Şimdi Ara

Sıfırdan web sitesi yapımı ve yönetimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıfırdan web sitesi yapmak istiyorum photoshop kullanarak bir tasrım yapıyorum daha sonra onu html kodlarına dökebiliyorum(çok profesyonel olmasamda photoshop dilimleme aracını kullanarak)
    Css bilmesemde netten bakarak hareketli menü yapabiliyorum.

Ama kullanıcı adı girişli veri kaydetme falan bilmiyorum bunun içim mysql workbench kurdum yeni ama kendi pcmde ikisi arasında nasıl bağlantı yaparım bilmiyorum.

Bağlantı yapsam bile bu benim kendi bilgisayarımda kalıyor.

Gelelim tam soruma ben diyelim ki bilgisyarımda bir web sitesi tasarladım bunu net ortamına nasıl atarım hosting domain olayına çok uzağım bir ker kullanmaya çalıştım hiç birşey yapamadım.

Önerisi olan var mı artık bir web sitesi yapmak ve yayınlamak istiyorum.

ayrıca html öğreniyorum php öğren diyolarlar ona bakıyorum javascript çıkıyor tam ona bakıyorum css çıkıyo kafam karıştı bi yol yordam gösterin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 19 Ekim 2017; 2:48:21 >

• Hocam html-css-php ogren zaten guzel bir web sitesi yapabilecek duruma geleceksin web sitesi icin neden Java ogrenmen gerektigini anlayamadim gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    Orada ben yanlış yazdım sen haklsın java değil javascript yazmam gerekiyodu.Ama sorum şu az önce yaptım hatta css html ile bir tasarım yaptım.Bunun ama PHP ne farkı var birde bu tarasrladığım web sitenin bir klasörü var işte içinde kulladnığım resimler falan.Bunu web ortamına nasıl atacağım?
  • Önce web uygulamalarının çalışma mantığını anlaman lazım.

İstemci(client) - Sunucu(server) Mimarisi diye bi arat bakalım oku biraz mantığı kavra.
    Kafanda oturması için söylüyorum ama mutlaka kendin uzun bir araştırma yap,
    İstemci senin bilgisayarın, sunucu web uygulamasının internet üzerinde barındığı yerdir.
    Senin bu durumda hem kendi tarayıcında çalışacak kodu(html,css,javascript) hem de sunucuda çalışacak kodu(java,c#,php,nodejs vs.) yazman gerekir.

Uzun uzun anlatmak da istemiyorum açıkcası kendin araştırmayı da öğrenmen lazım çünkü bu yolun sonu yok her gün yeni bir teknoloji çıkıyor.

Sunucu tarafında da, sakın PHP falan öğreneyim deme geçti onun devri. Başlangıç için C# öneririm, C# hem gelişmiş, hem de hızlı öğrenebileceğin bir dil.

Haydi bakalım yolun uzun kolay gelsin sana aklına takılan bir şey olursa da google amcada her şeyin cevabı var.

• Teşekkür ederim.Ama galiba biraz beni hazırcı sandın :D

Elektrik-elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.C dilini okulda gördüğüm kadar biliyorum.C# ise kendim basit uygulamalar yapıyorum.Bir ara androide merak saldım.Sonra gömülü sitemler üzerinde kendimi geliştirmek istedim.Sonra otomasyon üzerinde kendimi geliştirmek istedim PLC filan yani.

Ama bunlar varken çocukluğumdan beri bir türlü fırsat bulamadığım web sitesi tasarlama hayalimden vazgeçemedim.
    Google amcadan tabi ki bir şeyler aratıyorum youtubeden derslere bakıyorum zaten onların sayesinde şuan birazda olsa web sitesi tasarlayabiliyorum yada şöyle diyeyim kendi bilgisayarımda bi tasarım yapabiliyorum.Yolun çok başında olduğumu biliyorum.

Forumda böyle bir konu açmamın nedeni hem hızlı sonuç odaklı bilgisi olanlardan bilgi almak hemde benim gibi bu işe meraklı olanlara için bir bilgi ortamı oluşturmak.

Dediğin İstemci(client) - Sunucu(server) Mimarisi hakkında da biraz araştırma yapacağım.

Şunu söylermisin php bilmeden web sitesi tasarlayıp yayınlayamazmıyım?

Şimdiden teşekkürler.

• e.e.m E kullanıcısına yanıt
    Ön planı yapmış olursun ama bir yazı yazdığında makale yayınlayacak sistem arka plan yok. Zaten akıllı birisin mühendislik okuduğunda göre temelde var css html öğren sonra JavaScript ardından PHP.

• Teşekkür ederim.Ama tam olarak anlamadım sistem arka planı yok derken?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.e.m

Teşekkür ederim.Ama tam olarak anlamadım sistem arka planı yok derken?

Bu sorun için google üzerinden statik ve dinamik websitelerini araştırmanı öneririm.
  • tiwaly kullanıcısına yanıt
    Çok yararlı oldu önerin teşekkür ederim galiba ben statik web sitesi yapıyormuşum.

Ama istediğim dinamik olan .D
  • niye herkes php demiş. adam web sitesi tasarımı diyor. html-css bile yeter. javascript de işin cilası olur. jquery librarysi özellikle. bu bilgisayarındaki websitesini sunucuda yayınlama işi için godaddy'yi öneriyorum. ordan hosting ve domain alıyorsun. sonra cpanel'den sunucuna ulaşıp bilgisayarındaki dosyaları oraya atıyorsun, bu kadar.
  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    Arkadas sonradan demis ki icerik yonetim sistemi de yapmak istiyorum site statik olmasin.

• e.e.m E kullanıcısına yanıt
    yayınlayabilirsin, html js dilinde dinamik bir web oluşturabilirsin, asp.net de olabilir, java da olabilir, delphi de olabilir, kafana göre seç birini işte,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.