Şimdi Ara

// SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI // (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.280
Cevap
2
Favori
447.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siemens sxg75 alan varsa biraz özelliklerinden bahsedebilirmi.

artı ve eksileri nelerdir.

temmuz gibi bende alacağım bu telefonu. lütfen yardım
  • Arkadaşlar telefonu dün gittim bir bayiide sim kart takarak inceledim.Telefon maalesef fıs çıktı aşağıda nedenleri.

Kamera çekiminde 5 dk sınır ve çöz sx1 ile aynı çekim yaparken 240x320 değil sanki 128x128 ekran kullanıyorsun.

kamera 2 mp ama yine foto çekerken tam ekran yatay ben yapamadım olduğunu zannetmiyorum.

pdf viewer doc viewer soran arkadaş vardı yazılım(doc veya pdf ten biri diğeri siemens görünüyor)zesium tarafından yazılmış internetten bakabilir.

Alman sitesinde sxg75'in chipsetine baktım MSM6250 qualcomm diye bir firma yapıyor özelliklerine baktım.

http://www.umtschips.com/products/msm6250_chipset_solution.jsp

Supports WCDMA and GSM/GPRS networks
    ARM926EJ-S™ microprocessor core with memory management unit (MMU)
    QDSP4000™ high-performance digital signal processors (DSP)
    ARM® Jazelle™ Java® hardware acceleration
    Support for BREW® and Java applications
    Qcamera™: Up to 1.3 megapixel digital images
    Qtv™: Playback at 15 fps QCIF
    Qcamcorder™: Record at 15 fps QCIF
    Q3Dimension™: Up to 50k 3D triangles/second, and 400k depth-tested, textured and 1M depth-tested, shaded 3D pixels/second fill rate
    gpsOne® position-location assisted-GPS (A-GPS) solution
    Digital audio support for MP3/AAC/aacPlus™
    Integrated Bluetooth® baseband processor support

Bu özelliklere bakarak şu yorumları getiriyorum
    1-kamera çekim özellikleri yukarıdakinin aynısı ama foto çekim yukarıda 1.3 yazıyor
    eğer siemens extra özel bir yazılım yazmadı ise bence bu telefon 1.3mp enterpolasyon yöntemi ile 2 mp yapmışlar.
    2-Telefonu incelediğimde ekran 320x240 olmasına rağmen bu özelliği bence tam kullanamıyor sebebi bu chipset brew diye birplatformu destekliyor
    ve kendi ui(user interface-kullanıcı arayüzü) var ama siemens kendi arayuzunu kullanmış bu şu demek bu telin piyasaya çıkması geç olmuş ve siemens
    düşük ekran çöz sistemi buna adapte etmiş ve yine söylüyorum piyasaya çıkması geç olduğu için kamerayı 2 mp yazılım ile çıkarılmış olabilir.
    3-Bence bu telefon sadece ve sadece gps ve yazılım yazmak için alınabilir yoksa gerçekten menu sistemi ve kamera çekimi teli bitirmiş.
    4- ama hakkını yemeyeyim fotoları tam ekran izleyebiliyorsun ve ekran kalitesi mükemmel.
    5- yanında verilen 1 gb karta takılmayın fiyatı 60 ytl anca.

SON YORUM
    Bu telefon umts ve gps haritaları olan avrupa için tasarlanmış umts ve TÜRKİYE haritası olmayan bizleri bozar.
    bence bu telefon yerine ekran çöz buna göre düşük(gerçi sxg75de 320x240 ama ikon ve yazılar devasa) olan 3250 bence daha iyi gibi geldi.Hiç olmazsa
    satarken nokia para ediyor siemens alan satan yok aldınmı unutacan.
    Ama ben miniopera ile 320x240 ekranda sorf yapcam, maillerime bakacam ve 2mp(1.3 olabilir) kamera ile resim çeksem,radyo ve mp3 dinlesem
    tel menusu beni ilgilendirmez diyorsanız telefon alınabilir.

EĞER ACELENİZ YOKSA bu siemensin geçiş telefonu bence s88 gibi veya nokia n92 gibi serilerin piyasaya çıkmasını bekleyin
    Belki 200 daha fazla verip 3 mp sınırsız videokayıt tel alınabilir(video kayıt 640x480 hemde). Yada dün teknosada sordum n70'in fiyatı bir gece 75 ytl düşmüş
    biraz bekleyip oda alınabilir veya w900i de beklenebilir fazla değil 2-3 ay sonra piyasa değişeceğe benziyor.

