Şimdi Ara

Sıfır araba aldığın gün uzun yola çıkmak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durumunuz varsa kaskosunu yaptırmadan çıkmayın. Şehir içi de geçerli binbir emekle alınan araçlar sonuçta. Yolunuz açık olsun.
  • Aynı devirde gitmenin ne gibi sakıncası olabilir ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabit devirde kullanmayın yeter.yani hız sabitlemeyin.motorun açılması için değişken motor devrine ihtiyaç vardır.
  • 1. Lastik havalarına kesin dikkat edin. Genelde sıfır araçlarda çok yüksek psi basılmış oluyor.
    2. Sıfır lastikler ilk 200-300 km kadar dikkatli kullanılmalı. Fren performansını düşürebilir.
    3. Aracın yağını suyunu her ihtimale karşı kontrol edin.Bazı bayiler hiç kontrol etmeden araç teslim edebiliyorlar.
    4. Sadece ilk 1000 km'de değil her zaman sakin kullanın.

İyi yolculuklar.
  • Teşekkür ederim benzin+lpg li araç tüm uyarılarınızı dikkate alacağım

• Son arabamı aldığım günün 3. günü Ankara'dan İstanbul'a gitmiştim. Her ne kadar rodaj yok deselerde ben yine de bilindik kurallarla arabayı zorlamadan ilk 5000km'yi bu şekilde geçirdim.

Rodaj yok denilip fabrikada rodaj yağı (tam sentetik yağa göre daha yoğun ve parçaların birbirine daha rahat alışması için konulan yağ) neden konuluyor anlamıyorum. Ben rodaj yok konusuna inanmayanlardanım.

Sıfır Nissan GTR aldığınız zaman bile kitapçığında tam 35 sayfa rodajın nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi mevcut. Ama bu aracı satarken bile rodaj yok denilip insanlar yollanıyor.

Keza bu durum BMW'de de bu şekilde. Teslimat aşamasında "Rodaj yok!" diyor Borusan. Millet alıp ilk günden başlıyor yardırmaya. Oysa ki durum böyle değil. BMW'nin kullanma kılavuzlarındaki en son sayfalarda Index bölümü açıp her bir konu başlığına dikkatli olarak ve tek tek baktığınızda şunu görebilirsiniz!

Sıfır araba aldığın gün uzun yola çıkmak ?

126. sayfayı açtığımızda ise sadece motor ile ilgili değil, zamanı gelince değişen parçalardan sonrada neyi, nasıl ve kaç km dikkatli kullanmamız hakkında bilgiler yer almakta.

Tabii insanımızın araştırma huyu olmadığı için teslimat aşamasında ne denildiyse gelip forumlara onu yazıyor. Bilgi kirliliğine sebep olduğunun farkına varmadan birde üstüne inat ediyor. Elbette iyi niyet ile yapılan bu paylaşım malesef yine araştırma huyu olmayan birçok insanında yanlış iş yapmasına sebep oluyor. Esas hatalı olanlar bu bilgiyi veren çalışanlar o da ayrı konu tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Nisan 2015; 1:53:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok büyük bir risktir, sürekli yeni aldığınız aracın orasını burasını kurcalarsınız. Müzik sistemi, yol bilgisayarı, sensörler derken yola konsantre olamazsınız sürekli dikkatini dağılır. Şehir dışından iki 0km araç aldım bu konuda çok dikkat edin. Aracınız hayırlı olsun.
  • Teşekkür ederim daha iyileri sizlere olsun inşallah

• Mümkün olduğu kadar gözünüzü yoldan ayırmayın. Çünkü Allah korusun bi kaza filan yaparsanız kötü olur. Dikkatli olun yinede. Ayrıca uykunuzu mutlaka alın. Son olarak da emniyet kemerini bağlamayı unutmayın

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntısız uzun yola gittim sorun olmadı diyenler falan olmuş. Ne bekliyodunuz motor patlayacak kaputtan dumanlar çıkacak falanmı. Tabiki gidip geleceksiniz aracın üretim amacı o. Belki mikronluk sorunlar olacak ama sen tabiki göremeyeceksin onları.
  • Oncelikle hayirli olsun.
    Dikkat edilmesi gereken bir nokta da, herhangi bir uretim veya ontaj hatasina karsin servis civarindan cok uzaklasmadan 10-15 km gezinmek olabilir. Hem biraz araca alisilir, orasi burasi kurcalanir, hem de muhtemel bir sorun icin servise ulasmak daha kolaydir. Olmaz ya, sol arka cam otomatiigi calismiyordur, sigortasi atmistir. Bunu uzun yolda farkedersenizdaha fazla kafaya takarsiniz. Ama farkettiginiz anda duzeltilirse aninda unutursunuz.. gibi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı aldıktan sonra yarım saat-bir saat tüm tuşları yol bilgisayarı/müzik sistemi vs hepsini kurcalayıp öğrenin, sonra dikkat dağıtabilir.
    özellikle LASTİK BASINÇLARInı kontrol edin, bayiden aldığınızda olması gereken değerin çok üstünde olacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Parasıyla uzun yolda rodaj yapan var. Uzun yol uygundur, yalnız uzun süre aynı devirde kalmamaya gayret edin.

rodaj kesinlikle uzun yolda yapılmaz bu bilinen büyük bir yanlıştır rodajın amacı sürekli değişken vitesli ve değişken devirli araç kullanmaktır çok zorlamadan tabi 3500 deviri mümkünse geçmemek
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Parasıyla uzun yolda rodaj yapan var. Uzun yol uygundur, yalnız uzun süre aynı devirde kalmamaya gayret edin.

rodaj kesinlikle uzun yolda yapılmaz bu bilinen büyük bir yanlıştır rodajın amacı sürekli değişken vitesli ve değişken devirli araç kullanmaktır çok zorlamadan tabi 3500 deviri mümkünse geçmemek

ortalama 3 000 km rodaj süresi belirleniyor ve sakın öle 0-100 ü denerim demeyin sonra yeni ama 10 000 km de satılık ilanınız olur
  • Motor parçaları sabit hızda gittiğin için birbirine alışmaz. Artan azalan devir seklinde çok zorlamadan kullanmak daha mantıklıdır. Rodaj evresi diye bilinir. Diyelim 500-600 km gittiniz sonrasında motoru açmak uzun surebilir

• Kaza bela olmasin diye de pompaciya bahsis verilir mi yahu. Bizim burda bp de calisan pompaci komsu var. 5 senede daire aldi,70 milyara sifir astra aldi, her sene denize tatile gider, bayramlarda termale gider. Ben de diyordum bu havuza su nerden geliyor, simdi anladim.

ci

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 nisan ayında sıfır aldığım aracımla 4000 km yol katetmiştim.
  • Aracımı aldığım gün 950 Km yol yaptım.Araç yeni olduğu için biraz acemilik çekebilirsiniz.Sürüş pozisyonu aynalar, media,klima v.s.Onlara dikkat edin birazda zorlamadan kullanın emniyet kemerini takın,mümkünse kaskosuz çıkmayın ayrıca lastik havalarını kontrol edin.Ayetel-Kursi okuyun dua edin.
    Hayırlı yolculuklar.
  • Aracın fabrikasyon bir problemi yoksa hiçbir şey olmaz

yalnız lastik basınçlarını, yağ ve suyu kontrol edin

civicte nasıldır bilmiyorum ama bazı araçların kullanım kitapçıklarının ilk sayfalarında hızlıca araç hakkında temel kullanım koşulları geçer, göz gezdirirseniz faydalı olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.