Şimdi Ara

Sıcaklığı yükselmeyen kalorifer kazanı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
10
Favori
131.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 50 derecede yaktiginizda odalar kaç derece oluyor?

Pencereler nasıl pvc mi yoksa ağaç doğrama mi? Bizim pencereler PVC ama tam oturmadığı için kenarlarına içten ve dıştan beyaz silikon sıktım. En ufak bi açıklık varsa iceriye sürekli soğuk giriyor.

Mustakil demissiniz tek katlı mı 2 katlı mi? Tek kat ve üzerinde çatı yoksa zor isitirsiniz. Çatı var ise bile betonun ustunde yalıtım yoksa ısı uçar gider. Ben 3. Kattayim yani son katta. Ustte çatı var geçen yıl ısınma problemi yaşadım. Ev sahibi betonun ustune 3cm lik sert strafor dosedi uzerine de 3-4 cm lik şap attırdı. Öyle ısındı ev.

Altta bodrum varsa yine zor ısınır ev. Isıyı zaptetmek için yalıtım lazım.

Önce bi kalorifer taktirdiginiz servise başvurun. Eğer kazandaki problem yoksa dediğim pencere ve diğer yalıtım işlerine bi bakin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 30 Aralık 2016; 18:27:53 >
  • 50 derecede yaktigimds odalar 17-19 arasinda değişiyor

pencereler PVC

müstakil tek katli evimiz cati var fakat cati da İzocam yun bulunmamakta kiremit alti tüm kapli tahta değil çita seklinde yani iskelet şeklinde

bodrum evin altına yaptirmamistimik demek ev alti bodrum olsa 60 derece de kurtarmazdi bizi :)

servisi cagirdik aceba isinmada mi bir problem var onlarda evde yslitim yok ondan dolayı isinmiyor dedi fakat bizim burada öyle yalitim yaptirsn yok sadece yaptirirlar sa cati izolasyonu yaptiran var
  • HActeX H kullanıcısına yanıt
    Anladım çatı olayını eski tip çatı. Yazın altı çok sıcak olur kışın ise soğuk. İzocami yapmayın sakın. Hem çatıyı kullanamazsınız hemde temizliği zor olur. Kendi memleketteki evimize boton ustune yaptık izocami kullanimi kotu.catiyi altını da istediğimiz gibi kullanamıyoruz.Ya 3-4 cm lik sert olan mavi yada pembe renkli köpük doseyin komple ve üzerine şap artırın hem böylece çatıyı da kullanabilirsiniz hem de ısıyı evin içinden tavandan çıkarmamış olursunuz.

Yada çatı altındaki betona komple sıkma sarı renkli köpük var. İzolasyon köpüğü olarak geçer. Ondan da siktirabilisiniz.Makina ile sıkıyorlar hemen şişip kuruyor.

Bir seçenek daha var. Her odanın tavanına köpük dosetebilirsiniz. bunun da çok faydası olur.