Lütfen yorum belirtin.paylaşalım.

• Telefona başta hasta olup şu an almaktan vazgeçen biri olarak şunu demek istiyorum eğer bu telefonda video çekimi sınırsız çöz yüksek olsaydı ve
    foto çekerken tam yatay ekran kullanılabilseydi kesinlikle alınırDI.
  • quote:

Orjinalden alıntı: curgan

Telefona başta hasta olup şu an almaktan vazgeçen biri olarak şunu demek istiyorum eğer bu telefonda video çekimi sınırsız çöz yüksek olsaydı ve
    foto çekerken tam yatay ekran kullanılabilseydi kesinlikle alınırDI.
    arkadaşım yorumların için çok saol da ben siemens x1 kullandım çok da menmun olmadım bayağı pahalı almışdım verdiğim paraya yazık oldu yüzeysel olarakmı incelediin yoksa derinliklerine girdinmi özellik olarak acaba alarm kişi adına resimli ton birde uyarıcı tonlara günlük haftalık vs ton atamasında mp3 ekleniyormu birde hoporlordan dışa ses sevyesi nasıl yüksekmiw800 kadar resim çekerken kaç zomu var bu sorularımı aydınlatırsan bende elime alıp bataryayı bıle takmadan inceledim biraz büyük geldi elime ama fiyatına bakarsak uygun geliyor hemen alacağım ama x1 beni korkuttu yinede alan arkadaşım olursa yorumlarından sonra karar vereceğim

• Ben aldım bu telefondan. MP3'leri çalarken arka planda bozuk sesler çıkıyor. Benim yüklediğim MP3 lerden mi kaynaklanıyor yoksa telefondanmı anlayamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: curgan

Arkadaşlar telefonu dün gittim bir bayiide sim kart takarak inceledim.Telefon maalesef fıs çıktı
    Lütfen yorum belirtin.paylaşalım.

Baba telefonu resmen harcamışsın.

Kurt düştü içime şimdi.

Hele bekleyelim.

• Arkadaşlar Merhaba,

Ben Mobil telefon sektöründe 15 yıldır çalışıyorum. Yüzlerce model telefonu inceleme fırsatı buldum. Elimde olan SXG75 4-5 gündür inceleyip çoğu fonksyonunu demedim. Bu telefon, öyle telefoncuda eline alıp da 10-15 dakika incelenip yorum yapılacak bir telefon değil. Yani 4-5 gündür inceleyipte hala yeni fonksyonların keşvede bildiğim bir telefon.

Amacınız 1 saatte fonksyonlarını çözüp tatmin olacağınız bir telefon almaksa Nokia 3310 alıp geçin.....

Telefon Hakkındaki Kısa Yorumum:" Teknoloji düşkünleri için, tam anlamıyla devrim yaratacak bir telefon"

Daha önce SX1 kullanıp ağzı yananlar:" Bu telefonun SX1 ile hiçbir ilgisi yok yazılımı çok yüksek güvenlikli yapılmış. Kesinlikle SX1 ile kıyaslamayın lütfen."

Şimdi sizlere telefonun artılarını ve eksilerini sunacağım.
    (Artıları çok çok fazla eksilerini keşfetmekde bir hayli zor bence)

Diğer telefonlara göre artı özellikleri.

