Öncelikle kafamın oldukça karışık olduğunu söylemek isterim.Yaklaşık 3 ay gibi bir süredir aktif olarak forumlarda,showroomlarda,internet üzeri ikinci e pazarlarında geziniyorum.Fiyatlar belirleniken ki mantığı bir türlü çözemedim .
Örneğin ;
Citroen C4-1.6hdi 92hp comfort 2011 yılının şubat ayındaki liste fiyatı 40.400 iken şimdilerde 2012 liste fiyatı 46.420 olarak görünmekte.Bu durumda şunu düşünüyorum bu araç neden bu kadar fiyat artırımına gitti ? Araç çok satmıştır ? Vergiler artmıştır? Piyasanın dalgalanmaları ve rakip firmaların fiyat artımı ile bir artış ? Bu durumların hangisi gerçekleşirse gerçekleşsin aradaki fark oldukça büyük ve nedensiz.Hadi oldu diyelim ikinci el pazarına geçelim.2011 yılının şubat ayında bu aracı 40.400e almış bir insan satışa çıkardığında aracını neden 41-43bin gibi bir rakam biçer.Bununla birlikte böyle rakamları gören diğer satıcılarda bu fiyattan etkilenerek benzer rakamları araca yüklerler.Benim bildiğim araç ikinci el olduğunda 4-5bin gibi bir düşüş yaşaması gerektiğidir.Hadi çok temiz olsun 1-2 milyar insan ikinci elden kar etmek diye bir şey olamaz .
Sadece bu örneği verdim fakat sadece bu marka ve bu model araç için olan bir durum değil.Her araç ve her modelde bu gibi durumları görmek mümkün . Bu konuda geçerli bir açıklama yapabilecek birisi var mıdır?Ya da ben mi yanlış görüyorum ben mi yanlışım arkadaşlar.Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme