Şimdi Ara

Sıcak Mobilya Fırsatları Dayanışması (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.331
Cevap
417
Favori
508.033
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu fazlaca dağıtmadan gezdiğim bir kaç yer hakkında bilgi vereyim..
    İstikbal, Bellona, Mondi, Kilim aynı tip ürünler, kalite olarak diğer firmalarla aynı, model olarak 1960 lı yıllardalar, ben koltuk takımını kullancam, rahat olsun, pofidik olsun, modern çizgileri olsun diyosanız yanlış yerdesiniz..
    Bunun için zebrano origami gibi firmalar harika ancak fiyatlar bir koltuk takımı için 8.000TL den başlıyo..
    FP olarak en uygun enza ve doğtaş geldi bana, TepeHome ve Kelebek de bunlara yakın..
    Eğer 20-25 m2 salonlarda oturuyoruz, yemek masası + sandalye + 3 lü ve 2 li koltuk, Yemek masası konsolu ve duvar ünitesini tek fonksiyonda çözerim diyorsanız, Tepe Home ve Kelebek bütçenizi çok zorlamaz...
    Yatak Odası Takımları kalite olarak fabrikosyon ürünlerin hepsi aynı, mdf ve suntalam... ( dogtaş, enza, bellona , istikbal ) istisnalar hariç ( özel ürünler- zaten onlara özel fiyat istiyolar)
    Model olarak Enza ve doğtaş daha iyi, iyi derken yani adamlar 4 tane suntalamı birleştirip gardrop yapmak yerine biraz tasarıma girmişler..
    İder mobilya internetten bakınca her yönden süper, ta ki mağazaya gidene kadar, hatta mağazaya girincede öyle, ancak kalite olarak aynı şeyi söyleyemem, tasarım olarak iyiler Panel Mobilya da, Koltuk takımları süngerler falan cok sert, hiç bana göre değil, tabiki kişiye göre değişir.. Ama konsept ürünler aksesuarlar var ilginç bi yer..
    Siteler de çok firma var, hepsine bakmak imkansız, burda da bahsedilmiş nass mobilya ider mobilyanın yanında, fiyatlar uygun, Ben mesela yemek takımı yerine, ayrı olarak acılabilir masa + sandalye alıp vitrin almayıp, konsol almayıp, konsol ve plazma ünitesini tek fonksiyonda birleştirmek istiyorum, hem alan hem bütçe açısından, mesela cok hoş bir Duvar ünitesi vardı 2.80 x 2.00 1400 TL, biraz ilgili davransalardı alabilirdim :)
    İkea çok soruluyo, Mesela Kıvık Koltuk Takımı, 2 lisi 899Tl sanırım 2000Tl ye takım yaparsınız, kumaşı keten , pofidik, gayet güzel ancak duymussunuzdur, ikea kalitede biraz vasat, teşhir ürünlerinde koltuk minderleri ağzı burnu yamulmuş.. Cok oturan var ok ama o kadar da olmaz :)

*** Enza da kampanya var
    2500 TL alışveriş , 56 ekran LCD Hediye ( Oturma odası tv si aradan cıkar )
    5000TL alışveriş , Vestel Bulaşık makinası hediye...
    7500TL ve 10.000 için de Buzdolabı falan veriliyo incelemek isterseniz..