1- Manuel olarak GPS verilerini kullanabileceğiniz tek telefon.
    Evet bazı arkadaşların harita bilgisi olmasada GPS koordinat bilgilerini telefon ekranından realtime olarak görebiliyorsunuz. 0,2 Saniye hızında koordinat bilgilerini tazeleyip ekrana getiriyor...
    Bununlada kalmayıp, Gerçek Kuzey yönünü hareket halindeyken göstere biliyor. Bu fonksyonun diğer puslası bulunan (Nokia) telefonlardan farkı. Manyetik pusula kullanmıyor. Yön bilgisini GPS uydularından sağlıyor. Bunun avantajı: Manyetik etkenlerden etkilenmeyip gerçek kuzey yönünü gösterebiliyor. GPS pusulanın dez avatajıda yok değil... Bu da kapalı mekanlarda çalışamıyor.. GPS verileni uydulardan alabilmesi için açık mekanda olması gerekiyor....(Korkmayın araç içinde GPS uydularını görüp veri alabiliyor..)
    Koordinat ve pusula bilgisi haricinde Hız bilgiside vereriyor..
    Yanlış duymadınız.. Aracınızın kaç kilometre hızla gittiğini görebiliyorsunuz.. Hız göstergesi inanın çok kararlı çalışıyor..
    GPS sisteminde beni bukadarı tatmin etti gerçekten birde aradığım Altimetreydi (Yükseklik göstergesi) fakat ne yazıkki yok.. :-)
    Yine de pes etmeyip o fonksyonunuda yakında keşfede bilirim. Çünkü telefonun kutusu içinde verilen CD sini bilgisayarınıza kurduğunuz zaman Bilgisayarınızda yeni bir COM port yaratıyor .. Bunun adıda "Siemens NMAE device (com2) şeklinde...
    Bu ne demek diye sorarsanız... Telefonu normal bir GPS alıcısı olarak PC nize bağlayıp serial GPS olarak kullana biliyorsunuz.. Biraz daha açarsak.. PC ler için piyasada bulunanbir çok GPS programını kullana biliyorsunuz.. Cihazınızda türkiye haritası olmasada Google earth gibi programlara telefonu tanıtmakta mümkün olabilecek gibi görünüyor..(Google earth in paralı versyonu GPS desteklediği için ne yazıkki deneyemedim.) Bunun dışında program yazılımcı arkadaşlar standart GPS komutlarını kullanan kendil ihtiyaçlarına yönelik harika yazılımlar yapabilirler.

2- Telfonun MP3 çalıcısı çok iyi ses kalitesi de muhteşem.. Bir arkadaşın dediği gibi arka fondan başka sesler gelmiyor.. O arkadaşın yüklediği MP3 dosyası bozuk muhtemelen. MP3 ün yanında yeni çığır açacak en az MP3 kadar kaliteli ses veren ve boyut olrak MP3 ten %30 daha az yer kaplayan AAC formatınıda destekleyen Medya Playeri mevcut.. Yine diğer Med ya çalıcılı telefonlara göre olan önemli bir özelliğide kendiniz için özel bir çok play list oluşturmanız mümkün.

3- Radyosu- Ses kalitesi ve çekimi çok iyi RDS inin de bulunması kaymaklı ekmek kadayıfı...

4- İlk kullandığım zaman larda "Tüh keşke aynı anda hem MP3 dinleyeyim hemde GPS verilerini göreyim" demiştim. Bunuda telefonda keşfettim .. Telefonun üzerinde bulunan özel bir tuş sayeside MP3 player gibi bir uygulama çalışırken başka bir uygulamayıda aynı anda açabiliyorsunuz. Araçıma taktığım teypgirişinden yaptığım bağlantı sayesinde seyahat sırasında hem 1 GB lık müzklerimi aracın müzik sisteminden dinleyip hemde GPS verilerini görebiliyorum. Bu sırada görüşmede gelirse yine hans free olarak görüşmemi yapıp müziğe ve GPS e kaldığı yerden devam mümkün..

5- Telefonda yine hoşbir özellik var buda "Çevrim dışı mod" da da çalışabiliyor. Bu ne demek? Örneğin otobüsle seyahat ederken telefonun alıcı verici fonksyonlarını kapatıp (Çevrim dışı moda alıp) İster MP3 dinliyorsunuz ister GPS verilerini görüyorsunuz. İster oyun gibi işlemleri yapabiliyorsunuz. Size düşen; Oto büs muavini "Abi telefon kullanmak yasak" desede siz ona çevirim dışı kullandığınızı telefonun kapalı olarak kullandığınızı anlatmak ve telefonun keyfini sürmek olacak..

6- Ekran kalitesi mükemmel. ( Telefon siemens marka olsada Siemens in Elektronik devi olan Benq ile birleşmesinden sonra ekranı ve yazılımı Benq olarak çımış bir telefon) Buda gerçekten fakını hissettiriyor.

7- Her ne kadar UMTS sistemi Ülkemizde henüz kurulmasada. Telefonun önünde bulunan 2. bir kamera ile kaliteli bir görüntülü konuşma imkanı var. Buda şu demek.. en az 1-2 yıl sonra kurulacak bir sistemi bile destekleyebiliyor.

8- Bellek çok geniş. Telefonun kendi hafızası 100 Mb civarında satış paketi içinde de 1 Gb lık kartı mevcut..

