Şimdi Ara

Sıfır Araç İlk MTV Kim Öder (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
16.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2018 Kasım ayında sıfır Toyota Corolla almıştık bayiden ve Kasko-Sigorta harici bütün işlemleri kendileri yapmıştı. Ödediğim para ile kesilen faturada yazılan tutar da aynı bu arada. Konuda birbirinden farklı bir ton satın alım tecrübesi var bu da demek oluyor ki bu işin bir standardı yok tamamen bayiyle alakalı.

• Faturayı nezaman kestiler?? Araç trafiğe çıkmadan neden mtv ödeyesin sen şubatta aldığın aracın mtvsini temmuzda ödeyeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: deryadeniz76

1-olayı kişileştirmeyin, karşınızdaki kişiyi tanımadan bilmeden hakaret etmeyin,yoksa aynıyle cevap alırsınız,

2-ben bu davranış görgüsüzlük dedim, şahıslara görgüsüz demedim..görgüsüz olmayan bir kişi de görgüsüzce bir davranış yapabilir, davranış ve şahsı ayırt etmeyi öğrenmeye çalışın,

başka alandan örnekle anlatmaya çalışayım:

mobilyacıları geziyorsunuz ve beğendiğiniz bir takımı alıyorsunuz 15bin tl ödeyerek;

mobiyacı A; şehir içiyse evinize ücretsiz kurulum-nakliye yapıyoruz efendim diyor, toplam 15bin tl alıyor sizden,

mobilyacı B; nakliye hizmeti ücretli 100tl, isterseniz kendiniz mağazamızdan evinize mobilya takımı taşıyın diyor,mobilya fiyatımız 14900tl diyor..

farkı anlamadın muhtemelen, ikisini de sen ödedin diyorsun ama son bir kez şansımı deneyeyim..ikinci mağazanın yaptıgı davranış görgüsüzlük, itici, saygısızca vs, müşteri senden 15bin tl ye mobilya takımı almış, gerekirse ya fiyatın içine yedirirsin veya yeterli kar ettiğini düşünüyorsan kardan kısar ödersin müşteri memnuniyeti kazanırsın ama aralık ayında 300bin tl ye araba satıp sanki 100 tl kar ediyormuşsun gibi temmuz mtv sini müşteri öder diye görgüsüz-terbiyesiz-saygısızca bir davranış yapmazsın..

anlayacagına ümidim yok ama son kez denedim..artık cevap vermeyeceğim çünkü hangi seviyeden yazacağını kestiremiyorum, diyaloga devam etememeye karar verdim..

öncelikle seviyeyi sizden öğrenecek halim yok. Bunu baştan belirtmek isterim.

saygısızlık, görgüsüzlük ve terbiyesizlik davranış şekilleridir. Kişinin karakteriyle vs. ilgisi yoktur. Yani bir davranış terbiyesiz bir davranışsa, bunu yapan kişi o an terbiyesizlik yapmıştır. Yani siz oradaki insanlara terbiyesiz, görgüsüz ve saygısız dediniz. Bu hakkı kendinizde buluyorsanız, kendinize yapılan eleştirileride kabullenmek zorundasınız.

isterseniz 5 milyonluk araba alın, o bayinin satış politikasında mtv hariç fiyat veriliyorsa, bunun terbiyesizlik, görgüsüzlük ve saygısızlıkla ilgisi yoktur. Bayinin satış adetleri çoksa, o kadar müşterinin mtv sini ödemek kolay iş değil. Aradan kaçanlar, atladıkları olabilir, daha büyük problemler çıkabilir. O bayinin kendi iç meselesidir. Size bu şekilde de zorla araba satmıyorlar. İşinize gelirse alırsınız, gelmezse mtv dahil fiyat veren başka bayiden alırsınız. Bu da sizi ilgilendirir.

sizin isteğiniz doğrultusunda koskoca şirket kendi prosedürlerinden vazgeçemez. Umarım anlamışsınızıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda ne kadar çok kişi kazık yemiş 😀 Anahtar teslim demek plaka mtv ötv ruhsat hepsini bayi kendi öder. Siz sadece sigorta yaptırırsınız demektir. Bayi saf bulduğuna itekliyor.
    Ben geçen yıl ağustosta seat dan araba aldım. Liste fiyatı 175 bin tl idi. 175e aldım. O dediğiniz olayları mtv plaka vs hiç konuşmadım. Araç anahtarını teslim aldıktan sonra mtv yi sordum. Ay sonu tüm satılan arabaları toplu ödüyoruz dediler. Öylede oldu. Bindim gittim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YawuzS -- 15 Şubat 2021; 14:39:50 >
  • Şaka herhal yazılanlar;Parayı sen verirsin bayi öder.Tıpkı kdv ötv ve diğer harcamalar gibi.

