Şimdi Ara

Sıfır veya 2.el araç almak için uğraşılarım ve başımdan geçenler. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle honda civic alacaksanız hayırlı olsun ama anlamadığım bir nokta var.

Skoda forumlarına vs baktım araçla ilgili sorun yaşayanlar çok demişsiniz -ki her aracın grubunda genellikle sorunları konuşulur tartışılır- ve insignia, megane gibi araçı çeşitli sorunlar nedeniyle elemişsiniz tamam güzel. Ama honda'nın göçük sorunuyla ilgili bu forumda ve facebooktaki gruplarda sorun yaşayan tonla arkadaş var. Şimdi siz doğal olarak sorunsuz bir araç isterken satış temsilcisinin bir sözüyle Honda'daki sorunları görmezden gelebilecek misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin hatanız ikinci el araç bakmak imiş. İyi ki sıfıra karar vermişsiniz, alamazdınız zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 bin liranız olup dizel sedan bir araç almak isteseydiniz alternatifleriniz ne olurdu?

• Araç alırken en önemli kural 1) bütcen ne 2) beklentin nedir. Bir malı alırken kazanmıyorsan sonradan kazanmayı düşünmemelisiniz. İkinci el araç alırken en önemli kural; en yüksek fiyata temiz diye kendi araçlarını bulunmaz hint kumaşı gibi gösterip itelemeye çalışan ve en düşük fiyatlı hatasız, boyasız ama pert ilanları elemek olmalı. Bir araç ederi neyse o fiyattaki ilanlara bakılmalıdır, hiç bir söze güvenilmemelidir, zamanımızı ekonomik kullanmalıyız, araç piyasası hakkında bilgi edindikten sonra önce sıfır araçlara bakmalıyız, çünkü araçların liste fiyatları çoğu zaman yanıltıcıdır, ve siz gerçek alıcıysanız, her zaman pazarlık payınız vardır bunu unutmayın. Ayrıca bayiler arasında da fiyat farkı olabileceği için en az 2 bayiden fiyat almalıyız. Şimdi önce aracın piyasa değerini ve sonra sıfır fiyatını ögrendik, tabi daha önce hangi araç sizi mutlu eder, yürütme maliyeti sizi aşar mı karar vermelisiniz. Hangi segment ve kasa aracı almaya kafaya koyduktan sonra, aracın segment ve kasa muadillerini dolaşmalısınız mutlaka, hepsini test etmelisiniz, kesinlikle aracı beğendiğinizi belirtmeyin, ben araç bakarken nesi var değil de nesi yok diye bakıyorum, çünkü adamlar neredeyse direksiyonu bile donanım diye yazıyor, aracı uzunca kullanınca olmayan şeyler canınızı sıkıyor, tabi bu olmayan şeyler sizin için ne kadar önemli bunun iyi bir muhasebesini yapmalısınız.Ama şunu belirtmeliyim aynı segment araçlar genelde benzer donanım ve fiyatlarda oluyor. Sıfır arac yeni kasa araçlar genellikle kazık fiyatli oluyor, ama bazi galeriler bu araclari uygun fiyata kapıyorlar, sıfır aracı bu sekilde bayiden daha uygun fiyata alabiliyorsunuz, onun dışında bayilerin kampanyalarını iyi takip etmek şart, eğer alıcıysanız satış temsilcileri ile arayı iyi tutup kampanyalardan haberdar olabilirsiniz, onun dışında kasa değişim öncesi kampanyaları da iyi takip edip, alırken kazanabiliriz. ikinci el araç alırken en güzeli tanıdık, güvenilir kişilerden araç almaktır, ama yine de ekspertiz yaptırmalıyız, ekspertiz yaptırmadan önce satıcının beyanı dışında bir arıza çıkarsa bunu fiyattan düşerim diye pazarlık yapılmalıdır. Bunun dışında 2. el araç alırken risk her zaman olduğu için garantili 2. el satan yerlere bakmak daha risksiz olur.

• @asmarena6
    320 d Audi A4 Quatro gibi araçlara da baktım. O fiyatlara kredi ile çıkabildiğimden dolayı hem kredi borcu ödeyecek olamamın yanında Trafik sigortası + Kasko + MTV beni aştı. Yoksa çok temiz A4 Quatro 2.0 Tdi bulmuştum. Ama kendi hesabıma uymadı.

@JabbaWockeeZ
    Elbette her araçta çeşitli sıkıntılar var. BU tarz işler şans işi. Her an her şey olabilir.
    Honda ya da baktım. Ancak yolda birakan Honda nadiren vardır.Onda da sıkıntılar var garanti var oradan halledeceğiz sıkıntı çıkarsa. İnşallah sorun olmaz.
    Skoda veya Renault almak isterdim ilk mesajımda da yazdım. Tandıklarım var her işimi kolaylıkla halletirebilirdim. Ancak SuperB nin boş paketini almak istemedim. O kadar para sayıp boş arabaya alamazdım. 2.el Super B style paketlere baktım. 7000 km de olmasına rağmen sıkıntılı çıktılar.
    Nasıl alayım. Sıfırınada Style in 150k civarı diyorlar.

