Şimdi Ara

SIFIR ARAC TESLİM ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
18.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SIFIR ARAC ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ VE İLK NEREYE BAKIP KONTROL ETMELİYİZ?BENİM BAŞIMA GELEN BİR OLAYI PAYLAŞMAK İSTİYORUM.2003 YILINDA GOLF WV ALDIM VE KONTROL ETMEDİĞİM İÇİN ERTESİ GÜN SERVİS E GÖTÜRDÜM.BAGAJ KAPISININ AYARI İYİ YAPILMAMIŞTI!...SAĞ STOP LAMBASIYLA SOL STOP LAMBASI ARASINDA YARIM SANTİMLİK KAYMA VARDI.NEYSEKİ KÜCÜK BİR SORUNDU SERVİS HEMEN HALLETTİ.PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER.

• 0 km bir araç alırken eğer showroom da teşhir edilen araçlardan birini alıyorsanız mutlaka kaportasını iyice incelemenizi öneririm..çünkü showroomlardaki araçlara yüzlerce kişi bakar..çoluk çocuk içine girip çıkar..kapılar açılıp kapanırken özellikle kapı kolu yuvalarında çizikler oluşur..aracın etrafında dolanan insanlar aracın kaportasında çizikler oluşturabilir..
    bunların haricindeki ufak tefek problemler zaten servis garanti kapsamında kolayca halledilebilen aksaklıklardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

0 km bir araç alırken eğer showroom da teşhir edilen araçlardan birini alıyorsanız mutlaka kaportasını iyice incelemenizi öneririm..çünkü showroomlardaki araçlara yüzlerce kişi bakar..çoluk çocuk içine girip çıkar..kapılar açılıp kapanırken özellikle kapı kolu yuvalarında çizikler oluşur..aracın etrafında dolanan insanlar aracın kaportasında çizikler oluşturabilir..
    bunların haricindeki ufak tefek problemler zaten servis garanti kapsamında kolayca halledilebilen aksaklıklardır..
    TAVSİYELERİNİ ARAC TESLİM ALIRKEN DİKKATE ALACAĞIM.TŞK
  • quote:

Orijinalden alıntı: trionyx

TAVSİYELERİNİ ARAC TESLİM ALIRKEN DİKKATE ALACAĞIM.TŞK

Alıntıları Göster
    toyota alırken gözün kapalı alabilirsin ben 15 senedir toyota kullanıyorum toyotadan baska bi marka bilmem su ana kadar 3 toyotam oldu hepsini gözüm kapalı aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerT2244

toyota alırken gözün kapalı alabilirsin ben 15 senedir toyota kullanıyorum toyotadan baska bi marka bilmem su ana kadar 3 toyotam oldu hepsini gözüm kapalı aldım

Alıntıları Göster
    Türbülans arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.
    Bunlara ilaveten aracın kapılarını açıp kapatın,kapanış sesleri arkaların kendi aralarında,önlerin kendi aralarında aynı sesi çıkarmaları gerekir,kapanırken çıkan farklı sesler ince ayarlarda problem olduğunu gösterir.Aynı şekilde bagaj kapağının kapanışına ve tampona paralelliğine dikkat edin.Ender görülen bir durum olsada tavan aydınlatmaları ve farlara göz atın,2004 senesinde Passat 2.0 aldığımızda galeride duran 0km 2 Polo nunda tavan aydınlatması tesadüfen arızalı çıktı,Passat ında geri vites sensörü yerine tam monte edilmemişti,2003 te aldığım Laguna II ninde sağ plaka lambası bozuk çıktı,aynı galeride duran hb Megane II nin sunroofunun etrafında tavan kaplamaları sarkıyordu,arıza sayılmasada yeni nesil Civic lerde kapı kaynakları çok özensiz ve özensizlik seviyesi araçtan araca değişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Türbülans arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.
    Bunlara ilaveten aracın kapılarını açıp kapatın,kapanış sesleri arkaların kendi aralarında,önlerin kendi aralarında aynı sesi çıkarmaları gerekir,kapanırken çıkan farklı sesler ince ayarlarda problem olduğunu gösterir.Aynı şekilde bagaj kapağının kapanışına ve tampona paralelliğine dikkat edin.Ender görülen bir durum olsada tavan aydınlatmaları ve farlara göz atın,2004 senesinde Passat 2.0 aldığımızda galeride duran 0km 2 Polo nunda tavan aydınlatması tesadüfen arızalı çıktı,Passat ında geri vites sensörü yerine tam monte edilmemişti,2003 te aldığım Laguna II ninde sağ plaka lambası bozuk çıktı,aynı galeride duran hb Megane II nin sunroofunun etrafında tavan kaplamaları sarkıyordu,arıza sayılmasada yeni nesil Civic lerde kapı kaynakları çok özensiz ve özensizlik seviyesi araçtan araca değişiyor.