9- Fotoğraf kalitesi çok iyi 2 Mpixel. Özellikle Açık alanda çektiğiniz fotoğrafları bilgisayarınza aktardığınızda kaliteyi inceleye bilirsiniz. Eğer fotografı evde ve ya barda çekerseniz (Flaş kullanmadan) Görüntü çok kötü olacaktır.. Bunun için satılan Siemensin exra flaşları mevcut 15-20 Ytl ye temin edinebilirsiniz.. Eğer yüklemeyi başarırsam size Dün Antalyada çektiğim Fotoğrafı buraya koyacağım.(Forum boyutunu kaldırabilirse)

10- MP3 zil sesi olarak atayabiliyorsunuz. Telefonun dış hoparlörü de gayet güçlü ve berrak bir sesi verebiliyor..

11- Artılarını yazmaktan sıkıldım şimdi geçelim eksileri..

Eksiler:

1- Telefonu yeni açtığınız zaman menü çok yavaş oluyor. Bunu sebebi 1 Gb lık Kartın tüm içeriğini okumayaya çalışıyor. Bu yavaşlama 3-5 dakika sürebiliyor. Yavaşlamadan kastettiğim: Bu süre içinde menü içinde gezinti 1-2 saniye kadar geriden algılanıyor.. 3-4 dakikasonra telefon normal hızıha kavuşuyor..

2- GPS açıkken batarya tüketimi fazla oluyor..

3- Telefonun içinde henüz yüklü türkiye haritaları yok. Ama bu hiç olmayacak demek değil. Edindiğim bilgiye göre Navi Türk şirketi bu cihaz için haritalarını Tamamlamak üzere, İstanbul, İzmir , Ankara ayrıntılı olarak yüklü satışa sunulmaya devam edecek. Diğer bölgeler ise cüzzi bir fiyat karşılığında bölge haritalarını telefona GPRS bağlantısından yükleyebilecek. Zaten profesyonel GPS kullanıcıları şu haliylede makineyi kullanabilir.. Telefonu şimdiden satınalmaya korkmayın haritalar sonradan da yüklenebilir..

Tartışılabilir Eksileri:

Telefon boyutu emsallerine diğer telefonlara göre büyük. Köşeli ve simetrik tasarlanmış bir telefon.
    Ama benim düşüncem, Telefon içinde bu kadar yapıya sahip olan Dünyadaki en küçük telefon........

Forumda gördüğüm bir arkadaşın yorumu: " Tuş takımı kötü yorumuydu "

Eğer aradığınız telefon bardalarda hava atma, ince, kayar kapaklı, ışıklı mışıklı, janjanlı, kolay menülü, öyle GPS MPS ben anlamam diyorsanız bu telefondan uzak durun.......

Ama gerçekten teknoloji ile ilgili olup bu anlattıklarımın ne demek olduğunun farkına vardıysanız bu telefonu gözünüz kapalı alın derim..

Zaten vasat bir marka GPS cihazının fiyatı zaten bu kadar... Siz GPS cihazınızın yanında 650-700 YTL ye artı olarap bir telefon bir Mp3 çalır bir game boy, Bir İnternet erişim cihazı... vs vs alıyorsunuz.....(Bunlarda hediyesi oluyor)...

Artık telefon hakkında bu kadar şey yazdıktan sonra Benq-Siemens bana bir tane daha hediye eder.. :-)

Herkese Saygılar, Sevgiler..

• Bilgiler için teşekkürler
  • @ TANJUD

Eline sağlık.
  • @TANJUD

güzel inceleme, gps konusunda tahminimden de baya iş çıkarıyor herhal.

@@@@@@@@@@@

quote:

Örneğin otobüsle seyahat ederken ...

+
    quote:

Aracınızın kaç kilometre hızla gittiğini görebiliyorsunuz ...

bu özellik sayesinde yolcuları galeyana getiririm valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 30 Nisan 2006; 22:45:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TANJUD

Evet bazı arkadaşların harita bilgisi olmasada GPS koordinat bilgilerini telefon ekranından realtime olarak görebiliyorsunuz. 0,2 Saniye hızında koordinat bilgilerini tazeleyip ekrana getiriyor...
    Bununlada kalmayıp, Gerçek Kuzey yönünü hareket halindeyken göstere biliyor. Bu fonksyonun diğer puslası bulunan (Nokia) telefonlardan farkı. Manyetik pusula kullanmıyor. Yön bilgisini GPS uydularından sağlıyor. Bunun avantajı: Manyetik etkenlerden etkilenmeyip gerçek kuzey yönünü gösterebiliyor. GPS pusulanın dez avatajıda yok değil... Bu da kapalı mekanlarda çalışamıyor.. GPS verileni uydulardan alabilmesi için açık mekanda olması gerekiyor....(Korkmayın araç içinde GPS uydularını görüp veri alabiliyor..)

