Şimdi Ara

SIFIR ALINAN ARACA KAÇ YIL BİNİLMELİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunun kuralı yoktur. Alırsın, plazadan çıkınca kaza olur, pert olur; ya da kazasız 30 yıl binersin gözün gibi bakarak.

Bu iş görecelidir, kişiye göre değişir. Genellemek yanlış olur.
  • Ben bilmiyorum ama ileride maddi durumum olsa satmam arabamı saklarım
    Sorunsuzsa ömrünün sonuna kadsr dursun illa kullanılır ama ben şimdi alınan benzinli ya da dizel araçları alıp 10 sene kullanın zaten petrol rezervleri bitiyor.Onun yerine toprağa para yatırın çünkü toprak değerlenecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanım amacına göre de değiştirebilirsin.

ben günlük ortalama 100 150 km arası yol yapıyorum , 2 yılı geçti aynı arabayı kullana kullana insan sıkılıyor.
    sürmek istemiyor.araba sürmek işkence gibi geliyor.

bide 100 bini geçti ağır bakımlarınıda yaptırdım. şimdi 1 sene kadar binip satıyım diyorum.
  • en az6-7
  • Masraf açmaya baslayana kadar binilmeli.Hergun araca binilmiyorsa rahat 7-8 sene kullanilmali almis basini gitmis arac fiyatlari en iyisi elimizdeki arabalarin kiymetini bilelim.

• Bizim bi komşu var sıfır arabayı alır, 10 sene kullanır, iyice haşatı çıktıktan sonra gider tekrar sıfır araba alır.
  • Arge çalışmaları devam ettiği sürece güvenlik konusu dikkate alınarak her sene araç değiştirilmesi mantıklı kabul edilebilir.
  • babamın kuralı araba pert olana kadardır,

93 model aracı 2004te pert oldu yine 0 km aldı 2012de pert oldu yine 0 km aldı bunu da pert olana kadar kullanır :)

ben hiç 0 km sahibi olmadığım için ne desem boş :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 19 Mayıs 2014; 20:57:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

babamın kuralı araba pert olana kadardır,

93 model aracı 2004te pert oldu yine 0 km aldı 2012de pert oldu yine 0 km aldı bunu da pert olana kadar kullanır :)

pert derken kaskodan pert parası alıp da mı hep sattınız yoksa satış yapabildiniz mi araçalrı
  • Bunun bi cok değişkeni olabilir , arkadaşlar yazmış zaten.
    Bi de teknolojik degisiikler etkili olabilir.
    Atiyorum su an sıfır arac aldiniz 10 sene sonra arac 100 binde daha tas gibidir.
    Ama hidrojenli araçlar yayginlasmis millet Sizden cok daha ucuza biliyordur.
    O zaman da sırf teknoloji icin arac degistirilebilir.

• 2008 de sifir aldim2013 te 80000 de sattim. Arada 1 sene astra kullandim. Yani 5 sene 100000 de arac degisimi bana gore uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: wave61

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

babamın kuralı araba pert olana kadardır,

pert derken kaskodan pert parası alıp da mı hep sattınız yoksa satış yapabildiniz mi araçalrı

araçların kaskosu yoktu, 2004te 8/8 karşı taraf suçluydu, karşı tarafın sigortasından alındı para,

2012de ben yaptım kazayı bi günde sattık araba Corolla olunca ölüsü bile para ediyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

İmkanın varsa her yıl araba değiştirmelisin
    İmkanın yoksa 5 yılda bir

Gecis araci diye 2013 agustosta sifir punto aldim, bu tuketim cilginligi bende de var, yeni mazda 3 u yil sonunda ikinci el deger dusukluguyle kovalicam, suan istesem sifirini en full olanin bir alt modelini nakit alabilirim bu aracimi satsam. ama ne gerek var diyorum arac 6000 km olmus suana kadar, seytan durtuyor ama sifir arac almam bir daha. Kesinlikle 5 10 000 yapmis anahtar degdigi icin deger kaybeden arac almak daha mantikli. Sahsen bir merso bir 5 serisi almadikca 3 yil araba kullanmam. En fazla 1 yil daha bekler saglam birsey alirim. Lanet olsun bu cabuk sikilma ve degisiklik istemeye :).

Yas 28, evlenince isler degisir tabi ss kurali bineriz 3 yil

• Borcu bıtınce :)

• Araçtan sıkılana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Bizim bi komşu var sıfır arabayı alır, 10 sene kullanır, iyice haşatı çıktıktan sonra gider tekrar sıfır araba alır.

Sizin o komşu biz olabiliriz

• Kafanıza göre takılın,hayata bir kez gelinir ancak tabiki bütçe ve günümüz koşullarına göre değişebilir.

• 2004 octavia 100000 km oldu yeni araba arıyoruz. Sorun çıkartmaya başlayınca elden çıkaracaksın.
  • Valla param olsa şöyle Volvo ,BMW gibi zevkime uygun kaliteli bir araba alıp 15 yıl arkama bakmadan kullanmak istiyorum. Bir kere alacaksın tam alacaksın.
  • Maddi durum çok iyi değilse aracın canı çıkana kadar kullanılmalı.Ne zaman araç pahalı arızalar yapmaya başlarsa ozaman satılmalı ama ülkemizde insanlar gösterişçi olduğu için maalesef çoğu insan aldığı aracın ekonomik ömrü dolmadan yenisini alıyor.Komşular,akrabalar her sene yeni araba aldığımı görsün, havamı atayım diye düşündüğü için çoğu insan araçları eskimeden yenisini alıyorlar,aşırı bir araç tüketimi var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.