• Eskiden(2 sene kadar önce) bayiler öderdi ama şimdi nakliye parasını da kitlemediklerine şükredin.

2018 aralıktayken, temmuz-aralık 2018'i geçtim, ocak-temmuz 2019 mtv'sini bile ödemişlerdi benim(mtv zamlanınca yüz küsür tl zam farkını aldılar ama). +plaka, ruhsat masrafları da onlara aitti.

• 2 defa sırfır araç aldım ve hiç birinde ilk mtv'yi pazarlık konusunda konuşuldu. Anahtar teslim fiyat bu mudur? Son fiyat nedir konuşulduğunda bu ücretler fiyata dahildir.

Çok alıştı bu bayiler bu kadar kolay para kazanmaya. Zorla aksesuar sat. Zorla sigorta Kaskoyu kendisinde yaptirmaya zorla. MTV ve Plaka tescil ücretlerini bile müşteriden ek olarak pazarlık sonrası iste.

Bu ücreti ödeseniz dahi açıkça bundan sonra bakımları bu bayide daha ucuz olsa bile onlara getirmeyeceğiniz konusunda bilgi verin. Ayrıca bu konuda Fiat Genel Merkez ve Cimere Anahtar teslim sıfır aracın bedeline ek olarak MTV ücreti talebini ilettikleri konusunda şikayet edeceğinizi bildirin.

• Fiyat anahtar teslim fiyatıdır.

MTV'yi bayi öder.

Fiyatın içindedir yani, aslında siz ödersiniz.

Sadece sigorta ve kasko sonradan ödenir.

• vergi vatandaşa aittir.

• kasko ve trafik sigortası hariç kalan her şeyi bayi öder, daha doğrusu sizden alır öyle öder.

yani sizin anlaştığınız rakama bunların hepsi dahildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

vergi vatandaşa aittir.

Sizin mantığınıza göre O zaman ötv ve kdvyi de biz ödeyelim. Neden onlar ödüyor? Ben giderim vergi dairesine öderim tüm vergileri. Bayi de tescil masrafları adı altında fazla ücret kitleyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

kasko ve trafik sigortası hariç kalan her şeyi bayi öder, daha doğrusu sizden alır öyle öder.

yani sizin anlaştığınız rakama bunların hepsi dahildir.

Aynen öyle. Bu alsatçılar önceden aldıkları arabaların vergisini de bize ödetmek için bayi lehine yorum yapıyorlar. Bunlara kanmayın arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Aynen öyle. Bu alsatçılar önceden aldıkları arabaların vergisini de bize ödetmek için bayi lehine yorum yapıyorlar. Bunlara kanmayın arkadaşlar.

Alıntıları Göster

hiç sormayın, yukarıda birisi bayi prensibi değilse ödemez yazmış.

onu araç fiyatından düşüyorsa sıkıntı yok ama sonradan prensibimiz değil, fiyata da mtv dahil değildi demek kurnazlıktır, sahtekarlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sancar10

Eskiden(2 sene kadar önce) bayiler öderdi ama şimdi nakliye parasını da kitlemediklerine şükredin.

2018 aralıktayken, temmuz-aralık 2018'i geçtim, ocak-temmuz 2019 mtv'sini bile ödemişlerdi benim(mtv zamlanınca yüz küsür tl zam farkını aldılar ama). +plaka, ruhsat masrafları da onlara aitti.

aracınızı ocak ayında teslim aldıysanız temmuz-aralık vergisi ödenmez. ocak-haziran ödenir.

ama aracı aralıkta teslim almanıza rağmen ocak mtv si ödendi ise size kıyak geçmişler.

• Vergiyi bayi öder. Ancak şöyle olursa (benim aldığımda da öyle oldu); araç yıl sonuna kadar kampanyalıydı(fiyatı, kredi kampanyası vs.). Aracı yıl bitimine bi kaç gün kala aldım ve 1 ocaktan itibaren araç sahibi ben olduğum için yeni vergisini ben ödedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Sizin mantığınıza göre O zaman ötv ve kdvyi de biz ödeyelim. Neden onlar ödüyor? Ben giderim vergi dairesine öderim tüm vergileri. Bayi de tescil masrafları adı altında fazla ücret kitleyemez.

Alıntıları Göster

zaten sen ödüyorsun  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.