@klaudio
    2. el araç alırken vaktiniz çok değil ise şansınızda yaver gitmez ise zaman kaybı para kaybı oluyor. En iyisi 2.el için dediğiniz gibi yetkili bayilerden almak 2k-3k fazlasını verip.
    Aracı temiz olan da çok fazla istiyor. Neredeyse sıfıra yakın fiyat istiyorlar. hatta daha fazla isteyenler de mevcut Araca ek yaptım diyerek. Eklerin bile karını koyuyorlar :)

Honda yı tercih etmemdeki sebep benim bütçeme en uygun araç. Birde Sıfır faiz olması cabası. Donanımı iyi Executive+LPG+Otamatik bir araç aldım.

Bu konuyu yazma sebebim yaşdadıklarımdan nacizane benim anladıklarım.
    1 - Zamanınız bol ise 2.el daha avantajlı oluyor. Birazda Şansda olacak tabiki
    2 - Zaman az ise çok ugraşmak istemiyorsanız en az 3 bin fazla verip yetkili bayilerden alınmalı.
    3 - Filo için satılan araçlar konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Fiyatı, Km si her şeyi ayrı oynuyor.

Bu araç alım işi beni çok mutsuz etti. Başta bu forum olmak üzere bir çok formu grubu takip ettim.
    Honda bile mutlu etti diyemem. Ama sonuçta eve bir araç lazım. Uzamasında bıktım. Noktayı koydum. Sonuçta istanbul trafiğinde araç kullanıyoruz. Ne alırsak alalım dur kalk. Performansda önemli değil dedim. Böyle karar verdim. İnşallah pişman olmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: justify

@asmarena6
    320 d Audi A4 Quatro gibi araçlara da baktım. O fiyatlara kredi ile çıkabildiğimden dolayı hem kredi borcu ödeyecek olamamın yanında Trafik sigortası + Kasko + MTV beni aştı. Yoksa çok temiz A4 Quatro 2.0 Tdi bulmuştum. Ama kendi hesabıma uymadı.

@JabbaWockeeZ
    Elbette her araçta çeşitli sıkıntılar var. BU tarz işler şans işi. Her an her şey olabilir.
    Honda ya da baktım. Ancak yolda birakan Honda nadiren vardır.Onda da sıkıntılar var garanti var oradan halledeceğiz sıkıntı çıkarsa. İnşallah sorun olmaz.
    Skoda veya Renault almak isterdim ilk mesajımda da yazdım. Tandıklarım var her işimi kolaylıkla halletirebilirdim. Ancak SuperB nin boş paketini almak istemedim. O kadar para sayıp boş arabaya alamazdım. 2.el Super B style paketlere baktım. 7000 km de olmasına rağmen sıkıntılı çıktılar.
    Nasıl alayım. Sıfırınada Style in 150k civarı diyorlar.

@klaudio
    2. el araç alırken vaktiniz çok değil ise şansınızda yaver gitmez ise zaman kaybı para kaybı oluyor. En iyisi 2.el için dediğiniz gibi yetkili bayilerden almak 2k-3k fazlasını verip.
    Aracı temiz olan da çok fazla istiyor. Neredeyse sıfıra yakın fiyat istiyorlar. hatta daha fazla isteyenler de mevcut Araca ek yaptım diyerek. Eklerin bile karını koyuyorlar :)

Honda yı tercih etmemdeki sebep benim bütçeme en uygun araç. Birde Sıfır faiz olması cabası. Donanımı iyi Executive+LPG+Otamatik bir araç aldım.

Bu konuyu yazma sebebim yaşdadıklarımdan nacizane benim anladıklarım.
    1 - Zamanınız bol ise 2.el daha avantajlı oluyor. Birazda Şansda olacak tabiki
    2 - Zaman az ise çok ugraşmak istemiyorsanız en az 3 bin fazla verip yetkili bayilerden alınmalı.
    3 - Filo için satılan araçlar konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Fiyatı, Km si her şeyi ayrı oynuyor.

Bu araç alım işi beni çok mutsuz etti. Başta bu forum olmak üzere bir çok formu grubu takip ettim.
    Honda bile mutlu etti diyemem. Ama sonuçta eve bir araç lazım. Uzamasında bıktım. Noktayı koydum. Sonuçta istanbul trafiğinde araç kullanıyoruz. Ne alırsak alalım dur kalk. Performansda önemli değil dedim. Böyle karar verdim. İnşallah pişman olmam.

Ne kadara aldınız cívic i acaba?