*** Doğtaş da % 18 kvd indirimi var + % 10 ekstra indirimi vardı 26 Şubata kadar, kimi mağaza devam ettiriyomuş..

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: rudolfo3639

genelde herkes kendi imalatımız diyor ve diğer firmaların şöyle böyle deyip atıp tutuyor, bir de kapatıyoruz adı altında açılan mobilya mağazaları var zaten onlar şaka gibi fiyatlarla satıyorlar nasıl oluyor hiç anlamıyorum. Mobilya sektöründeki bir arkadaş enaz yüzde 300 kar yapıyor demişti satıcılar için ve 600e satılan malı 120ye geliş fiyatına aldığını söyledi. Mdf denilen şey fındık kabuğunun sıkıştırılmış haliymiş ama onunda kalitesi değişiyormuş artık, yani herşeyin hilesi var! En çok adama koyan da kazıklanma hissi, geçen gittiğim bir mobilyacı "herkes mdf diyor iyi sanıyor ama suntalem en iyisidir, istediğin gibi şekli verirsin sağlamdır" dedi. mdfler yamulabiliyormuş. Ben ağaçlardan iyi anlayan kişilerden yorum istiyorum. Özellikle gardropların arkasına bakıyorum çoğu yerde dışarı çıkmış çivisi çıkmış. "bu ne diyorum" hep aynı cevap, "emaneten tutturduk burada, normalde 10cm arayla sağlam çivi atıyoruz vs." İzmirliler için söyliyeyim "by imza" markası daha öncelerden bildiğimiz "yılmazlar mobilya" sahipleri aynı.

arkadaşım ben sana bu işlerin tam ortasında birisi olarak cevap vereyim.sektördeki büyük markalı satıcıların ürün kalitesi kendi belirledikleri standartlardadır.ürün hammaddesini imalatçısına istediği kalitede yaptırır.malzemeye baktığın zaman arasındaki farkı anlaman imkansızdır.bu gibi firmaların ürün kalitesi orta standarttadır.ürünü alırsın eğer firmanın montörleri bu işi bilen kalifiye elemanlar değilse yandın ki ne yandın...bu ürünler minifixli dediğimiz demontaj ürünlerdir.yani anlıcaan kutulu ürünler.paketi açar paldır küldür kurmaya başlar çünkü o montajı gün içerisinde kurup bir an evvel eve gitmek istemektedir montör...ve kurarda akşama hazır koca mobilyalar :) eğer alırsan böyle bi ürün bak mutlaka montaj vidalarından arttıracaktır..işin daha sonrası dahada berbat..kurumsal firma ya bunlar satış sonrası servis durumları başlar senin şikayetinden sonra..şu gün bu gün gelecez bu gün gidicez...evde bağlarlar bide seni.nerden mi çıkarıyorum bunları...bende büyük bir firmanın önemli bir mağazasında bayi müdürlüğü yaptım bi dönem oradan tecrübelerim oldu bayağı...neyse sana suntalam ve mdflam arasındaki farkı söyleyen meslektaşım doğru demiş..eğer lake ürün almayacaksan mdf olmasına falan gerek yok.çünkü mdf ürün vida tutmaz bu ürünlerde tutkal kullanılmadığı için hiçbir espiriside yoktur sadece fazla para vermiş olursun...mobilyanın en sağlamı benim düşüncem sipariş üzerine bir imalatçıda yapılanıdır.çünkü hesabını rahat rahat sorarsın yapan imalatçıya hemde ürün kalitesini istediğin şartlarda ayarlatabilirsin..arkalıklar için şöyle bi durum var.gardrop arkasına kullanılabilen birkaç çeşit malzeme var. 3 mm,5 mm,8mm arkalık malzemeleri gibi.bunların en iyisi 8 mm kalınlığında olanıdır ve imalatçıdan dolabın arkasına kanal açıp içine geçirmesini isteyebilirsin..bu yöntem hem mobilyayı taşırken çok işine yarar hemde çivi deliği gibi sıkıntılı durumlarla karşılaşmazsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: abarisa

quote:

Orijinalden alıntı: canverse

forumdaşlar,

buradan sizlerin de fikrini almak isterim.

aldığım yemek odası takımının tv ünitesine 2000 lira fiyat çektiler.

biz de alamadık tabi ki.

sizce böyle bir modeli dışarıda ne kadar ayaptırabilirim?

Sıcak Mobilya Fırsatları Dayanışması

Hangi Marka?

