Şimdi Ara

SİEMENS wm14s763tr çamaşır makinesi incelemesi ... f57 arızası ... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
7.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bayberty

az önce makine f57 hatası verdi ...
    Motorun inverter kartı arızalı.Çoğu durumda tamir edilebiliyor. Makinenin arkasını sökerseniz sol alt kısımdadır. Kartı çıkarıp arkasına bakın yanık, soğuk lehim ya da smd elemanlarda patlama var mı. Kartın orta kısımlarına gerekirse büyüteçle filan bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Motorun inverter kartı arızalı.Çoğu durumda tamir edilebiliyor. Makinenin arkasını sökerseniz sol alt kısımdadır. Kartı çıkarıp arkasına bakın yanık, soğuk lehim ya da smd elemanlarda patlama var mı. Kartın orta kısımlarına gerekirse büyüteçle filan bakın.

Alıntıları Göster
    birkaç yere sordum motor kartının tamiri yok dediler, arka kapağı açtım bizimkinin kartı sağ tarafta, ancak kart bir kutunun içerisinde yani komple söküp açmak lazım ...

ustanın birinde çıkma kart varmış, aradım 500'e hallederim dedi ancak garanti vermiyor ...

bugün yetkili servisle görüştüm 750 civarı bir fiyat aldım, 1 yıl garanti veriliyor, ancak başka bir sorun daha çıktı; arızadan sonra makine kendini kilitlemişti, tabii bizimkiler durumu bilmediklerinden makinenin kapağını açmaya çalışmışlar, biraz zorlayınca da kapı mandalını kırmışlar ...

servise onu da söyleyince fiyat 920'ye çıktı, ben de düşünmek için süre istedim, ya tamir edilecek yada yeni makine alınacak, düşünüp karar verme vakti geldi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Şubat 2020; 19:17:14 >

• Kartı kutudan çıkarabilirseniz bakın, Sağdaki yanık bölgenin hemen solunda patlak bi entegre var. Eğer o sizde sağlamsa temizlik, lehim yenileme ve smd direnç değişimi ile basitçe yapılabilir. Fotoğraf büyük olduğu için buraya koyamıyorum. Link aşağıda.
    https://obrazki.elektroda.pl/8011468300_1506262253.jpg

Sizin makinenin kapak mandalı bunun gibi bir şey olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 26 Şubat 2020; 20:42:20 >

• Cirrus- kullanıcısına yanıt
    yardımınız için çok teşekkür ederim ...
    hanımla az önce meseleyi konuştuk ve yarın yeni makinelere göz atmaya karar verdik, tamir mi yoksa yeni makine mi konusunda aklımıza hangisi yatarsa hayırlısıyla onu yaparız artık ...
  • arkadaşlar yardım bekliyorum,

bugün piyasayı gezdik ve 3 makine üzerine yoğunlaştık ...

1- ALTUS AL 9101 D (2.000)
    2- VESTEL CMI 9710 (2.100)
    3- SAMSUNG 90j5455 (2.500)

hepsi nakit fiyatlar, kredi kartına taksitte vade farkı çıkıyor, sadece vestel satıcısı biz mağazadan ayrılırken "alırsanız vade farksız 2.100'e 10 taksit yaparım" diye ekledi ... yarın almayı düşünüyoruz en geç haftasonu almamız lazım ...

aklımda ilk sırada ALTUS var, garantisi 3 yıl ... diğerleri de ilgimi çekti yani yorumlarınıza göre değerlendirebilirim ...
    bu modelleri kullanan yada bilenlerden yorumlar bekliyorum ...
  • quote:

arkadaşlar yardım bekliyorum,

bugün piyasayı gezdik ve 3 makine üzerine yoğunlaştık ...

1- ALTUS AL 9101 D (2.000)
    2- VESTEL CMI 9710 (2.100)
    3- SAMSUNG 90j5455 (2.500)

hepsi nakit fiyatlar, kredi kartına taksitte vade farkı çıkıyor, sadece vestel satıcısı biz mağazadan ayrılırken "alırsanız vade farksız 2.100'e 10 taksit yaparım" diye ekledi ... yarın almayı düşünüyoruz en geç haftasonu almamız lazım ...

aklımda ilk sırada ALTUS var, garantisi 3 yıl ... diğerleri de ilgimi çekti yani yorumlarınıza göre değerlendirebilirim ...
    bu modelleri kullanan yada bilenlerden yorumlar bekliyorum ...
    arçelik 9124d alındı ...

• quote:

arçelik 9124d alındı ...

Alıntıları Göster
    siemens'in arızalanmasından sonra aldığımız arçelik 9124d süreyi yaklaşık 1,5 saat uzatıyor, servis çağırdık geldi baktı "normal" dedi ...
    "5-10 dak." uzatması normal denebilir ama 1,5 saat uzatması nasıl normal olur ?" diye sorduk, "bunlar yeni teknoloji, kir ve miktara göre uzatabilir" cevabını aldık ...
    siemens de arasıra fazla köpük nedeniyle uyarı verir ve ek durulama yapardı bu durumu biliyoruz ama hiç bu kadar uzatmazdı, arçelik bence normal değil ... hanım makineye ısınamadı, halbuki kendisi arçelik istemişti ...

• quote:

siemens'in arızalanmasından sonra aldığımız arçelik 9124d süreyi yaklaşık 1,5 saat uzatıyor, servis çağırdık geldi baktı "normal" dedi ...
    "5-10 dak." uzatması normal denebilir ama 1,5 saat uzatması nasıl normal olur ?" diye sorduk, "bunlar yeni teknoloji, kir ve miktara göre uzatabilir" cevabını aldık ...
    siemens de arasıra fazla köpük nedeniyle uyarı verir ve ek durulama yapardı bu durumu biliyoruz ama hiç bu kadar uzatmazdı, arçelik bence normal değil ... hanım makineye ısınamadı, halbuki kendisi arçelik istemişti ...

Alıntıları Göster
    Uçaktan inip eşeğe bindiniz. Böyle acayiplikler yaşamanız normal. Alışmaya bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Uçaktan inip eşeğe bindiniz. Böyle acayiplikler yaşamanız normal. Alışmaya bakın.

Alıntıları Göster
    eşeğe boşuna binmedik, uçak arıza yapınca masrafı daha büyük oluyor, siemens f57 arızası 930 liraydı aylar önce ...
  • quote:

eşeğe boşuna binmedik, uçak arıza yapınca masrafı daha büyük oluyor, siemens f57 arızası 930 liraydı aylar önce ...

Alıntıları Göster
    Biliyorum. Ama durum maalesef bu. Bu Makineden beklentiniz çok olmasın diye dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.