Şimdi Ara

SIFIR ARACA SÜT DÖKÜLMESİ VE BERBAT KOKUNUN ÇIKABİLMESİ İÇİN TEK ÇÖZÜM YOLU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
36
Favori
72.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
458 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun havuzlu paspas alsam mı diye düşünüyordum sizin konuyu görünce hemen aldım ben de kavanozda ve saklama kabında yemek götürüyorum çorba sulu yemek vs dökülür mü diye çekiniyordum arada sızdırıyorlar da kırılacak diye çekiniyorum zaten. Böyle bir olayı paylaşıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim reklam diyenlere veya kötü yorum atanlara aldırmayın zatenkimse arabasına bilinçli olarak bişey dökmez başına gelenler için yol gösterici olmuşsunuz.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ben sütü çok severim sabah uyandığımda ilk yaptığım şey duş almak dişlerimi fırçalamak 1 bardak su ve 1 bardak süt içmektir. Bunu kendimi bildim bileli yaparım bu konudan sonra nasıl içeceğim bilmiyorum :)
    Tribe sokan bir konu olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süt diyince bi irkildim, benim koltuğa da el ayası kadar yere süt dökülmüştü, bişi olmaz diyip temizletmemiştim, o iki gram süt nasıl da kabarıp yoğurt oldu hayret etmiştim, çok geçmişler olsun
  • Geçmiş olsun, gerçekten çok ciddiye alınması ve dikkat edilmesi gereken bir durum.
  • gçen sene böyle bi konu vardı la
  • Vallahi hocam iyi yırtmışsınız köyden gelirken babam bagaja koymuş aynı sorunu bagajda yaşamıştı, işte tecrübeden olsa gerek o hemen tüm sütü yere döktü ve bagajda ne var ne yok boşalttı üstüne de dezenfektan banyosu yaptırdı bagaja sonra koku vs olmadı tabi.

En en etkili çözüm dezenfektanlarla arabayı çok iyi yıkamak diyebilirim çünkü o zaman mantarlar üreyemiyor.
  • seym36 kullanıcısına yanıt
    Arabada süt canlanıyor mu ne oluyor tam olarak evde halıya dökülünce bi şey olmuyor temizliyosun geçiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzer durum geçen sene bir arkadaşımın başına gelmişti bagajda 5lt süt dökülüyor ordan arka koltuk vs. derken her yere yayılıyor aracın tabanındaki süt bildiginiz peynir gibi olmuştu ve gerçekten çok pis kokuyordu cocuk neler neler yaptı kokuyu gideremedi sonra ne yaptılar bilemedim

• blackprague kullanıcısına yanıt
    diyemediğimi demişsin, gerçekten canlanıyor namussuz, hatta o öyle kabarınca yıkamacıya ötürdüm, kusmuk mu bu diye 2-3 defa sordu, adam inanamadı
  • Geçmiş olsun. Umarım sıkıntınız tamamen çözülmüştür.

Olay anında panik maalesef daha kötü sonuçları doğuruyor. Her zaman söylerim sokak arasıdnaki adam para kazanmak için iş yapar. AAAa buhar makinesi aaa vakum der alır internetten videolarını izler kolaymış der bunları bilmeidği kimyasallara nereye ne kadar nüfus ettiğini bilmeden kullanır üstüne de ahtopotu patlatır ooo biz detay temizledik.

Ben arabayı kendim yıkarım iç dış temizlerim. İçeiryi temizlerken cam sil ve ya apc kullandığımda bile camları açık bekletirim ıslak bez bırakmam adamlar foşur foşur içini yıkıyor 3 saatte mi kuruttular :D Ahtapotun o denli yıkamada en az 6 saat durması gerekir.

Yok trim sesi yok niye söktürdün diyenler olmuş. Adamlar sökülebilir yapmış. Trim sesi gelecekse sökmeden de gelir düzgün ve bilinçli bir ekip ve malzeme ile söküldüyse sıkıntı olmaz zatena racı kullanırken farkınad a varmışsınızdır. Öyle trim sesi fln çıkmaz. Sanki d e segmenti luxury sınıf arabada 0 db de içi arkada 2 klips ses yapacak.

Benim tek tavsiyem bu kadar sökülmüşken son aşamadan sonra bitüm esaslı yalıtım malzemesi iel taban kaplansaydı metal kimyasal görüdüğü için ilerleyen zamanlarda oksitlenme yapabilir bitüm esaslı yalıtım malzemeleri düzgünce uygulandığında hava ile teması keseceğinden hem ileriye dönük korozyonu önler hem de olası koku sorununu çözmüş olurdu. Hem de ses yalıtımına katkıda bulunurdu.

