Şimdi Ara

Sıcaklık değerleri normal mi? (SS'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şunuda belirteyim; ister sıvı ister hava soğutma olsun PC sıcaklığın oda sıcaklığının altına düşmesi çok zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tekrar merhabalar, arkadaşlar aida64 ile ss almamı istedi ve hemen indirip kurdum şu anda sıcaklık değerleri aşağıdaki gibidir.herhalde hw monitör programında problem var.
     Sıcaklık değerleri normal mi? (SS'li)
  • trapped under ice kullanıcısına yanıt
    değerler gayet stabil
  • Allahım kitabıma sonuçlar süper
    Allah aşkına oda sıcaklığın kaç?

• hazır kurmuşken işlemciyi de 20 dk test ettim.ss aşağıda.(oda sıcaklığı 18 derece) herhalde kasada önde 2 üstte 2 ve arkada 1 adet 12 cm fan olması durumu oldukça etkiliyor.
     Sıcaklık değerleri normal mi? (SS'li)
  • Hmm oda sıcaklığı 18c ise gayet normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Hmm oda sıcaklığı 18c ise gayet normal.

en başından beri benim kafama takılan iki farklı programın neden böyle farklı sonuçlar verdiğidir.yani et6 ile aida64 ve hatta biostaki değerler aynı iken hw monitör neden bu kadar düşük gösteriyor?
  • trapped under ice kullanıcısına yanıt
    Test programlarında da olduğu gibi bazı programlar kesinlikle doğru sonuç vermez.

Mesela Valley Benchmark ile test edin kartın anlık sıcaklıklarını görürsünüz.
    Bende Valley Bench.doğru sıcaklık gösteriyor.

• quote:

Test programlarında da olduğu gibi bazı programlar kesinlikle doğru sonuç vermez.

Mesela Valley Benchmark ile test edin kartın anlık sıcaklıklarını görürsünüz.
    Bende Valley Bench.doğru sıcaklık gösteriyor.

yardımlarınız için teşekkürler
  • TMPIN1 işlemci sıcaklığı TMPIN2 işlemci çekirdek sıcaklığı arkadaşlar yani arkadaşın işlemcisi boşta 30 derece olmuş normal.TMPIN2 ile tempatures yazan yer aynı oluyor veya bir derece fark oluyor sürekli.Yani işlemcinin altındaki tempatures yazan sadece çekirdek sıcaklığı siz TMPIN1'e bakın.Ben bu konuyu çok araştırmıştım bir ara kafayı yiycektim benimde çekirdek sıcaklığı bazen 7 dereceye düşüyor ama işemci 30 civarı en düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalupa1907

TMPIN1 işlemci sıcaklığı TMPIN2 işlemci çekirdek sıcaklığı arkadaşlar yani arkadaşın işlemcisi boşta 30 derece olmuş normal.TMPIN2 ile tempatures yazan yer aynı oluyor veya bir derece fark oluyor sürekli.Yani işlemcinin altındaki tempatures yazan sadece çekirdek sıcaklığı siz TMPIN1'e bakın.Ben bu konuyu çok araştırmıştım bir ara kafayı yiycektim benimde çekirdek sıcaklığı bazen 7 dereceye düşüyor ama işemci 30 civarı en düşük.

hmm yani sonuç olarak cpu sıcaklık değerleri boşta ve stres altında ki değerleri normal diyorsunuz.benim 9 derece gördüğüm işlemci sıcaklığı ise çekirdek sıcaklığı oluyor o zaman.doğru mu?
  • Aynen öyle sıcaklık değerleri normal sorun yok.O senin gördüğün 9 derece ilsemci çekirdeği asıl islemci sicakligi tmpin1 olan.

• Bakın kesin ve net olarak; Sizin Sıcaklıklar normalin altında, o da oda sıcaklığının 18c olmasından kaynaklı.

Sizin Anakart 23c
    Kuzey köprüsü 28c
    işlemci 26c

• quote:

Bakın kesin ve net olarak; Sizin Sıcaklıklar normalin altında, o da oda sıcaklığının 18c olmasından kaynaklı.

Sizin Anakart 23c
    Kuzey köprüsü 28c
    işlemci 26c

Kesinlikle değerler çok iyi bencede
  • quote:

Bakın kesin ve net olarak; Sizin Sıcaklıklar normalin altında, o da oda sıcaklığının 18c olmasından kaynaklı.

Sizin Anakart 23c
    Kuzey köprüsü 28c
    işlemci 26c

Sıcaklık düşük olsun zaten amaç o .önemli olan sıcaklığın yanlış ölçülmesi sonucu düşük sıcaklık olmaması. Yani kendi adıma endişelenecek bir şey yok. Anlaşılan işlemcim olması gerekenden daha serin çalışıyor. Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çekirdek sıcaklıkları 9C
    Ortalama olarak 25-30C aralığındadır.Yani normal.
  • Bence gayet iyi sıcaklık değerleri tabi doğru ölçüyosa bendeki 4570 bundan çok daha fazla ısınıyo itx kasanın azizliği tabi

• quote:

Mümkünse Aida64 ile çeker misiniz?
    Bana göre en doğru sonucu Aida64 gösteriyor.

sicaklik degerlerini HWMonitor ile olcuyordum uzun zamandir. Kasa degistim fanlar ekledim 4-5 derece fark etti. Ancak sizin mesajinizdan sonra aida64 ile HW arasinda dunya fark var. Simdi bunlardan hangisi guvenilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

quote:

sicaklik degerlerini HWMonitor ile olcuyordum uzun zamandir. Kasa degistim fanlar ekledim 4-5 derece fark etti. Ancak sizin mesajinizdan sonra aida64 ile HW arasinda dunya fark var. Simdi bunlardan hangisi guvenilir?

Bazen Aida64 te yanılıyor olsa da Benim tek güvendiğim Aida64'tür.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

quote:

Bazen Aida64 te yanılıyor olsa da Benim tek güvendiğim Aida64'tür.

HW`de 70 civari olan degerler Aida64`de max 48

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.