Şimdi Ara

SIFIR ARACA SÜT DÖKÜLMESİ VE BERBAT KOKUNUN ÇIKABİLMESİ İÇİN TEK ÇÖZÜM YOLU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
36
Favori
72.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
458 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Geçmiş olsun gerçekten kötü bir durum olmuş. Süt dökülmesinin bu denli kötü sonuçlar doğuracağı hiç düşünmezdim.
    Dostum organik madde, nasil temizleyebilirsin ki? Bir kap sutu koy bi kenara ertesi gün gel kokla mahvolursun.

Ssdece sut de degil, tencerede yemek vs goturmek de cok sikintili hele hele etli sulu yemeklerde. Boyle cumbur cemaat piknige giden tipler bu işlere kalkisabiliyor.

Süt bir de ekstra viskozitesi dusuk bir sivi. Keçe de emicidir tavana kadar bile çekebilir. Araba satan çok.
  • Bir arkadaş aynı olayı yaşamış arabanın koltuğuna süt dökülmüş en son kurtçuklar çıktı satmak zorunda kaldım arabayı demişti
  • Konu sahibi arkadaşa öncelikle geçmiş olsun diyorum.

Bazı arkadaşlar geçmiş olsun dilekleri ile iyimser, bazı arkadaşlar ise kötümser yorumlar yapmışlar. Ama ben de yaşadığım tecrübeden bahsedeceğim.

Aynı şekilde aracımıza süt döküldü. Miktar olarak daha azdı ama bagajdaydı. Dökülünce öne doğru ilerlemiş tabi.

Öncelikle bilmeniz gereken şey şu; bu lanet süt kokusu sorununa yaptığınız her işlemin ardından "bu sefer herhalde halloldu" diyorsunuz ama ne yaparsanız yapın az veya çok geri dönüyor. Çünkü o sütün kalıntıları sizin ve hiçbir temizleme yönteminin asla ulaşamayacağı yerlere de ulaşmışsa oralarda bir şekilde yeniden üremeye ve kokmaya devam ediyor.

Ben o kadar uğraştım ki hiçbir servisin, oto yıkamacının asla uğraşmayacağı kadar. Ama yine de %99'u bırakın %80 ancak çözebildim. Kalan % 20 ise arabayı sattırmaya yetti. Aracı galeriye verdim ve adama ilk bu durumu söyledim zaten satma sebebi olarak. Temizlendi sanıyorsunuz, Yeter ki arabanın camı 2 gün kapalı kalsın, binince o koku araba da. Ne yaptıysak olmadı kısacası. Benim aklıma arabanın alt döşemesini tamamen söküp oradan aralık olan tüm metal aksam boşluklarına alkol basmak bile geldi. Ama bunu da yapsam artık arabayı ya kazayla ya kendim yakardım herhalde.

Kısacası ASLA ve ASLA aracınıza süt dökülmesinde izin vermeyin, eğer bir şekilde döküldüyse tek şansınız temas ettiği alanların tamamını tespit edip anında müdahale ederek döşeme, keçe, kumaş, sünger tamamını çöpe atmak ve metal-plastik aksamı da bakteri öldürücü temizlik malzemeleriyle pek çok kez temizlemek. Eğer "yarın yıkamacıya giderim, şimdi işim var vs.." derseniz şu veya bu şekilde o süt dağılır. Değiştirilmesi gereken bahsettiğim parçaları sünger, keçe vs temizleneceğini düşünüyorsanız gerçekten çok zor.. İlla temizlenecek diyorsanız kendiniz yapmalısınız ve bakterisid malzemelerle temizleyip, güneşte kurutup, tekrar tekrar yapmalısınız..

Tekrar geçmiş olsun..

• çok büyük geçmiş olsun, okurken kendi aracım varmış da süt dökülmüş gibi canım sıkıldı birde sizleri hiç düşünemiyorum. ayrıca bu son derece faydalı konu için yürekten teşekkür ediyorum. sorunun çözülmesine de sevindim, esen kalınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Aynen aracın her ye oynanmıştır fabrika gibi orijinal tekrar montajlanamaz yarın öbür gün her yeri orkestra şefi gibi çalar süt arabaya almak iyi cesaret

Alıntıları Göster
    Hayatında araç montajı görmemişsin atıp tutuyorsun yok fabrika montajı gibi olmaz şu bu.İşim gereği birçok otomotiv devinin montaj hatlarını gördüm, ne nasıl montajlanır bilirim. Servisteki montaj büyük ihtimal fabrikadaki montaj/sıkma vb. proseslerden daha garanti olur emin ol.Bilmeden de milletin moralini bozmaya çalışma.