2- Telfonun MP3 çalıcısı çok iyi ses kalitesi de muhteşem.. Bir arkadaşın dediği gibi arka fondan başka sesler gelmiyor.. O arkadaşın yüklediği MP3 dosyası bozuk muhtemelen. MP3 ün yanında yeni çığır açacak en az MP3 kadar kaliteli ses veren ve boyut olrak MP3 ten %30 daha az yer kaplayan AAC formatınıda destekleyen Medya Playeri mevcut.. Yine diğer Med ya çalıcılı telefonlara göre olan önemli bir özelliğide kendiniz için özel bir çok play list oluşturmanız mümkün.

Yorumlarınız için teşekkürler. Ben bu mp3 meselesine kafayı taktığım için GPS'i kurcalayamadım henüz. Nasıl çalıştırıp bakıyorsunuz koordinatlara?

Radyosunun sesi çok güzel ve yüksek. Hiçbir bozulma yok ama MP3'ü bir türlü düzgün dinleyemedim. 128 kbps, 64 kbps, AAC, wav formatlarını denedim onlar da da problem var. Sanki atlayarak çalıyormuş gibi. Bu yüzden arka plandan çatlak sesler çıkıyor. Belki de ben uygun bitrate, gain vs... ayarlayamadım. Sizin denediğiniz problemsiz çalışan kısa bir mp3'ü mailime gönderebilirseniz sevinirim (bozkurtu(at)gmail). Teşekkürler...

• Tüm menu fonksiyonlarını hemen hemen tamamını gösteren video.

http://www.gsmport.hu/video/ssxg75.wmv

Tam ekran foto çekebilen ve 240x320 30fps video oynata bilen varmı?

Birde chipseti ile ilgili biryorum yazmıştım chipset max 1.3 mp destekliyor fotoda bu konuda 2mp için ne diyorsunuz?

Bugün arkadaşta sony w900i vardıonu inceledim.Makina dehşet ötesi 320x240 tam ekran auto focus çekim ve 240x320 video çekim
    Bilgisayardan film attık 240x320 görüntü mükemmel biraz daha fazla parası olanlara gps işime yaramaz diyenlere.

Coder için:
    Hocam telin hayırlı olsun ekrana 000000 altısıfır yazıp yese basarsan bir menu geliyor oradan get position deyip hızlı bir şekilde veya yazılımını
    uygulamardan açarak bakabilirsin. İlk kullanımda uzaydaki uyduların yerlerini belirlerken çok bekleyebilir panik yapma.
    mp3 konusunda hafızasında çok boşyer olmasına rağmen içinde hiçyüklü mp3 demo bulamadım ama şunu söyleyeyim bu telefonda mp3de sıkıntı
    olmaz bence eğer sorunun devam ederse garantiye geciktirmeden ver.Mp3 leri hafıza kartına değilde birde normal hafızayı atmayı dene eğer hafıza kartından çalıyor isen belki hafıza kartı sorunludur.

Tanjud için:
    Hocam navturk pocket pc tabanlı bir yazılımın(miomap) sadece harita veritabanından ibaret.Bu telefon ise sadece java çalıştırabilir.Java ise 8 mb ile sınırlı
    navturk'un harita veritabanı ise 32 mb yani ne navturk ne bir başka harita yazılımı şu an için çok zor zaten bu kısıtlamalar yuzunden avrupadaki harita
    yazılımları gprs üzerinden bilgi alarak hazırlanıyor.Ama navturk bir java uygulama yazar ve gprs üzerinden bedava hizmet verirse eğer kullanıcılarda gprs
    ücretlerine katlanırlar ise olabilir ama bence bunlar oluncaya kadar piyasaya aynı fiyata 3.2mp sınırsız video(240x320) tabiiki gps destekli telefonlar piyasaya girecektir bunun ispatı ise benq-siemensin kullandığı chipseti üreten firma çıkardığı tüm chipsetlerde gpsi standart olarak sunuyor.