Takdir sizin önce servis bi baksin kazana sonra yalıtım için karar verirsiniz.
  • M, Ereğlisi Tekirdağ prizma yapı montaj firması...Arkadaşlar, sıcaklık yükselmemesinin sebebi değil, sebebleri vardır. Örneğin bakımı düzenli yapılan bir kazanda geçen sene çok iyiydi, bu sene ısınamıyoruz gibi şikayetlerin yegane sebebi kömürdür. Gerçekten stokerli Kazan'larda ithal ancak gerçekten Rus Sibirya kömürü kullanın. Arkadaşlar stokerli kazanda iş 3 derece ve altındaki ısılarda çıkıyor, artık bundan sonrası evin ısı kaybıyla doğru orantılıdır... ithal kömür deyip yani Rusya diye aldanmayın burası Türkiye, geçen sene Rusya yla olan kriz yüzünden bir çok kömür itahalatçısı, Mozambik ve Afrika ülkelerinden getirdiler kömürü. Poşetlerinde Rusya yazmakta ancak kömürü karıştırıp aynı poşetlere doldurmaktalar, bakın yanlış olmasın 4000 Kcal kömürlerde yanar ancak burada o soğuk havalarda yanma potasının genişliği ve Fan hızının yani saat'teki m 3 cinsinden hava miktarında önemlidir. Bu arada ıslak olan veya rutubetli kömürde yanmada sıkıntı yaratır ve istenilen sıcaklığa ulaştırmaz. Kazan da çok önemlidir, 25000 kcal, 40000 kcal, 60000 kcal, 80000 kcal, 100000 kcal kazan larda aynı yanma potası kullanıyorlar. Bunu bir çok firma yapıyor.. ama tabi üretim maliyetleri. Önüne gelen firma bu Kazan'ları AR-GE yapmadan. Ya biz bu kazanı yaptık ancak düşük kalorili kömürde -20 derecede bir deneyelim demek Yok.... 80000 kcal kazana sen 145 Watt gücünde Fan takıp üretemesin tabi burada potanın teknik yapısıda önemli. Yani anlayacağınız her şey birbiriyle etkili... montaj yapan firmaya veya müteahhite direk suç bulmayalım, tabiki yanlışsa hatalıysa tespit yaptıktan sonra suçlayın. Bu kazan düşük, bu kazan bu dairelere ufak dediğinizde alın bir torba gerçek Sibirya kömürü limon veya portakal cinsi bunları potanın yani yanma yerinin üstüne düşürmeyecek şekilde koyun, ateşin üzerine.(besleme ve bekleme sürelerini biraz kapatın Altan gelip sizin koyduğunuz kömürleri aşağıya düşürmemesi için)Bakın bakalım kazanın su sıcaklığı yükseliyormu diye, yükseliyorsa kömür veya ayarlarınız hatalı. Ancak yinede yükselmiyorsa kazanın kalori hesabı binanız için yanlıştır.... Burada fanın etkiside aklımız bir köşesinde olsun. Bu zamana kadar yazdıklarım gerçekten bakımı ve temizliği yapılan Kazan'lar içindir. Diğer arızaları başka bir konu başlığı altında değerlendirip siz değerli arkadaşlarla paylaşırız....

• i39AHiM kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, stokerli kazanda tasarıdır için tüm peteklere termostatik vanalar taktırınız, biraz maliyetli olur ancak, kazanı gündüzleri boşu boşuna kapatmamış olursunuz. Termostatik vanalar oda sıcaklığına ulaştığında valfi kapatıp açarak odayı ayarlamış olduğunuz değerde tutar. Yani kazan dairesine yakın olan daireler cehennem gibi olmaz en uzak nokta da bulunan daire soğuk olmaz. Odalar arası dengesizlik, reglaj kolaylığı sağlar... ancak devirdaim pompası( sirkülasyon) inverter değil ise, banyolara termostatik takmayın. Çünkü vanaların aynı anda kapanma olasılığıda düşünülmelidir. Maliyet olarak Petek başı. Eca marka toptan alınırsa 25 tl civarı alt ve üst 1 veya 2 lira , malum doların yükselişi... işçilik tabi orasını bilemem. Alınterinin hesabı...
  • murat86_61 M kullanıcısına yanıt
    Fan şart, Kara kazan beton üstüne montaj edilenlerden , Altan bir Fan girişi yaptırın, En az 1000 m3 lük hava üfleyen bir Fan taktırın tabi panosunuda taktıracaksın, istenilen sıcaklığa ulaşıldığında fanı kapatacak...@murat86_61
  • bizim ev 3 daireli ama 1. katın vanası kapalı. sadece 2. ve 3. kat ısıtılıyor. şunu gözlemledim bizim kazanda 44 derece 4 dk 8 sn ayarlarsak 24 saatte 3 torba kömür harcıyor evde 20-22 derece arası oluyor ve tam olarak ısınamıyoruz dışarısı -1 ile -10 arası.

dereceyi 46 ya çıkartıyorum 6 dk 15 sn ayarlıyorum 24 saatte yine 3 torba harcıyor ev 22-24 derece oluyor ve ısınıyoruz.