• onuncu_köy O kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Ciddi anlamda Ucuz kurtulmuşsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

Hayatında araç montajı görmemişsin atıp tutuyorsun yok fabrika montajı gibi olmaz şu bu.İşim gereği birçok otomotiv devinin montaj hatlarını gördüm, ne nasıl montajlanır bilirim. Servisteki montaj büyük ihtimal fabrikadaki montaj/sıkma vb. proseslerden daha garanti olur emin ol.Bilmeden de milletin moralini bozmaya çalışma.

Alıntıları Göster
    Kes öff
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Kes öff

Alıntıları Göster
    aha da ergene denk geldik
  • quote:

aha da ergene denk geldik

Alıntıları Göster
    Uza
  • Çok geçmiş olsun. Bende bu tür durumların yaşanmasının önüne geçmek için hazır süt alıyorum. Aracada yolcu molcu almıyorum.
  • Geçmiş olsun. Ama biraz sizin ihmalinizden kaynaklanmış sorun. Araba içerisine dökülen mazotla sütün kokusunu çıkarmak normal yollarla imkansızdır. Böyle işlemler gerekiyor maalesef. Hazır yoğurt pek lezzetli olmuyor ama paket sütler gayet lezzetli keşke böyle şeylerle uğraşmasaydınız. Açık yoğurt ve süt ürünü alıyorsanız arabanın bagajında şöyle 10 lt lik vakum kapaklı kova bulundurun. Süt şişesini veya yoğurt kovasını direkt içine koyup kapatın. Araba yıkarken de iş görür her türlü lazım olur.

SIFIR ARACA SÜT DÖKÜLMESİ VE BERBAT KOKUNUN ÇIKABİLMESİ İÇİN TEK ÇÖZÜM YOLU

• Faydalı konu , öne çıkardım. Geçmiş olsun.
  • Eğerki sütçünüz organik sertifikalı üretim yapmıyorsa emin olun marketteki Pınardan Yörsandan daha güvenli değil. Birde kaynatıyorsunuzdur muhtemelen ve buda ciddi derecede besin maddesi kaybı demek.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Araç üreten bir şirkette mühendis olarak çalıştım, dedikleriniz yanlış.lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.
    Sanki fazla tepki verdin gibime geldi keşke konunun altına kafanıza takılan olumsuz yorumları yazmayın deseydiniz sizcede verdiğiniz tepki fazla degol mi l.. Şuan oranın çalışanı olduğunuzu tekrar düşünmeye başladım, neyse adınıza sevindm güle güle kullanın..
    Bu arada konu dışı ama bende seviyirim yeni clio hangi paket sizinkisi tam olarak
  • Geçmiş olsun büyük bir belayı zorda olsa atlatmışsınız. Şu saçma yorum yazanlarada aldırış etmeyin yaptırdığınız yerin kalitesi ve müşteri memnuniyeti beyefendinin size olan ilgilenme şeklinden belli. Ne bir trim sesi nede bir problem yaşamayacağınızdan eminim.

Bende yakın yaklaşık bir olay yaşadım.

Sene 2015 Aracımın motoruna kedi girip egzos motor bağlantısında sıkışmıştı. Yaklaşık 2 km sürdükten sonra trafikte klimadan gelen ölü kokusunu alınca öncelikle yerde ölü bir hayvan olduğunu düşündüm ardından inip bulamayınca son gaz soluğu lifti olan yıkamacıda buldum. 1 haftam arabanın motor kısmını bölüm bölüm yıkayıp dezenfekte etmekle geçti. Kediden kalan 1 bacak ve bir kaç deri parçası. 2 hafta boyunca kokuyu azalta azalta en sonunda sıfırlamayı başarmıştık. Bu süreçte çektiğim çile bir yandan, harcadığım paralar, bir yandan da o kokuyla zorunlu olarak yapmam gereken km'ler aklıma geldikçe kokuyu alır gibi oluyorum.

Dediğiniz gibi bir çok kişiye faydalı olacak bir konu. Başına gelmesede bunu okuyan kişi o sütü arabasına koyarken bir düşünecek

Tekrar geçmiş olsun.

• Yıllar önce arabanın ön koltuk altına aldığım süt döküldü ve uzun süre koku çıkmamıştı o aklıma geldi ben keçeleri söktürmedim detaylı temizlik yaptırmıştım en sonunda geçti koku öyle hatırlıyorum.
  • başlığı görünce direk cevap olarak "satın" demek geldi içimden
  • Geçmiş olsun daha önce duymuştum süt dökülmesinde bu denli problem oluştuğunu .
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.