Şimdi Ara

Sifir Kia-Ceed aldıktan sonra ki mahalle baskisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
3
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir iş yapıyorsanız arkasında duracaksınız, insanlar da yorum yapıyorlarsa gereken cevabı vereceksiniz, olay kapanacak.
  • Kia Ceed alarak çok iyi yapmıişsınız.İnsanlardaki bu yargıyı yok etmek çok zor.
  • reno kiadan iyimiymiş?Astra alsaydınz keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: geogenior

2 ay once yeni kasa ceed aldım. Aslında hayalim focustu sonra aracı test edince ve fiyat alınca auris e geçtim. İnternette arastirirken aurisin kasa değiştireceğini duydum ve opel Asya'ya bakmaya başladım. Aslında cosmoyu çok beğendim ama benim icin pahalıyı. Sonra istediğim donanımları listeledim, i30 bu listeme tam uyuyordu. Hyundai bayine gittik ancak esim aracı beğenmedi. Aradan bir süre geçtikten sonra bir arkadaşımın tavsiyle kia a uğradık. Yeni ceedi inceledik esim ve ben hayran kaldık ve hemen o gun kaporayi verip 3 gun sonra teslim aldık. Ancak aracı aldıktan sonra babam, kayın pederim ve dayım beni yaylım atesine tuttular kia alinirmiymis satarken müşteri bulabilecekmiymisim? Resmen ecel terleri döktüm (aynı durum esimi istemeye gidince de olmuştu. Kayın pedere mesleğimi anlatamadım gitti. Nükleer mühendisim bu arada) gerçi gecen hafta kayın peder aradı ve sanayiye sorduğunu kialarin sorunsuz ve sağlam arac olduğunu belirtti sonra babam da ikna oldu ancak dayım hala Reno almadigim icin bozuk bana sizde böyle bir olayla karşılaştınız mı? Yoksa bizim ailede mı sorun var

Araç sizin, zevk sizin, para sizin, başkasına, canınızın bir parçası da olsa, mok yemek düşer. Aracınızı beğenmişsiniz almışsınız. Ben KIA'yi Renoult'a tercih ederdim bu arada. Alerjim var o arabaya.

Güle güle kullanın. Uzun süre binecekseniz, ikinci elini düşünmeyin. Kullandığınız süre arttıkça zarar azalıyor.

• eski neslin yada bilmeyenin, cahilin ne dediğine kulak asma, onlar 20 yıl önce ne gördülerse ne duyduylarsa onu derler.
    ha bide genelleme yaparsak, bazı görmüş geçirmiş kişilerin hayat tecrübesini dinlemeden de bir işe kalkışılmaz, ama bu mallar araçlar için fazla geçerli olmayabilir, çiünkü teknolloji baya gelişti ve yeride asyaya kaydı!

sen tüm özellikleriyle araştırmışsındır, kafana da yatmıştır alıp binersin ! bu arda onlarda araştımış, sağlam araç olduğunu anlamışlar şimdi sesleri çıkmıyor misal, güzel işte onlarda bilgileinip öğreniyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 27 Aralık 2012; 15:40:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

haci nükleer mühendis olarak ne yapıyorsun adı süper bir meslek

sanayide muhabbette sen ne iş yapıyosun?

-nükleer mühendis..

-hangi nükleer?

ne kadar esprili bir kişisiniz

açıp okuyun

http://www.taek.gov.tr/
    http://www.taek.gov.tr/cnaem.html
    http://www.taek.gov.tr/sanaem.html
    http://www.taek.gov.tr/anaem.html

• quote:

Orijinalden alıntı: geogenior

2 ay once yeni kasa ceed aldım. Aslında hayalim focustu sonra aracı test edince ve fiyat alınca auris e geçtim. İnternette arastirirken aurisin kasa değiştireceğini duydum ve opel Asya'ya bakmaya başladım. Aslında cosmoyu çok beğendim ama benim icin pahalıyı. Sonra istediğim donanımları listeledim, i30 bu listeme tam uyuyordu. Hyundai bayine gittik ancak esim aracı beğenmedi. Aradan bir süre geçtikten sonra bir arkadaşımın tavsiyle kia a uğradık. Yeni ceedi inceledik esim ve ben hayran kaldık ve hemen o gun kaporayi verip 3 gun sonra teslim aldık. Ancak aracı aldıktan sonra babam, kayın pederim ve dayım beni yaylım atesine tuttular kia alinirmiymis satarken müşteri bulabilecekmiymisim? Resmen ecel terleri döktüm (aynı durum esimi istemeye gidince de olmuştu. Kayın pedere mesleğimi anlatamadım gitti. Nükleer mühendisim bu arada) gerçi gecen hafta kayın peder aradı ve sanayiye sorduğunu kialarin sorunsuz ve sağlam arac olduğunu belirtti sonra babam da ikna oldu ancak dayım hala Reno almadigim icin bozuk bana sizde böyle bir olayla karşılaştınız mı? Yoksa bizim ailede mı sorun var

O baskı da bir şey mi ?

