Şimdi Ara

sıfır leon 1.2 tsi?2.el astra J 1.3 cdti; hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astra J ile Astra H'nin 1.3 CDTI'ları arasında fark var, incelemenizi tavsiye ederim. Ben Leon'dan şahsen nefret ederim. Mümkün oldukça objektif olmaya çalışacağım.

Leon altyapısı biraz zayıf bir araba. Araç kendini bir noktada bırakıyor, direksiyon da elektrik destekli olduğundan araç nerede kopuyor, nerede kayıyor anlayamıyorsunuz. Çevremde çok kişinin başına aynı olay geldi.

Leon'a can emanet edecek kadar güvenmiyorum. 1.3 CDTI çok eski bir motor, performansı düşüktür. Fakat yol tutuş performansı tartışmasız Leon'dan daha iyidir.

Kaç bin km yaptığınızın aslında bence bir önemi yok. Sonuçta ikisine de farklı oranda yakıt harcaması yapacaksınız. Ben senede 15.000 yapamayan biriyken, Astra 1.3 J ile iki sene dolmadan 70.000'i devirdim.

Sırf VW Sempatisinden dolayı size Leon derler, ikisini de kendiniz test edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cridor -- 9 Ekim 2015; 19:03:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Ciddi ciddi soyluyorum, o 1.3 cdti motor var ya, degil astra, ayni agirliktaki en baba mercedes e, bmw ye koysalar birak almayi, kosarak uzaklasirim. Cok ciddi soyluyorum. Standart agirliktaki bir c sinifi araca bile yetersiz gelecek bir motoru, neredeyse 1.5 ton agirligindaki bir araca koymak nasil zekanin urunudur hala sorgular dururum 10 yildir. Ve bugun yil olmus 2015, cogu b sinifi arac bile 11-12 saniyenin altinda 0-100 degerine sahip. Bu arac neredeyse 15 saniyede 100 e cikiyor!

Birazdan gelecektir opelciler, ne iste piste mi cikacaksin, performansi ne yapacaksin diye. Onlara kulak asmayin 1.2 tsi leon tercih edin.

Eger gidis gelisli yollarda besmele cekip, klima kapatip sollamaya cikmak, sinirden kafani direksiyona vurmak istiyorsan, astra 1.3 cdti tavsiye ederim. Bir otomobil, konfor ve ic mekan kalitesinden ibaret degildir.

Not: eski astra h 1.3 cdti kullanicisi.

Ben 75lik i20 ile giderken neden gelemiyor diyordum 160 dan sona

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulvi-

Leon çöp
    Golf veya jetta al qral olursun

ağır fanboy golf kullanıp taç takan görmedim
  • Astra J 1.3 cosmoyu çok beğenmeme rağmen motoru yüzünden 2 ayda sattım. Sonradan da özlemedim değil ama 2 gün önce 1.3 90'lık corsa (astradan 200 küsür kg hafif) kullanınca aman kalsın dedim. Beynimin bir kısmını motor devri-vites değiştirme zamanı-debriyaj ayarlama gibi şeylere ayırmak zorunda kaldığımı farkettim. Halbuki kendi 1.6 dizel aracımda yavaşlayıp geçtiğim yerlerde rahatça 3. vites devam edebiliyorum. mJet 1. vites istiyor resmen. Kalsın derim. 1.2 tsi düşünülebilir. 1.6 crdi bi makina da düşünülebilir. Ya da 1.6 heçdiay-1.5 deycei
  • B sınıfı turbo çift kavrama ve cvt ler ile ilgilenirken önce aynı paraya enjoy+active 1,4t otomatik astra 59 bin ile( kendini titanium sanan fiesta 61 bin!) , dün de 63 bin ile style donanım 1,2 tsi dsg Leon dikkatimi çekti.
    Antalya opel bayisi lpg ye sıcak baksa ve aracı eşim kullanmayacak olsa astra alırdım direk ama, şartlar pazarlık yapma zevkini elimizden alan doğuş grubuna itti..
    Dizel araçlara indirim yapıp,benzinli araçlara kuruş indirmeyen doğuşAda da selam olsun :)) biz dizel alacakken kesin tersi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Astra j ile yeni leon arasında kalmıştım araba alırken.içini dişini her bir parçasını uzun uZun inceledim. Astra kat kat kaliteli diyen arkadaşları anlayamıyorum . Sert ikisi de aynı. Aynı yerleri sert plastik aynı yerleri yumuşak. Astranin artı olarak gösterge üstünde lineadan esintiler var, tak diye sert plastik. Sanki arabayı yaparlarken orayı unutmuşlar da sonradan idareten bi parça koymuşlar.
    Ayrıca göstergeleri hangi mühendis yapmis çok merak ediyorum. Ispirto dağıtan adi kırmızı keceli kalemle yazılmış gibi.
    Amacım ne j yi yermek ne leon u övmek. Ikisi de orta sınıf araba. Ne eksik ne fazla.

