Şimdi Ara

SIFIRDAN BAŞLAYANLAR İÇİN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Programcılık denen sektöre büyük ilgi duyuyorum ve bu işi hakkıyla yapmak istiyorum.Forumda biraz araştırma yaptıktan (büyük bir ayrıntıyla incelemedim evet) sonra verilen bilgilerin neredeyse tamamına yabancı kaldığımı farkettim.Bu konuda bilgisi tamamen sıfır olanlar için gösterebiliceğiniz bir başlangıç noktası var mı? Türkçe makale olabilir, ezberlenmesi gereken kitaplar olabilir vs. temel öğrenmem gereken şeyleri öğrenirsem forumdaki ve internetteki kaynaklardan çok daha verimli şekilde yararlanıcağımı düşünüyorum.ama dediğim gibi tamamen sıfırım bu konuda.Başlangıç olarak ne bilmem gerek,hangi kaynakları kullanmalıyım,nelere yönelmeliyim? Bu tarz soruların cevabını verirseniz ve bana bir başlangıç noktası,eğitim yolu gösterirseniz çok mutlu olurum.Cevap verenlere şimdiden çok teşekkürler.

• Ben de son 1 saattir çok merak sardım zaten önceden de biraz merakım vardı nereden başlamalıyız ?
  • Hadi berber başlayalım, ilk ders...

10 CLS
    20 PRİNT "MERHABA DÜNYA"
    30 END
  • En basit dil bence visual basic.net
    Ama c# vbye nazaran yeni bir dil oldugundan yeni ihtiyaclara daha iyi karsilik verebiliyor. Tavsiyem vb.net

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ilk basta C öğrenmelisiniz programcılığın neredeyse her alanında C kullanılabilir
    Ayrıca C öğrenirseniz C++ ve PHP çok kolayca öğrenirsiniz
    özellikle PHP arsınadaki tek fark $ işareti okadar.
    sadece C++ ve PHP değil diğer tüm dilleri kolayca öğrenebilirsiniz
    Benim bu yolu izledim;

C>C++>JAVA>C#

neden c# sonda çünkü microsoft c ve javayı karıştırıp c# elde etti.

Bunları öğrenirken mola niyetine araya VisualBasic,Python ve diğer kolay dilleri ekleyebilirsiniz herhangi bir dil seciminde karasız kalıyorsanız bana danışabilrisiniz.

Web programcılığıyla ilgileniyorsanız dillerin etkisi kaldımı bilemem ama artık Joomla Drupal gibi şeyler var (özellikle drupal)
    bunları kullanmayı öğrenin CSS bilgileri yeterli olabilir (ortalama siteler için)

üstelik drupalin sağladığı koruma çok yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanc99
    neden c# sonda çünkü microsoft c ve javayı karıştırıp c# elde etti.

Yani karışım olunca daha iyi bir dil mi olmuş oluyo :D
    @abdulkadir007 .net dillerinde hepsi aynı.C# ,vb.net neredeyse noktalı virgülü konmuş hali.
    İlk arkadaşa itafen; istediğin bir dili seç başla.(OO olmasında fayda var) Mantığını anlaman önemli. Sonra projene göre uygun dili seçer ve çalışırsın.
  • Mesajım bulunsun.
  • c# öğren rahat et kafadan asp.net/java öğrenmiş oluyorsun sonrada biraz phpde geliştirsen kendini web site kodlama işiyle uğraşıp aylık 1000tlye kadar ek gelir sağlıyabilirsinki bunları günnde 1 saat ayırara kyaparsın
  • Bende visual basice baslamistim bayagi ilerlettim gibi sanki :) Acaba fazla uzatmadan C# ye mi gecsem ?
  • İlk önce algoritma öğrenmekle işe başla derim bunun içinde algoritma kitabı al sonrada başlıyacağın dile karar verip başlarsın
  • Bence Her Zaman C ile Başlamalı Zamanla Diğerleri Kolay Gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu

Bence Her Zaman C ile Başlamalı Zamanla Diğerleri Kolay Gelir

+1 demekle birlikte şunuda eklemek isterim. Windows, web veya devre programlama gibi ayrımlar içerisinden birine odaklanman gerekir ilk başta. Çünkü hepsi kendi içinde ayrı ayrı uzmanlık gerektirir. Windows ile web'i bir arada yapabilirsin. Ama iş elektronik tarafına girince işlerin rengi değişir. Hobi olarak uğraştığım şeylerden biriydi. C ile ilgili öğrendiğim şeyleri de onun sayesinde öğrendim zaten. Ama normal işten güçten zaman ayıramıyorum artık. Çok zevklidir ama programını yazdığın bir aletin çalışması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.