Alıntıları Göster
    esmerceye katılıyorum paylaşımının bana faydası olacağı kesin.mayıs 15 de 1.4 d4d corollamı teslim alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trionyx -- 16 Nisan 2007; 17:44:09 >

• quote:

esmerceye katılıyorum paylaşımının bana faydası olacağı kesin.mayıs 15 de 1.4 d4d corollamı teslim alacağım.

Alıntıları Göster
    Bagajda stepnenin olup olmadığını kontrol edin derim. Bir arkadaşım araba ldı bagajda stepne olmadığını farkettik 1 hafta sonra. Stepne lastikle üsütndeki lastiklerin aynı marka olup olmadığını da kontrol edin derim. Bütün aydınlatmalrını kontrol etmenizi tavsiye derim. Showroomda duran araçlardsan birisini veriyorlarsa kaportaı ve kapı eşikleri gibi noktalrı iyice kontrol edin. torpido gözünde kullanma klavuzunun ve diğer belgelerinin olup olmadığını kontrol edin. Döşemelerde leke olup olmadığına dikkat edin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar....

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: trionyx

esmerceye katılıyorum paylaşımının dana faydası olacağı kesin.mayıs 15 de 1.4 d4d corollamı teslim alacağım.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun benimkide nisan sonunda gelecek,beklemek zor oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Orjinalden alıntı: trionyx

esmerceye katılıyorum paylaşımının dana faydası olacağı kesin.mayıs 15 de 1.4 d4d corollamı teslim alacağım.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun benimkide nisan sonunda gelecek,beklemek zor oluyor..

Alıntıları Göster
    beklemesi gercekten zor.günler beklenince gecmezmiş.gel 15 mayıs gelllllll

• quote:

beklemesi gercekten zor.günler beklenince gecmezmiş.gel 15 mayıs gelllllll

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben bide şunu düşündüm sizce olabilirmi eğer firmalar vardiyalı üretim yapıyorlarsa ve gece vardiyasında özensiz üretilmiş araçlar olabilir bence gece ile gündüz bir olmaz uykulu bir insanın konsantrasyonunu düşünürsek siz ne dersiniz bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: final fantasy

arkadaşlar ben bide şunu düşündüm sizce olabilirmi eğer firmalar vardiyalı üretim yapıyorlarsa ve gece vardiyasında özensiz üretilmiş araçlar olabilir bence gece ile gündüz bir olmaz uykulu bir insanın konsantrasyonunu düşünürsek siz ne dersiniz bu konuda

Alıntıları Göster
    yarın 11de aracımı alıyorum inşallah.
  • quote:

yarın 11de aracımı alıyorum inşallah.

Alıntıları Göster
    hayırlısı olsun....
  • quote:

Orijinalden alıntı: udl

hayırlısı olsun....

Alıntıları Göster
    sağol udl
  • quote:

Orijinalden alıntı: final fantasy

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: final fantasy

Özellikle Toyotanın vardiya sistemi diğer fabrikalardan çok farklı bazı yakınlarım var Toyota Adapazarı fabrikasında çalışan gerçekten zorluk çekiyorlar vardiya konusunda japonlar kendilerine göre vardiya sistemiyle çalışıyorlar. Ama şunu belirtmek isterim Toyota nın kontrol mekanizması çok güçlü hatalı çıkan araba sayısı 1000 de 1 dir en fazla ve 1000 de 1 olduğu zaman da kendilerinde başarısızlık gibi görüyorlar o yüzden gözüm kapalı aracı alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: stimur41

quote:

