 Ocak 2009; 12:25:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ayyilmaz

Arkadaşlar Haydarpaşaya gitmenize gerek yok. Ben haydarpaşadakilerle konuşmuştum ve Üsküdar'da yeni ofislerini açtıklarını söylemişlerdi. Yeri belediye pasajı mı öyle bir yer var. Elbise falan satan bir pasajın içinde yani biraz alakasız.
    tam yerini bilmiyorum ancak bayramdan önce epey almıştım Üsküdardan:)

Tam adresini verebilir misin ?
    İstanbul /Avrupa yakasında açılmış bir şubesi yok mudur?
  • Kardeşim tam adresini bilmiyorum ancak üsküdarda çok amatör dar bi dükkan, bi yazar kasa öle yığmışlar.
    Adının içinde Belediye geçen bi çarşı mı pazar mı han mı hatılayamayacağım öyle bi yerin içinde. Üsküdar vapur iskelesinden inince o yukarı çıkan yoldan direk yukarı doğru ışıkları geçince o balıkçılar falan var oraya sapma şöle 50 metre falan git birilerine sor Belediye çarşısımı öle bi yer varmış tarzından.
    İnan o alışverişi yaptığım zaman sabahtan arkadaş gitti bir sürü aradı buldu. Sonra ben gittim öğlene doğru inan onun kadar da ben aradım direk tarif etmesine rağmen, çünkü TMO nun yaptığı satışla hiç alakasız bi ortam. İnan girdiğinde sen de anlıcaksın. Ama çok aramazsın 10 dakika eforla bulurusun.
    Önemli kelime: Belediye ......=boşluklu yere çarşısı veya ona benzer han falan getirip bi kaç esnafa sor. Belediye binasının arka kısmında bir yerlerde olması lazım.
    Bildiğim kadarıyla Avrupa'da yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: m_runo

quote:

Orjinalden alıntı: ayyilmaz

Arkadaşlar Haydarpaşaya gitmenize gerek yok. Ben haydarpaşadakilerle konuşmuştum ve Üsküdar'da yeni ofislerini açtıklarını söylemişlerdi. Yeri belediye pasajı mı öyle bir yer var. Elbise falan satan bir pasajın içinde yani biraz alakasız.
    tam yerini bilmiyorum ancak bayramdan önce epey almıştım Üsküdardan:)

Tam adresini verebilir misin ?
    İstanbul /Avrupa yakasında açılmış bir şubesi yok mudur?

İstanbul adresleri :
    İstanbul Yurtiçi Pazarlama Sefliği Burhan Felek Cad.No:7/A Haydarpasa/İSTANBUL
    İstanbul Tembel Hacı Mehmet Mh.Atlas Çıkmazı Belediye Çarsısı NO:32Üsküdar/İSTANBUL

Kocaeli Adresi:
    Deniz Mh.Mektep Sk.No:5 Derince/İZMİT

Fiyatlar gerçekten çok iyi. Yiyin gari..

Tüm satış noktaları bu listede.
    http://www.tmo.gov.tr/tr/index.php?option=com_content&task=view&id=402

• İstanbul Yurtiçi Pazarlama Şefliği Burhan Felek Cad.No:7/A Haydarpaşa/İSTANBUL
    İstanbul Tembel Hacı Mehmet Mh.Atlas Çıkmazı Belediye Çarşısı NO:32Üsküdar/İSTANBUL
  • hala sıcak fırsattır bilmeyenlere duymayanlara duyrulur

1 kg kavrulmuş fındık 9.90 tl

500 gr kavrulmuş fındık 5 tl
    ayrıca
    özel vakumlu ambalajında temiz, güvenilir

marketlerde kuruyemişçilerde 13-15 tl civarında satılıyor
    üstelik hangi ortamlarda kavruluyor temiz midir nedir de değildir bilemiyorsunuz açıktan satıyorlar
  • istanbulda Haydarpaşa'dan başka nerede var
  • Ayrıca pirincin 5kg ı 10tl...Kırmızı mercimek 2kg 4tl...5lt TMO FIndık yağı 15,90tl...
  • Yerini de yazsaydınız iyi olurdu.
  • TMO 'nun sitesine satış gözükmüyor :(

quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

hala sıcak fırsattır bilmeyenlere duymayanlara duyrulur

ayrıca

üstelik hangi ortamlarda kavruluyor temiz midir nedir de değildir bilemiyorsunuz açıktan satıyorlar

• http://www.tmo.gov.tr/Main.aspx?ID=72

burda satış noktaları var.
  • TMO NUN FINDIGI ENERJİ VERİYOR..DÜZ DUVARA TIRMANMAK İÇİN TMO FINDIKLARINI TÜKETİN...
  • quote:

ayrıca

Ben bizim kuruyemişçiden 14 liraya alıyorum, daha önce bikaç kilo TMO fındığı da tükettik fakat kuruyemişçinin fındığı TMO'nunkinin nerdeyse iki katı.
    Tatlılara falan kullanacaklar için çok farketmez ama benim gibi avuç avuç yiyecekler için TMO fındığı ufacık ve kuruyemişçidekinin tadı yok.
    Ayrıca TMO'nun nasıl kavrulduğunu gördünüz mü? Neticede devlet kurumu ne kadar denetleniyodur ki?

• TMO fındığını bir kez Ankara'daki mağazadan aldım...Çok kaliteli ve güzeldi...
    Sonra İstanbul'dan aldım...Berbattı...
    Ayrıca albati ustanın dediği gibi...Bu fındıkların çok kaliteli olmadığı kanısındayım...
    Sanırım birinci kalite olanları yurt dışına gönderiliyor,ikincileri,üçüncüleri biz yiyoruz...Gerisi de fındık yağı yapılıyor herhalde...
  • iki sene önce 8 lirayken 10 kilo almıştım. uzun süredir bu fiyat sabit, ben indirim bekliyordum zira tmo nun depoları ful dolu.

bunun haricinde fındıklar küçük. bunların ölçü birimi var 14-16 idi herhalde bunlar...
    depolarda bekletiyorlar sat ucuza vatandaş fındık yesin! ARTİZ amcanın dediği gibi üreticiden yok fiyatına alıp depolarda bekletiyorlar.
  • quote:

ayrıca

hacı naptın yarın koşa koşa giderim derinceye
    1 ton alsam indirim yaparlarmı
  • bu da fındık satış yerleri
    http://www.tmo.gov.tr/Upload/Document/urunler/findiksatisnoktasi.doc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 14 Ekim 2010; 0:00:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi

TMO NUN FINDIGI ENERJİ VERİYOR..DÜZ DUVARA TIRMANMAK İÇİN TMO FINDIKLARINI TÜKETİN...

• dünya fındığının %85(di galiba)'ni üreten bir ülkede fındığın bedava olması lazım. nüfusla ilgili taleplerin olduğu kesimlerin de beslenmeyle ilgili taleplerinin olacağı aşikar duyurulur.
  • Düzceden gelirken benzin istasyonundan almıştım vakumlu şekildeydi, ama fiyat buradaki gibi değildi.Tadı ,görünüşü güzeldi.
    Arkadaşlar avuç avuç yiyenlere bir uyarım var.Çok fazla yerseniz kilo almamanız içten bile değil.100 gr. fındıkta 650 civarında cl.kalori olduğu biliyorum.Onun için dikkat.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.