Sen boyalı veya değişeni olan bir araba al da bak bakalım üstündeki baskıya

• "nükleer mühendis ne, keşke makina mühendisliği okusaydın" diyende olmuştur size zamanında :) ama ozamanki tercihinizde olduğu gibi yine doğru tercih yapmışsın hocam boşver :) benzer bi konudaki mesajımdan alıntı yapayım, bende benzer şeyler yaşadım ama takmıyorum artık..

quote:

dediklerinize aynen katılıyorum. bana henüz 2. elini soranlar olmadı ama hayatında arabası olmamış tiplerin burun kıvırarak bakmalarına deli oluyorum boğazlayasım geliyor gerçekten.. ergen kayınçom "ceed lan bu" diye malca bi tepki verdi mesela.. ehliyeti bile yok.. baldızda küçücük tam bayan arabasıymış gibi ondan da malca bi yorum yapma gereği duydu.. hemen hemen aynı ebatlarda golf alsan gitsen abi kocamanmış bu der.. işte düşünün türkiyedeki önyargılar bukadar salakça. ikisiyle de eskisi kadar görüşmüyorum. dedeme gittim neden kia diyo.. 80 yaşında adam ne anlar.. amcam, damatlar birileri salak saçma yorum yapmış besbelli.. halbuse kendisi kore gazisi, korelilerin nekadar çalışkan, zeki olduğunu yakından gözlemlemiş korelilere saygı duyan biri..

sorun değil ben arabama keyifle biniyorum, zevk alıyorum. ulan çok mu para verdik diye düşündürtmüyor beni, helal olsun sana verdiğim her kuruş dedirtiyor. zaten hayatında 1 kere olsun araştırarak sıfır araba alanların tepkileri olumlu oluyor.. boşverin araçlarımızın tadını çıkaralım.. ben fazlasıyla memnunum. ev kredim bittiğinde sportage yada optima düşünüyorum şimdiden rüyalarımı süslüyorlar :)

Edit: biraz içimi döktüm, rahatladım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

Hocam bende de ASX var neden benzinli araba aldın diye yerden yere vuruyorlar beni çok yakar diyorlar bende tüketim değerlerimi litre ve kuruş bazında söylüyorum şaşırıyorlar.

Bazen çok takılmamak lazım bu gibi durumlara boşverin siz beğendiyseniz problem yok. Bir yakınımda neden megane 3 sportourer almadım diye atar yapmıştı bana

hocam konu bu değilde , acaba ASX tüketim değerleriniz nedir ? Bir zahmet yazsanız..

Suan karma verim 16.000 km ortalamasi 7.9 lt yolbilgsayarnn verisi bu. Full sehir ici kullanyrm 2000 km anca sehrlerarasi vardr birde oturdugum semt hep yokus evime ulasabilmek icin 500-600 m yokus trmaniyorum cok dik bir yokus hemde. Sehirler arasinda 4.8 lt /100 kmyi tuttryrm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alfa Romeo aracımı aldığımda hemen herkes "sen manyak mısın?" demişti. Beni en mutlu eden araçtır ve ikinci elinde değerinin üstünde sattığım tek araçtır, alırken çok uygun almıştım çünkü
    2004 yılında MeganeII dizel sıfır aldığımda hemen herkes "deli misin, dizel araba alınır mı?" demişti, millet halen eski dizeller gibi sanıyordu. En ekonomik aracımdı.
    Hyundai aldığımda yine "Hyundai'a para verilir mi?" dediler.
    Ama bak Opel alırken kimse bişey demedi

En son kardeşim Skoda Fabia aldı, ben de o'na mahalle baskısı yaptım: "satamazsın bu aracı, gel polo alalım" dedim. Beni dinlemedi

Bu böyle bir döngü sanırım.

• Aracı ilk aldığım aylarda bu sorunu bende çok yaşamıştım sinir krizi geçirmek üzereydim neredeyse.

Symbolu aracim konforlu ve kaliteli olduğunu söyledi bir amcamiz ki benim aracın koltuğuna oturmuşlugu yok daha.

Hafta içi işyerinden yorgun argın gelmişim televizyon izliyorum dinlenmeye çalışıyorum.
    Bir telefon geldi uzaktan bir akrabamiz ömrü bayan ömrü boyunca çalışmamış altın günlerinde ve dedikodu ile ömrünü yiyip bitirmiş bir şahıs.

