Şimdi Ara

Sıfır terramar mı 2.el bmw x1 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Durum anlattığınız gibiyse fark var gibi görünüyor evet doğru

Ancak şöyle de bir durum var
    Opel ile PSA olayı 2017 ye dayanıyor
    2018 model ve şu an serviste yatan 2020 model insignia da tam anlattığınız gibi psa / Stellantis ile hiç bir bağı bulunmadan üretilmeye devam etti
    ( son olarak 2022 )
    Bu araçların yedek parça tedariği konuları da bir süre psa / stellantisten bağımsız devam etti

Yani tam olarak bahsettiğiniz gibi parça ve üretim olarak bağımsız modeller di ( İnsignia B ve Astra K )
    Opel Stellantis çatısı altına gitmişti ama benim arabamın yedek parça dahil alakası yoktu
    Bugün ise karşılaştığım durum ortada

Kısacası güvenmek zor , ben de bir de ayrıca mide bulantısı , sinir ve kişisel inat durumu var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

Forumda bu konuda en riskli modellerden giulia sahibi var. Riskli diyorum çünkü motor sadece alfaya özgü başka hiçbir arabada yok.

Hiçbir sorun yaşamadı. Psa konusu doğru evet, ama işin alfa ayağı tamamen şehir efsanesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Alfa örneğinde ki gibi İnsignia daki 1.5 d motor da sadece insignia B ve Astra K ya özgü
    Başka hiç bir araba da yok
    Ama patladık işte
    185 bin de termostat / su pompası ihtiyacı doğdu
    Maalesef işimiz organizasyonun başındaki guruba kaldı
    Yoksa Alfa için iyidir kötüdür sorun yaşar veya yaşamaz bir şey diyemem
    Ben başıma ne geldiyse anlatıyorum
    Arabayı çok sevmem beğenmem başka bir konu , parça ihtiyacı olduğunda yaşadığımız rezillik başka bir konu
    Buradan yola çıkarak da bu gurubun çatısı altına giren markalarda ilerleyen süreçlerde belli ki bu sorunların yaşanması olası , en azından ben bu çıkarımı yapıyorum
    Bu adamlardan önce örneğin GM/Opel termostat için X üreticiyle anlaşmış , artık GM/Opel değil muhatap Stellantis ve çalışma tarzları farklı olabiliyor
    Örneğin Opel İzmir de stok tutar bazen parçalar İzmir de stokta olurdu 2 günde parça gelirdi
    Şimdi ise müşteri hizmetleri bana stok tutulmadığını söyledi
    Benim için yok hükmünde bir firma bu saatten sonra

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Alfa örneğinde ki gibi İnsignia daki 1.5 d motor da sadece insignia B ve Astra K ya özgü
    Başka hiç bir araba da yok
    Ama patladık işte
    185 bin de termostat / su pompası ihtiyacı doğdu
    Maalesef işimiz organizasyonun başındaki guruba kaldı
    Yoksa Alfa için iyidir kötüdür sorun yaşar veya yaşamaz bir şey diyemem
    Ben başıma ne geldiyse anlatıyorum
    Arabayı çok sevmem beğenmem başka bir konu , parça ihtiyacı olduğunda yaşadığımız rezillik başka bir konu
    Buradan yola çıkarak da bu gurubun çatısı altına giren markalarda ilerleyen süreçlerde belli ki bu sorunların yaşanması olası , en azından ben bu çıkarımı yapıyorum
    Bu adamlardan önce örneğin GM/Opel termostat için X üreticiyle anlaşmış , artık GM/Opel değil muhatap Stellantis ve çalışma tarzları farklı olabiliyor
    Örneğin Opel İzmir de stok tutar bazen parçalar İzmir de stokta olurdu 2 günde parça gelirdi
    Şimdi ise müşteri hizmetleri bana stok tutulmadığını söyledi
    Benim için yok hükmünde bir firma bu saatten sonra

Tamam işte işin alfa kısmı en azından bu motorlarla farklı. Zaten tonalede kullanılan tüm motorlar italyan üretimi. Juniorla psa motoruna geçtiler,onu alan alır almayan almaz birşey diyemem.

Mesela alfanin elindeki üretimden kalkmış 1.4 multiair motora halen rahat rahat parça bulunabiliyor, bakımı yapılabiliyor

Multijet zaten her köşebaşından fırlayan bir ünite.

Yani 1.3 phev tonale alıp da parça konusunda patlamak olabilecek en zorlama risk olur.

Sizin durum da baya sıkıntılı olmuş,opelin kalkipta oradan buradan şanzıman alıp arabaya takması gerzekce. Tak aisinle 1.5d motoru devam et

çözüm bulunduğunu umuyorum. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 25 Ocak 2025; 21:43:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.