< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Farklı şehirden 2.el araç alırken yaşadığın şehir plakalı yapma
-
-
Olmuyormuş herhalde arkadaşlar.
Peki sizce 34 plakayı 16 yapmak bu uğraşa değer mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birden fazla kişi gidiyorsanız 2 yöntem var.
1. si 2 kere alım satım yapmakla uğraşmak. 2. Alım satım için yine 1 günlük trafik sigortası yapmak lazım. Satıştan sonra iadesini alırsınız.
2. Satıcıdan vekalet alıp aracı Bursa'da üstünüze almak. Bunda da satıcının sigortası devam ederken aracı Bursa'ya götürmek var.
Ben son aracımı Bursa'dan alıp ikamet yerim olan Düzce'ye döndüm. Akşama doğru 16.30 gibi notere gittik. 81'e çevirmek yerine 16 plaka güzel geldi gözüme değiştirmedim. Akşam 16.30'dan sonra plaka ile uğraşmak istemedim. 5.5 yıldır bu şekilde kullanıyorum.
Aracı aldığınız şahıs değil de galeri ise plaka konusunda onlar yardımcı olurlar.
16 34 çok farketmez yakın şehirler zaten. Bu kadar kafanıza takmayın.
Kazasız belasız sürüşler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 17 Eylül 2023; 10:16:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çevirmek isterdim de uğraşmayız muhtemelen. Peki aracı alınca direkt sigorta mı yapılıyor mesela aracı alıp bursaya döndükten sonra sakin kafayla yapsak olmaz mı? Yoksa aldıktan sonra direkt orada mı yaptırmak lazım.
Aracı, hangi şehirden alırsanız alın, plaka değişikliği istediğiniz an satışın olduğu noterde ikamet ilinize ait plaka tanımlanıyor. En yakın şoförler odasına gidince de basıp veriyorlar.
İkameti İstanbul olan ve İstanbul'da yaşayan arkadaş Bursa'dan 16 plaka araç aldı. Plakayı da orada 34'e çevirdi. Arabaya takıp geldi.
-
Ben uğraşmadım, Bursada 34 plaka ile kullanıyorum,
-
bursa'da 34 plaka kullanmanın kasko ve sigortada ek maliyet dezavantajı olabilir. bir de 34 plakalı araçları istanbul dışında pek sevmiyorlar
2.el piyasasında satışı zor olur anlamında mı yoksa trafikte araba 34 diye dengesiz olacağımı sanmalarınımı kastettiniz anlamadım?
34 plakalı araçlara genelde "kazıklanacak yerli turist" gözüyle bakıldığı için diğer illerde dezavantaj yaşanıyor anlamında söyledim.
2.el anlamında ise 34 plaka hastaları da var, nefret edenleri de var. o yüzden çok etkileyeceğini sanmıyorum.
Bişeyler değişti de haberimiz mi yok? Aracı alırken plaka değişikliği talep edeceksiniz noterde. İkametiniz nereyse oranın plakasına otomatikmen geçiyorsunuz . Noterden aldığınız evrakla şöförler odasına gidip 20 dk da plakayı alıp çıkıyorsunuz. Çetrefilli işlere gerek yok. Yıllardır aynı sistem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 17 Eylül 2023; 14:49:4 >
Soförler odası notere uzak ayrıca arabada plaka olmayacağından otobüsle gitmek gerekecek bu da en aşağı birkaç saati alacak.
quote:
Orijinalden alıntı: YKS2024Hedef15000
Soförler odası notere uzak ayrıca arabada plaka olmayacağından otobüsle gitmek gerekecek bu da en aşağı birkaç saati alacak.İstanbul da yaşamıyorum 2 saat mesafe benim için şejir değiştirmek demek. Satıcı razı olursa satıcıdan vekalet alıp bursada vekaletle üzerinize alabilirsiniz o zaman. Ama vekalete ve satışa ayrı ayrı ödeme yapacağıma gider taksiyle plakayı alır gelirim de denebilir. Ayrıca araç sahibi devir vermeden aracı teslimi kabul etmeyebilir. (Biraz zeki adam kabul etmez , araç sahibi her olayda malen mesul)
Eskiden 15 gün içinde sigorta yapmak gerekiyordu. Eski sigortanın kapsamında oluyordu ama bunda sıkıntılı mevzular olmuş.
Örneğin siz aracı satıyorsunuz, sizden alan kişi sigorta yaptırmadan sizin sigortanızın güvencesinde kaza yapıyor ve bu kaza yüzünden sizin hasarsızlığınız ve indiriminiz bozuluyor. Kimse istemez bu durumu.
Bu olayların yaşanmaması için artık aracı alır almaz sigorta yaptırmak zorundayız.
-
Kasko ve sigorta artık ikamet yerine göre değerlendiriliyor. Yoksa benim de 16 plaka olduğu için daha yüksek çıkardı.
-
Aa bilmiyordum bunu. Teşekkürler bilgilendirme için 🙏🏼
Ben de önceki aracım için Bursa da İstanbul plaka araç kullanmıştım. Bir keresinde İstanbul da olmamama rağmen İstanbul dan ceza yedim plaka benzerliğinden. Cezaya şikayet etmek için bulunduğun ilin mahkemesine gidip itiraz etmek gerekiyormuş. Yani böyle bir durumda başınız çok ağrır. Bu yüzden yaşanılan ilin plakasını almak en iyisi. Ayrıca diğer şehirleri bilmiyorum ama Bursa da çekicilerin ilk hedefi şehir dışı plaka oluyor. 1 kere de aracım çekilmişti bu yüzden :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 19 Eylül 2023; 16:37:7 > -
Kanunen olayin oldugu yerdeki mahkeme sorumludur. Yani 34 plaka araca Karsta ceza yazilirsa Kars Sulh Ceza Mahkemesine dava acmak gerekir.
Bildigim kadariyla bu 34 plakali aracin sahibi Ankara Sulh Ceza Mahkemesine, Kars Sulh Ceza Mahkemesine iletilmek uzere dava acabilir.
eimza varsa direk uyaptan oluyor.
-
Bir miktar hortlatmış olacağım ama farklı yere açmayayım dedim
Farklı ilden araç alırken değişimi noterde belirtmek gerekyor diye anlıyorum ama özel plaka almak istiyorsak ne yapmalıyız? Bilgisi olan var mı?
-
Malesef böyle olmuyor. Kayseri'de 34 plakalı araç kullanıyorum ve yıllardır aynı basamakta, aynı yaşta olduğumuz arkadaşımdan sürekli fazla ödüyorum. Yıllardır sigortacılar bile ikamet ili diyor fakat verilen fiyatlar aksini söylüyor.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bişeyler değişti de haberimiz mi yok? Aracı alırken plaka değişikliği talep edeceksiniz noterde. İkametiniz nereyse oranın plakasına otomatikmen geçiyorsunuz . Noterden aldığınız evrakla şöförler odasına gidip 20 dk da plakayı alıp çıkıyorsunuz. Çetrefilli işlere gerek yok. Yıllardır aynı sistem.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X