T: Teyze
    X:Ben

T: X cim hayırlı uğurlu olsun yeni araba almışsin Allah kaza bela vermesin.

X: Teşekkür ederim daha iyilerine sizler sahip olursunuz inşallah.

T: Amin yavrum ne aldın araba markası ne ?

X:Chevrolet teyzecigim

T:Daha önce hiç duymadım ama sen aldiysan guzeldir (chevroleti bilmiyor.) Arabayı ne zaman islatiyoruz (yıkama yaglama,gevşeme vs.)

X: Kem kum

T: Neden dizel almadın bizim komşunun oğlu dizel almış çok memnunmuş az yakiyormus v.s (Ömründe şoför koltuğuna oturmamış kadın beni neden dizel almadın diye yargılıyor.

Neden dizel almadığmi anlatmak 30 dakikami aldı ve hala anlamamakta ısrar ediyor. Kendi oğlunun arabasını övüyor adeta sidik yarısı içerisinde

En sonunda sinirlendim ben az yakan araç kullanmam çok param var ve arabamın çok yakmasını istiyorum.Senin oglunun arabası daha iyi akşamlar deyip telefonu suratına kapattım.

Bu şahıs samimiyetine inandığım ve bildiğim bir insan olsa haklısın vs deyip gönlünü alırdım hal hatır sorardım fakat beni arayan şahıs hayatının 40 yılını sıkıntıdan dedikodu,kıyaslama ve entrika üzerine kurmuş bir şahıs.

Bu kisi ben kaza yaptığımda aramamıs,babam aylarca hastanede yattığında arayıp hal hatır sormamıs bir insan siz az çok anladınız karakterini.

3 kurusa araba almısız 40 yılda 1 onu yerin dibine vurmak için ve kendi oğlunu uste cıkmak için elinden geleni yapıyor.

Memlektimizde boyle hasta ruhlu insanlarla dolu

Sinir hastası olmamak elde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 27 Aralık 2012; 16:12:01 >

• Baskı derken, baskı unsurları neler :) Bırakın, baskı yapsınlar.

Her neslin kendi dünyası var. Koka koca binalar neden yıkılıp yıkılıp yeniden yapılıyor, halbuki yüz sene dayanabilir betonarme. Aslında her nesil kendi gerçeğini, şehirlerini bile yeniden inşa ediyor. Siz nükleer mühendis olsanız da onları ikna edemezsiniz, onlar birbirrlerini ikna ederler.
  • Daha önce defaaten yazdım ve yazmaya devam edicem.
    50 bin 60 bin TL verip kendi beğendiğim değil de neden başkasının beğendiği arabaya bineyim?... varsın 2. eli para etmesin. kaldı ki 1.6 dizel bir araba hangi marka / model olursa olsun mutlaka para eder. % 2-3 oynar en fazla emsallerine göre değer kaybı yüzdesi. o kadar için değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

Sifir Kia-Ceed aldıktan sonra ki mahalle baskisi

olayın özeti budur işte
  • Bana da bu devirde benzinli araba alınır mı dediler? Senede 10bin km bile yapmıyorum neyleyim traktörü.
  • Aynen bize de keşke dizel otomatik alsaydınız benzinli çok yakar dediler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

quote:

Hocam bende de ASX var neden benzinli araba aldın diye yerden yere vuruyorlar beni çok yakar diyorlar bende tüketim değerlerimi litre ve kuruş bazında söylüyorum şaşırıyorlar.

Bazen çok takılmamak lazım bu gibi durumlara boşverin siz beğendiyseniz problem yok. Bir yakınımda neden megane 3 sportourer almadım diye atar yapmıştı bana

hocam konu bu değilde , acaba ASX tüketim değerleriniz nedir ? Bir zahmet yazsanız..

Suan karma verim 16.000 km ortalamasi 7.9 lt yolbilgsayarnn verisi bu. Full sehir ici kullanyrm 2000 km anca sehrlerarasi vardr birde oturdugum semt hep yokus evime ulasabilmek icin 500-600 m yokus trmaniyorum cok dik bir yokus hemde. Sehirler arasinda 4.8 lt /100 kmyi tuttryrm

Sehirlerarasi super

• isimden kaybediyor ceed cid cod sid cad nasil okundugu söylendigi bile muamma ama arac basarili kesinlikle

• Aynı şeyi ben de beğenerek Hyundai Getz aldıktan sonra yaşamıştım. Sonra çevreden kötüleme ve eleştiriler gelince kendimi bir anda saf gibi hissettim. Kim ne derse desin gerçekten memnun olduğum için pek fazla takmasam da, yine de acaba benim beğenilerim çok mu yavan veya bu işten anlamıyoru muyum diye düşünmedim de değil.
  • biraz gezdir arabayla o zaman görürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.