Şimdi Ara

Sıfır araba aldığın gün uzun yola çıkmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır araba alindigi gün uzun yola çıkmak riskliMidir. ?

• Niye riskli olsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aleksandar Kolarov

Niye riskli olsun?
    Değildir.
  • Bilmediğim için 1200 km gideceğim dikkat etmem gereken bir konu varmı.
  • Parasıyla uzun yolda rodaj yapan var. Uzun yol uygundur, yalnız uzun süre aynı devirde kalmamaya gayret edin.
  • Sağolun arkadaşlar valla korkuyordum nasıl yaparım diye fikirleri olan paylaşır sa sevinirim araba honda civic
  • Riskli midir, bence sehir icinde az risklidir, gece sokaga parketmekten az risklidir.
    Kuzenin passati aldigimiz gun 800 km yaptik, bulundugumuz sehire getirdik. Sorunsuz getirdik guzel de oldu acikcasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: livam

Sağolun arkadaşlar valla korkuyordum nasıl yaparım diye fikirleri olan paylaşır sa sevinirim araba honda civic

Arabaya yabancılık olabilir ilk başta ama sonuçta araba kullanmayı biliyorsunuz
  • Yeni araba icin en guzeli uzun yoldur hatta

Ani frenlerden ve ilk 1000 km Dip gazdan kaçının . 1000 km den sonra devirli kullanın .

Kısaca kullanma kılavuzunu okuyun yola çıkmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yeni araba icin en guzeli uzun yoldur hatta

Ani frenlerden ve ilk 1000 km Dip gazdan kaçının . 1000 km den sonra devirli kullanın .

Kısaca kullanma kılavuzunu okuyun yola çıkmadan
    Aşırı devirli kullanmadığın müddetçe bir şey olmaz, ha aşırı devirli kullansan da bir şey olmaz ama sen yinede bir müddet (bin km kadar) kullanma...
  • Şu anki arabamda honda civic
  • Surekli ayni devirde gitmeyin.

Donanimlarini anlamak icin yoldan gozunuzu fazla kacirmayin.

Ani fren ve dip gaz yapmayin ilk 1000km icin.

1000km den sonra musait bir yerde yavaslayip durun, kendinizi hazir hissettiginizde Allah ne verdiyse " gazin ustune cokmek " tabiriyle devir cevirip yuksek hiza cikmaya calisin.

Yuksek devirdeyken gazi biraktiginizda bites kucultme islemi yaptiginiz esnada motordan " tiril tiril " gelen sesi duydugunuzda motor kivama gelmis demektir.

Hayirli ugurlu olsun.
  • Uzun yolda sürekli ayni devirde nasıl gidilmiyecek?
  • livam L kullanıcısına yanıt
    Riskli degildir.

Biz Ankarada 1.500 tl daha uyguna buldugumuz icin Konya dan hizli trenle gittik,aldik geldik.

Sadece suna dikkat edin.

İlk 1000 veya 1500 km civari hem cok devir cevirmeyin,mumkun mertebe 3000 i gecmeyin,hemde uzun sure sabit hizda gitmeyin.Degisken hizlarda seyredin.Ayrica frenlemeleri fazla guclu yapmamaya ozen gosterin.
  • Bilimsel bir veri sunamam ama yeni araç ile uzun yola çıkmak Aracın açılması açısından iyi bile olabilir tabi ki sınırları zorlamamak Şartı ile.
  • Ben aracimi sifir aldim. Kitapcigi okumustum. Su yaziyordu:

Ilk 200 km ani frenleme ve ani hizlanmadan kacinin.

Baska da bir km uyarisi yoktu. Ben de 200 gecince rahat rahat surdum.
  • Bence araçta genel bir sıkıntı yoksa üretim hatası hiçbirşey olmaz...
  • Geçen ay bende aracımı başka bi ilden teslim aldım, ilk 450 km uzun yol gittim. Bi sıkıntı olmadı çok şükür. Aracı alırken 10-15 lira bahşiş ver, ilk yakıt koyan pompacıya da bira bahşiş at kaza bela savar. 7 tane de ayetel kürsi oku çık bişey olmaz Allah'ın izniyle.
  • Deneyimlerimi paylasirim inşallah hayırlısı ile bir teslim alayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: livam

Deneyimlerimi paylasirim inşallah hayırlısı ile bir teslim alayım
    yeni nesil araçlarda rodaj diye birşey yok, yani şöyle kullan böyle kullan durumu artık mevcut değil, ha belli bir km ani hareketlerden kaçının uyarısı araca alışma dönemi için insanları uyarma mevzusudur, araca iyice hakim olana kadar sert hareketler yapmayın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.