Bildirim
Sıcaklık Sensörü Önerisi
Amazon.com.tr: adidas Ürünlerinde Sepette %20 promosyon
https://www.amazon.com.tr/promotion/psp/A3W37UPZCRUOVB
5 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
fe-const termokupl piyasada J tipi diye geçiyor sanırım
ama direk ADC ye bağlanmaz araya kuvvetlendirici koyman gerekir -
Bu kadar yüksek sıcaklık ölçümünü nerede kullanacaksınız acaba?
Sorunuza gelecek olursak standart sensörler ile bu sıcaklık ölçülemez.DS18B20 - LM35 - TMP36 vs. bu sensörler en fazla 150C ölçerler fakat hassastırlar.Siz çok fazla bir aralık istiyorsunuz o zaman işinizi görecek en iyi sensörler,Termokupl olacaktır.
Termokupl yani ısıl çift iki farklı iletkenin gerilim-sıcaklık farkı orantısından yola çıkılarak ölçüm yapılır.Bu denli yüksek seviyelerde ölçümü sadece ısılçiftler yapabilir,çünkü ölçüm aralığı -200 santigrat derece ila +1000 santigrat derece arasındadır.Fakat hata payı diğer sensörlerden daha yüksektir.
K tipi 1 metre - 500C Termokupl : Thermocouple Type-K Glass Braid Insulated - K
Arduino'ya çevirici olarak kullanabileceğiniz Termokupl amplifikatörü : THERMOCOUPLE AMPLIFIER WITH 1-WIRE BREAKOUT BOARD - MAX31850K
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 Kisiye Saldirdim -- 25 Kasım 2014; 21:57:04 >
-
Hocamız bir proje verdi onun için gerekiyor.
Yaklaşık 300C'ye kadar sıcaklığı artan 1 metre uzunluğundaki resistansı 5cm aralıklarla ölçeceğiz. Arduino veya başka bir microprocessor kullanacağız. Ben arduino'u tercih ettim daha önce de kullandığım için.
Ek olarak, ölçtüğümüz değerleri MATLAB'da real-time olarak işleyeceğiz.
Teşekkür ederim fikirleriniz için. PT100 diye bir sensor buldum şurada
Bunun hakkında bir fikriniz var mı acaba?
Amplifierı herhangi bir türk firmada bulabilir miyim sizce ? Dışardan getirtecek kadar zamanım yok da :(
edit: Az önce profilinize baktım. Siz de Ankara'da yaşıyormuşsunuz. Ankarada elden satın alabileceğim bir yer var mıdır acaba ?
Şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruközalp -- 1 Aralık 2014; 23:44:31 >
-
Hocam Ankarada Ulusta kolayca bulursunuz Termokuplu ama sorun şu ki termokuplu direk bağlayamazsınız içinde transduser yok.Yani işleyici.Ek olarak termokupl kontrol kartı gerek.Yarın biraz araştırayım Turkiyede vardır elbet. Bulursam link atarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam şunu buldum Türkiye'de hatta Ankara'da sizce fiyatı pahalı mı acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruközalp -- 2 Aralık 2014; 1:14:11 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X