43 derece ise 5.20 dk 10sn ayarlıyorum dışarısı 3-4 derece 24 saatte harcanan kömür 2-2,25 torba ev 22-24 derece arası oluyor.

gördüğüm kadarıyla bizim ilçedeki yakıcılar kalıplaşmış 3,5 dk 6 sn ayarını ezberlemişler. her kazanda yada her derecede bu ayar tutmuyor.

46 derecede 6 dk 8 sn ayarladım makine 10 kere kömür aldı ve dereceyi vuramadı. Derece yükseldikçe besleme süresi yükselmeli anladığım ve tecrübe ettiğim kadarıyla.
  • Prizmayapı kullanıcısına yanıt
    afrika ve sibirya kömürü arasında kalite farkı gerçekten çok mu? Bizim ilçedeki kömürcüler kömürü izmirden getirtiyor. biz nasıl anlayacağız bu kömürün sibirya mı afrika mı olduğunu? birde çok fazla kömür markası mevcut.karyak-polyak-yılyak-şahyak-mat-atakaş vb...

kendimiz izmirden yada samsundan bir bayiden belli kalorideki fındık kömürü 4-5 arkadaş birleşsek 25 ton bir tırla getirtirsek daha hesaplı olur mu acaba?en azından ilçedeki kömürcüyü aradan çıkartmış oluruz.
  • Bu iş gerçekten biraz toto Loto işi, etki tepkinin ötesine geçemezsiniz, enerji verirseniz sıcaklık alırsınız. Yani ne kadar yüksek kalori o kadar sıcaklık, tabi burada izolasyon etmenlerini kesinlikle yabana atmamak lazım... Benimde geçen sene kömürüm çok iyiydi, bu sene hem kalorisi düşük Hemde curufu fazla. Poşet aynı poşet kömür güya aynı kömür ancak iş yanmaya gelince derecede 3 dereceler ve altına düşünce çıkıyor..
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Eviniz izolasyon durumu nedir? Mantolama varmı kalınlığı nedir ? , camlar ısıcam ? Isıcamların ara boşlukları, argongazı varmı, eski baca delikleri kapalımı? Camların boyutu? pvc,tahtamı, Alüminyummu ? Pencere contalarından hava sızıyormu ? Evin m2 si nedir ? Kuzey cephede çok cam varmı ? Çatıda izolasyon nedir? Çatı tahta karkasmı? Betonmu ? Kapatılan alt daire ile açık olan daireler arası izolasyon nedir? Bakın ilk etapta izolasyondur, kazan sizin evinizin izolasyon kaybına göre performans gösterir, buda size yakıt tasarrufu olarak geri döner... ama 3 torba yakıt gerçekten çok, kendi evim oturma alanı 105 m2 zemin kat. Zemin katta 2 dükkan tabi tüm peteklerde termostatik vanalar var. İşyerleri 20 c derecede sabit, 1, kat daire ve 2 , kat Yükek tavan çatı katı daire 4,5 metre yükseklikte, yani Alman çatıları gibi,

2 daire şu an 26 derece dışarısı şu an -2 derece, sabah 1 torba, akşam 1 torba atıyorum, ancak dediğim gibi izolasyon, örneğin kazan dairem Bodrum'da 1 dükkanın altında, örneğin bacayı evin içerisinden geçirdim, mantolamam 5 cm, camlar pvc ısıcam konfor, çatıda tahta karkas 10 cm knauf şilte + 3 cm strafor + alçıpan. Yani anlayacağınız üzere izolasyon işin başı Kazan'ım 40000 Kcal şu an 53 dereceye ayarlı 1 sm besleme 92 saniye bekleme süresi ayrıca 300 litre böylerim var, kazanı yüksek sıcaklıkta suyu ısıtmak için tutuyorum. Evin içerisini termostatik vanalarla ben istediğim sıcaklığa ayarlıyorum... @liberty_15

• Merhabalar. Termodinamik kati yakit kazanim var. İki tane dubleks daireyi isitiyorum. Bu hafta ilginç bir şekilde kazan suyu sicakliginin yukselmedigini farkettim. Bunun sebebi oncelikle kömür kalitesidir. Kalitesiz kömür ne kadar yansa da isitmiyor. İkinci olarak bekleme ve besleme sureleri cok onemli. Ben 4 saniye besleme, 160 saniye bekleme ile 50 derece sabit sıcaklıkta mukemmel bir sekilde isiniyorum. Hatta su an kazan basinda gozlem yaptim, 7 dakikada bekleme moduna geciyor makina. Yaklaşık 7 dakika bekledikten sonra tekrar yardirmaya devam ediyor.

