Şimdi Ara

Sıfır televizyon kaç saat kullanılmış olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Foruma olduğu gibi LCD dünyasına da yeni girdim. Büyük bir hevesle, ismine güvenerek Sony Center'dan parasını nakit ödeyerek bir 52V4000 aldım. Servis menüsüne girdiğimde ise televizyonun benden önce 55 saat kullanılmış olduğunu gördüm.
    Mağaza yetkilisine bu konuda danıştım. Kendilerine yeni gelen diğer televizyonlara baktığında onların da menüsünde 40-45 saat gözüktüğünü söyledi.

Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

• Bu arada içime sinmezse televizyonu hemen değiştirebileceklerini de söylüyorlar.
  • dostum 50-55 saat lik bir kulllanımı kafana takma. çünkü tv yi test amaçlı kullalnılmıştır büyük ihtimalle. panellerin renk ayarlarını ilk 1000 saatlik kullanımdan sonra istediğin seviyelere getirebilrsin.bundan önce parlaklık,kontrast,renk ayarlarını fazla açma.uzmanlar tarafından tavsiye edilmez. senin aldığın tv nin teşhir ürünü olmadına garanti verebilirim.galiba sen bundan çekiniyorsun.teşhir ürünü olmuş olsaydı bu kadar düşük bir kullanım oranı olmazdı.zaten buna da kullalnılmış diyemeyiz. gönlün rahat olsun. Saygılar
  • Kardeşim tv fabrika çıkışlarında zaten seri olarak test edilmiyor mu, öyle saçmalık mı olur, 60 saat kullan ondan sonra test ettim de bence çok saçma
    kullanılmış vermişler kardeşim kusura bakmada.........................
  • quote:

Orijinalden alıntı: universteli

dostum 50-55 saat lik bir kulllanımı kafana takma. çünkü tv yi test amaçlı kullalnılmıştır büyük ihtimalle. panellerin renk ayarlarını ilk 1000 saatlik kullanımdan sonra istediğin seviyelere getirebilrsin.bundan önce parlaklık,kontrast,renk ayarlarını fazla açma.uzmanlar tarafından tavsiye edilmez. senin aldığın tv nin teşhir ürünü olmadına garanti verebilirim.galiba sen bundan çekiniyorsun.teşhir ürünü olmuş olsaydı bu kadar düşük bir kullanım oranı olmazdı.zaten buna da kullalnılmış diyemeyiz. gönlün rahat olsun. Saygılar
    Bence bu pek mantikli degil.
    Bu resmen kullanilmis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

Bence bu pek mantikli degil.
    Bu resmen kullanilmis.

Alıntıları Göster
    1- mağazalarda ki tv lerin hepsine bakın o zaman sıfır kullanım saatli tv acaba kaç tane bulabileceksiniz.(yada bulabilecekmisiniz).yahu adamlar tv yi fişe takıp görüntü kontrolü yapsa(dvd,ps3 vs...) zaten o kadar yakar kaldı ki alan arkadaşa ne demişler aynen yazıyorum;

"Mağaza yetkilisine bu konuda danıştım. Kendilerine yeni gelen diğer televizyonlara baktığında onların da menüsünde 40-45 saat gözüktüğünü söyledi"

2- şimdi ne yapacaksınız dostlar avrupadan tv mi sipariş vereceksiniz kendinize özel. stoklarda da yok.

3- kesinlikle söylüyorum dostlar bu tv kullanılmış falan değil.400-500 saat olsaydı o zaman kullanılmış derdim.

4- aldığımız neredeyse bütün elektronik eşyalar bozuk olup olmadığını öğrenmek için açılır bakılır(telefon,ps3 tv,) şimdi ne yapıcaz bunlarıda mı geri vericez.

