Şimdi Ara

Sıfırdan Java-sina5an

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu youtubeda olan sina5an adlı kanalın yayınlamış olduğu sıfırdan java derslerini bitirince ne düzeyde oluruz ? temel ilgileri felan almış olurmuyuz ?

• O videolara göz atmıştım zamanında, o video serisini bitirdiğinde beginner düzeyde olursun. Yani nesne nedir, nasıl kullanılır, methodların kullanımı, java nın primitive tipleri falan filan bunları öğrenirsin. Zaten bunları öğrenmeden de uzman seviyeye gelemezsin.
  • Bence izle guzel anlatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. videoda takildim ya.yaziyom komutu hata veriyo.bu kume parantezlerinin tam olarak neresine yazcaz anlamadim.tam dedigi sekilde yapiyorum olmuyo.

• ... bunu tavsiye ederim güzel anlatıyor(ingizlice) (static hariç ama hemen bi sonraki video tekrar bi örnek verip onuda iyi anlatmış :) )

bunlardan ilk 40 ını izledim ve kalanıda izlemeye devam ediyorum, algorithma ve kim korkar java dan adlı iki de kitap aldım onları bitirince bi kaç bişeyler yapmaya çalışıcam ve sonrasında 6 ay civarı ücretsiz staj sonrası çalışmaya anca başlıycam (4-5 yıllık yazılımcı olan arkadaşın tavsiyesi, hee tabi samsun da doğru düzgün yazılım üreten yer yok, mecburen büyük ihtimal ankara istanbul olucak staj yeri)

kitaplarda ((nette araştırdım, forum/blog taki yorumlara göre aldım));
    http://www.hepsiburada.com/kim-korkar-java-dan-p-KABAKUS29084
    http://www.hepsiburada.com/algoritma-gelistirme-p-KSECKIN34712

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpugur -- 9 Kasım 2015; 22:31:21 >

• arkadaşım ben bu kanaldan ve başka bir kanal + kodlabın yeni başlayanlar için java 7 adlı kitabından çalıştım.Kanaldaki dersler iyiydi fakat mutlaka bir kitap almanı tavsiye ederim sonradan bakmak için çok iyi birde videodaki kodları uygula değişiklikler yap ve mutlaka herşeyi kaydet geriye dönüp bkabilirsin ve inan bana çok faydası oluyor ve kodların yanlarına mutlaka kendi notunu düş.Ve son olarak sık sık dene ve yaz
  • xpugur kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:51:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Minecraft Mod Yapımı [Java]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kitaplar yeni geldi sayılır .. algorithma itabında 50. sayfaya geldim.. daha henüz bi zorluk görmedim :D youtube tan java videolarını izlediğim için şimdiye kadar bildiğim şeyleri anlattı ki algorithma kitabında yazılımdan değil nasıl plan yapılacağından vs bahsediyor yani algorithma ya başka nasıl çalışılabilniir? nasıl öğrenilebilinir ki? youtube da doğru düzgün video bulamadım alakalı zaten..

kim korkar java dan evet hepsiburada da yorumda bazı soruların sonuçlarımı ne yanlış basılmış denmiş ne kdadar doğru bilinmez ... ama çok ta önemli değil mantığı anladıktan sonra ... mesela java da syso yazıp ctrl+space yaparsan system.out.println() olarak tamamlıyor, izlediğim videodaki anlatım sırasında hep ctrl+shift diyordu, çok takılmamak gerek, hee anlamadığın noktaları başka videoalrdan izleyebilirsin, ben static i anlamadım, gittim 3-5 farklı yorumcudan dinledim ... çok sorun olmaz bence...

hem zaten her programı yazıp denemk iyi olur çıktı yanlış oluyorsa kitap mı yanlış biz mi yanlış yapıyoruz gibi bunu da stackoverflow. da sorup başkalarından cevap alarakta öğrenebilriz :)

ayrıca dediğin kitabın pdf i var istiyorsan onu veriyim (sanırım o kitap) istiyosan çıktı alırsın :D ama bin sayfa :D

@MaRQuE

• xpugur kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:51:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel anlatıyor alsında bende bi keresinde bakmıştım . Yalnız video hızını 1.5 yapıp izleyin daha iyi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xadlec

Arkadaşlar bu youtubeda olan sina5an adlı kanalın yayınlamış olduğu sıfırdan java derslerini bitirince ne düzeyde oluruz ? temel ilgileri felan almış olurmuyuz ?

kod yazmadan programcı olunmaz. başlangıç seviyeside olamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpugur

kitaplar yeni geldi sayılır .. algorithma itabında 50. sayfaya geldim.. daha henüz bi zorluk görmedim :D youtube tan java videolarını izlediğim için şimdiye kadar bildiğim şeyleri anlattı ki algorithma kitabında yazılımdan değil nasıl plan yapılacağından vs bahsediyor yani algorithma ya başka nasıl çalışılabilniir? nasıl öğrenilebilinir ki? youtube da doğru düzgün video bulamadım alakalı zaten..

kim korkar java dan evet hepsiburada da yorumda bazı soruların sonuçlarımı ne yanlış basılmış denmiş ne kdadar doğru bilinmez ... ama çok ta önemli değil mantığı anladıktan sonra ... mesela java da syso yazıp ctrl+space yaparsan system.out.println() olarak tamamlıyor, izlediğim videodaki anlatım sırasında hep ctrl+shift diyordu, çok takılmamak gerek, hee anlamadığın noktaları başka videoalrdan izleyebilirsin, ben static i anlamadım, gittim 3-5 farklı yorumcudan dinledim ... çok sorun olmaz bence...

hem zaten her programı yazıp denemk iyi olur çıktı yanlış oluyorsa kitap mı yanlış biz mi yanlış yapıyoruz gibi bunu da stackoverflow. da sorup başkalarından cevap alarakta öğrenebilriz :)

ayrıca dediğin kitabın pdf i var istiyorsan onu veriyim (sanırım o kitap) istiyosan çıktı alırsın :D ama bin sayfa :D

@MaRQuE

Pdf i yollayabilir misin hocam?

• hector256youtube
    IntelliJ ile Java 1 (String, int)
    https://www.youtube.com/watch?v=50lg0CnRIso&t=695s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.