Dışarıda yaptırdığınızda çok fazla fiyat farkı çıkmaz. Markalı alırsanız garantili olur hem..

katılıyorum imalatçıda o fiyatın ancak 100-200 altına yapabilir.daha uygun fiyata yapıyorsa siparişini sıkı takip emeni tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaledibi

arkalıklar için şöyle bi durum var.gardrop arkasına kullanılabilen birkaç çeşit malzeme var. 3 mm,5 mm,8mm arkalık malzemeleri gibi.bunların en iyisi 8 mm kalınlığında olanıdır ve imalatçıdan dolabın arkasına kanal açıp içine geçirmesini isteyebilirsin..bu yöntem hem mobilyayı taşırken çok işine yarar hemde çivi deliği gibi sıkıntılı durumlarla karşılaşmazsın...

Bu çok güzel bir yöntem, bana çok mantıklı geldi, daha önce düşünmemiştim hiç..
  • peki istanbulda sizin bu şekilde anlatımlarınız gibi güvenebileceğimiz mobilya imalatçısı bulabilirmiyiz? Fiyat/Performans açısından bi akraba veya tanıdık olmadıktan sonra ne kadar güvenebiliriz imalatçıya veya ne garanti edebilir yaptığı ürünlerin sağlamlık ve dayanıklığı hakkında ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rudolfo3639

genelde herkes kendi imalatımız diyor ve diğer firmaların şöyle böyle deyip atıp tutuyor, bir de kapatıyoruz adı altında açılan mobilya mağazaları var zaten onlar şaka gibi fiyatlarla satıyorlar nasıl oluyor hiç anlamıyorum. Mobilya sektöründeki bir arkadaş enaz yüzde 300 kar yapıyor demişti satıcılar için ve 600e satılan malı 120ye geliş fiyatına aldığını söyledi. Mdf denilen şey fındık kabuğunun sıkıştırılmış haliymiş ama onunda kalitesi değişiyormuş artık, yani herşeyin hilesi var! En çok adama koyan da kazıklanma hissi, geçen gittiğim bir mobilyacı "herkes mdf diyor iyi sanıyor ama suntalem en iyisidir, istediğin gibi şekli verirsin sağlamdır" dedi. mdfler yamulabiliyormuş. Ben ağaçlardan iyi anlayan kişilerden yorum istiyorum. Özellikle gardropların arkasına bakıyorum çoğu yerde dışarı çıkmış çivisi çıkmış. "bu ne diyorum" hep aynı cevap, "emaneten tutturduk burada, normalde 10cm arayla sağlam çivi atıyoruz vs." İzmirliler için söyliyeyim "by imza" markası daha öncelerden bildiğimiz "yılmazlar mobilya" sahipleri aynı.

arkadaşım ben sana bu işlerin tam ortasında birisi olarak cevap vereyim.sektördeki büyük markalı satıcıların ürün kalitesi kendi belirledikleri standartlardadır.ürün hammaddesini imalatçısına istediği kalitede yaptırır.malzemeye baktığın zaman arasındaki farkı anlaman imkansızdır.bu gibi firmaların ürün kalitesi orta standarttadır.ürünü alırsın eğer firmanın montörleri bu işi bilen kalifiye elemanlar değilse yandın ki ne yandın...bu ürünler minifixli dediğimiz demontaj ürünlerdir.yani anlıcaan kutulu ürünler.paketi açar paldır küldür kurmaya başlar çünkü o montajı gün içerisinde kurup bir an evvel eve gitmek istemektedir montör...ve kurarda akşama hazır koca mobilyalar :) eğer alırsan böyle bi ürün bak mutlaka montaj vidalarından arttıracaktır..işin daha sonrası dahada berbat..kurumsal firma ya bunlar satış sonrası servis durumları başlar senin şikayetinden sonra..şu gün bu gün gelecez bu gün gidicez...evde bağlarlar bide seni.nerden mi çıkarıyorum bunları...bende büyük bir firmanın önemli bir mağazasında bayi müdürlüğü yaptım bi dönem oradan tecrübelerim oldu bayağı...neyse sana suntalam ve mdflam arasındaki farkı söyleyen meslektaşım doğru demiş..eğer lake ürün almayacaksan mdf olmasına falan gerek yok.çünkü mdf ürün vida tutmaz bu ürünlerde tutkal kullanılmadığı için hiçbir espiriside yoktur sadece fazla para vermiş olursun...mobilyanın en sağlamı benim düşüncem sipariş üzerine bir imalatçıda yapılanıdır.çünkü hesabını rahat rahat sorarsın yapan imalatçıya hemde ürün kalitesini istediğin şartlarda ayarlatabilirsin..arkalıklar için şöyle bi durum var.gardrop arkasına kullanılabilen birkaç çeşit malzeme var. 3 mm,5 mm,8mm arkalık malzemeleri gibi.bunların en iyisi 8 mm kalınlığında olanıdır ve imalatçıdan dolabın arkasına kanal açıp içine geçirmesini isteyebilirsin..bu yöntem hem mobilyayı taşırken çok işine yarar hemde çivi deliği gibi sıkıntılı durumlarla karşılaşmazsın...