Orjinalden alıntı: final fantasy

Özellikle Toyotanın vardiya sistemi diğer fabrikalardan çok farklı bazı yakınlarım var Toyota Adapazarı fabrikasında çalışan gerçekten zorluk çekiyorlar vardiya konusunda japonlar kendilerine göre vardiya sistemiyle çalışıyorlar. Ama şunu belirtmek isterim Toyota nın kontrol mekanizması çok güçlü hatalı çıkan araba sayısı 1000 de 1 dir en fazla ve 1000 de 1 olduğu zaman da kendilerinde başarısızlık gibi görüyorlar o yüzden gözüm kapalı aracı alırım

Alıntıları Göster
    motor ve şase numaralarını kontrol edin.

avadanlıklarını kontrol edin.(yedek lastik bijon anahtarı kriko gibi)

manueldeki anahtar sayısı ile verilen anahtar sayısını

şimdilik aklıma gelenler bunlar.

ben aracımı teslim alırken 14 maddelik bir çeklist hazırlamıştım. en önemlileri bence bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: X_DAX_M

motor ve şase numaralarını kontrol edin.

avadanlıklarını kontrol edin.(yedek lastik bijon anahtarı kriko gibi)

manueldeki anahtar sayısı ile verilen anahtar sayısını

şimdilik aklıma gelenler bunlar.

ben aracımı teslim alırken 14 maddelik bir çeklist hazırlamıştım. en önemlileri bence bunlar.

Alıntıları Göster
    1.diğerlerine ilaveten ruhsatı inceleyin trafiğe çıkış tarihi şase numaralr vs
    2.yedek anahtarların ikisinide deneyin
    3.km sayacına bakın çok önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: CANBABA72

1.diğerlerine ilaveten ruhsatı inceleyin trafiğe çıkış tarihi şase numaralr vs
    2.yedek anahtarların ikisinide deneyin
    3.km sayacına bakın çok önemli

Alıntıları Göster
    yukarıda yazılanlara ek olarak kesinlikle boya kalınlığı kontrolünü yaptırın. Arabaları tırdan indirirken, park ederken sağını solunu sürttükten sonra boya atabiliyorlar. Bir de fabrikasyon bazı araçlarda boya kusurları oluyor. Ben aracımı alırken kontrol etmelerini istedim biraz garip karşılasalar da kabul ettiler.

• Aracimi bu gun aldim Allah herkese nasip etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: CANBABA72

Aracimi bu gun aldim Allah herkese nasip etsin
    araba alırken dikkat edilmesi gerekenler
    alltaki linkte iyi şekilde açıklamışlar

http://www.yenimanset.com/yeni-araba-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-38/

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinkaan

araba alırken dikkat edilmesi gerekenler
    alltaki linkte iyi şekilde açıklamışlar

http://www.yenimanset.com/yeni-araba-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-38/

Alıntıları Göster
    başka bir forumda okuduğum şeyi paylaşayım

arkdaş aracı alıyor 300-500 km neyse kısa bir zaman kullanıyor

meğer aracın yağları (motor -vites ) tam konulmamış sanırım vites ile ilgi bir arıza yaşamış

yağ seviyelerini kontrol ettirin. nsaıl olur nerde olur kim kontrol eder bilmiyorum ama bence önemli.

binlerce lira veriyoruz. aylarca çalışıp kazandığımız parayı veriyoruz o yüzden her türlü kafanıza takılan şeyi kontrol ettirin paranızla rezil olmayın para veriyoruz alın terimizi veriyoruz hakkını alalım demi????
    1 ön kapılar sesler aynı olmalı
    2 arka kapılar
    3 bağaj kapağı tampona paralelmi
    4 farlar sinyaller
    5 parklar
    6 geri vites lambası
    7 tavan lambası
    8 kullanım klavuzu
    9 yedek anahtar
    10 stepne ve kriko vs.
    11 sun roof
    12 km sayacı
    13 şase no
    14 sürüş yap
    15 paspas
    16 boya kontrolü
    17 yağ seviyeleri vites motor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.