Şimdi Ara

Sıfır-İkinci El mantık karmaşası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle kafamın oldukça karışık olduğunu söylemek isterim.Yaklaşık 3 ay gibi bir süredir aktif olarak forumlarda,showroomlarda,internet üzeri ikinci e pazarlarında geziniyorum.Fiyatlar belirleniken ki mantığı bir türlü çözemedim .

Örneğin ;

Citroen C4-1.6hdi 92hp comfort 2011 yılının şubat ayındaki liste fiyatı 40.400 iken şimdilerde 2012 liste fiyatı 46.420 olarak görünmekte.Bu durumda şunu düşünüyorum bu araç neden bu kadar fiyat artırımına gitti ? Araç çok satmıştır ? Vergiler artmıştır? Piyasanın dalgalanmaları ve rakip firmaların fiyat artımı ile bir artış ? Bu durumların hangisi gerçekleşirse gerçekleşsin aradaki fark oldukça büyük ve nedensiz.Hadi oldu diyelim ikinci el pazarına geçelim.2011 yılının şubat ayında bu aracı 40.400e almış bir insan satışa çıkardığında aracını neden 41-43bin gibi bir rakam biçer.Bununla birlikte böyle rakamları gören diğer satıcılarda bu fiyattan etkilenerek benzer rakamları araca yüklerler.Benim bildiğim araç ikinci el olduğunda 4-5bin gibi bir düşüş yaşaması gerektiğidir.Hadi çok temiz olsun 1-2 milyar insan ikinci elden kar etmek diye bir şey olamaz .

Sadece bu örneği verdim fakat sadece bu marka ve bu model araç için olan bir durum değil.Her araç ve her modelde bu gibi durumları görmek mümkün . Bu konuda geçerli bir açıklama yapabilecek birisi var mıdır?Ya da ben mi yanlış görüyorum ben mi yanlışım arkadaşlar.Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.