5- bu konuda gönlünüz rahat olsun dostlar(hele hele 50-55 saatlik bir süre de). tabi yine son karar sizlerin.fakat ben önemli olmadığını vurgulamaya çalışıyorum Saygılar

• quote:

1- mağazalarda ki tv lerin hepsine bakın o zaman sıfır kullanım saatli tv acaba kaç tane bulabileceksiniz.(yada bulabilecekmisiniz).yahu adamlar tv yi fişe takıp görüntü kontrolü yapsa(dvd,ps3 vs...) zaten o kadar yakar kaldı ki alan arkadaşa ne demişler aynen yazıyorum;

"Mağaza yetkilisine bu konuda danıştım. Kendilerine yeni gelen diğer televizyonlara baktığında onların da menüsünde 40-45 saat gözüktüğünü söyledi"

2- şimdi ne yapacaksınız dostlar avrupadan tv mi sipariş vereceksiniz kendinize özel. stoklarda da yok.

3- kesinlikle söylüyorum dostlar bu tv kullanılmış falan değil.400-500 saat olsaydı o zaman kullanılmış derdim.

4- aldığımız neredeyse bütün elektronik eşyalar bozuk olup olmadığını öğrenmek için açılır bakılır(telefon,ps3 tv,) şimdi ne yapıcaz bunlarıda mı geri vericez.

5- bu konuda gönlünüz rahat olsun dostlar(hele hele 50-55 saatlik bir süre de). tabi yine son karar sizlerin.fakat ben önemli olmadığını vurgulamaya çalışıyorum Saygılar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: universteli

Bu konuda neden bu kadar savunma moduna girdiginizi anlayamadim.
    Yurtdisindan gelen elektronik esyalarin kontrol amacli kutularinin acildigini duymustum ama kullanildigini duymamistim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Yurtdisindan gelen elektronik esyalarin kontrol amacli kutularinin acildigini duymustum ama kullanildigini duymamistim.

Alıntıları Göster
    savunma değil dostum kendi görüşüm. anlatmak istediğim 50-55 saatlik bir açık kalma süresinin o cihazı kullanılmış yapmayacağıdır.zaten sıfır açık kalmış bir cihaz bulamazsın.olayın özü budur.fakat sen bu görüşe katılmayabilirsin.ben buna saygı duyarım.benim gibi düşünmek zorunda değilsin.ben bundan ötürüde seni banlamam. Saygılar

• quote:

Alıntıları Göster
    Aslına bakarsanız bana da kullanılmış bir ürün gibi gelmedi..
    Teşhir ürünü olsa en az bir hafta vitrinde kalsa ve sabah 9-akşam 9 açık kalsa günde 12 saat,haftada 84 saat eder..
    Bunlarda en düşük rakamlar.Hiç bir satıcı vitrine teşhir ürününü 1 haftalık bir süre için koymuyor.Daha uzun süre vitrinde çalışıyor cihazlar.
    50-55 saat ise 2-2,5 gün gibi bir rakam ediyor.Bu ürün sanki birkaç kez açılıp test için açık bırakılmış gibi..
    Fabrikada testler nasıl yapılıyor bilemiyorum. Bunu bilen bir arkadaş daha ayrıntılı anlatabilir..
    Testlerde cihazlar açılıp uzun süre çalıştırılıyor mu acaba?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ben 40a656 aldım servis menusune baktığımda 10 dk falan bi kullanım süresi yazıyodu. 55 saat test edileceğini bi lcd nin sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: taner11

ben 40a656 aldım servis menusune baktığımda 10 dk falan bi kullanım süresi yazıyodu. 55 saat test edileceğini bi lcd nin sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    galeriden mi aldın? kilometreyi sıfırlamışlardır seninkinin

şaka bir yana.. bana mantıklı gelmişti 50-55 saat ama madem 10 dk. gibi yeni bir bilgi var elimizde tüm yazdıklarımı geçersiz kılıyor bu..
    topiği açan arkadaşa tavsiyem sony ile bağlantıya geçmesi yönünde.. herhangi bir sony servisine bu konuyu sorabilirsin arkadaşım..
    bakarsın insaflı biri çıkar ve en doğru bilgiyi verir sana..

• quote:

Orijinalden alıntı: jorel

galeriden mi aldın? kilometreyi sıfırlamışlardır seninkinin

şaka bir yana.. bana mantıklı gelmişti 50-55 saat ama madem 10 dk. gibi yeni bir bilgi var elimizde tüm yazdıklarımı geçersiz kılıyor bu..
    topiği açan arkadaşa tavsiyem sony ile bağlantıya geçmesi yönünde.. herhangi bir sony servisine bu konuyu sorabilirsin arkadaşım..
    bakarsın insaflı biri çıkar ve en doğru bilgiyi verir sana..

Alıntıları Göster
    50 saat normal bir süre kullanılmış sınıfına girmez bence. Dış kaplamasını kontrol ediniz o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mokinto

50 saat normal bir süre kullanılmış sınıfına girmez bence. Dış kaplamasını kontrol ediniz o kadar.

Alıntıları Göster
    Bir tvnin arıza kontrolu kutusunu acıp tvye oylesine bakarak yapılmaz. Belli bir sure acık kaldıktan sonra bir arızası olup olmadıgı ortaya cıkar. 50-55 saatlik bir kullanım ikinci el oldugunu degil, kontrolunun iyi yapıldıgını gosterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: technicmen

Bir tvnin arıza kontrolu kutusunu acıp tvye oylesine bakarak yapılmaz. Belli bir sure acık kaldıktan sonra bir arızası olup olmadıgı ortaya cıkar. 50-55 saatlik bir kullanım ikinci el oldugunu degil, kontrolunun iyi yapıldıgını gosterir.

Alıntıları Göster
    Kotrol edilmemişse bile diyelim ki 3 gün teşhirde kalmış ve sonra kutusuna konulmuşsa bile iyidir çünkü adamların teşhire koyduğu ürünler arızasız hatasız olur.......................
  • quote:

Orijinalden alıntı: technicmen

Alıntıları Göster
    ben panasonic aldım kullanım saatine baktım açtığım gibi 3dk yazıyordu yukarıdaki arkadaş baya sağlam atmış hiç açılmayan televizyon gelmez diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..::SeRKaN::..

ben panasonic aldım kullanım saatine baktım açtığım gibi 3dk yazıyordu yukarıdaki arkadaş baya sağlam atmış hiç açılmayan televizyon gelmez diye

Alıntıları Göster
    galiba eleştirin bana dostum. bak bakalım acaba ben hiç yok mu diyorum ? yada varsa kaç tanedir demeye mi getiriyorum ??? Saygılar

"1- mağazalarda ki tv lerin hepsine bakın o zaman sıfır kullanım saatli tv acaba kaç tane bulabileceksiniz.(yada bulabilecekmisiniz)".
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..::SeRKaN::..

Alıntıları Göster
    İade ürün olabilir.
    Eski müşteri 3 gün izlemiş sonra bir nedenden dolayı iade etmiş olabilir.
    Mesela 3 gün içinde arıza yaptıysa yenisi ile değiştirilip arızalı ürün servise gönderilmiş ve onarıldıktan sonra (refurbishment) paketlenmiş olabilir. (Bu tamamen yasaldır ama ürün üzerinde etiket/ibare falan olması gerekir. Sony TR bunu nasıl yapıyor bilmiyorum.)
    Veya vitrinde 2 - 3 gün teşhir edilmiştir. bunu da belirtmeleri lazım.

1 - 2 saat çalışmış olsa normal sayılabilir belki ama 50-55 saat normal değil gibi geldi bana.

İşin kötüsü artık dürüst satıcıya rastlamak çok nadir bir hale geldi.
    En son Teknosa'dan aldığım bir LCD monitörü test için kutusunu açınca üzerindeki tozu farkettim, vitrin ürünü olduğunu söyledim, olmadığını iddia ettiler.
    Kutuyu PVC bantla kapatmışsınız bakın dedim, test etmek için dediler. Monitörü çalıştırınca menü kilidinin aktif olduğunu gördüm. "Bakın menüsünü bile kilitlemişsiniz kurcalamasınlar diye, halen inkar ediyosunuz" dedim ama yine inkar etmeye devam ettiler.
    Yani bir mucize olsa ve monitör oracıkta konuşmaya başlasa ve dese ki "Evet abi bunlar yalan söylüyo , beni 1 hafta vitrinde beklettiler" , adam onu da inkar edicek, o derece gözü dönmüş artık...

