Şimdi Ara

Sıfır arabada Engine Flush kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıfır Egea arabanın 1,4 benzinli motorun da ilk 10 Bin km sinde Engine Flush kullanımı yararlı mıdır? Zararlı mıdır?

Teşekkürler.

• Ne engine flushı yahu nerden böyle dertler ediniyorsunuz ?Yapmayın böyle şeyler kendinize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek yok motor yagi yakarak surekli yeni yag ilave ettiriyor zaten

• sinoplu kullanıcısına yanıt

Yatırım amaçlı egeanda yakıyomu yağ?

• Engine flush türkçe karşılığı kurumların temizlenmesi. 10 bindekü arabada ne kurumu olacak da temizleyeceksiniz...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Toyota yetkili servisi her iki bakımda bir yapıyor, yapılabilir sorun olmaz.

Kurum bağladıktan sonra yapılması daha riskli zaten o yüzden yüksek km li araçlara önerilmiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    Ne güzelde ingilizcen var. Çeviri aracını söylede kullanmayalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • engine flush sacmalikdan baska bir sey degil. cok cok eski ve yuksek kmdeki bir motorun kurumlarini temizler belki evet ama onunda oncesi ve sonrasinda gozle gorulur, hissedilir bir farki olacagini sanmiyorum. sakin yaptirmayin asla gerek yok 10 bin kmdeki bir araca. biraz takintili insanlari kandiriyorlar bunlarla, bir kisi de kullandiktan sonra dynoya ciktik arabanin beygiri artmis, emisyonu dusmus gibi gercek bir kanit sunamaz. motorun icini temizledik cicek gibi oldu diye kendinizi avutursunuz. faydasi ne, omru mu uzadi performansi mi artti asla kanitlanamaz. palavra. yag degisimi temizliyor zaten icerdeki pisligi, guzel bir yerden de yakit aliyorsaniz bitti gitti.

• eemfrkn E kullanıcısına yanıt
    Sorduğunuza göre bilmiyorsunuz o zaman yorum yapmayın. Girin bakın neymiş engine flush sonra konu açarsın

Bu konuya tırnak ucu faydan yok. Boş konuşmaktan başka işe yaramiyorsun. İnsanlar mantıklı yazıyor sende okuda öğren. Soru şu sıfır arabaya kullanılır mı ? Temizlik yapıyor bu ürün. Motorun en kirli olduğu zaman ilk 10 bin kmdir rodaj donemi.

Aga en çok sen biliyorsan niye konu açıyorsun. 10 bin km ilk bakımı yap geç git. Araçların üretimi baya gelişti sen araştırmayalı. Motorda pislik kalmaz.kullandığın yakıt zamanla kirletir motorun içini. Boş yapma

Sanane konu açmamdan klavye delikanlısı. Sen arabalar ile ilgili hiç bir platform da yorum yapma. Herkesin sağlığı açısından bu önemli. Rodajida bir araştır.

Ahhahahaha senin yaşın kadar elimden araç geçti boş yapma hadç bakalım.

Eminim öyledir bilginden anlaşılıyor zaten.

• labidu kullanıcısına yanıt

Kullanmadan sattim evet kullansam yakardi 1.4 egeanin yag yaktigini dagdaki çoban bile bilir f/p araci o yuzden gormezden gelinebilir bir durum

• Sıfır araçlarda motora flushing yapmaya gerek yok. Çok ama çok eskidendi o işler. Gereksiz yere para harcamak olur. Teknoloji çok ilerledi. Eskisi gibi çapak bulamazsın.

• Flush ne demek derseniz çalkalamak ile benzer anlamlı.
    Örnek şu şişeyi çalkalar mısın.
    Engine flush ise bir kimyasal ile motorun içinin çalkalanması. Maksat kirli yağı temizlemek ama buna bence gerek yok.
    Öncelikle kimyasalın Bir kısmı motorda kalır ve yeni yağa zarar verebilir. Bunun yerine 10 binde yerine mesela 7 binde yağı değiştirin. Kat kat daha iyidir.

• Şu anki aracım 300 bine dayandı ilk sahibiyim, hayatta yaptırmadığım bir işlem ki araç dizel. altın renkte yağı koy, 100 km sonra simsiyah o kadar kurum var dizelde yani. Zaten ustaların ve yetkili servislerin acayip acayip uygulamalarından, tankerle getirdikleri yağa kapalı paket yağının 2 katı fiyat yazmasından bıktığım için, yaklaşık 5 senedir aracımın genel bakımlarını kendim yapıyorum. Yağını 20 bin olmasına rağmen 8-10 binde kendim değiştiriyorum, filtreleri 20 de yine kendim değiştiriyorum.

Geçen gaza gelip kriko ile disk değişimi yaptım. Yetkilide difransiyel ve şanzıman yağı değişmişti garantideyken, yine altına girip bu yağlarıda değiştirmenin bir yolunu bulacağım. İngilizler sağ olsun adamlar herşeyi kendileri yapıyor. Y.tubede en ince ayrıntısına kadar anlatıyorlar. Gerekli takımlara sahipseniz olay çok basit.

Bu kmye kadar motorun içine ne bir temizleyici, ne bir katkı atmadım. En ucuz mazot neredeyse oradan aldım.

• Yağı 50bin km kullanmıyorsanız gereksiz bir eylem. Birisi demiş toyota 2 bakımda 1 yapıyor diye Servisin bunu yapması tamamen ticari odaklıdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.