Şimdi Ara

Sid Meier's Pirates! yama istek ve gerekli araçlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevirmek isteyen kişiler için topladığım bilgileri paylaşmak istedim. Öncelikle bu oyunun içerisinde dil seçmek için bir seçenek bulunmuyor. Eskiden oyunda birden fazla dil desteği varken şuanda bu dillerin hepsi kalkmış ve sadece İngilizce seçeneği kalmış durumda. Eskiden birden fazla dil seçeneği varken ise oyun bilgisayarda kurulurken bulunulan bölgeyi tespit ediyor ve ona göre dilini kendi ayarlıyor. Dili değiştirmenin tek yolu ise Denetim Masası> Saat ve Bölge> Bölge > Biçim kısmından olmasını değişmesini istediğiniz dilin bölgesini seçmek. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmadan direkt oyuna girebilirsiniz. Eskiden bu gibi sorunlardan oyuncular şikayet etmeye başlayınca sadece tek bir dile indirmişler dil desteğini. (Bu sorunu çözmek için baya bir araştırdım.) Şu anda oyunu Steam'den indirdiğinizde sadece İngilizce versiyonu ile kuruluyor. Bu yüzdende oyunun eski versiyonlarından birini indirip eski dil dosyalarını oradan almamız gerekiyor. Çok gariptir ki direkt oyunun bu dil dosyasında çeviri yapıp orijinal dosyanın yerine koyduğunuzda dahi oyun içine girdiğinizde hala İngilizce olduğunu göreceksiniz. Burada yine Bölge seçimi devreye giriyor. Denetim masası saat ve bölgeden, bölgeyi İngilizce (Birleşik Krallık) yapıp tekrar girdiğinizde sorun çözülüyor.

Aşağıda bu bahsettiğim dil dosyasının ve çeviri araçlarının bulunduğu bir arşiv linki de bırakacağım. PakBuild programı FPK uzantılı dil dosyamızı çıkartmaya veya paketlemeye yarıyor. Çıkarttığımızda içeriğinde str_eng.str adlı oyun içi diyalogları vb. barındıran dosyamız mevcut. Bu dosyayı str_text_export_import arşivindeki programlarla text dosyasına çevirip düzenleyip geri çevirebiliyoruz. (EK bilgi: lang0.FPK'yı export ettik ve lang0 klasörümüzdeki str dosyasını texte çevirip düzenleyip yeniden str dosyası yaptık diyelim. Bu düzenlenmiş lang0 klasörümüzü yeniden FPK dosyasına paketlememize gerek kalmıyor. Oyunun ana klasöründeki Assets klasörüne lang0 klasörümüzü atıyoruz ve oradaki orijinal lang0.FPK dosyasını siliyoruz oyun yine de bu klasörümüzü algılıyor. (Tabii ki bilgisayarımızdan bölge ayarlarımızı değiştirirsek.)

Evet beyler hayırlı günler :D

Dosyalar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nimmf13 -- 8 Temmuz 2022; 8:58:21 >

• Ben oyunun büyük bi bölümünü çevirdim fakat konuşma dosyalarını bulamıyorum. Ayrıca şehirlere girince gelen menünün de dosyasını bulamadım. str dosyasını export ediyorum ama 3-4 satırlık bi cümle dışında bir şey yok içerisinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.