Satıcının size karşı dürüst olmadığından eminseniz, hakkınızı sonuna kadar arayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: noisywan

İade ürün olabilir.
    Eski müşteri 3 gün izlemiş sonra bir nedenden dolayı iade etmiş olabilir.
    Mesela 3 gün içinde arıza yaptıysa yenisi ile değiştirilip arızalı ürün servise gönderilmiş ve onarıldıktan sonra (refurbishment) paketlenmiş olabilir. (Bu tamamen yasaldır ama ürün üzerinde etiket/ibare falan olması gerekir. Sony TR bunu nasıl yapıyor bilmiyorum.)
    Veya vitrinde 2 - 3 gün teşhir edilmiştir. bunu da belirtmeleri lazım.

1 - 2 saat çalışmış olsa normal sayılabilir belki ama 50-55 saat normal değil gibi geldi bana.

İşin kötüsü artık dürüst satıcıya rastlamak çok nadir bir hale geldi.
    En son Teknosa'dan aldığım bir LCD monitörü test için kutusunu açınca üzerindeki tozu farkettim, vitrin ürünü olduğunu söyledim, olmadığını iddia ettiler.
    Kutuyu PVC bantla kapatmışsınız bakın dedim, test etmek için dediler. Monitörü çalıştırınca menü kilidinin aktif olduğunu gördüm. "Bakın menüsünü bile kilitlemişsiniz kurcalamasınlar diye, halen inkar ediyosunuz" dedim ama yine inkar etmeye devam ettiler.
    Yani bir mucize olsa ve monitör oracıkta konuşmaya başlasa ve dese ki "Evet abi bunlar yalan söylüyo , beni 1 hafta vitrinde beklettiler" , adam onu da inkar edicek, o derece gözü dönmüş artık...

Satıcının size karşı dürüst olmadığından eminseniz, hakkınızı sonuna kadar arayın.

Alıntıları Göster
    satıcıların dürüst olmadığı ve dürüst satıcı bulmanın zor olduğu çok doğrudur. büyük marketler bile malesef bunu yapmaktalar.bu kullanım saatine gelince benim öngörüm şudur; bu tv yi adamlar 1-2 günlüğüne dikkat çekmesi açısından dvd player a bağlayıp video gösterimi yapmışlardır. sonra da kutusuna koymuşlardır.bu ürünün teşhir ürünü olma ihtimali sıfırdır. çünkü teşhir ürünlerinin kullanım oranları çok yüksek olur.(ayrıca da belirtilmesi gerekir alıcıya) fakat buna rağmen kullnıcı ben bunu istemiyorum bana sıfır bir ürün verin deme hakkı var mıdır? tabi ki vardır. fakat öyle can sıkacak bir durum söz konusu değildir bence.anlatmak istediğim şey tam da budur. tv nin üzerinde çizik,leke vs... yoksa bu ürün gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Saygılar

• quote:

satıcıların dürüst olmadığı ve dürüst satıcı bulmanın zor olduğu çok doğrudur. büyük marketler bile malesef bunu yapmaktalar.bu kullanım saatine gelince benim öngörüm şudur; bu tv yi adamlar 1-2 günlüğüne dikkat çekmesi açısından dvd player a bağlayıp video gösterimi yapmışlardır. sonra da kutusuna koymuşlardır.bu ürünün teşhir ürünü olma ihtimali sıfırdır. çünkü teşhir ürünlerinin kullanım oranları çok yüksek olur.(ayrıca da belirtilmesi gerekir alıcıya) fakat buna rağmen kullnıcı ben bunu istemiyorum bana sıfır bir ürün verin deme hakkı var mıdır? tabi ki vardır. fakat öyle can sıkacak bir durum söz konusu değildir bence.anlatmak istediğim şey tam da budur. tv nin üzerinde çizik,leke vs... yoksa bu ürün gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Saygılar

Alıntıları Göster
    Bu arada bi bilgilendirme her tvde söz konusumu bilmiyorum ama tvye servis menüsünden reset attığınız zaman kullanım süreside sıfırlanıyor..............

• quote:

Orijinalden alıntı: JOELLAMBERT

Bu arada bi bilgilendirme her tvde söz konusumu bilmiyorum ama tvye servis menüsünden reset attığınız zaman kullanım süreside sıfırlanıyor..............

Alıntıları Göster
    o kadardan bişey olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.