Dedigim gibi kömür kalitesi, besleme ve bekleme süreleri cok onemli. Saygilar.
  • Dilocrom kullanıcısına yanıt
    İlginize, alakanıza Teşekkür etmek için geciktim kusura bakmayın.
    Anladığım kadarıyla göstergede sirk. pomp. devrede gözüksede onu ayarladı.
  • Arkadaslar Merhaba

3 daire isitiyorum toplam 60.000 lik berussa marka kazan kullaniyorum canakkale bolgesi hava 5 derece

Kazan ayarlari

besleme 5sn

bekleme 4 dakika

fan toplam 6 kademe 5. kademede duruyor

set isi 55 derece

isinmada falan problem yok gayet iyi fakat komurun yanma konusunda suphelerim var sizdende yorum bekliyorum

yerli komur kullaniyorum 4600 kalori 7000 kalori sibirya komuru denedim komurler birbirine yapmismaktan yanmiyor asiri duman cikariyor diye ide ettim

kazan potasi set isiya ulasmis halde fan calismazken asagidaki gibi yani fan uflemiyor durdugu icin

http://i.hizliresim.com/2r8VZO.jpg

Yandiktan sonra cikan komur de asagidaki sekilde acaba bu tam olarak yanmismi

http://i.hizliresim.com/Janyaq.jpg

• unident U kullanıcısına yanıt
    Sibirya 2 tip hocam. 1. Sinif ve 2. Sinif 1. Sinif 8100 kcal digeri ise 6500-7500 arasi. Biz 1.sinif kullanirken komurun kulu cok az ve toz halinde bildigin yanmis odun kulu gibi cikiyodu. Komur bitince fiyattan dolayi 2. Sinif ithal aldik. Komur cogu zaman birlesmis ve birbirine yapismis ve kulude sizinki gibi cikiyor.

Bizim kazani 4dk 5sn ayarlasam tovbe dereceyi vurmaz. Birde 55 derece cok degil mi? 24 saatte kac torba tuketiyorsunuz?

Bizim kazan 70binlik ev uc katli ama iki daire icin calisiyor gunluk 2 torba net gidiyor buda bizim tuketimin cok oldugunu gosteriyor.

Biz ev ici 22-23 derece olacak sekilde kazan 40 derece 4dk 7sn yapiyorum. Ama tuketim fazla ne is anlamadim gitti....
    Bizim sibiryada duman olayi yok. Bir de ithal komurler 2 tip. Afrika ve sibirya. Sibiryanin kalorisi afrikadan daha yuksek. Sibiryada kendi arasinda ikiye ayriliyor. Bizim kaliteli olanin markasi KARYAK ti. Izmirden geliyor. Karbon enerji olarak geciyor. Suan kullandigimiz PASA komur o da SAHIN KOMURE ait.

Seneye kis nasipse 1.kalite komur alacagim tekrar. Ben sizin yerinize olsam izmirden direk ana bayiden yukarida ismini verdigim firmadan alirim hem hesapli olur cunku araya araci girmemis olur.

Ornek vereyim bizim ilcede karyak suan 900-950 tl. Ayni komur 40 km ilerdeki aksehir ilcesinde 750-800 tl. Buradakiler birde indirim yapmiyor kazanmiyoz diye. Bundan dolayi ya aksehirden getirtecegim yada bizim kadar alacak bir apartman bulursam izmirden direkt ana bayiden getirtecegim komuru. 12+12 tonu bir tir rahatlikla getirir. Nakliye maximum 1500 yada 1800 tl olur.Cunku boyle cok cok hesapli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 19 Mart 2017; 10:31:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Sibirya 2 tip hocam. 1. Sinif ve 2. Sinif 1. Sinif 8100 kcal digeri ise 6500-7500 arasi. Biz 1.sinif kullanirken komurun kulu cok az ve toz halinde bildigin yanmis odun kulu gibi cikiyodu. Komur bitince fiyattan dolayi 2. Sinif ithal aldik. Komur cogu zaman birlesmis ve birbirine yapismis ve kulude sizinki gibi cikiyor.