• ya tipi çok komik oyuncak telefon gibi
  • MP3leri hem hafıza kartında hem telefonun kendisinde denedim sonuç aynı. Telefonun kendi test menüsündeki seslerde sorun olmayınca bir de sizin telefonda sorunsuz çalışan mp3lerle denemek istemiştim. Deneyebilseydim sorunun telefondanmı yoksa benim mp3lerdenmi kaynaklandığını anlayabilecektim ama şimdi yarın sabahtan akşama kadar satıcı ile servis arasında gidip gelmem gerekecek sanırım :-(

GPS için 000000 ile girilen menüdeki GPSone den GetPosition seçerek beklemiştim ama birşey çıkmamıştı. Sanırım yeterince beklememişim :-)

mp3 sorunu için nette forumlarda dolaşırken, Çek bir programcının java ile çalışan bir prg. yazdığını okumuştum ama inceleme fırsatım olmadı. Hatırladığım kadarıyla kendi elimizdeki resim dosyası olarak bulunan haritaları kalibre ederek kullanabileceğimizden bahsediyordu. Başka birisi de operatörler harita hizmeti vermese bile kendi bilgisayarımızı harita serveri olarak kullanabileceğimizden bahsetmişti. Telefon yaygınlaştıkça bu tür amatör ve profesyonel programların daha da çoğalacağını düşünüyorum. Tek sorun telefondaki işletim sisteminin kullanıcıya açık olmaması gibi görünüyor.

• coder istersen msn ver sana gps yazılımı ve java yazılım yükleme konusunda yardımcı olayım
  • MSN adresim bozkurtu at gmail
    teşekkürler...
  • tanjud arkadaş.....
    sanki siemens çalışanı gibi mesaj yazmızsın.....
    ya insanları aydınlatmayı seviyorsun,,,ya da siemens sana maaş veriyor...

quote:

Orjinalden alıntı: TANJUD

Arkadaşlar Merhaba,

Ben Mobil telefon sektöründe 15 yıldır çalışıyorum. Yüzlerce model telefonu inceleme fırsatı buldum. Elimde olan SXG75 4-5 gündür inceleyip çoğu fonksyonunu demedim. Bu telefon, öyle telefoncuda eline alıp da 10-15 dakika incelenip yorum yapılacak bir telefon değil. Yani 4-5 gündür inceleyipte hala yeni fonksyonların keşvede bildiğim bir telefon.

Amacınız 1 saatte fonksyonlarını çözüp tatmin olacağınız bir telefon almaksa Nokia 3310 alıp geçin.....

Telefon Hakkındaki Kısa Yorumum:" Teknoloji düşkünleri için, tam anlamıyla devrim yaratacak bir telefon"

Daha önce SX1 kullanıp ağzı yananlar:" Bu telefonun SX1 ile hiçbir ilgisi yok yazılımı çok yüksek güvenlikli yapılmış. Kesinlikle SX1 ile kıyaslamayın lütfen."

Şimdi sizlere telefonun artılarını ve eksilerini sunacağım.
    (Artıları çok çok fazla eksilerini keşfetmekde bir hayli zor bence)

Diğer telefonlara göre artı özellikleri.

Koordinat ve pusula bilgisi haricinde Hız bilgiside vereriyor..
    Yanlış duymadınız.. Aracınızın kaç kilometre hızla gittiğini görebiliyorsunuz.. Hız göstergesi inanın çok kararlı çalışıyor..
    GPS sisteminde beni bukadarı tatmin etti gerçekten birde aradığım Altimetreydi (Yükseklik göstergesi) fakat ne yazıkki yok.. :-)
    Yine de pes etmeyip o fonksyonunuda yakında keşfede bilirim. Çünkü telefonun kutusu içinde verilen CD sini bilgisayarınıza kurduğunuz zaman Bilgisayarınızda yeni bir COM port yaratıyor .. Bunun adıda "Siemens NMAE device (com2) şeklinde...
    Bu ne demek diye sorarsanız... Telefonu normal bir GPS alıcısı olarak PC nize bağlayıp serial GPS olarak kullana biliyorsunuz.. Biraz daha açarsak.. PC ler için piyasada bulunanbir çok GPS programını kullana biliyorsunuz.. Cihazınızda türkiye haritası olmasada Google earth gibi programlara telefonu tanıtmakta mümkün olabilecek gibi görünüyor..(Google earth in paralı versyonu GPS desteklediği için ne yazıkki deneyemedim.) Bunun dışında program yazılımcı arkadaşlar standart GPS komutlarını kullanan kendil ihtiyaçlarına yönelik harika yazılımlar yapabilirler.