Alıntıları Göster

...neyse sana suntalam ve mdflam arasındaki farkı söyleyen meslektaşım doğru demiş..[font="Verdana"]eğer lake ürün almayacaksan mdf olmasına falan gerek yok.çünkü mdf ürün vida tutmaz bu ürünlerde tutkal kullanılmadığı için hiçbir espiriside yoktur sadece fazla para vermiş

Arkadaşlar kafam yine karıştı MDF mi yoksa SUNTALEM mi lütfen bir arkadaş çıkıp kesin birşey belirtsin. hangis daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 29 Şubat 2012; 12:00:15 >

• quote:

quote:

quote:

forumdaşlar,

biz de alamadık tabi ki.

Hangi Marka?

Dışarıda yaptırdığınızda çok fazla fiyat farkı çıkmaz. Markalı alırsanız garantili olur hem..

katılıyorum imalatçıda o fiyatın ancak 100-200 altına yapabilir.daha uygun fiyata yapıyorsa siparişini sıkı takip emeni tavsiye ederim...

Eğer bu ürüne 2000 TL fiyat verdilerse hemen alın derim. Bu ürünü mağazamda bende satmaktayım. Mağaza satış fiyatım 2750 Tl vadeli'dir. Peşin fiyatı ise 2300 Tl'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aare35

quote:

quote:

quote:

forumdaşlar,

biz de alamadık tabi ki.

Hangi Marka?

Eğer bu ürüne 2000 TL fiyat verdilerse hemen alın derim. Bu ürünü mağazamda bende satmaktayım. Mağaza satış fiyatım 2750 Tl vadeli'dir. Peşin fiyatı ise 2300 Tl'dir.

ya madem ürünü satıyorsunuz bir sorum olacaktı:
    ürün 2 parça gibi, simetriği mevcut mu? mesela fotodan gördüğümüze göre tv'yi sağ tarafta raf kısmı solda seçebiliyor muyuz? bir de renk seçeneği var mı? yoksa tek seçenek sadece fotoda gördüğümüz gibi mi? web sayfasında da sadece bu modeli görebiliyoruz yok sanırım? sizden öğrenebilir miyiz?

• Ürünle ilgili herhangi bir degisiklik yapilamamaktadir.(renk,boyut,vb.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ürünle ilgili herhangi bir degisiklik yapilamamaktadir.(renk,boyut,vb.)

bir soru sorabilir miyim o zaman bu ünite hakkında?

orta sehpası ile bu tv unitesini siz mi uretiyorsunuz yoksa baska bir marka adına mı satıs ypaıyorsunuz?
  • eşim bunu beğendi kiraz mobilya mürdüm yatak odası. tek farkı mürdüm rengi canlı olarak gördük hoş duruyor fakat kiraz mobilya internet sitesi bulamadım ist. yenibosnada yazıyor bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
    bu takım peşin 2700 tl edermi acaba %100 mdf (linkteki 2400 tl aynısı)
    www.markaal.com
    500 - 内部服务器错误。
    http://www.markaal.com/Murdum-Yatak-Odasi-Takimi,PR-85765.html

• quote:

quote:

orta sehpası ile bu tv unitesini siz mi uretiyorsunuz yoksa baska bir marka adına mı satıs ypaıyorsunuz?