• Sonax Genel Merkezin de ki hanımefendiye ve de Cengiz beye bende teşekkür etmek istedim.
    Sizede geçmiş olsun güzel ve yararlı bir paylaşım.
  • merhaba,

benim de aynı marka model aracım var yaşadığınız talihsiz olay için üzüldüm. yetkili servisin itinalı işlem yapmasına da sevindim inşallah benimde başıma gelmez ama gelirse güvenerek gidip işlem yaptırabilirim. ayrıca buna benzer babamın aracında bagajda meyve suyu dökülmüştü allahtan bagajda döşemeye hemen müdahale edip 1-2 günlük kokuyla sorunu çözmüştüm. geçmiş olsun
  • Markasi ne aracın

• EBÖB E kullanıcısına yanıt
    Hocam, videoda belliydi süt tabanın altına sızmış,yalıtım keçelerine tamamen işlemiş. silme işi dediğiniz gibi ama arabanın tabanında kalan sütü nasıl temizleyeceklerdi
  • Hocam çok detaylı bir şekilde konuyu anlatmış ve detaylandırmışsınız tebrik ederim bende 1 sene önce bagajda taşırken dökülmüştü 2 -3 litre kadar bagaj taban altlığı ve stepne tarafına gelmişti süt fakat baktım ki sol arka kapının olduğu tarafa da biraz damlalar gelmiş kendi imkanlarınla bir hafta boyunca bagaj havuzunu yıkadım güneşte kuruttum halı fırçalar gibi her gün fırçaladım dr mat diye bi sprey vardı koltuğa 2 kutusunu hunharca sıktım sonra patates filesiyle mr muscle sıka sıka bir hafta da koltuğu sildim çektim tam 3-4 hafta süt kokusu değil dr mat in iğrenç kokusunu çektim fakat sonrasında hiçbir koku kalmadı aracıma binenlerde hiç bir koku fark edemedi şuan hala aynı aracı kullanıyorum sorun yok birde burda bahsedilen süt inek sütü kaynatılmamış içersinde bir sürü bakteri barındırıyor ve canlı oldukları için ürüyorlar gerçekten başa bela ilk başta bende internette araştırma yaptım ne yapabilirim diye okudukça korktum fakat benim sorun kendi imkanlarımla çözüldü öncelikle size geçmiş olsun diyorum hiçbir trim sesi falanda gelmez millet saçma sapan yorum yapmaya ne kadar meraklı keşke şu sokağa çıkma yasağı gibi çocuklara da yazma yasağı gelse direksiyonuna geçemeyeceği araçlar hakkında konuş babam konuş

• mr07 M kullanıcısına yanıt
    Renault Clio

• Netflix dizisi gibi :D bu araba işlerine fazla kıymet veriliyor bizim memlekette, ve çok garip geliyor arabası ile yaşayanlar, araba ile mutlu olmak onunla sosyalleşmek filan. Ama bi yandan bir araba da 200 milyar, kişi bu kadar emeğini bir arabaya verince bir şekilde bebeği gibi oluyor heralde arabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribalenfeksiyon -- 4 Haziran 2020; 15:29:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackprague

Bu konuyu nasıl cinselliğe bağladın ya?
    Daha önceleri de benzer konular açılmıştı ve aklımdan geçse de sormamıştım, görünen konunun arka planında başka şeyler konuşulduğunu hissettim çünkü çoğu kişi resimleri daha önce görmüş gibiydi ve birisinin bile cinsellik mevzusuna değinmemesi çok ilginç geldi bana! En olmadık başlıkta ne seksist şeyler yazarlar...

Bilseler bile cevap yazmazlar işte böyle; cinselliğe bağladığımdan değil, hep kuru gürültü şamata gırgır Niye gelişmiyoruz veya niye özel yaşamlarımızda bir şeyler hep ters görün...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    Bilader bakteri sütü tükettiği zaman yiyecek birşeyi bulamayıp ölür. Arabanın kaportasını mı yiyecek? Süt bitti mi o da ölür bu arada doktoralı mühendisim cahil de değilim. cevap yazmadan önce saygılı olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tüm forum ahalisinin önünde konuyu açan, detaylı bilgilendirme yapan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum. Saçma sapan yorum yapıp, yersiz eleştirmeyi fıtratlarına yerleştiren güruha da aynı durumları yaşamalarını temenni ediyorum

Henüz bir kaç hafta önce üzülerek okuduğum bu konu dün beni büyük bir beladan kurtardı. Az miktarda süt dökülse de önlem alınmazsa neler olacağı ortadaydı. 1 litre kadar süt maalesef aracıma döküldü. Döküldüğü ilk andan itibaren müdahalenin her aşamasında daha bir kaç hafta önce bu konun film şeridi gibi geçti gözümün önünden. İşin ilginç tarafı da yıllardır başıma gelmeyen bu tür bir olayın bu konuyu okuduktan bir kaç hafta sonra başıma gelmesiydi. Ve konu sahibi sayesinde erken önlemle birlikte sorunu büyümeden engelleyebilim. Engelleyebildim diyorum çünkü yıkamacı makineyi sadece üstten temizlemek suretiyle kullandı. O halının üstünden temizlik yaparken benim aklım halının altında ve özellikle keçedeydi. Ustamız temizlik yaparken ben bu konunuzu bulup tekrar okumaya konuldum. E tabi içim rahat etmeyince usta ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ilk işim sağ ön koltuğu söküp halıyı kaldırmak oldu. Tabiki altında hala süt ve su birikintisi vardı. Halının altında keçe değil de daha stabil duran sarı kalın süngerimsi yapıda bir malzeme olması ayrıca şansımaydı. Ve ilk yarım saat içinde konu sahibi sayesinde böyle bir müdahalede bulunmam başıma büyük bir felaketin gelmesini engellemiş oldu. Erken müdahale hayat kurtarır. Tekrar teşekkür ederim hocam. Yazdığın her kelime için, vakit ayırdığınız her dakika için.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.