3- Radyosu- Ses kalitesi ve çekimi çok iyi RDS inin de bulunması kaymaklı ekmek kadayıfı...

4- İlk kullandığım zaman larda "Tüh keşke aynı anda hem MP3 dinleyeyim hemde GPS verilerini göreyim" demiştim. Bunuda telefonda keşfettim .. Telefonun üzerinde bulunan özel bir tuş sayeside MP3 player gibi bir uygulama çalışırken başka bir uygulamayıda aynı anda açabiliyorsunuz. Araçıma taktığım teypgirişinden yaptığım bağlantı sayesinde seyahat sırasında hem 1 GB lık müzklerimi aracın müzik sisteminden dinleyip hemde GPS verilerini görebiliyorum. Bu sırada görüşmede gelirse yine hans free olarak görüşmemi yapıp müziğe ve GPS e kaldığı yerden devam mümkün..

5- Telefonda yine hoşbir özellik var buda "Çevrim dışı mod" da da çalışabiliyor. Bu ne demek? Örneğin otobüsle seyahat ederken telefonun alıcı verici fonksyonlarını kapatıp (Çevrim dışı moda alıp) İster MP3 dinliyorsunuz ister GPS verilerini görüyorsunuz. İster oyun gibi işlemleri yapabiliyorsunuz. Size düşen; Oto büs muavini "Abi telefon kullanmak yasak" desede siz ona çevirim dışı kullandığınızı telefonun kapalı olarak kullandığınızı anlatmak ve telefonun keyfini sürmek olacak..

6- Ekran kalitesi mükemmel. ( Telefon siemens marka olsada Siemens in Elektronik devi olan Benq ile birleşmesinden sonra ekranı ve yazılımı Benq olarak çımış bir telefon) Buda gerçekten fakını hissettiriyor.

7- Her ne kadar UMTS sistemi Ülkemizde henüz kurulmasada. Telefonun önünde bulunan 2. bir kamera ile kaliteli bir görüntülü konuşma imkanı var. Buda şu demek.. en az 1-2 yıl sonra kurulacak bir sistemi bile destekleyebiliyor.

8- Bellek çok geniş. Telefonun kendi hafızası 100 Mb civarında satış paketi içinde de 1 Gb lık kartı mevcut..

9- Fotoğraf kalitesi çok iyi 2 Mpixel. Özellikle Açık alanda çektiğiniz fotoğrafları bilgisayarınza aktardığınızda kaliteyi inceleye bilirsiniz. Eğer fotografı evde ve ya barda çekerseniz (Flaş kullanmadan) Görüntü çok kötü olacaktır.. Bunun için satılan Siemensin exra flaşları mevcut 15-20 Ytl ye temin edinebilirsiniz.. Eğer yüklemeyi başarırsam size Dün Antalyada çektiğim Fotoğrafı buraya koyacağım.(Forum boyutunu kaldırabilirse)

10- MP3 zil sesi olarak atayabiliyorsunuz. Telefonun dış hoparlörü de gayet güçlü ve berrak bir sesi verebiliyor..

11- Artılarını yazmaktan sıkıldım şimdi geçelim eksileri..

Eksiler:

1- Telefonu yeni açtığınız zaman menü çok yavaş oluyor. Bunu sebebi 1 Gb lık Kartın tüm içeriğini okumayaya çalışıyor. Bu yavaşlama 3-5 dakika sürebiliyor. Yavaşlamadan kastettiğim: Bu süre içinde menü içinde gezinti 1-2 saniye kadar geriden algılanıyor.. 3-4 dakikasonra telefon normal hızıha kavuşuyor..

2- GPS açıkken batarya tüketimi fazla oluyor..