Netten gördüğüm kadarıyla astra k çok başka bişey olmuş, o ayrı. Gelir gelmez bi test sürüşü yapılası bir araç.

Ben seçim yaparken motor olarak leon un 1.4 astranin 1.4 ünden çok daha seri ve ekonomik olduğu için leon u tercih etmistim.
    Siz bir de 1.3 diyorsunuz. 1.2 tsı ile performans olarak kiyaslanmaz, yakıt olarak da çok bir fark olmaz.

Yazmayı unuttum, bir de sıfır olacak leon. Bu da çok önemli bir artı

Leonu bmw 1 serisiyle esit goren arkadas sendin sanirim. Hatta daha iyi falan demistin galiba.

Burda da astra ile ayni kalitede demissin. Sasirtmadin yine.

Leon bence c sinifinin lideri. Fiyati da iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Kardeş ralli yapmayacaksan 0. 100 arası sure önemli değil zaten kullanıyorsunuz
    TSİ a bence bulaşma on tane araba alacak olsam benzinli olarak
    Corolla
    Civic
    Compresor Mercedes
    Bi ihtimalle CGI Mercedes
    Başka da benzinli araç almam
    CGI bile sadece Mercedes olduğu için

Aha geldi yine 'ralli yapmayacaksinci'

Demek 0-100 un onemi ralli yapmak icin vay be.

Senin mantigina gore 0-100 u 25 saniye olan arac da yeterlidir degil mi? Sonucta ralli yapilmayacak.

• nisan ayında aynı ikilemde kaldım. gittim iki aracıda test ettim bindim. kullanıcıları ile konuştum. bende senede 10 bin civarı km yapan biriyim. leon 1.2 tsi de karar kıldım. astrada kötü araç değil ama leon başka benim gözümde
  • Donanım çok önemli ise İ30 Ceed bakabilirsin 1.6 126 Bg 265 Tork ile çok fazla tatmin eder seni. 2013-2014 model bulabilirsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Astra j ile yeni leon arasında kalmıştım araba alırken.içini dişini her bir parçasını uzun uZun inceledim. Astra kat kat kaliteli diyen arkadaşları anlayamıyorum . Sert ikisi de aynı. Aynı yerleri sert plastik aynı yerleri yumuşak. Astranin artı olarak gösterge üstünde lineadan esintiler var, tak diye sert plastik. Sanki arabayı yaparlarken orayı unutmuşlar da sonradan idareten bi parça koymuşlar.
    Ayrıca göstergeleri hangi mühendis yapmis çok merak ediyorum. Ispirto dağıtan adi kırmızı keceli kalemle yazılmış gibi.
    Amacım ne j yi yermek ne leon u övmek. Ikisi de orta sınıf araba. Ne eksik ne fazla.

Netten gördüğüm kadarıyla astra k çok başka bişey olmuş, o ayrı. Gelir gelmez bi test sürüşü yapılası bir araç.

Ben seçim yaparken motor olarak leon un 1.4 astranin 1.4 ünden çok daha seri ve ekonomik olduğu için leon u tercih etmistim.
    Siz bir de 1.3 diyorsunuz. 1.2 tsı ile performans olarak kiyaslanmaz, yakıt olarak da çok bir fark olmaz.

Yazmayı unuttum, bir de sıfır olacak leon. Bu da çok önemli bir artı

Leonu bmw 1 serisiyle esit goren arkadas sendin sanirim. Hatta daha iyi falan demistin galiba.

