Şimdi Ara

Sıfır Araç İlk MTV Kim Öder (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
15.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Muayene konusunda trafiğe çıktığı tarihin hiçbir önemi yok. Gümrükten giriş tarihi baz alınıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Muayene konusunda trafiğe çıktığı tarihin hiçbir önemi yok. Gümrükten giriş tarihi baz alınıyor.

gümrük değil imalat tarihine + 3 yıl ilave edilerek ruhsatlandırılıyor

• erhanoguzhan E kullanıcısına yanıt

1.4 launge cross beyaz renk ama zaten 8 launge pakette 8 bin tl indirim kampanyası var bayi söylemişti metalik renk olarak fiyat aldığımda hep 172bin yada 172,500tl söylediler bir çok bayiyi aradım en son beyaz renk buldum kendi kafamda şöyle kurdum olayı 178,900 liste fiyatı 8000 düş 170,900 renk farkı araç metalık renk olmadığı için biraz daha düştüler 169,800 tl dediler ama mtv ve plaka masrafları bana ait dediler

• master_monster kullanıcısına yanıt

1.4 launge cross

• parker48 kullanıcısına yanıt

sakarya bayisi

• Normal şartlarda ilk MTV'yi bayi öder. Zaten anahtar teslim fiyatı detayına bakarsanız MTV ve diğer vergiler dahildir.

• İlk MTV plaka tescilinde ödenir. Onu da bayi yapar. MTV aracın anahtar teslim fiyatına dahildir.

Bunun tersini söyleyen bayi buradan ekstra para kazanmaya çalışıyor.

• Bu tamamen anlaşmaya bağlı birşey. Ben aracı alırken mtv bayiye aitti (aslında parasını zaten sizden alıyorlar) . Proforma faturada zaten yazıyor. Ama teslim aşamasında mtv yi sormayı unuttum. 1 gün sonra evraklara bakarken aklıma geldi. Onlarda haliyle ödeme yapmamışlar. Bende hemen ödeyin dedim. 1 gün sonra ödeme yaptılar ve dekontu bana attılar. Bende sistemden baktım ödeme yapılmış.
  • Bayi ödüyor,ama aslında anahtar tesliminin içinde mtvde var.Kısaca sizin parayla ödemiş gibi oluyor :)

• bayi sizin adınıza öder. fatura giderleri içinde mtv kalemi vardır.

Hatta geçen arabamı satmam icap etti bayi yatırmamış aradım , siz yatırın biz ay sonu size paranızı verelim dediler. Hesabıma paramı yatırdılar.

• vw'den sıfır araç almıştık aralık 2020 de, bayi ödemişti, hiç sormak aklımıza bile gelmemişti, sadece trafik sigortasını biz ödemiştik..
    toyotadan araç alırken de herşeyi bayi ödemişti ve konusu hiç gündeme bile gelmemişti, kendilerinin standart uygulaması gibiydi..
    peugeottan fiyat sormaya gittik şubat başı, biz mtv ödemiyoruz, alan öder dedi, şaşırmıştım.
    sanırım bazı bayiler veya markalar müşteriye itekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz76 -- 13 Şubat 2021; 13:57:10 >
  • Anlaşmaya bağlı çogu kisinin dedigi gibi
  • Normalde liste fiyatına dahildir ama pazarlık yaparken ne alırsam o kar mantığı ile size ayrıca yüklenmiş mtv

• quote:

Orijinalden alıntı: deryadeniz76

vw'den sıfır araç almıştık aralık 2020 de, bayi ödemişti, hiç sormak aklımıza bile gelmemişti, sadece trafik sigortasını biz ödemiştik..
    toyotadan araç alırken de herşeyi bayi ödemişti ve konusu hiç gündeme bile gelmemişti, kendilerinin standart uygulaması gibiydi..
    peugeottan fiyat sormaya gittik şubat başı, biz mtv ödemiyoruz, alan öder dedi, şaşırmıştım.
    sanırım bazı bayiler veya markalar müşteriye itekliyor

İtekleme falan yok. Vw ve Toyota’ da sizden alıyor parasını. Sizin yerinize yatırıyorlar. Mtv ödemeyen bayiler, fiyatlandırma yaparken mtv parasını düşüyor. Siz bayiye ödeyeceğinize, kendiniz ödüyorsunuz.

• 207m kullanıcısına yanıt

katılmıyorum size..resmen itekleme/saygısızlık/görgüsüzlük var bence..