Bizim kazani 4dk 5sn ayarlasam tovbe dereceyi vurmaz. Birde 55 derece cok degil mi? 24 saatte kac torba tuketiyorsunuz?

Bizim kazan 70binlik ev uc katli ama iki daire icin calisiyor gunluk 2 torba net gidiyor buda bizim tuketimin cok oldugunu gosteriyor.

Biz ev ici 22-23 derece olacak sekilde kazan 40 derece 4dk 7sn yapiyorum. Ama tuketim fazla ne is anlamadim gitti....

Merhaba

Bende 3 katli evin 2 katini isitiyorum 24 saatte 3 torba yakiyor. Kis bitecek ben halen bekleme besleme suresini cozemedim.

suan ayarim 3dk bekleme 4sn besleme her turlusunu deniyorum bir turlu randiman alamadim. Cok fazla curuf ve yanmamis

komur cikiyor.

Daha once alkor diye bir marka komur kullandim birbirine kaynak yapar derecesine yapisiyor sari duman falan atiyordu onu iade ettim yerli komur aldim.

Sorunun ne olduguna anlam veremedim.

Sizin suan 4dk bekleme 7sn beslemedemi ayarli?

Hocam yerli komurun kalorisi az. Ben yalvacta ikamet ettigim halde yerli kullanmayi dusunmem. 2.sinif ithal aldigima bile pisman oldum ama dolardan dolayi fiyatlar ve ac gozlu saticilar agiz birligi ettigi icin mecburen 700 tl den sibirya aldim.

Yerli komurun hem kalori hemde dayanma gucu az oldugu icin tuketim fazla olacak. Birde +5 derecede 55 derece bize gore yuksek. Ama evinizde isicam pvc, catida izalasyon vb yalitim yok ise 55 derecede yakmaniz normal derim. Bizim evde isicamli pvc, yutonglu dis duvar ve catidaki betonda strafor var.ayrica mebranli kiremit cati var. Evimiz 3+1 toplam 11 petek var.en az 15 m gelir.

42-43 derecede bile yaksan 4dk 7sn yada 8sn yapiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Hocam yerli komurun kalorisi az. Ben yalvacta ikamet ettigim halde yerli kullanmayi dusunmem. 2.sinif ithal aldigima bile pisman oldum ama dolardan dolayi fiyatlar ve ac gozlu saticilar agiz birligi ettigi icin mecburen 700 tl den sibirya aldim.

Yerli komurun hem kalori hemde dayanma gucu az oldugu icin tuketim fazla olacak. Birde +5 derecede 55 derece bize gore yuksek. Ama evinizde isicam pvc, catida izalasyon vb yalitim yok ise 55 derecede yakmaniz normal derim. Bizim evde isicamli pvc, yutonglu dis duvar ve catidaki betonda strafor var.ayrica mebranli kiremit cati var. Evimiz 3+1 toplam 11 petek var.en az 15 m gelir.

42-43 derecede bile yaksan 4dk 7sn yada 8sn yapiyorum.

izolasyon montalama hersey var kucuk cocuk oldugu icin biraz isiyi yuksek tutuyordum

180 saniye bekleme 5 saniye besleme yaptim. isiyi 50 dereceye indirdim bu seferde resmen yanmamis komur doldu hazne simsiyah

Suan 180 saniye bekleme 3 saniye besleme yaptim isiyida 47 dereceye indirdim. bunker denilen komur haznesinin kapagini actigimda sari bi dumanla karsilasiyorum. curuf gene var ondan kurtulus yok

Derece 45 de bu arada bunkerin komur deposunun kapagi acinca sari duman neden olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unident -- 20 Mart 2017; 4:30:42 >

• Termodinamik 60 lık otomatik kazan 150 sn 7 sn yapıyorum ama derece 37 üstüne çıkmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    besleme suresini artirmayi deneyiniz. kac daire isitilacak?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.