• 114 bin TL ye aldım. 12 ay 30.000 TL ye kadar sıfır faiz var.
  • justify J kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah, ekonomik araç lpg ile. Performans beklentiniz yoksa sıkıntı yok, zaten performans gösterecek yollar kalmadı memlekette her yer radar, hız koridoru...

• Hayırlı olsun bazen herşey istediğimiz gibi olmuyor. Ancak aldığınız araç dandik doğan şahin değil. Honda. her ne kadar son zamanlarda çizgisinden sapmış olasada sizi mutlu edecektir. Araç alım satım işi yorucudur. Bu hayatta beni bi beşiktaş maçları birde araç arayıp bulma stresi yedi bitirdi. Aracınızı keyfile kullanmaya bakın asla mutsuz olmayın kesinlikle ben kabul etmiyorum bu görüşünüzü :)

Kendimden örnek vermek istiyorum. Kendi aracımı 45 e satıp 10 daha koyup 55 e bmw 2003 lerden alacaktım bulamadım temizini. masrafından korktum. dedim biraz daha koyayım cabrio alayım en azından dikkat çeksin. Sonra cabrioalarında ya isteidğim motor uymadı ya cok yıpranmış. Dedim saçma sapan işlerle uraşmayım metal yorgunu bu araçlar. 2007-2008 coupelerden alayım 85 e kaar çıktım. Benzin tüketimi 14-15 litre. 4 kapı sedan 320d alayım bari dedim Kronik n47 motor zincir problemleri dizelin 150. binde olan ağır bakımları yine korkttu. En son dip paramla + krediyle gittim 2012 316i f30 kasa bmw aldım. Hala tatmin oldummu keşke diyorum biraz daha para koyabilseydimde xenonlu sunrooflu alabilseydim. Kendimi biliyorum xenon sunroof olsaydı keşke biraz daha param olsaydıda 40.th year edition alsaydım diyecektim. İnanın sonu yok bu işin. Ne paralardan nerelere çıkıyorsunuz hala içinize sinmiyor.
    Şuan bakıyorum aracımdan allaha şükür memnunum xenon sonradanda takılıyor bütçem olursa ya taktırırım yada aracı satar xenonlu alırım. Ülkemizde araçlarımız çok değer kaybetmiyor. Hatta sıfırını 38 e aldığım aracı 3 yıl kullanıp 46 ya satmıştım.

Kıssadan hisse kredinizin borcu azalır araçtan hevesiniz azalınca hiç zarar etmeden satar başka şeylere bakarsınız yine buraya yazarsınız elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Allah tekerine taş değdirmesin. Ekonomik keyifli sürüşler.

Not: Bazen yazınca elim durmuyor gene upuzun birşeyler yazmışım affola :)

• quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

Hayırlı olsun bazen herşey istediğimiz gibi olmuyor. Ancak aldığınız araç dandik doğan şahin değil. Honda. her ne kadar son zamanlarda çizgisinden sapmış olasada sizi mutlu edecektir. Araç alım satım işi yorucudur. Bu hayatta beni bi beşiktaş maçları birde araç arayıp bulma stresi yedi bitirdi. Aracınızı keyfile kullanmaya bakın asla mutsuz olmayın kesinlikle ben kabul etmiyorum bu görüşünüzü :)

Kendimden örnek vermek istiyorum. Kendi aracımı 45 e satıp 10 daha koyup 55 e bmw 2003 lerden alacaktım bulamadım temizini. masrafından korktum. dedim biraz daha koyayım cabrio alayım en azından dikkat çeksin. Sonra cabrioalarında ya isteidğim motor uymadı ya cok yıpranmış. Dedim saçma sapan işlerle uraşmayım metal yorgunu bu araçlar. 2007-2008 coupelerden alayım 85 e kaar çıktım. Benzin tüketimi 14-15 litre. 4 kapı sedan 320d alayım bari dedim Kronik n47 motor zincir problemleri dizelin 150. binde olan ağır bakımları yine korkttu. En son dip paramla + krediyle gittim 2012 316i f30 kasa bmw aldım. Hala tatmin oldummu keşke diyorum biraz daha para koyabilseydimde xenonlu sunrooflu alabilseydim. Kendimi biliyorum xenon sunroof olsaydı keşke biraz daha param olsaydıda 40.th year edition alsaydım diyecektim. İnanın sonu yok bu işin. Ne paralardan nerelere çıkıyorsunuz hala içinize sinmiyor.
    Şuan bakıyorum aracımdan allaha şükür memnunum xenon sonradanda takılıyor bütçem olursa ya taktırırım yada aracı satar xenonlu alırım. Ülkemizde araçlarımız çok değer kaybetmiyor. Hatta sıfırını 38 e aldığım aracı 3 yıl kullanıp 46 ya satmıştım.