örneğin mayıs ayında sıfır araç satın alıyorsunuz bayiden ve 4-5 ay öncesinin (ocak ayı) mtvsini ödüyorsunuz bazı markalarda..bence bu itekleme-terbiyesizlik-açgözlülük-saygısızlık vs..

bazı markalarda ise hangi ay alırsanız alın aracı, ister ocak ayı başında ister haziran ayında, size anahtar teslim fiyatı olarak fiyat veriyor ve siz sadece anahtar teslim fiyattan mesulsunuz, plaka, ruhsat, mtv vs dahil demek oluyor bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: deryadeniz76

katılmıyorum size..resmen itekleme/saygısızlık/görgüsüzlük var bence..

örneğin mayıs ayında sıfır araç satın alıyorsunuz bayiden ve 4-5 ay öncesinin (ocak ayı) mtvsini ödüyorsunuz bazı markalarda..bence bu itekleme-terbiyesizlik-açgözlülük-saygısızlık vs..

bazı markalarda ise hangi ay alırsanız alın aracı, ister ocak ayı başında ister haziran ayında, size anahtar teslim fiyatı olarak fiyat veriyor ve siz sadece anahtar teslim fiyattan mesulsunuz, plaka, ruhsat, mtv vs dahil demek oluyor bu..

Hayır değil. Adamlar size 2 kere mtv parası ödetmiyor sonuçta. Fiyattan düşüyor, bize ödemeyin direkt devlete ödeyin diyor. Mtv ödeyen bayilerin araç fatura fiyatına dikkat edin. Mtv ve tescil masrafları tutarı kadar düşük keserler. Mtv ödemeyen bayiler ise fatura fiyatını sadece tescil masrafları düşerek keserler. Yani her halükarda siz ödüyorsunuz mtv yi. Tek fark bayiye mi yoksa devlete mi ödediğinizdir. Yani bu şekilde düşündüğünüzde asıl görgüsüz ve cahil siz oluyorsunuz kusura bakmayın.

• Her zaman alıcı öder.

Ya fiyata dahil edilir, bayi alıcı adına öder.
    Yada fiyat dışı bırakılır, alıcı kendisi öder.

İkiside aynı kapıya çıkar. Anahtar teslimi olunca sanki alıcı ödemiyormuş hissine kapılır, hepsi odur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 ocak 2021 de toyota corolla 1.5 sıfır araç aldım mtv yi ben ödedim .

• 207m kullanıcısına yanıt

1-olayı kişileştirmeyin, karşınızdaki kişiyi tanımadan bilmeden hakaret etmeyin,yoksa aynıyle cevap alırsınız,

2-ben bu davranış görgüsüzlük dedim, şahıslara görgüsüz demedim..görgüsüz olmayan bir kişi de görgüsüzce bir davranış yapabilir, davranış ve şahsı ayırt etmeyi öğrenmeye çalışın,

başka alandan örnekle anlatmaya çalışayım:

mobilyacıları geziyorsunuz ve beğendiğiniz bir takımı alıyorsunuz 15bin tl ödeyerek;

mobiyacı A; şehir içiyse evinize ücretsiz kurulum-nakliye yapıyoruz efendim diyor, toplam 15bin tl alıyor sizden,

mobilyacı B; nakliye hizmeti ücretli 100tl, isterseniz kendiniz mağazamızdan evinize mobilya takımı taşıyın diyor,mobilya fiyatımız 14900tl diyor..

farkı anlamadın muhtemelen, ikisini de sen ödedin diyorsun ama son bir kez şansımı deneyeyim..ikinci mağazanın yaptıgı davranış görgüsüzlük, itici, saygısızca vs, müşteri senden 15bin tl ye mobilya takımı almış, gerekirse ya fiyatın içine yedirirsin veya yeterli kar ettiğini düşünüyorsan kardan kısar ödersin müşteri memnuniyeti kazanırsın ama aralık ayında 300bin tl ye araba satıp sanki 100 tl kar ediyormuşsun gibi temmuz mtv sini müşteri öder diye görgüsüz-terbiyesiz-saygısızca bir davranış yapmazsın..

anlayacagına ümidim yok ama son kez denedim..artık cevap vermeyeceğim çünkü hangi seviyeden yazacağını kestiremiyorum, diyaloga devam etememeye karar verdim..

• İyi de siz alana kadar mal onun malı siz neden sahip olmadığınız bir malın vergisini almadan ödeyeceksiniz. Ödemem derse ödemez diye bir mantık mı var? Siz yine de pazarlıkta diretin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.