Şimdi Ara

Sıfır RAPID mi & 2010- 2012 MAZDA 3 mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben de 1.6 benzinli düz vites almayı düşünüyorum ama aracın seriliği nasıl acaba? mesela astra kullandım cok hantal geldi bu da öyle mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaresse

ben de 1.6 benzinli düz vites almayı düşünüyorum ama aracın seriliği nasıl acaba? mesela astra kullandım cok hantal geldi bu da öyle mi acaba?

Mazda tork bandının dengeli dağlımı sayesinde, diğer 1.6 benzinli araçlara göre daha atak bir araçtır, düşük devirlerde çekiş gücü oldukça yüksektir.
    Burda sizin araçtan beklediğiniz performans karar vermenizi etkileyecektir, daha atak bir araç için 1.4 turbo benzinli araçlara yönelmeniz gerekir.
  • quote:

arkadaslar Skoda Fabia mı sattım.. yeni arac alacağım, seceneklerim arasında 1.3 corolla, 1.6 astra sedan, skoda rapid 1.2tsi ve mazda 3 1.6 vardı, özellikle son iki secenek aklımı kurcalıyor.. sedan kasa arac istiyorum.. öğretmenim ve maksimum 40000 tl ye cıkabilirim.. ekonomik hangi araba almalıyım sizce?

Rapid bakıyorsanız B sınıfı da bakıyorsunuz demektir.
    40 bine 2. el olmadıkça C sınıfı zor biraz,cruze var o da yakıyor biraz lpg ister.
    Mazda 3ü 2. el alacağınızı düşünürsek 2. ele yönelebildiğiniz gerçeği çıkar ortaya.
    Öncelikle eğer lpg takmayı düşünürseniz chevrolet cruze en uygun seçenek.Hem motoru güçlü,hem de lpg ile tasarruf edersiniz,hem de tasarımı şık kaliteli C sınıfı 0km bir otomobil.Sport plus modeli 40 bin bandında alabilmeniz mümkün.
    Mazda şık güzel bir araç,rapidle kıyaslanmaz,bir kere gömlek farkı var arada,o açıdan eğer bu iki seçenek arasında kalırsanız mazda alın.
    Eğer daha çok ekonomi odaklıysanız performans pek önemli değilse aveo sedan 1.2 alınabilir yine chevyde,araç 31 binden başlıyor,40 bine gelene kadar gırtlak donanım alırsınız.

• Volvo, mazda, saab forumun en fazla önerilen ve makus kaderlerini bir türlü yenememiş markalarıdır.

Bende modaya uyup, kendime olsa asla almayacağım mazdayı öneriyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter26

quote:

ben de 1.6 benzinli düz vites almayı düşünüyorum ama aracın seriliği nasıl acaba? mesela astra kullandım cok hantal geldi bu da öyle mi acaba?

Mazda tork bandının dengeli dağlımı sayesinde, diğer 1.6 benzinli araçlara göre daha atak bir araçtır, düşük devirlerde çekiş gücü oldukça yüksektir.
    Burda sizin araçtan beklediğiniz performans karar vermenizi etkileyecektir, daha atak bir araç için 1.4 turbo benzinli araçlara yönelmeniz gerekir.

hocam 1.2 tsi motorlara bakıyorum o motorlarda seri araclar.. rapid, toledo gibi aslında astra sedan 1.4 turbo ve golf de gönülden geciyor ama bütceyi aşmamalıyım, evlilik var önümde.. şimdi kararsız kaldıkça keşke fabia mı satmasaydım diyorum..

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    hocam cruze sevmiyorum ben ya önyargıları olan uyuz biriyim galiba.. mesela hyundai, reno, fiat, kia chevrolet sevmiyorum.. skoda ve mazda ise bana uygun geliyor bu araclar..
  • Mazda3 saydığınız araçların hepsini, kullanım keyfi, donanim, sağlamlaık ve prestij olarak katlar.
  • quote:

hocam cruze sevmiyorum ben ya önyargıları olan uyuz biriyim galiba.. mesela hyundai, reno, fiat, kia chevrolet sevmiyorum.. skoda ve mazda ise bana uygun geliyor bu araclar..

Anlıyorum,bu uyuzlukla alakalı değil sizin zevkinizle alakalı.
    Ben binip kullanmadığım araç hakkında yorum yapmam,sevmiyorum da demem,size de aynını tavsiye ederim,fikirleriniz değişir.
    Onun dışında zaten tercihimi belirttim,mazda 3 varken B sınıfı araba alınmaz.
    günerkanat@
    Forumda insanlara f/p olsun performans olsun donanım olsun ideal araçlar önerilir,kullanıcı tercihini kendi fikrine göre yapar.
    Volvonun veya mazdanın kalkıp esnaf arabaları gibi satmasını beklemek en basit ifadesiyle saflık olur.
    hocam önyargı değil tam olarak da chevrolete bindim bir kac kez, begenmedim.. insanın içi rahat edecek önce.. ben ikinci eli pek düşünen biri değilim.. ilk arabam skodaydı.. ilk tercihim mazda tabikide.. ama imkanlar inşallah sağlar..
  • quote:

hocam önyargı değil tam olarak da chevrolete bindim bir kac kez, begenmedim.. insanın içi rahat edecek önce.. ben ikinci eli pek düşünen biri değilim.. ilk arabam skodaydı.. ilk tercihim mazda tabikide.. ama imkanlar inşallah sağlar..

yani şunu söyleyeyi nesini beğenmediniz bilemiyorum ancak cruze o listenize eklediğiniz rapid modelini gömer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

yani şunu söyleyeyi nesini beğenmediniz bilemiyorum ancak cruze o listenize eklediğiniz rapid modelini gömer.

hocam cruze biraz kaba geldi bana.. birde rapid ve toledo ya yönelmemin bir nedeni tsi 1.2 motorlaaarının olması.. hem performans olarak vergi olarak yakıt oalarak ve kalite olarak toledo ve rapid cruze dan daha iyi bence .. bir de gm nin ürettiği motorlar hantal seri değil.. opelde aynı.. tabi bu kesinlikle zevk meselesi.. cruze da güzel ve cok begeni toplayan mantıklı bir araba..

• serdaresse kullanıcısına yanıt
    Hocam o paraya corolla alırsanız 1.33 comfort var hem vergisi yüksek hemde yakıt olarak 1.2 tsi kadar ekonomik değil. Keza 1.33 corolla da da çelik jant yok.
    Piyasada ucuza satılıpta yedek parçası pahalı olan başka araba biliyor musunuz!!? @shadowgeist
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.