Bizler saticiyiz.Uretim yeri inegoldur.

• quote:

quote:

quote:

pek onundeki orta sehpanin nakit fiyati nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

pek onundeki orta sehpanin nakit fiyati nedir?

Roma Orta sehpa vadeli 800 TL Nakit 725 TL

• ALINTI
    ...neyse sana suntalam ve mdflam arasındaki farkı söyleyen meslektaşım doğru demiş..[font="Verdana"]eğer lake ürün almayacaksan mdf olmasına falan gerek yok.çünkü mdf ürün vida tutmaz bu ürünlerde tutkal kullanılmadığı için hiçbir espiriside yoktur sadece fazla para vermiş

Arkadaşlar kafam yine karıştı MDF mi yoksa SUNTALEM mi lütfen bir arkadaş çıkıp kesin birşey belirtsin. hangis daha iyi.
  • Bu sehpayı Ankara'da, nerede ve kaça yaptırabilirim?

• Yaz aylarında evlenecek arkadaşlar bu bölümü yakından takip ediyordur heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomania

Yaz aylarında evlenecek arkadaşlar bu bölümü yakından takip ediyordur heralde

Takip ediyoruz ama bir soru sorduk kimse cevap vermedi
    Eylül'de düğün için eşyaları şimdi almak mı mantıklı olur yoksa yaza doğru kampanyalar artar mı sektörden anlayan biri cevap versin bi zahmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkozi

quote:

Eylül'de düğün için eşyaları şimdi almak mı mantıklı olur yoksa yaza doğru kampanyalar artar mı sektörden anlayan biri cevap versin bi zahmet

Kesinlikle. Düğün Haziranda. Mobilyaların çoğunu burdaki fikirlerle aldım :). Çok fazla yazaıyorum iş yerinde. Ama bütün yardım eden arkadaşlara teşekkürler...

Eylül ayında evlenecek arkadaş, bence şimdi almak çok mantıklı 1-2 ay sonra fiyatlar 2 katına fırlayacak. Mobilyacı bir abimden duydum. Bilgin olsun. Fiyatlar şimdi fırlarsa bence ekim-kasım ayına kadarda yüksek olarak kalır.veya eylüle kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: By_EKReM

quote:

Orijinalden alıntı: drkozi

quote:

Kesinlikle. Düğün Haziranda. Mobilyaların çoğunu burdaki fikirlerle aldım :). Çok fazla yazaıyorum iş yerinde. Ama bütün yardım eden arkadaşlara teşekkürler...

Eylül ayında evlenecek arkadaş, bence şimdi almak çok mantıklı 1-2 ay sonra fiyatlar 2 katına fırlayacak. Mobilyacı bir abimden duydum. Bilgin olsun. Fiyatlar şimdi fırlarsa bence ekim-kasım ayına kadarda yüksek olarak kalır.veya eylüle kadar...

kesinlikle katılıyorum.

şöyle ki;

kasım ayında iki evlenecek çift olarak tepe home'a girdik.

ben çok pahalı diyerek almadım.

arkadağım evi dizdi yaklaşık 10bin liraya.

ocak ayında tepe home o kadar pahalı değilmiş sanki dedim ve gittim.

aldığı ürünlerin aynıları 12,700'e geliyordu.

bugün sorduk aynı ürünleri kodları ile birlikte, 14bin lira.

yani belli markalarda ne kadar ölü sezonda alırsanız o kadar iyi avantajlar yakalayabiliyorsunuz.

işin en can alıcı yanı da, kasımda alan arkadaşın da ödemeleri mayısta başlayacak.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.