Şimdi Ara

sıfırdan ingilizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler arkadaslar yardımınız gerekli daha önce ingilizce kursana gittim ve malasef memnun kalmadım, sıfırdan eğitime başlamak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekli yada nereden başlamalıyım.?

• hocam ilkin gramelara hakim olun ardından kelime ezberleyin ardından ingilizce film izleyin bitmiştir
  • up
  • Merhaba. Size öncelikli tavsiyem her dil becerisi için bir yöntem bulmanız. Demek istediğim dil bilgisi için güzel bir kitap, okumak için kitaplar&hikâyeler, dinlemek için seviyenize göre podcastler ve konuşmak&yazışmak için ana dili İngilizce olan birisi...

Şu gerçek ki, eğer bütün becerilere odaklanmazsanız, örneğin sadece okuma çalışırsanız, sadece dil bilgisi kurallarını ezberlerseniz o dilde ilerleyemezsiniz. Bütün becerilerinizi eş zamanlı geliştirmeye odaklanmanızı öneririm. Öte yandan İngilizce'yi öğrenmek için mutlaka kullanmak gerekiyor. Ana dili İngilizce olan birisinin size çok yardımı dokunacaktır.

Söylediklerim doğrultusunda size verebileceğim bazı site&uygulama&kitap önerileri var.

Sıfırdan sağlam adımlarla ilerlemek istiyorsanız dil bilgisi için Murat Kurt'un English Grammar Today kitabını öneririm. Alternatif olarak Essential Grammar in Use kitabına bakabilirsiniz ama hem pahalıdır, hem de Murat Kurt'un kitabı başlangıç için fazlasıyla yeterlidir.

İngilizce okumak için kaynak neyse ki çok fazla. Sadece başlangıç için(ilerisi için yararlı olduklarını düşünmüyorum.) seviyeli hikâye kitapları alabilirsiniz. Bazılarının yanında CD de oluyor, dinleme için de güzel bir alıştırma olur. Ayrıca BeelinguaApp uygulamasına bakmanızı öneririm.

Dinleme için BBC Learning English'i öneriyorum. Burada başlangıç seviyesinden ileri seviyeye dinlemek için materyal bulabilirsiniz.

Birisiyle tanışmak için bir sürü uygulama var. Her biri az çok bu amaca hizmet edebilir. Uğraşamam diyorsanız, lang-8.com sitesine bakabilirsiniz. Bu sitede İngilizce cümleler yazarsınız, ana dili İngilizce olan insanlar hatalarınızı düzeltiyor.

Son olarak belirtmek istediğim bazı noktalar var. Öncelikle Türkçe altyazılı film ve dizi izlemek İngilizcenizi geliştirmez. Bu amaçla bunu yapıp zamanınızı harcamayın. Öte yandan Duolingo, Busuu gibi uygulamalar sadece bir dili ilk defa görüyorsanız yararlıdır. Sizin durumunuz bu değil, bu uygulamalarla da zaman kaybetmeye ihtiyacınız yok.

Başarılar diliyorum.

• Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim, daylight eğitim seti nasıl zaman vermeye değermi?
  • https://www.youtube.com/watch?v=vc8A2emp5pE <- daylight egitim seti dediginiz bu sekilde egitim ise.. "no!"

Ingilizce kurslarin cogu.. ne yazikki "sinif" ve 50yillik bir egitim sistemi kullaniyor. Sizin ihtiyaciniz, eger sifirdan konusma seviyesine gelmek istiyorsaniz.. gramer'i ilk basta ogrenmemek. Neden diye sorarsaniz.. acikcasi GRAMER once ogrenilince.. her cumleden once (nasil/o oraya gidiyor mu) sorgusu yapmaktan Ingilizce konusmaniz cok yavasliyor. O yuzden herkes anliyorum ama konusamiyorum diyor bu ulkede.

Tam zitti, once konusma pratige yonelik (tipki.. cocuk iken TURKCE ogrenirken..) anneniz babaniz vs. donupte "oglum, bak SIFAT / FIIL / o ek oraya gitmiyor / o nesne degil" diye ogretmedi.. ne yaptilar.. "Anne" "Baba" "Yapma oglum" "Git oglum" tekrar tekrar yaparak alistiniz.. vucut dil ile basitleri cozdunuz, bir yere kadar tekrar yaparak soru cevaplama vaziyete geldiniz "Adin ne.. ADIN "xxx" tekrar layarak cevap vermeye ogretiyorlar.

Ingilizceyi'de tabiki bu kadar basitlestirerek degil, ve o kadar TOPTAN olarak ani konusma ile degil.. ama bu sekilde ogrenilmesi lazim. Ilk etapta Soru ve cevap seklinde tekrar yaptirirak. Bu egitim alabilmek icin.. Direct Method'u oneririm.
    https://bizenglish.com.tr/direct-method/

• quote:

Orijinalden alıntı: slimx

https://www.youtube.com/watch?v=vc8A2emp5pE <- daylight egitim seti dediginiz bu sekilde egitim ise.. "no!"

Ingilizce kurslarin cogu.. ne yazikki "sinif" ve 50yillik bir egitim sistemi kullaniyor. Sizin ihtiyaciniz, eger sifirdan konusma seviyesine gelmek istiyorsaniz.. gramer'i ilk basta ogrenmemek. Neden diye sorarsaniz.. acikcasi GRAMER once ogrenilince.. her cumleden once (nasil/o oraya gidiyor mu) sorgusu yapmaktan Ingilizce konusmaniz cok yavasliyor. O yuzden herkes anliyorum ama konusamiyorum diyor bu ulkede.

Tam zitti, once konusma pratige yonelik (tipki.. cocuk iken TURKCE ogrenirken..) anneniz babaniz vs. donupte "oglum, bak SIFAT / FIIL / o ek oraya gitmiyor / o nesne degil" diye ogretmedi.. ne yaptilar.. "Anne" "Baba" "Yapma oglum" "Git oglum" tekrar tekrar yaparak alistiniz.. vucut dil ile basitleri cozdunuz, bir yere kadar tekrar yaparak soru cevaplama vaziyete geldiniz "Adin ne.. ADIN "xxx" tekrar layarak cevap vermeye ogretiyorlar.

Ingilizceyi'de tabiki bu kadar basitlestirerek degil, ve o kadar TOPTAN olarak ani konusma ile degil.. ama bu sekilde ogrenilmesi lazim. Ilk etapta Soru ve cevap seklinde tekrar yaptirirak. Bu egitim alabilmek icin.. Direct Method'u oneririm.
    https://bizenglish.com.tr/direct-method/
    dostum çok teşekkür ederim ilgin için

• Hangi kursa gitmistin. Nerede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.