Şimdi Ara

Sıcaklığı yükselmeyen kalorifer kazanı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
10
Favori
129.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: liberty_15

besleme suresini artirmayi deneyiniz. kac daire isitilacak?

2 daire var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    İzmir'de mustakil 3 katlı evimizde yaklaşık 12 senedir Termodinamik EKY/S 60 kullanıyoruz. Her senemiz mücadele ile geçti. Tüteme, ısıtmama, kömürün yanamaması.

Bu seneki afrika rus karışık kullanıyoruz, problemimiz kömürün inanılmaz is yapması. resimde de göreceğiniz gibi üst kısımdaki alev yuvaları tamamen tıkandı ve bu durumda da stoker'den duman çıkıyor.

Geçen senelerde ayda bir yaptığımız büyük bakımı bu sene 1 haftayı geçirirsek stokerden tüteme oluyor..

Sıcaklığı yükselmeyen kalorifer kazanı

• bizimde bir sorunumuz var yanlış yere yazıyorsam şimdiden özür dilerim tekirdağ şarköyden yazıyorum mütahitin koymuş olduğu kazan termoakım bu kazan sürekli arıza yapıyor fabrikasını arıyoruz çözüm yok şarköydeki yetkili servis telefonları açmıyor bizim kazan ısınmıyor sıcaklığı yükselmiyor 37 dereceye gelince pompa devreye giriyor sisteme sıcak su basmaya başlıyor 6,7 dakikada 32lere düşüyor 32de pompa kapatıyor düşme 26 lara kadar geriliyor petekler buz gibi boşuna kömür yanıyor sıcaklık yok kazanın çalışma değerleride şöyle sıcaklık ayarı 55 besleme ayarı 130 .. 8 fan 5te çalışıyor sistemde dolaşan su basınçı 3 8 dairelik bir bina kazanın yanması gayet normal elezyon harızalı dediler söktüler ama sorun yine devam ediyor üşüyoruz binada çocuklar var yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyoruz şimdiden teşekkür ederim
  • Dilocrom kullanıcısına yanıt
    Ustam 12 daire 5 katlı bina 160.000 lik kazan saniyelerini yazayim sana 146 bekleme 8 saniye besleme fan 4 de ama neden de 49 dan yukarı çıkmıyor kömür ise 6400 ile 7000 arası diyor binamız yeni 2 yıl oldu kazan da öyle herşeyi denedim olmuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    140 bekleme 5 besleme.yaptim gene aynı oldu 49 oldu aradan bir saat geçti dereceye aşağıya indi birdaha çıkma di kömür ithal ustam.yartim lazim

• metciii M kullanıcısına yanıt
    Ustam skintim.buyuk balikesrde yaşıyoruz 12 daire 5 katlı bina 160.000 lik kazan kömür ithal 6400 ile 7000 arası gösteriyor yazılarınızdan. Ornek alarak bende 130 ile 140 bekleme besleme ise 4 yaptım 5 yaptım 7 yaptım 8 yaptım dereceyi 51 oldu 1 saatte daha önce 240 saniye ye 15 'di 57 derece olurdu ama 5 çuval yanmamış kömür alırdım hazneden şimdi ne yapmam lazım yartim lütfen

• zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Ustam bana bi yartim etin cürüm.cok oluyor 180 saniye bekleme 9 saniye besleme yapiyom kömür de yığılma oluyor kömür 6700 ile 7000 kalori li 5 katlı bina 12 daire 9 saniye beklemeyi 8 yaptım 6 ya kadar düşürdum ama bu seferde derece 48 'den yukarı çıkmıyor yartim lazim

Ustam bana da bi yartim.edin derece yükselemiyor 12 daire 160.000 lik kazan 140 saniye 6 yaptım derece 48 'den yukarı çıkmıyor 150 ye 7 yaptım 160 a 8 yaptım gene yok şuan 180 bekleme 9 besleme yaptım.gene yok 48 'den yukarı çıkmıyor kazanı yeni temizledim dağ gibi de cüruf oluyor yartim.ederseniz sevinirim

• Fath12222 F kullanıcısına yanıt
    160.000 lik kazan için yaptığınız yakıt besleme yetersiz bana göre. İthal kömür kullanıyorsanız 100 sn 10 sn besleme ayarlayın. Bir de öyle deneyin. Yok yerli kömür kullanıyorsanız 100sn 16 sn besleme ayarlayın.

Baca temizliği ve kazan arkasındaki harbi çekilipte kurumların biriktiği yer temizdir diye düşünüyorum.

• Ustam 100 ile 10 yaptım olan kömürü yakmadan atiyor 5 çuval yanmamış aldım şuan 170 bekleme 11 besleme yaptım derece hep aynı 45 de yada 47 3 saatte karistirmasam yığılıyor cüruf çok oluyor denemedigim formül kalmadı nerdeyse kömür ithal

• Ustam 100 ile 10 yaptım olan kömürü yakmadan atiyor 5 çuval yanmamış aldım şuan 170 bekleme 11 besleme yaptım derece hep aynı 45 de yada 47 3 saatte karistirmasam yığılıyor cüruf çok oluyor denemedigim formül kalmadı nerdeyse kömür ithal

Sıcaklığı yükselmeyen kalorifer kazanı

• liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba 120 mt2 16 mt petekli 40 binlik baymak stokerli kazanım var kömür kullanmadan önce odunla yakıyorduk şu anda kömür kullanımına geçeceğim 4800 kalori yerli kömür aldım denemek için odunla yakarken 7 saat civarı 60 derecede yakıyordum kömür ile 52 derece için gündüz gece 48 derece ayarlayacak şekilde besleme bekleme sürelerini nasıl yapayım

• Arkadaşlar Çanakkale ilinde oturuyorum. 3 senedir termodinamik 125000 lik otomatik kazan kullanıyoruz. Sıcaklık şu anda 3 5 derecelere en düşük. Biz genelde 40 41 derecede yakıyoruz. 6 daire var ikisi dublex. Kömürümüz 6500 7000 kalorilik ithal kömür. 3 senedir 4 dakikaya 6-7 saniyede yakıyoruz. Ama kime sorsak toplamda çok kömür tükettigimizi söylüyorlar. Acaba 40 41 derece için en uygun besleme ve bekleme süresi ne olabilir. Dışarı sıcaklığı 0 ile 10 derece arasında olduğunda. Birde makina ne kadar hızlı beklemeye geçerse daha iyi değil mi? Az kömür verdirip yavaş yavaş sıcaklığı artırmak mi daha iyi. Yardımcı olursanız sevinirim.

• 110m2 müstakil ev, mantolama yok etrafında ev yok, 10 m petek ve 140 cm havlu pen takılı

40 binlik termodinamik kazan sıcaklık 48 derece, besleme 2 sn, bekleme 140 sn, fan 6

oda sıcaklığım 23 derece ayarlarım normal mi 3 gündür yakıyorum yeni bağlattım.

1,5 torba kömür yaktı günlük, besleme ve bekleme süreleri normal mi tavsiyelerinizi alabilirim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.