Şimdi Ara

SIFIR EGEA ALMAK YERİNE NE ALINIR ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: five93

egea 1.4 benzinli ile 1.3 multijet arasında 30 bin cıvarında fark var. şehir içi kullanacak olup az yakıt tüketimi önemli. belirttiğim üzere yıllık max 10-15bin km yapacak birisi olarak sizce neyi tercih etmeliyim _?? 1.4 benzinli şehir içi 40 45 kr civarında yakarsa benzinli tercih edilebir diye düşünüyorum
    Liste fiyatı 142.500 TL olan 1.0 TCe (Turbo Benzinli) Duster ı çeşitli bayiilerden 130-135 bandına alabilirsiniz, bence size tavsiye edilen hem Egea dan hem de Clio 4-5 den daha mantıklı. 7 Aydır kullanıyorum, her kullandığımda "Çok şükür iyi ki bu aracı tercih etmişim diyorum" Tavsiye ederim.
  • 33 yaşındayım cok arabaya bindim ikinci el temiz daha hic görmedim. Sen beni dinle ikinci eldeki kazık ve döküntü araba alacağına sıfır al ister egea olsun ister clio. Bu ülkede ikinci el araba alınmaz oldu temizi denk geldi sıfır fiyati ister müslüman din kardeşlerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ZAMAN SORUYU DEĞİŞTİRELİM.
    ANADOLU ŞEHRİNDE GÜNLÜK 5-10 KM YILLIK 10-15 BİN KM KULLANACAK BİRİ OLARAK

1.4 URBAN PLUS BENZİNLİ Mİ ?? (ORT 115 BİN)
    1.3 URBAN PLUS DİZEL Mİ ?? (ORT 145 BİN)
  • pejo 308 c4 megane gibi alternatifleri düşünürdüm. bu araçlar gercekten çok çok az tüketiyor.
  • five93 F kullanıcısına yanıt
    Bu ikisi arasında 1.3 dizel. Ancak bir clio 5 test sürüşü yapın derim. Arabaları sürmeden buradaki yorumlara göre karar vermeyin.
    Clio 5 otomatik bir kere. Bir arabada otomatik vites en büyük konfor öğesi.
    denemeden karar vermeyin..
  • Güzergahınız bol yokuşlu değilse 30 bin fark vermeye değmez bence.

Ben tüplü egea derdim hatta hb tercih ederdim.

İkisi arasında da
    Günde 10km yaptığınızı varsayarsak Dizel ayda 100 lira civarı yakarken benzinli 140 civarı yakacak.
    Birinde sene de 14-15kez depo dolduracakken birinde 18-20 kez depo dolduracaksınız( 10-15bin km için konuşuyorum). Hangisi size daha iyi gelirse ona göre karar verin; Her sene fazladan 4-5 depo yakıt masrafı artı her sene 800 lira civarı fazladan mtv vermek mi yoksa bunlar yerine baştan 30 bin fazla vermek mi ?

Performans olarak aslında benzerler ama kullanım rahatlığı olarak 1.3 dizel olmasından kaynaklı açık ara önde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: five93

O ZAMAN SORUYU DEĞİŞTİRELİM.
    ANADOLU ŞEHRİNDE GÜNLÜK 5-10 KM YILLIK 10-15 BİN KM KULLANACAK BİRİ OLARAK

1.4 URBAN PLUS BENZİNLİ Mİ ?? (ORT 115 BİN)
    1.3 URBAN PLUS DİZEL Mİ ?? (ORT 145 BİN)
    benzinli (tüpsüz) egea, tartışmasız.

• Sifir space star al egea istemiyorsan

Hocam bayide bulabilirseniz kesinlikle egea alın. İkinci el fiyatları akıl alır gibi değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Aynı mantıkla Clio 4 1.5dCi icon manuel kullanıyorum. 2018 nisan sonu aldım 2016 model 2017 şubat trafiğe çıkışlı 6.600km'de. Aradan 2 yıl 3 ay geçti araç 24.300km'de.

Benzinli araca binerken insan tedirgin oluyor. Dizelin özgürlüğü başka. Rahat rahat gazlayıp gezebiliyorsun. Alırken pahalı alıyorsan satarken de pahalı satıyorsun dizeli. Oradan bir kaybın olmuyor.

Ha ben titreşim sevmiyorum, dizelin mırıldanmasını sevmiyorum, sessiz araç istiyorum vs dersen benzinli almalısın ama dizelin yokuşlardaki tork gücünü ararsın.

1.3 motor 200 tork 95hp
    1.4 motor 127 tork 95hp

1.4 alırsan hep aklında LPG taktırsam mı sorusu olacak. Hep hesap yapacaksın, taktırsam şu kadar km'de amorti eder. Taktırsaydım bu zamana kadar amorti ederdi vs düşünceler olacak hep aklında.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.