Şimdi Ara

Araç için ısı ölçer (termometre) yapan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım için termometre yapmak istiyorum,

ancak hem iç hemde dışarının hava sıcaklığını ölçerken aynı zamanda da motorun hararetini ölçmesini istiyorum.(aracımda hararet göstergesi yok.)

yani üç satırlı bir display de
    motor sıcaklığı .... derece
    dış ortam sıcaklığı .... derece
    iç ortam sıcaklığı ... derece olarak göstermeli.

bu tür bir ısı ölçer içi şema gerekli yada ben yaptım/yaparım diyenler varsa maliyeti ne kadar olur ayrıntılı fotolarını buraya koyarsa ücreti karşılığında alabilirim.

ısı ölçerin dış görünüşü, displayin görünüşü,(display TR olacak) bağlantıların nereye ve nasıl yapıldığını gösteren foto, bilhassa motor hararetini görmek için yapılan bağlantı. (araç imzamdaki araçtır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 30 Ocak 2010; 17:29:47 >

• istediginiz projeyi yaparım özelden yazınız,

kolaygelsin
  • p.m attım,

başka arkadaşlarında tekliflerini bekliyorum
  • http://www.hepsiburada.com/dreamcar-ic-dis-dijital-termometre-buyuk-ekran-28076/productDetails.aspx?categoryid=264097&productid=otev28076

KDV Dahil 15,99 TL
    Havale ile 15,35 TL

quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

istediginiz projeyi yaparım özelden yazınız,

kolaygelsin

Slm ,

Yapacagım Projeyi kısaca İzah edeyim,

1-Araç Motor Isı kontrolu yapılacak ve ısı set aralıgı olacak, yani Siz Araç motorunun Fanını kaçta açmak istiyorsanız Lcd'nın menüsüne gireceksiniz buraya Alt set degerini ve üst set degerini gireceksiniz ,örnek verecek olursam ,
    en ideal Motor çalışma sıcaklığı 90 -110 derecedir ,

90 derece alt limit 110 derece üst limit olarak ayarlayıp set edeceksiniz ve çıkacaksınız,
    şimdi aracınız eğer 110.1 dereceye çıkarsa Direk Fanı Çalıştıracak ve ısı 89.9 dereceye düştüğünde ise Fan duracaktır ,çalışma döngüsü böyle olacaktır,

2-İç ısı ve dış ısı Lcd ekranda gösterilecek

4-Mavi Lcd ekran kullanılacak

bu Projenin Fiyatı 600tl dir

pazarlık yapılmak üzere verilen fiyat degildir olmuyorsa yaptırmasınız tanışmış olduk en azından sorun degil ,

kolaygelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 2 Şubat 2010; 21:44:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muzo86

http://www.hepsiburada.com/dreamcar-ic-dis-dijital-termometre-buyuk-ekran-28076/productDetails.aspx?categoryid=264097&productid=otev28076

KDV Dahil 15,99 TL
    Havale ile 15,35 TL

quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

istediginiz projeyi yaparım özelden yazınız,

kolaygelsin

Slm ,

Yapacagım Projeyi kısaca İzah edeyim,

1-Araç Motor Isı kontrolu yapılacak ve ısı set aralıgı olacak, yani Siz Araç motorunun Fanını kaçta açmak istiyorsanız Lcd'nın menüsüne gireceksiniz buraya Alt set degerini ve üst set degerini gireceksiniz ,örnek verecek olursam ,
    en ideal Motor çalışma sıcaklığı 90 -110 derecedir ,

90 derece alt limit 110 derece üst limit olarak ayarlayıp set edeceksiniz ve çıkacaksınız,
    şimdi aracınız eğer 110.1 dereceye çıkarsa Direk Fanı Çalıştıracak ve ısı 89.9 dereceye düştüğünde ise Fan duracaktır ,çalışma döngüsü böyle olacaktır,

2-İç ısı ve dış ısı Lcd ekranda gösterilecek

4-Mavi Lcd ekran kullanılacak

bu Projenin Fiyatı 600tl dir

pazarlık yapılmak üzere verilen fiyat degildir olmuyorsa yaptırmasınız tanışmış olduk en azından sorun degil ,

kolaygelsin

• pille yada çakmak girişie takılanlardan olmayacak...

hem iç hem dış sıcaklığı gösterecek...

hem ışıklı olacak yada gece aydınlatmalarına bağlanabilecek ki aydınlatma açıldığında

o da otomatik ışığını yakacak. gecede sorunsuz okunur olacak.

yapılabilirmi_?

yada harici tv bağlansa ekran olrak o tv ekranı kullanılmadığında otomatik gösterecek şekilde yaıplabilirmiki_???

saygılar.
  • bu devrenin bir benzerini kendim arabamda kullanıyorum

pic16f628 le düzdüğüm devremde iç dış sıcaklık devir bilgisi ve saat okuyabiliyorum altta gördüğünüz 3 tane tuşun en sağdakiyle devir yenileme hızını orta ve soldaki düğmelerle saat ayarını saat ayarı yapmadığım zamanda da artı tuşuyla iç ve dış sıcaklığı gösteren satırda devir bilgisinin animasyonlu gösterimine geçiş için ekran formatını ayarlayabiliyorum bu devrede 16f628 in bir bacağı boşta ve istenirse o bacağa da motor sıcaklık sensörü bağlanabilir sanırım programını yazan abimiz onun için de ayrı program yazmıştı motor sıcaklığı niye bu kadar önemli hocam sıcaklık göstergeniz yok mu arabanızda?
    hepsiburada.com da satılan devre gerçekten ucuz ve teferruatlıymış ufak bi maliyet hesabı çıkarayım 2x sensör=6 tl, 10tl 2x16 alfanumerik lcd elran, 4 tl pic-ana entegre- , plaket çevresel elemanlar vs o da 4 tl diyelim sıcaklık sensörü aktarımı için blandajlı kablo ona da 4 tl dersek 28tl falan ediyor ki bence hepsiburada daki kadar da gösterişli olmaz sadece kendiniz düzmüş olursunuz benim devrenin bana maliyeti -yaktığım lcd, picler ve tüp parası dahil- 90 ı bulmuştur
    bu işlerle uğraşmak çok elenceli ve bi o kadar yorucudur google da aratırsanız ete nin 11 derslik pic programlama kitabı var ve piyasada da benim kullandığım pic16f84 ve 16x2 alfanumerik lcd yi bulmak mümkün biraz araştırarak çok deneyim elde edebilirsiniz kimseye yaptırmayın ya da hazır alacaksanız da hepsiburada.com daki gayet makul
    kolay gele...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @zoptrik, hocam arabanın motor devrini nasıl okudunuz?
  • diströbitör kapağındaki hall sensör çıkışından pulse aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.