Burda da astra ile ayni kalitede demissin. Sasirtmadin yine.

Leon bence c sinifinin lideri. Fiyati da iyi.

Leon bmw 1 daha iyi dediğim cumlemi kopyalayıp yapistirin, güzel bir genel ismarlayim size (şehir farketmez, ibani gönderin yemek parası anında hesabinizda)
    Yok yapamazsaniz
    "Kusura bakmayın hocam yanlış anlamisim" deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 10 Ekim 2015; 18:20:52 >

• Bende aslında merak ediyorum leonla astranin arasında çok malzeme kalite farki var deniyo nedir bunu bi aciklayin. Yada birakin bu şehir efsanelerini.

• 1.3 almazdım 1.6 altına bakmam

edit: astra ile leonu kıyaslamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 10 Ekim 2015; 19:07:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

1.3 almazdım 1.6 altına bakmam

Neden

• kirei kullanıcısına yanıt
    Leonun ön göğsü Astradan daha yumuşak Astrada ön göğüsteki üst katman sert, gösterge üzeri sert plastik, kapı üstleri yumuşak plastik. Leonda ise kapı üstleri sert plastik, ön göğsü yumuşak fakat trim sesleri konusunda bolca şikayet alan bir araç. Leon malzeme kalitesi olarak yerin dibine sokulacak bir araç değil. Astrada göklere çıkartılacak bir araç değil.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkür ederim.
  • leonun 7 yaktığı yerde astra 5.5 yakar. astra ile basa basa gittiğiniz yolda leonla dokunsanız gider. iç mekan kalitesi leonda daha iyidir. ayrıca astranın kasası eskidi bunu da hesaba katmak gerekir.

aynı paraya kaliteli bir sıfır araç varken milletin kullandığı aracı almak ne kadar mantıklı düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 10 Ekim 2015; 20:15:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Kardeş ralli yapmayacaksan 0. 100 arası sure önemli değil zaten kullanıyorsunuz
    TSİ a bence bulaşma on tane araba alacak olsam benzinli olarak
    Corolla
    Civic
    Compresor Mercedes
    Bi ihtimalle CGI Mercedes
    Başka da benzinli araç almam
    CGI bile sadece Mercedes olduğu için

Aha geldi yine 'ralli yapmayacaksinci'

Demek 0-100 un onemi ralli yapmak icin vay be.

Senin mantigina gore 0-100 u 25 saniye olan arac da yeterlidir degil mi? Sonucta ralli yapilmayacak.

Evet yıllarca kartal araba kullandım
    Arkadasimda 2008 CDTİ var evet performans önemli ama aradaki farkı biraz devirli kullanarak minimize edilebilir
    Ha şimdiki arabam 120 lık Passat bir öncesi 105 lık jetta bir öncesi 80 lik Megane inanın bir kere bile Megane ile yolda araba sollamada zorluk cekmedim
    Lakin bir defa rampada ışıklarda durduk 1.4 polo sagimda (gti di galiba ) ben dedim 75 lik hazirlandim sözde ezecegim ama neeerrrrrdeeee ne gezer adam yeşil yanınca öyle böyle uzamadi ama resmen kepaze oldum :) Not şehir ici nde oldu böyle
    Uzun yolda zaten 110 u en fazla 1000 km de 10 km kadar mesafede gecerim geri 990 km de maximum 110 km saat

• quote:

Orijinalden alıntı: kirei

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

1.3 almazdım 1.6 altına bakmam

Neden

1.6 motor hertürlü kullanım için idealdir ortalama bir motordur günlük hayatta araçlarımızı zaten karışık olarak kullanıyoruz ve buna en uygun motor klimalı kullanım ile birlikte 1.6 gelmektedir gerekse dizel gerekse benzinli diğer kısım ise rakibi olan golf yerine alt markası olan leonu kıyaslamam leonu fiesta ile kıyaslarım rapidle kıyaslarım. golf, focus hb, astra hb, guiletta ve mazda 3 hb bunlar birbiri ile kıyaslanabilecek araçlardır
  • motor olarak arkadaşlar açıklamış, sürüş dinamikleri ve ruh olarak Leon açık ara öndedir .. ama 1.6 dizel 130'luk astra olsa işler değişirdi ..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.