Kıssadan hisse kredinizin borcu azalır araçtan hevesiniz azalınca hiç zarar etmeden satar başka şeylere bakarsınız yine buraya yazarsınız elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Allah tekerine taş değdirmesin. Ekonomik keyifli sürüşler.

Not: Bazen yazınca elim durmuyor gene upuzun birşeyler yazmışım affola :)

Hocam cok mantiksiz birsey yapmissiniz 316i o dusuk hp motoru ile alinirmi allah icin ?

Hemde krediyi yuksek cekerek faizden vurgun yemissiniz

Ben sizin yerinizde olsa 70-80 bin km de 320d alir gecerdim 2012 model en azindan surus keyfi olurduda verdigim paraya degerdi

Neyse tabi kullanici siz oldugunuz icin karar sizin

• e90 316i ler gibi değilki f30 lar.

Twintubo beslemeli 136 hp 220 n/m torklu araçlar. Dyno testte 156 hp almıştım ne kadar doğru tartışılır.

Üstüne üstlük 320iEd ile aynı intercooler aynı motor aynı turboyu kullanıyorlar. Yazılımlamak istesem hertürlü performans aracı olarak kullanabiliyorum. (200 Hp 350 N/m tork alınıyor bildiğim kadarıyla)

e90 316 i ler gerçekten kamyondan hallice. Ancak F30 gerçekten öyle bir araç değil. Ölçümlerime görede 0-100 8.5 saniye. E90 316i lerde 10.5 saniye diye biliyorum. E90 320d lerde 7,5 saniye yanılmıyorsam.
  • Çok teşekkürler. İnsan oğlu doyumsuz hep daha iyisini istiyor. Ülkemizdeki insanların sorunu bu ben başta olmak üzere bir çoğumuz fazlaca borçlanıp en iyisini yapmak almak istiyoruz. Bu sebeple çoğumuz borç içimdeyiz. Gerçi böylede yapmayınca hiç para tutamıyorum ben.

• Sirf geri gorus kamerasi yok diye Octavia yi mi elediniz? Hic de onemli bir özellik degil bence. Park sensörü fazlasiyla yetiyor. Dit dit ötüyor park ederken.

• Bu kadar titiz kişiler benim bildiğim gider Toyota alır geçer. 1.6 otomatik benzinli araç 100 bin TL pahalı da değil.Üstelik motor LPG'ye de uyumlu. Gerçi dizeli otomatiği bile 120 bin TL civarı.
  • Ben de su an sifir araba alacak olsam kesinlikle civic olurdu.

• Civic alinca deger kaybi olmuyor mu ? İphone gibi mi bu civicler ? Sifir alininca deger kaybi olmadan satiliyorsa pes dogrusu.

• 6 ay önce amcam bmw aldı. Derler ya Allah gönlüne göre versin o misal. 120 bine aldı ama 25 bin hasar kaydı var. O da park halinde kamyonet geri giderken kaput tampon ve farlara hasar vermiş. Hepsi Borusanda orijinaliyle değişmiş. Hepsi faturalı fotoğraflı. Araç 2012 model 180 beygir 60 bin km de. ilk sahibi zaten zengin, kazadan sonra arçtan soğmuş ve satışa çıkarmış. Böyle araç denk getirmek zor ama tabii hasarsız olsaydı tadından yenmezdi
  • Hayır benim anlamadığım neden az daha bekleyip dizel civiclerin otomatiğinin gelmesini beklemediniz?

Manuelleri geldi gayet güzel motor. Otomatiği de çıkıyor yakında işte. Onu almak varken, iki fazla donanıma tav olup tork fakiri 15 yıllık atmosferik motorlu aracı seçmişsiniz. Lpgye mahkumsunuz, benzinde 10litre garanti o arabada. Çok büyük hata bence. 120bin lira para verip dizel düşünürken tutup tork fakiri benzinli araç almak bu devirde.

Ayrıca çok armudun sapı üzümün çöpü yapmışsınız 1.4tsi superb 10litre yakmaz, uçmuş onu diyen, anca kilit istanbul trafiğinde, ayrıca geri görüş kamerası çok önemliyse, özel sipariş araç alırdınız istediğiniz elzem donanım olan donanımları makul fiyatlara ekletirdiniz. Canınız isterse trendline passata bile geri görüş ekletirsiniz, koltuk ısıtma koydurursunuz. Donanım listesindeki neyse o diye birşey yok yani.

Ben sizin yerinizde olsam sıfır diye atmosferik c sınıfı civic'e 120bin verene kadar şunu alırdım:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-satilik-super-lux-531151477/detay

blue hdi mükemmel dizel motor +eat6 tork konvertör şanzıman, hem düşük yakıt, hem gırtlak donanım, hem büyük d sınıfı sedan araç..

• 2014 golf sahibiyim. Arabayı almamış olsam gider civic alırdım

• Hayırlı olsun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.