3- Telefonun içinde henüz yüklü türkiye haritaları yok. Ama bu hiç olmayacak demek değil. Edindiğim bilgiye göre Navi Türk şirketi bu cihaz için haritalarını Tamamlamak üzere, İstanbul, İzmir , Ankara ayrıntılı olarak yüklü satışa sunulmaya devam edecek. Diğer bölgeler ise cüzzi bir fiyat karşılığında bölge haritalarını telefona GPRS bağlantısından yükleyebilecek. Zaten profesyonel GPS kullanıcıları şu haliylede makineyi kullanabilir.. Telefonu şimdiden satınalmaya korkmayın haritalar sonradan da yüklenebilir..

Tartışılabilir Eksileri:

Telefon boyutu emsallerine diğer telefonlara göre büyük. Köşeli ve simetrik tasarlanmış bir telefon.
    Ama benim düşüncem, Telefon içinde bu kadar yapıya sahip olan Dünyadaki en küçük telefon........

Forumda gördüğüm bir arkadaşın yorumu: " Tuş takımı kötü yorumuydu "

Eğer aradığınız telefon bardalarda hava atma, ince, kayar kapaklı, ışıklı mışıklı, janjanlı, kolay menülü, öyle GPS MPS ben anlamam diyorsanız bu telefondan uzak durun.......

Ama gerçekten teknoloji ile ilgili olup bu anlattıklarımın ne demek olduğunun farkına vardıysanız bu telefonu gözünüz kapalı alın derim..

Zaten vasat bir marka GPS cihazının fiyatı zaten bu kadar... Siz GPS cihazınızın yanında 650-700 YTL ye artı olarap bir telefon bir Mp3 çalır bir game boy, Bir İnternet erişim cihazı... vs vs alıyorsunuz.....(Bunlarda hediyesi oluyor)...

Artık telefon hakkında bu kadar şey yazdıktan sonra Benq-Siemens bana bir tane daha hediye eder.. :-)

Herkese Saygılar, Sevgiler..

• TANJUT arkadaşımağzına sağlık çok çok teşekür edrim x1 kullanan ağzı yananlardanım yalnız bu telin özelliklerini beğendim sl55 kullandım çok güzeldi tabi teknoluji gelişdikce insan değiştirmek zorunda kalıyor bende değiştrdim x1 aldım pişman oldum senden ricam sorularıma yanıt verirsen en yakın zamanda alacağım tabiki olumlu yanı varsa 1.mp3 ve radyo sesi dışa veren yüksekliği k750 veya 6230 sesi gibimi yoksa düşükmü 2.ajandaya kayıt ettiğin uyarıcı tonlarına mp3 atayabiliyormusun mesaj tonuna mp3 atıyormusun 3 . alrm zili gülük aylık ve birgüne birden fazla kurabiliyor ve mp3 atanıyormu kısa yol tuşu varmı w800i gibi 4 film vidio ları tam ekran izleniyormu resimler tam ekran slayt gösteriyormu? 5 resim video çekerken kaç zom oluyor yakınlaştırıyor 6 telefon rehberine kaç tane kayıt var 250 mi yoksa 1000 fiilanmı teknosada 250 kişilik kayıt dedilerde pek inanmadım birde senin ağzından duyayım 3.veya 4 gün önce bende tam alacaktım vaz geçtim formdaki alan arkadaşlara danışayım dedim senden veya alan arkadaşlarımdan sorularımın yanıtını bekliyorum forma emeği geçen tüm arkadaşlara TEŞEKÜR EDERİM

• TANJUD eyvallah, teşekkür ederiz..

diğer taraftan telefonu almayı kafaya koydum ama beyazını bulamıyorum..

arkadaşlar beyazının satıldığı bir yeri bilen varmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: coder

MSN adresim bozkurtu at gmail
    teşekkürler...
    coder arkadaşım güle güle kullan yalnız tanjut arkadaşıma sordum herhalde nete giremediki cevap yazmadı bende düşünüyorum ama x1 den dolayı tırsıyorum sanada sorularımı yöneltiyorum yanıtlarsan sevinirim soru1. radyo mp3 hoporlordan dışarı ses sevyesi nasıl 6230 veya w800i sesi gibimi yoksa azmı soru2.alarm ajandadaki uyarıcıların ve mesaj seslerine mp3 atayabiliyormusun soru3. ajanda hatırlatıcıları günde birden fazla kuruluyormu es55 gibi soru4. vidiyo resimleri tam ekran izleniyormu sılayt gösterisi varmı w800i gibi Soru 5. telefon rehberine kaç kişi kayıt var tenosa 250 dedi doğrumu Soru6. resim çekerken kaç zom var
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.